Bebei de Canada in burtici de mamici (2)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns laurajr spune:

Emilly, gasisem un pediatru dar mi-a cerut trimitere de la med de fam, iar pe site am gasit ink unul dar e cam batran insa accepta pacienti noi . Maine merg la dr de fam si sa vad daca imi da trimitere . De abia astept sa-l cantaresc pe David, vad ca e grasut bine, deci are 6 sapt acusi si ar trebui sa aiba cam 4.4 kg.

La sterilet m-am gandit si eu , lipsa menstrei nu e o problema ( la Ioana mi-a venit dupa 2 ani !!!) .
Detergent folosesc de ala pt bbei, deci nu ar fi de la asta . Sa vad maine .
Emilly, tu ai studii med din Ro sau le-ai facut aici?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emilly spune:

Studiile le am din Ro, aici mi-am facut doar echivalarile timp de 6 luni.
De cintarit pe David o poti face la CLSC-ul din zona saptaminal.

Succes cu gasirea pediatrului!!

Mergi la inceput

CLSC inseamna walk-in clinic ?
Te tot intreb de studii pt ca ma bate gandul sa fac o schimbare de job, sa ma apuc de scoala de asistente pe 2 ani initial si apoi sa -i fac pe ceilalti 2 .

Mergi la inceput

Laurajr nici o problema, intreaba-ma ca nu ma supar.Daca te pot ajuta cu informatii o fac cu placere.Si pe mine ma bate gindul sa-mi schimb domeniul...asa dupa vreo 5 ani...e nasol cu posturile si nu stiu cum o sa ma pot acomoda cu sistemul lor.Deocamdata n-am incotro si merg inainte.Poate odata cu trecerea timpului va fi ok.

CLSC inseamna un fel de Policlinica de cartier.Suni si intrebi cind au program pentru bebelaci.Te pot ajuta si daca ai probleme cu alaptatul sau cu baby blue.Il cintareste si il vede o asistenta saptaminal.E fara programare, totul e sa afli programul CLSC-ului din zona.Da o cautare pe nenea Google cu CLSC si cauta-l pe cel din zona ta.Iti da adresa si nr. de telefon si apoi suni tu.Sper sa fi fost coerenta...

Mergi la inceput

Revin ca vroiam sa va intreb ceva...am citit eu pe net dar vroiam sa va intreb si pe voi, cele care sunteti in situatie.
Deci cit ar fi maximul pe saptamina pe care il poti primi in concediu de maternitate si ca sa primesti maximul cit timp trebuie sa muncesti?? cu cele minim 2000$ cerute am vazut ca primesti undeva la 100$ pe saptamina.Maximul e cumva 400$/saptamina??

Incerc sa-mi fac ploile...deci cit timp e cel mai bine sa lucrezi inainte de a intra in concediu de maternitate pentru a primi maximul pe saptamina?

Multumesc!

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

La multi ani cu intarziere...da' eu nici nu am stiut cand a fost 12 noaptea, ca Julia inca ne freaca cu programul ei ...individual compus ..
Va urez tuturor multa sanatate, bebei mancaciosi si dolofani, multa intelegere si tot ce va mai doriti voi in mod special in noul an...eu imi doresc doar liniste, ca anul trecut a fost infernal , adica cu atatea noutati ca m-a zapacit : nunta, casa noua, copil, etc.

de cateva zile fata mea e foarte mofturoasa la mancare...adica daca pana acum manca si pana la 160ml Enfamil pe masa , acu abia inghite 80 si adoarme...la 10 min , o jumate de ora se trezeste
(evident!) si iar urla si iar ma chinui sa ii dau...o pun si la san , suge si apoi acelasi ritual...in timpul zilei nu doarme decat putin de tot , iar noaptea a inceput sa se trezeasca la 3 ore ..parca asa trebuia sa fie la inceput nu la 2 luni..gresesc ?

in fine, uite asa ne freaca ridichea...dar ce ma ingrijoreaza mai mult este ca e foarte agitata ...trage de biberon, da din picioare cand bea, ma trage de tricou...iar uneori somnul e asa de agitat de ma sperie...cam la 2-3 min incepe sa dea din picioare si din maini rau de tot, scoate mii de sunete, fatza e chinuita, apoi brusc se opreste...doarme 2-3 min si iar ..tot asa si o ora o tine.cat se agita asa, nu se trezeste de fapt, e ca si cum ar visa ceva urat...

am incercat sa caut ceva pe net despre sleep disorder la bebei...dar nu am gasit prea multe....evident ceva genul : nu va ingrijorati, totul e in regula cu copilul dvs, o sa treaca...filozofia asta nord-americana ma omoara....e ca si cand suni la info-sante.

valen , sa stii ca nu am uitat ca mi-ai dat mesaj , o sa te sun cand ma mai eliberez, ca sa te mai intreb pe viu la ce sa ma mai astept ..

mie tocmai mi=a venit decizia cu prestatia de maternitate, si am mai mult decat zic ei acolo ca e maximum pe sapt...cum vine asta?? mai cercetati si voi , ca s-ar putea sa fie altfel..in functie de tipul de plan ales (sapt) se calc primele 18 sapt cu 75%, urmatoarele nu -stiu-cate cu 70% si ce mai ramane cu 55%...sincer, ma asteptam sa iau mai mult, dar m=am lamurit cand am vazut ca si astea se impoziteaza ...ce naiba ma mai mir?

in fine, sanatosi sa fim ...bucurosi le-om duce toate

acum astept alocatiile...cam cat ar fi, stiti?

Mergi la inceput

Ktrinel, mie mi se pare ca de la colici face asa fata ta !

Mergi la inceput

valen merci de site!asa n-am chef de citit acum, preferam un rezumat de la una din voi....ideie e ca tre sa lucrii vreun an ...

ktrinel si eu zic ca de la colici i se trage...si pentru starile de agitare e posibil cauza sa fie sistemul nervos care nu e inca total dezvoltat.Si gaza mea facea asa, incercam sa stau alaturi de ea atunci si se linistea.in timp trece, stiu ca nu-i usor dar o sa fie din ce in ce mai bine, nu dispera mamicoo!!
Zi-mi si mie, te rog frumos, tu cit timp ai lucrat pe tarim canadian?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

Emilly , de 3 ani jumate tot prestez la impozitele lor ...asa m-am gandit si eu , ca de la sistemul nervos i se trage , ca e inca neformat, imatur...dar chiar asa sa faca ?? om trai si om vedea...ce sa facem...vorba ta, sa nu disperam.

Mergi la inceput