Bebei de Canada in burtici de mamici (2)
Raspunsuri - Pagina 14
pitilache spune:
Buna fetelor,
Azi dimineata am fost si eu la control. Totul este ok. Tensiunea este normala in urma tratamentului inceput acum doua saptamani, pulsul bebeului cam la limita superioara dar a zis ca-i ok. Sper sa fie asa. Si noi am intrat pe ultima suta de metri. A programat pana la urma cezariana pe 5 februarie, asa ca mai este doar o luna.
Ieri am fost si noi si am mai facut cumparaturi pentru bebe, patut de la Ikea, saltea, un carut Chicco care mi-a placut tare mult, desi este pentru la vara mai mult, etc. Acum ne tot uitam dupa scaunel de masina. Am primit unul folosit de la cineva dar nu ma prea incanta si am zis ca poate mai cautam. Si tot de la ei am primit si un carut Graco, care este ok.
Voi de un ati luat scaun de masina? Am intrat azi si la Toys'R'Us si am vazut unul foarte frumos de la Peg-Perego dar pretul nu era la fel de frumos, $226...
Cam asta-i pe la noi!
Numai bine si multa sanatate la toata lumea,
Roxana, 33+
Pepsi spune:
valen, ma bucur ca esti bine, eu nu te-am mai sunat dupa eco meu, ca nu am avut vesti chiar bune, apoi am uitat
, am fost plecati din Montreal de sarbatori, dar uite ca te sun zilele astea, eu, merg la Ziegler in 10 ianuarie.
emily, eu, am fost dupa vechea lege in maternitate, trebuia sa lucri cam 5 luni cit sa faci 600 ore, si acuma am vazut ca trebuie sa ai un salar minim anual de 2000$, si parca orele sint tot 600, eu, inainte am lucrat timp plin 9 luni si am facut cam 900 ore.limita maxima era in jur de 400$/saptamina, acuma nu stiu, dar am o prietena care e dupa noua lege si pot intreba
sori, nu te stresa cu dezinfectatul, aspiri si tu, si dai cu mopul, da nu tre exagerat...eu foloseam detergent de vase, cica e tare safe
ktrinel, poate ca are colici, sau ei la inceput se sperie de zgomotele din jur, sau ii e foame! Dominic a supt din 2 in 2 ore pina pe la 4 luni, nici el nu dormea mare lucru, a fost tare greu la inceput, in primele 2 saptamini reuseam sa dorm 2 ore pe noapte.
Flavia
+17, mama lui Dominic 17 mai 2004
http://community.webshots.com/user/pepsidominic
pitilache spune:
Emily, intra pe site aici si iti poti calcula singura cat o sa primesti in functie de venitul tau pe ultimile 26 de saptamani, sau 52 daca iti este mai avantajos. Ideea este ca sunt doua planuri: basic care per total primesti mai putini bani dar poti sta pana la 50 de saptamani acasa si planul special unde primesti 75% dar ai un maxim de 40 de saptamani (cumulat inainte si dupa nastere).
Intra pe site si ai sa vezi ca este bine explicat. Eu am facut aplicatia acum o saptamana si astept sa-mi trimita prin posta documentatia ca sa le pot trimite ROE (record of employment).
Succes!
Roxana, 33+
pitilache spune:
Emily, scuze am uitat sa pun link-ul:
http://www.rqap.gouv.qc.ca/index_en.asp
Roxana, 33+
pitilache spune:
Emily, uite aici maximul de salariu luat in calcul este de 59,000 pe an:
The maximum insurable income taken into account for benefit calculation purposes is $59,000 for 2007. This income is indexed on January 1 each year for the new figure set by the Commission de la santé et de la sécurité du travail (CSST).
Roxana, 33+
Pepsi spune:
pitilache merci mult ptr link, am facut si eu simularea, da-mi iese ca si bani mai mult decit iau eu brut acuma cind muncesc, sigur gresesc undeva, am sa vad deseara acasa unde! merci mult
Flavia
+17, mama lui Dominic 17 mai 2004
http://community.webshots.com/user/pepsidominic
Ktrinel spune:
fetele, am facut si eu simularea aia, si in final ...era altfel....adica nu se prea pupa...nu e fff mare diferenta, dar oricat..de fapt tocmai acel impozit...
Donia spune:
quote:
Originally posted by Emilly
Nici nu stiu cum e mai bine, sa o scot brusc cu riscul urletelor citeva zile?!risc insa sa o vad apoi cu degetul in gura ca deja a avut citeva tentative in lipsa lui shishi.Tu ce-ai face?
tu cum te descurci cu 2??daca n-ar fi soacra ai face fata?ti-ar fi cu mult mai greu?
La punctul 1 nu stiu ce sa spun. Roxana a fost mare iubitoare de deget si citind eu mai multe marturii pe internet n-am avut inima sa o chinui cu dezobisnuitul drastic, am inteles ca suptul degetului, suzetei, ofera un confort de care copiii astia chiar au nevoie.
O mai convingeam pe Roxana sa punem pansament pe deget la culcare si era de acord, dar dormea atat de chinuit si se trezea plangand, incat pana la urma am renuntat eu.
Din fericire pe la 5 ani a renuntat ea la supt degetul, ca i-am tot spus ca vor iesi in curand dintii definitivi si sa avem grija sa fie frumosi, etc.
Ma gandesc ca poate de suzeta am fi scapat mai usor... nu stiu ce sa zic.
La punctul 2 iti urez succes pe cand va veti hotari.
De soacra am simtit ca avem nevoie pentru ca stiam ca urma sa am cezariana, ceea ce mi-a limitat mult libera circulatie. Nici acum nu merg prea usor sau pe distante prea lungi, chiar si in masina ma urc destul de greu. Si aveam neaparat nevoie de cineva sa o duca pe Roxana la scoala, ca stam prea aproape pentru school bus. Si soacra a fost utila si inainte de a naste cand aveam burta prea mare pentru a ma urca la volan.
pitilache, 226$ pentru scaunul de masina? Nu merita, dupa parerea mea. Noi am cumparat carucior Graco si are si scaun de masina pentru bebelus.
Mai ai si tu putin pana la cezariana...
Laura, CLSC-ul quebecos ofera ceva mai multe decat walk-in clinics la noi, asa ca nu sunt tocmai echivalente.
Dar azi m-a vizitat asistenta comunitara si mi-a vorbit despre "early years centre" unde pe langa altele, se pot duce bebelusii la cantarit, cu programare. Da si tu o cautare pe google si vezi daca gasesti asa ceva in Kitchener, trebuie sa fie. Plus ca acolo poti duce copiii la joaca, ii primesc pana la 6 ani. Ma gandesc ca poate mai apuc si eu cu Roxana, ca pe timp de iarna (care nici macar nu e iarna!) nu prea mai stiu ce sa fac cu ea.
Fetelor, bebelusul meu creste vertiginos, ieri am fost la pediatru si spunea ca are 5,3 kg si ca a luat 800 g in 2 saptamani.
Dar m-am enervat ingrozitor, ca am asteptat vreo 2 ore pana sa ne vina randul iar cand am ajuns inauntru am stat mai putin de 5 minute. Ma rog, nu aveam motiv sa stam mai mult, dar ne-a iesit pe nas asteptarea. Sa speram ca a fost doar o intamplare. Mai mergem cand o sa avem 2 luni pentru vaccinari.
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
laurajr spune:
Si eu sunt mandra de cum mananca David al nostru, l-am cantarit la dr de fam si are 4.9 kg ( fata de 3.1 kg la externare acum 6 saptamani , deci ia mai bine de 1.2kg pe luna, si asta hranit doar la san .Mie nu mi se parea ca a luat atat in greutate pt ca el la o masa mananca doar de la 1 san, dar mananca des...
Dr mi-a zis ca pediatrii de aici din zona sunt putini si ma accepta doar cu trimitere pt o boala ceva, nu ca asa vreau eu .
Doina, m-am uitat pe site-uri despre Yearly centre dar sunt cam departe asa ca vom investi banii intr-un cantar electronic mai scump ( 60-70 cad) si-l voi cantari astfel pe David la domiciliu .
Pitilache, scaunul de masina merita atatia bani, doar daca il poti folosi pana la 2-3 ani, daca e numai pana la 20lb, e prea scump, gandeste-te ca dupa 8 luni tre' sa-i iei altul .