MASTITA - HELP

MASTITA - HELP | Autor: credo

Link direct la acest mesaj

Va rog din suflet dati-mi un sfat despre mastita, cum sa o tratez, in afara de antibiotic pe care-l iau, sfaturi practice naturale si babesti.
Alaptez si vreau sa continui cu alaptatul, fetita mea are doar 3 luni jumate si pacat sa nu beneficieze.
Multumesc mult pt orice sfat

Poze cu Sophie la o luna

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

Adina,da-mi detalii,please.iei antibiotice la rec dr?ai facut febra?ai puroi?ai galme si puroi?curge si sange,etc?din pacate sunt experta in mastita pe propria piele.de mai multe ori.
continua sa dai la bb sa suga si eu am facut la fel cu tot cu amoxicilina luata care e compatibila cu alaptatul.
nu folosi frunze de varza ca pansament,f bune cand sunt sanii engorged,dar numai atunci cand intarci.reduc drastic productia de lapte.
revin si iti spun despre masaj.
Pt orice intrebari in leg cu acest subiect scrie la Alaptatul helpline: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68384

de piticotu' uriash

m-am facut maricica

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

La mastitele mele cam dupa a 2-a sau a 3-a pastila de antibiotic s-au dus roseata si febra, iar galma treptat, in timp. Sange n-am avut.

Am continuat alaptatul. Cu pompa mai mult stresul, tot cu bb e mai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana27 spune:

Adina, si eu am un baietel de 1,5 luni si aici mi-a zis moasa ca sa folosesc lampa cu infrarosu. Nu stiu dc gasesti asa o lampa in ro, dar tehnica e urmatoarea: tii lampa in dreptul sanilor in jur de 3-5 minute pana se incalzesc foarte bine (aproape ca frige) apoi pui copilul la san. E dureros dar da rezultate. Dupa ce iei copilul de la san incearca cu conprese reci (pernute cu gel tinute la frigider sau daca nu, pungi cu gheata). Sa dea Domnul sa-ti treaca! Daca nu ai respectiva lampa pune comprese foarte calzi pe sani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elibui spune:

Am avut si eu o problema de felul asta cu unul din sani. Cu febra peste 40, care nu scadea cu leacurile babesti (otet la picioare, impachetari cu cearsaf ud) si dureri mari... Nu a fost totusi asa rau ca la Emaaimee... Dr. a zis sa iau antibiotic abia dupa ce ma conving ca nu trece cu un supozitor antiinflamator (Diclofenac, Indometacin). A trecut intr-adevar. In paralel am aplicat pe san comprese cu bitter suedez, si crema de galbenele + propolis + tataneasa (tot antiinflamatoare). Aaa, si am pus copilul la san foarte des.
Sanatate!

Eli + Alice (04.03.05) si Ana (24.05.06)

Mergi la inceput