preoti cu har
preoti cu har...cunoasteti? Nu voi detalia ce inseamna "cu har", pentru ca sunt sigura ca intelegeti la ce ma refer.
Eu stiu de Parintele Moga - Slobozia (Campina)...
Eli + Alice (04.03.05), Ana (24.05.06)
Raspunsuri
Pet spune:
Buna Elibui! Sper sa nu te deranjeze mesajul meu dar eu nu stiu ce inseamna un preot "cu har" si sunt tare curioasa. Acum vreo 2 -3 luni am fost la o cununie si despre preotul care tinea slujba se zicea ca are "har". Nu am inteles atunci si nici nu am intrebat pentru ca pur si simplu mi se facuse sila sa-l tot aud pe preot cerand bani pentru una sau pentru alta. Am asistat la vreo 2-3 slujbe zilele alea si din pacate nu am inteles nimic altceva din predicile lui decat de cate sute de euro are nevoie nu stiu pentru ce icoana si asa mai departe.
As fi apreciat mai mult daca biserica aia nu ar fi avut decat o cruce de lemn in mijloc, fara rame aurite etc... si as fi apreciat daca predica lui m-ar fi facut sa ma gandesc cu adevarat la Dumnezeu. Din pacate nu e singurul preot de genul asta pe care l-am intalnit in ultimi ani. Scuzati, nu vreau sa denigrez categoria dar unde sunt adevaratii preoti, cu har sa fara???
DARAEL spune:
Daca te intereseaza subjectul, poti da un click Aici
Enjoy !
Cu stima,
Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
Credeti ca Viata e grea ? Asa o fi... dar trece repede
Marilena12 spune:
Eu cunosc mai multi preoti cu har: ca preoti de mir as spune ca se gasesc la Biserica Rusa din Bucuresti, La Catedrala Mitropolitana din Craiova, La Biserica Sf. Mina, Bucuresti, Bis. Udricani, etc.
La manastiri, Pr. Nifon de la Sihastria, pr. Teofil de la Petru Voda, Man. Rarau, Staretul Man Cetatuia- Negru Voda, Man. Cotmeana - Arges, Pr. Teofil - Man Brancoveanu-Sambata de Sus, etc.
Mary si Anna Maria- 08.04.2006
Poze cu Anna http://new.photos.yahoo.com/marilenavladoianu/
printze spune:
Eu consider ca toti preotii au har, pentru ca la hirotonie toti sunt inzestrati cu har si cu puterea Sfantului Duh. Ulterior depinde de modul in care fiecare foloseste putere imensa daruita de Dumnezeu.
printze
"Idealurile sunt ca stelele: s-ar putea sa nu le atingem,
dar ne pot calauzi in viata."
Dianatele spune:
In principiu sunt de acord cu ce spune Printze dar as putea adauga ca, dupa hirotonie, fiecare preot isi va folosi harul dupa vocatia pe care o are, in diferite directii: predica/ spovedanie/ cantare/ puterea vindecatoare a maslului. Intr-adevar vom vedea mai rar preoti care sa aiba aceeasi putere in toate, dar.... se mai gaseste, trebuie sa ai credinta, rabdare si dragoste