Voiam sa va intreb ce anume v-ati dori sa (re)cititi in anul care vine sau sa continuati (din restantele anului 2006).
Eu imi doresc sa termin cele 4 carti de pe noptiera ; Dostoievsky "Jucatorul", E. Hemingway "Fiesta", G.Eliot "Moara de pe Floss", G.Liiceanu " Declaratie de iubire" si sa citesc mult, mult, mult, asa ca in vremurile studentiei.Vreau neaparat sa citesc literatura asiatica.
Anul viitor imi doresc sa fac rost de cartea lui Stephen King, "On writing", sa citesc mai multi clasici si poate sa ma reapuc de "Crime and Punishment" a lui Dostoevski care mi s-a parut cam greoaie.
www.wrongspelling.com" target="_blank">Blog • www.wrongspelling.com/album/" target="_blank">Pozele mele • www.squarethoughts.com/" target="_blank">Fotografie
De recitit n-o sa recitesc nimic, nu pentru ca nu mi-ar fi dor de multe carti ci din lipsa timpului. N-am o lista cu carti, imi propun ca macar o carte la 2 saptamini sa citesc, dar de cele mai multe ori nu reusesc!
In alta ordine de idei, ai terminat de curind facultatea de Litere? Nu de alta, dar o carte de genul "Moara de pe Floss" n-am citit-o decit pentru ca era pe lista de lecturi obligatorii :)
Facultatea de Litere am terminat-o in 2001, deci nu asa curand, insa vreau sa citesc mai multa literatura engleza (si americana), terminand cu franceza secundar, am citit, in consecinta, mult literatura franceza, dar si pentru ca nu m-a convins inca literatura engleza cu nico proza...aproape nimic nu m-a impresionat peste masura ( cu exceptia lui Hemingway). Prefer rusii si literatura de analiza interioara. Romanul preferat este " Crima si pedeapsa" (Dostoiewsky).
Trezirea Dragonului si Amurgul Zeilor , autor prof Oltea Rascanu Gramaticu , editura PIM Iasi
cRTILE LUI cONSTANTIN cHIFANE dRAGUSANI , fUNDATIA cULTURALA "marco polo " Bucuresti . cartile lui Vladimir Rosulescu , editura SCORILO Craiova , etc