** Mamici de Mai - Iunie 2007 ** (15)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristinamaria spune:

Pauly si eu am dureri de spate insa su sunt deja in trim II! Sa-i spui doctorului la urmatoarea consultatie! eu mi-am propus sa-mi fac o lista de intrebari pt a fi sigura ca nu uit nimic!
Veronicka imi pare tare rau ca ai probleme! Stiu ca se poate face o analiza de sange ce poate detrmina evenualele infectii din organism insa nu mai stiu exact cum se numeste! Poate intrebi un doctor! Sanatate multa si te asteptam cu vesti bune!

cristina 18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jollyies spune:

burticile!

Pitica si gogosica eu am spus doar ce am citit. Bebe apasa pe plamani chiar daca e mic. Tot asa apasa si pe vezica si faci pipi tot timpul. Poate ai tu alte probleme. Nu mai stiu.

Irinuca usa si Arthurama - si la mine e la fel. Este si mai trist ca dupa nastere este imposibil sa il lasi in alta grija iar dupa un an costa cel putin 100$/8 ore. Toate mamele care le cunosc aici au stat acasa pana a facut piticul 5 ani. Te costa 2000$ pe luna sa-l lasi la cresa. Apropo de consultatii, peste tot doctorul iti spune strict necesarul si nici nu se discuta de stat la povesti despre alte griji ale tale. Si pentru testul pliul nucal m-a costat 500$ cu tot cu sange. Nu stiu sigur cum se poarta la nastere dar am auzit cazuri si cazuri. Lucru bun este ca-mi da 4000$ la nastere dar sunt legata de el pt cativa ani buni daca nu gasesc un servici care sa ma plateasca macar 4000 ca sa ma aleg cu ceva. Pana la urma te intrebi, ce e mai important? cresterea lui sau amaratii de bani cu care te alegi dupa ce faci diferenta. In Anglia este de mutat, acolo iti da tot ce vrei(chiar si bani de droguri) mai ales daca esti mama singura.

Despre vergeturi nu am si sper sa nu fac. Ma hidratez la maxim si ma dau cu creme si uleiuri in fiecare zi. Cand eram acasa am auzit despre o crema de galbenele nemteasca de la farmacie, nu-i mai stiu numele. Am citit ca depinde de piele si de regimul de viata(masa musculara, dieta)Treaba cu vitamina A in creme mi se pare cu rost. O sa-mi studiez si eu cremele.

v-am pupat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sobi spune:

Neata mamici,

Legat de ce anume mancaruri nu avem voie doctora mi-a recomndat ficat, spanac si afine (dulceata sau ceai) pentru fierul care-l contin. de fapt povestea e ca m-a oprit sa mai iau elevit si m-a trecut pe acid folic si vitamina E plus mi-a recomndat sa mananc cele de mai sus si o lamaie pe zi pentru vitamina C.

Nu am mancat inca pentru ca nu-mi place ficatul, dar acum m-au pus pe ganduri discutiile de mai sus cu vitamina A din ficat care nu e ok ptr. bebe. Doctora mea chiar nu stie asta? trebuie sa mai studiez problema ...

Una peste alta am facut si noi 12 saptamani, ne-am vazut la ecograf si totul pare ok, iar burtica mi se pare ca a crescut binisor. Camasile cambrate trec incet incet la sectiunea haine de purtat la vara - toamna, si deja unii pantaloni ma strang. Insa, am avut o mica petrecere si am primit primele haine de graviduta tare haioase, cu ursuleti care fac tumbe pe pe burtica.

In rest ma framanta momentul in care o sa anunt la servici vestea, sper sa fie totul ok si sa nu-mi faca probleme. voi cand ati anuntat?

va pup si va doresc o saptmana minunata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sadicutza spune:

Neatza fetele!!!!
Eu am avut o noapte agitata, nu m-a deranjat nimic, dar am fost foarte agitata, m-am rostogolit in tot patul.Dimineata am constatat ca sunt umflata toata, maini, picioare, fata...cred ca maslinele de iei si-au facut efectul.
Sobi, din luna a 3-a poti anuntat la servici ca esti insarcinata, nu ai de ce sa-ti faci probleme, din acest moment nu mai au voie sa-ti desfaca contractul de munca . Legislatia este destul de dura in aceste cazuri. In cazul in care ai probleme, trebuie sa mergi de urgenta la camera de munca si sa faci plangere(in maxim 30 de zile de la primirea deciziei de incetare).Nu cred sa fie asa fraier angajatorul, amenzile pleaca de la 30 mil in sus.Este indicat sa informezi angajatorul, pt. a nu putea sustine ca i-ai periclitat afacerea ascunzand acest lucru sau sa-ti desfaca contractul de munca invocand ca a avut cunostinta de fatul ca iesti insarcinata. Daca aveti medic de medicina a muncii, acesta trebuie sa informeze angajatorul asupra muncilor pe care poti sa le faci si care nu. Daca lucrezi in mediu toxic, angajatorul trebuie sa-ti ofere un alt loc de munca care sa nu-ti afecteze sarcinii. Mult succes!!!!
Pupici pe burtici!!!! +16

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cheburashka spune:

Si inca ceva as adauga la acest subiect... daca aduci dovada de la medicul de familie ca esti insarcinata la servici, ai dreptul la 2 zile de concediu in plus pe luna, care nu se reporteaza. Cel putin la mine asa a fost, dar trebuie sa mai verific in legislatie. Si mi-au prins foarte bine: am putut sa stau si eu acasa sa ma odihnesc, sa ma duc la analize, la doctor in liniste. Chiar mi-a parut rau ca nu am anuntat mai inainte.

Va pup,
Cebu 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miniuta spune:

buna, fetelor. stiu ca e week-end si ca majoritatea va bucurati de liniste acasa alaturi de soti (si de ceilalti dragi). eu va scriu azi pentru ca peste saptamana am facut ce am facut si nu am mai reusit sa mai scriu, desi de citit cred ca am citit aproape tot (mai rau e ca la cat de mult ati scris, am si uitat multe).

la multi ani! celor care si-au serbat zilele de nastere, si bun venit gravidutelor noi. am vazut si eu ca e ditamai lista, si probabil ca vor mai aparea fete care s-au temut sa scrie initial (asa ca mine).

va rog sa ma treceti si pe mine pe listuta cu un carucior albastru (desi tati inca mai spera ca doctorita s-a inselat si ca la final va fi unul roz).

eu am intrat de ieri in trimestrul al doilea, parca nu imi vine sa cred ca totusi au trecut asa de repede lunile astea, asa pline de griji cum au fost. sper sa fie si urmatoarele la fel de lipsite de evenimente ca primele. burtica mi-a crescut asa de tare ca am fost nevoita sa imi iau pantaloni de gravida (nu imi plac la nebunie, dar macar sunt comozi). am probleme peste noapte, ma trezesc des si adorm relativ greu, si ma doare si pe mine spatele (dar pe mine ma durea si inainte de a ramane insarcinata, sper ca macar sa nu se inrautateasca situatia).

fetele cu gatitul, mi-ati facut si mie o pofta nebuna de salata de vinete, dar probabil ca abia week-end-ul viitor voi reusi sa fac si eu una.

de maine reincep munca dupa doua saptamani de concediu, si cand ma gandesc ca voi lucra de sarbatori, va dati seama cum imi creste inima

cam atat. o duminica faina si o saptamana usoara.

just free your mind, and the rest will follow

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chris27 spune:

Veronika,aceasta era si temp .mea...Nu e o problema...In sarcina aveam 38.Poate suntem noi mai fierbinti...nu cred sa fie vorba de vreo infectie(as fi aflat pana acum).Parerea mea e sa cauti cauza in alta parte...si imi pare rau ca nu a fost sa fie!Azi e ziua curateniei la mine.Am cumparat spanac sa il fac cu snitel de curcan...Ma simt ciudat,productia de lapte e mare,sanii ma dor si curg si nu stiu ce sa fac!Mai am un copilas(nu am avut lapte suficient cu el-i-am dat doua saptamani si slabise foarte tare...)Curios este ca prolactina mare si secretia lactata la sani a fost cauza mea de sterilitate si la primul copil si acum la al doilea..E cel putin ciudat...sa ai lapte inainte de procreere si nastere si apoi sa il pierzi!Fetelor care l-ati simtit pe bebe,il simtiti in fiecare zi?ca eu nu...am mai scris candva,sper sa-mi raspundeti de data asta...Pup fetele de pretutindeni,si o sa mai intru azi pe la noi!...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

daca vreti sa cititi mai multe despre alimentatia in timpul sarcinii:

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=89970

Laura cu LARA si
Surpriza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns veronicka spune:

cris27multumesc pt raspuns m-am linistit putin dar te rog sa-mi dai mai multe detalii. la o sarcina anterioara si totul este ok? acum ce temperatura ai? tot asa? doctorul ce a zis ?multumesc mult
poate mai citesc si alte burtici mesajul meu de la pagina 2 si poate au si ele un raspuns. sanatate la toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chris27 spune:

Veronika,temp mea bazala a fost acum 37 cu 2,nu stiu cat e de reelevanta pt tine intrucat sunt insarcinata in 19sapt.Cand am ramas insarcinata ,la inceput aveam chiar 38 cu2.De atunci pana acum nu am mai luat-o ,am facut-o doar acum sa iti pot raspunde.Iti doresc sa ti se implineasca visul cat mai repede si te pup!...

Mergi la inceput