Copilasii din 2002 (30)
Raspunsuri - Pagina 29
Karina spune:
A plecat Bogdan in excursie si nu pot sa va spun ce emotii am ! Numai la el ma gindesc, ma uit la ceas si ma intreb pe unde o fi ajuns.
Nicoleta, nu ma supar, cum sa ma supar, ca doar imi dai doar un sfat nu? Orice sfat e intotdeauna bine venit.
Initial si eu m-am gindit la o jucarie mai mare, dar sincer exact la asta ma gindeam: daca o pierde. Si mie imi plac animalutele lui si chiar daca el ar uita repede de pierderea lui, eu nu . M-am hotarit la maimutica asta, ca avem dublura la ea. De fapt am avut 3, dar una am dat-o cadou. Chiar daca o pierde, i-o dau pe cealalta si-i spun ca a fugit acasa si o s-o cert ca n-a ramas la Bogdan in buzunar.
off, abia astept sa vina seara, sa-l vad pe Bogdan acasa !
Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine
ajutor ptr alexandru
Ajutor pentru Alexandru
gabrielaghe spune:
Buna mamicilor , si eu sint la fel , ocupata pina peste cap, treaba cu casa acum sintem la stadiul de vopsit si toate lucrurile sint deranjate, Matthew a facut iar febra asa ca astazi l-am dus iar la doctor , infectia din git nu i-a trecut, iau dat un alt antibiotic sper sa se simta mai bine, acum doarme sper ca la noapte sa doarma mai bine.
Karina te felicit ca ai avut puterea sa-l lasi pe Bogdan in excursie, spune-ne cum a fost, nici eu nu l-am lasat nicaieri pe Matthew singur, asa sint mamele , isi fac atitea griji.Chiar Matthew ieri imi spune:mami ce o sa se intimple cind eu si Andrei(fratele lui) o sa crestem mari , nu vom mai avea nici un copil mic in casa, ce-o sa facem atunci .M-a cam pus pe ginduri si mi-am dat seama cit de repede cresc copii .Cred ca si pe mine ma apuca o raceala deja cam stranut , mi s-a infundat nasul, dar asta e trecem si peste asta.
va pup si mai vb.Gabriela mama lui Matthew(data nasterii:februarie 22, 2002)
sinzi_ana spune:
Nici eu nu o duc mai bine...
Deja mi s-au unflat si ganglionii de sub ureche, nu prea mai aud, imi curge nasul mereu, ma simt tare obosita!!!
De abia astept weekendul sa ma odihnesc si sa dorm!!! Sper sa pot ca tati al nostru e plecat si vine abia duminica sau luni...
David in schimb e in forma...nu mai vrea de doarma la pranz si chiar as avea o intrebare...
Copilasii vostrii mai dorm la pranz?? Cam cate ore?
Si cam cate ore dorm pe zi in total???
Nicoleta, da, pe pereti am facut desenele cu proiectorul dar nu am apucat sa le pictez inca, cochetam cu ideea sa ne mutam, dar inca nu ne dam seama daca ar fi bine sa mai asteptam un an ( pana ne vom putea cumpara ceva ) aici unde e relativ mai ieftin, dar zona f buna, sau sa mergem undeva mai scump, tot asa in zona buna...
Noi am inceput sa invatam piesele de sah si vad ca ii place...dar e cam enervant ca spune ca el deja stie sa joace si pana sa ii explic eu ceva muta toate piesele si cica ma bate...
Cu inotul eu te sfatuiesc sa incepi cat poti de repede...ajuta foarte mult mai ales copiii care au pb cu astmul (dezvolta plamanii si dilata bronhiile) si le mai si place!!! David merge cu mare placere la lectiile de inot!!!
Katty, felicitari pt castigator!!!! Vrem poze de la vizita la gradinita!!! Cred ca a fost tare mandru de lucrarea lui!!! Ati putea sa implicati toata gradinita in un concurs de genul asta!!!
Nina, tortul l-ati facut voi??? E tare frumos!!! Cred ca Cristina a fost incantata!! De abia astept sa ii fac si eu ziua lui DAvid aici...
Cristina, 16.5 ti se pare mult?? Sau ti se pare mult ca a luat 500g intr-o luna?? Eu una m-as bucura sa puna si DAvid ceva pe el... Vad ca de cand cu inotul face spate...dar manutele si picioarele sunt tot sticksuri !!! Si David tot cam asa are...O sa stiu exact la controlul de 4 ani probabil...
Karina, nu ne-ai spus cum a fost in excursie?? Eu una as vrea tare mult sa mearga si David, dar aici nu ii iau decat pe cei de la kindergarden -adica 5-6 ani(David e in categoria preschool)- si e super distractiv!! Chiar maine merg cu copii intr-o excursie la teatru (Furnica si Greierele!!!) De abia astept!!!
Gabrielaghe, e casa noua?? Sau de ce o vopsiti? Cam cat costa o casa in zona voastra?
Si la noi e o epidemie de gripa, toti copiii tusesc urat (pana si eu!!!) sau lipsesc, de muci ce sa mai vorbesc!!! Sunt la moda chiar!!!
Sanatate lui Matthew!!! Asa e...cresc prea repede...
Si David azi dimineata ma intreaba (apropo de ce intreaba si Stefan al Nicoletei)...
=Mami, dar de ce sunt 2 Americi??? Una de sud si una de nord???
Si tot azi ma intreaba
-Cum se spune in romaneste la friends?
-Prieteni
-Dar in spanish?
-Amigos
-Dar in german???
-Nu stiu...
-Pai tu esti mare si ar trebui sa stii...ia cauta pe net...(de engleza si spaniola stiu ca invata la gradinita, dar de germana azi am aflat ca nasul lui -care este neamt- si care mai sta cu el cand mergem noi la film, vb cu el numai in germana...)
It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation
Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga
: varsta, poze, D-ale lui David
Nicoleta spune:
Servus.
Am inceput deja sa ne pregatim pentru ziua lui Stefan, am inchiriat un spatiu (un club de copii, Oaki) si am inceput sa distribuim invitatiile.
Stefan este si el foarte incantat.
Sinzi, si Stefan stie continentele, ba intr-o zi ne distribuia pe toti cei cunoscuti care incontro :).
Aseara m-am simtit cam rau, mi-am revenit intre timp, probabil de la oboseala am patit-o... Inca suntem bine, nu suntem niciunii raciti. Mai avem 2 saptamani pana la vacanta si speram sa fie sanatos Stefan pana atunci (si dupa aceea, bineinteles!).
NU am mai fost la patinoar, acum ploua si nu cred ca vom merge nici azi.
Sinzi, imaginile le-ai luat de undeva anume sau cum le-ai gasit, din diverse surse? Ca m-ar interesa si pe mine sa ii mai decorez camera pustiului meu.
Karina, daca aveti dubluri, atunci este ok. Avem si noi o maimutica verde din ou Kinder, o vreme a plimbat-o si Stefan dupa el...
Gabriela, sanatate micului tau. Si poate ne intalnim in viitor la "mamici cu burtici", de cand ma tot laud...
Sanatate tuturor,
Nicoleta
katty spune:
Poze de la vizita FunScience la gradinita! A fost o incantare!
Poze Atelier FunScience
Am vazut ca e multa lume racita! Multa sanatate tuturor, mamici si pici!
Sanatate multa si tie, Sanzi, am vazut pozele cu David, inotatorul, am intrat practic in alta lume, e foarte frumos acolo la voi, mi-a placut si camera cu desene pe pereti, foarte frumos!
Avem si noi proiector din asta cu desene, dar nu m-am gandit ca le pot pune si pe perete, interesant!!
Ai intrebat daca ne dorm picii la pranz. Al meu doarme, in weekend, daca este lasat cam 3 ore, de la 14-17, poate si mai mult. La gradinita dorm intre 13-16. Mai sunt si zile cand nu doarme, cand mergem in vizita, sau in Cora, Carrefour (desi ni s-a intamplat sa adoarma in carut printre cumparaturi, n-are nicio jena) dar sunt rare!
Karina, ce curajoasa ai fost, cu excursia, Bravo!!!!!!! Cum a fost? I-a placut?
Nicoleta, ma bucur ca ati trecut peste raceli, noi am patit-o, sambata la noi a debutat o raceala (de la gradi), cu febra, tuse si mucisori, dar i-am dat cu Nurofen/Calpol, Eurespal/Ambroxol, si Olynth si in 3 zile i-a trecut. Doctorita ne-a chemat sa-l asculte la plamani, nu are nimic! Luni si marti n-a fost la gradinita, desi doctorita i-a permis, am zis sa-l mai protejam putin. Miercuri l-am dus ca a venit Profesorul Traznit.
Ma bucur ca au mai venit fete noi, Gabrielaghe bine ai venit cu piticii tai!
In rest, va pup si va urez o zi cat mai buna!
Catalina & Robert-Andrei (27.07.2002)
varsta lui Andrei
Anina_n spune:
Buna, dragi mamici ! Si refacere grabnica celor bolnavioare.
Am vazut la stiri ca s-a racit vremea mai peste tot, chiar si in California si Texas. Iar in Europa de vest, bate vant puternic, sunt furtuni. Si la noi s-a starnit un vant nebun si o ploaie marunta de azi noapte. Cine stie ce mai urmeaza, ca s-a dat de tot peste cap vremea asta.
Gabrielaghe, sunteti si voi pe lista, acum.
Insanatosire grabnica lui Matthew.
Si Cristina ar vrea o surioara sau un fratior, mai intai si apoi o minune, sa scape de diabet(de injectiile zilnice si de mancatul la ore fixe si la gramaj).
Karina, cum a fost in excursie ?
Sinzi, tare imi mai plac pozele voastre.
Tortul Cristinei a fost facut in particular, de cineva care face acasa prajituri si torturi.
I-a placut mult Cristinei, dar a zis ca nu a apucat sa-l admire prea mult.
Hai ca nu mai aveti mult si veti avea si voi party si tort, peste 2 saptamani.
Faceti petrecere si acasa sau intr-un loc inchiriat, pe langa cea de la gradi ?
Nicoleta, ce fain ca la voi exista asemnea locuri de inchiriat ! La noi nu exista, inca.
Ce cadouri le veti face micutilor sarbatoriti ?
Noi i-am cumparat Cristinei ce si-a dorit ea. Papusi si carti(de citit, de colorat).
Si a mai primit de la copii un joc, "Nu te supara, frate"(ea avand doar "Sus -jos"), pe care aproape zilnic trebuie sa-l jucam.
Iar cartea "Pisicile aristocrate", la fel, o citim aproape in fiecare seara. Daca nu mai este timp de citit, ii cere la tati sa-i spuna o poveste din capul lui.
Nicole, ce mai faceti, cum sunteti ? Ati scapat de raceala, tu si Julian ?
Sunteti gata de party ? (Maine este ziua sotului lui Nicole. ) Sa-ti traiasca man-ul si sa te bucuri de el, sanatos, impreuna cu Julian, cat mai mult timp posibil !
Michael !
Daca nu ne mai "vedem" azi, va doresc un weekend cat mai frumos si sa ne "vedem" cu bine, luni !
Edit: Am vazut pozele cu vizita Profesorului Trasnit la Andrei(al lui katty ) in grupa. Ce s-au mai distrat copiii ! Multumesc pt. poze, katty !
Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
Diabet zaharat la copii, Copii din 2002, Copii capricorn
Karina spune:
Am revenit sa va povestesc de excursie, cum am promis.
A fost foarte frumos, vremea buna, ei cunminti. S-au jucat, au vizitat muzeul cinegetic. Bogdan a fost foarte impresionat de animalele impaiate. La intoarcere s-au oprit sa pape si sa se mai joace la McDonald's in Ploiesti, le-au cumparat cite un Happy Meal Chicken McNuggets din cite mi-a spus Bogdan. A fost f. incintat de soricelul primit in pachet (care mie in particular mi se pare taaaaare urit).
Au ajuns la ora 19.30 la gradi, unde l-a asteptat tati. A adus acasa si maimutica (tot verde e si asta Nicoleta ). Initial l-am rugat pe Bogdan sa-mi povesteasca cum a fost si el mi-a zis f. hotarit ca nu-mi spune nimic, ca o sa-mi spuna maimutica. Pina la urma a vorbit, dar doar raspunzind la intrebarile puse de mine si de tati.
Dupa cite am vazut eu au cam transpirat. Bogdan a transpirat mai ales la cap ca are parul cam mare, ca tati n-a apucat sa-l tunda fiind cind eu cind el racit. Dar speram ca in acest weekend sa reusim. Se pare totusi ca n-a racit, cel putin nu vad nici un simptom pina acum si sper sa fie asa si mai departe.
L-am intrebat aseara daca i-a placut in excursie si mi-a zis ca da, dar cind l-am intrebat daca mai merge si altadata, a zis "NU" - rapsunsuri tipice pt. el . Dar azi dimi cind mergeam la gradi a zis totusi ca vrea sa mai mearga si altadata. Sa vedem cit il tine.
Sa stiti ca nu sint curajoasa, probabil daca sotul nu era asa hotarit sa-l trimita, nu-l lasam. Am stat toata ziua cu inima cit un purice, mi-era frica sa nu se intimple vreun accident. Soferul conducea f. atent si f. incet, dar stiti si voi cum e pe sosele, nu intotdeauna cei care sint de vina o patesc, se mai intimpla si cu cei nevinovati. Dar, slava Domnului, s-au intors sanatosi acasa. Adevarul e ca o data si o data tot or sa plece si singuri, ca nu poti sa-i tii lipiti de fusta ta toata viata si sincer nici n-as vrea.
Am mai auzit de la alte mamici ca se practica plecatul in excursie cu gradi si cu un parinte. Eu una n-as putea sa plec de la serviciu si nici sotul, plus ca daca as merge cu el atunci n-ar vrea sa mai stea cu copii ci numai cu noi, deci n-ar mai fi mare scofala.
Sinzi, Bogdan doarme la prinz zilnic, dar doar daca nu-l las sa doarma dimi cit vrea el, sau daca avem vreun eveniment deosebit in ziua respectiva si numai are cind sa doarma. Cit era acasa, bunicii il cam lasau sa doarma cam mult la prinz, asa ca seara numai reuseam sa-l culcam. Dar de cind merge la gradi, seara cum il culcam, in 5 minute adoarme. Probabil ca si activitatea de la gradi il oboseste. In total el doarme cam 11-12 ore pe zi, asa aproximativ, ca nu stiu exact cit doarme la gradi. Programul de somn la gradi e 14-16, dar nu cred eu ca adorm ei imediat cum se culca.
Sper sa primim cit de curind pozele de la gradi si din excursie, ca sa ne mindrim si noi.
Va doresc un weeknd insorit si multa sanatate tuturor bolnaviorilor, mici sau mari.
Edit: Nicole, sa-ti traiasca sotul, sa fie sanatos si fericit alaturi de cei dragi pina la adinci batrineti. Si cine stie poate reusesti sa-i faci si o fratioara .
Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine
ajutor ptr alexandru
Ajutor pentru Alexandru
Anina_n spune:
Am revenit, din nou.
Nu v-am scris vestea cea mare....Cristinei i-a cazut, ieri, primul dintisor de lapte. Cu o zi ianinte abia se mai tinea dintisorul, dar nu ne-a lasat sa i-l scoatem, zicand ca ii este foarte drag, ca este primul ei dintisor.
Se misca de 2 luni si un pic si ia cazut la 5 ani, 1 sapt. si 1 zi.
Ieri, cand s-a trezit, a vrut sa vada cum misca si...a ramas cu el intre degetele.
N-a fost greu sau dureros, defel. Si deja, se vede dintisorul definitiv cum isi face loc.
Creste mititica mea.
Karina, pentru copii intotdeauna vor fi o bucurie excursiile, iar pt. parinti o...stare de neliniste.
Imi pare bine ca s-a simtit bine, Bogdan, si a revenit cu bine, acasa.
Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
Diabet zaharat la copii, Copii din 2002, Copii capricorn
Sabina spune:
eu sunt pe maaaare fuga, Sofia e bine, va merge la gradi din martie, deocamdata saptamana viitoare pleaca pt o luna la Busteni unde o vom tine facand noi cu schimbul(vin si vacantele, cea scolara si cea a universitarilor) una dupa alta, asa ca n-vea sens sa platim gradi pt cate 10 zile pe luna....
Si daca ne ajuta Dumnezeu, de ziua ei va avea cel mai frumos cadou
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
katty spune:
Felicitari, Cristinuca! Cred ca e primul dintisor cazut de pe topicul nostru (sau primul despre care aflam, caci poate mai sunt)!!! mare realizare!! Si, a venit Zana Maseluta??????
Karina, frumos, asteptam si pozele!
Sabina, felicitari, te-am felicitat si pe topicul tau!!! Sarcina usoara si un BB sanatos si mancacios!!!
Se vede treaba ca nr. mamicutelor de 2002 si 2007 creste vertiginos (Elena (Hellene), Samurai-lady si, acum, Sabina). Nicoleta, tu ce faci????
Catalina & Robert-Andrei (27.07.2002)
varsta lui Andrei