O problema de conta

O problema de conta | Autor: alibeta

Link direct la acest mesaj

fetelor va rog sa ma ajutati si pe mune cu ceva:as avea nevoie de conturi contabile si care cum se folosesc.Cred ca nu am fost explicita: mi s-a cerut sa introduc anumite facturi intr-un sistem contabil si sa foloseasc conturile contabile.Imi dati o idee de unde sa le iau.Nu m-am ocupat niciodata pana la nivelul asta si as vrea sa ajut pe cineva cu aceasta problema.VA ROG!!!!
MULTUMESC

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

Banuiesc ca ai nevoie de inregistrarile contabile.
Iti va trebui un plan de conturi:
http://www.dorinm.3x.ro/work/contabilitate/meniuplancont.html
http://www.e-contabilitate.ro/plandeconturi.html
pe langa cateva cunostinte minime de contabilitate.
Ce contin facturile acelea?
Daca vei venii cu amanunte vei avea raspunsuri detaliate.

Florile mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alibeta spune:

Multumesc mult.Eu am facut contabilitate primara si gestiune,dar niciodata inregistrari in conturi.Facturile ,cred ca sunt incasari pentru servicii publicitare.M-ar ajuta daca mi-ati da un exemplu concret,petnru ca sa ma prind.
Inca odata,multumesc

Mergi la inceput

Daca facturile sunt emise de firma la care vrei sa faci inregistrarile contabile pt prestari servicii (exemplarul rosu), vei avea asa:
In "meniul" clienti al programului de contabilitate inregistrezi
4111=704 daca firma emitenta nu este platitoare de TVA
sau
4111 = % (in partea dreapta a egalitatii ai doua conturi: unul de venit 704 si contul aferent TVA-ului colectat:4427 - daca firma prestatoare este platitoare de TVA).
Incasarea facturii se face dupa caz cu
chitanta (5311=4111)
sau incasare prin banca (5121=4111)

Florile mele

Mergi la inceput

Multumesc mult.Adi,nu cumva 4111 de care ai scris tu este contul 411/Mai nu cred ca este tare greu,chiar daca nu am facut alocarea pe conturi pana acum.Ce mai vroiam sa intreb;sunt cumva conturi folosite in mod frecvent,pentru ca nu cred ca o sa pot invata pe toate si o sa fiu mereu cu listele de conturi dupa mine.
Multumesc

Mergi la inceput

Daca citesti ORdinul 1752/17.11.2005, la cap IV gasesti Planul de conturi general pentru aprobarea reglementarilor contabile conforme cu directivele europene.

Dupa cum vezi, planul de conturi este impartit pe clase, fiecare clasa are grupe, fiecare grupa are conturi de gradul 1 si 2.
In exemplul anterior am scris bine, contul 4111 _Clienti, acesta se utilizeaza acum.
Probabil ca in planurile de conturi mai vechi gaseai 411 - "CLienti"
Dar iti spun in mod sigur ca 4111 este contul utilizat acum
in contabilitatea clientilor.
Nu trebuie sa inveti pe de rost aceste formule contabile. Trebuie sa le intelegi. Dar in mod obligatoriu trebuie sa cunosti functiunea conturilor A, P, sau bifunctionale.
Nimeni nu te pune sa inveti pe de rost, din start planul de conturi. Poti sa-l ai in fata, sa-l rasfoiesti, dar sa-i stii structura.
In timp, dupa ce vei lucra mai mult cu conturile, le vei invata pe de rost, fara sa-ti dai seama. Devine rutina.
Si intotdeauna uita-te bine pe documente, sa vezi ce contin ele. In functie de continut vei alege conturile necesare. DE aceea te-am intrebat din start ce scrie pe acele facturi si care exemplar il inregistrezi.

Florile mele

Mergi la inceput

Nu stiu cat voi lucra cu ele,dar daca m-am apucat vreau sa le studiez.Mai pe cand ziceram ca nu sunt grele,m-am impotmolit.Cum stiu eu,care sunt o neavenita,cand sun A,P SAU A/P.Te rog sa ma luminezi,Adi,dar asa pe indelete,ca sunt batrana,maica si confuza.

Mergi la inceput

In acest plan de conturi, ai si functiunea conturilor.
http://www.e-contabilitate.ro/plandeconturi.html
NU am timp acum de explicatii, dar revin spre seara.

Florile mele

Mergi la inceput

Multumesc.Asta am vazut,dar credeam ca exista o schema de a vedea,stiu si eu logica,fara sa fie nevoie sa frunzarsti hartiile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Adi2003, florile de la semnatura sunt din gradina ta? Sunt absolut superbe, felicitari!!!

As avrea si eu o nelamurire legata de conta, si anume inregistrarea concediilor medicale.
Sa va dau un exemplu :

- total venit brut 2 481.
- total CM 76, cm platite din CAS 76

Intrebarea mea este cum inregistrez fondul de salarii , cum concediile medicale si cat platesc.

Si va spun si cum gandesc eu :
641-421 2 405
4311-423 76

Si atunci cum inchid 423 , iar in 4311 ( cas angajator) ce suma inregistrez???
Va multumesc pentru raspunsuri.

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59001" target="_blank"> Salvati viata unui copilas oferind 5 euro la teledonul umanitar

Monica si ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 )
Album Albert

Mergi la inceput

Am lipsit 2 zile din cauza unor probleme tehnice la calculatorul meu. Sunt prea obosita acum sa dau un raspuns detaliat.
Anda, ai grija ca acum concediile medicale suportate de CJAS sunt deductibile din fondul pentru concedii si indemnizatii de 0,75%, ce se plateste lunar la sanatate.
De cele mai multe ori se intampla ca aceasta cota de 0,75% sa nu acopere la plata concediile medicale dintr-o luna.
Eu pentru acest fond am creat un analitic 4315.
Nu uita nici de retinerile aferente concediului medical.

Florile mele

Mergi la inceput