Mamici de ianuarie-februarie 2007 (40)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns criss68 spune:

Monu, bestiala poza! Chiar ma intrebam ce fel de burtica poti avea de noi sa nu mai fi vazut!!!

Liuda, fii pe pace ca n-ai sa nasti proasta! E un singur album comun (al de care ai zis tu) si un cont comun de mail, unde sunt povesti, cantece si multe alea. Draga, daca o fi sa nasti esti cea mai pregatita din toate si mai dornica. Iar copila va avea sigur o greutate buna, va supravietui fara discutie si toate bune. Asta daca o sa-i tune ei ca a stat destul.

Vad ca multora din voi va vin ganduri negre. De cate ori nastea o prietena sau cunostinta imi treceau si idei macabre prin cap. Insa cand e vorba de mine nu-mi trece nici cel mai mic gand ca mi s-ar putea intampla ceva.

Flavia, sunt si eu alaturi de tine! Stiu ca nu ai cum sa citesti ce-ti scriu, dar poate vei auzi cumva. E tare nasol cum stai in spital si doar te consumi fara sa poti face ceva concret, dar trebuie sa ai incredere ca totul va fi bine. In final vei uita aceasta perioada si te vei bucura doar de rezultate. pentru tine si cei doi ingerasi.

Fetelor, daca bebita imi mai face si la noapte ce mi-a facut noaptea trecuta... o sa incep si eu ca Liuda: ca vreau sa nasc. Cu toata casa mea intoarsa pe dos, ca si-asa nu fac nimic daca sunt in starea asta de mahmureala. Si ca tacamul sa fie complet, ma chinuie niste dureri articulare de nu pot face mai nimic cu mainile, tare greu am preparat azi mancarea.

va pup, ne mai auzim, sper cu vesti bune

criss 33+ cu Ligia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sraluca spune:

marinar, ti-am trimis PM ca m-am gandit ca ajunge mai repede la tine

sraluca35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Fetele n-am apucat sa va citesc...nu m-am simtit bine.Am greturi dimineata si dureri premenstruale, asa seamana.
Luni ma duc la dr.

Va pupik

AniS 33+ Iarina-Elisa
si Ingrid-Alexia *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)***INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela73 spune:

Salina puiule, de ce nu faci tu epidurala sau rahianestezie ca sa elimini motivul de stres?

Mirela 36+5z

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wannajo spune:

Fetelor...m-am uitat prin albumul nostru.
Foarte frumoase burtici avem!
Vroiam sa va intreb daca voi stiti ceva de megbeng (pana sa ne mutam noi la socrii scria destul de des pe forum). Sper ca totul e ok.
Va pupam,
wanna & bebe din burtika_ 30 w & 5 days

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ylilimic spune:

amaya, roandre, anis, monu, salina, mariana, bits si alte mamici cu bb1 acasa! Linkul urmator e special pentru voi si as aprecia o mana de ajutor!

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=90030

Chiar asa: bits, megbeng, r_marce, mihacarm, oana - unde sunteti?

dinzo - la multi ani! nastere usoara si bb sanatos!

Nasterea - un puzzle cu flori de liliac
Marele blond (Luca Matei - 05 nov 2004)
Liliana 33+ (35 + ale dr) cu
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss68 spune:

quote:
Originally posted by wannajo

Fetelor...m-am uitat prin albumul nostru.
Foarte frumoase burtici avem!
Vroiam sa va intreb daca voi stiti ceva de megbeng (pana sa ne mutam noi la socrii scria destul de des pe forum). Sper ca totul e ok.
Va pupam,
wanna & bebe din burtika_ 30 w & 5 days

am uitat sa-ti spun, wannajo ca ti-am vazut si eu pozutele, cu burtica si nu numai. Ce miresica diafana ai fost!
megbeng a intrat zilele trecute, raspundea la un subiect, dar a afirmat ca nu mai prea are timp pt forum, cu prilejul rezidentiatului a ramas in urma cu multe treburi pe acasa.

oana, ca si alte fete, in weekend au program dedicat familiei.

criss 33+ cu Ligia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

Ma bucur ca au fost mamici aici care au raspuns subiectului deschis de Catalina... si nu oricum - cu substanta si profunzime. Si ca in afara de mancare, kilograme, analize ...mai gasim resurse si pentru partea mai putin vazuta si mai putin marturisita a lucrurilor.

In esenta, legat de acest subiect, eu cred ca ar trebui sa ne respectam reciproc o oarecare intimitate, sa nu ne sufocam, sa ne acceptam asa cum suntem (ca doar ne-am asumat cand am zis "da"), sa comunicam... realmente sa comunicam. Cei mai multi dintre barbati nu "prind" subtilitatzile ....e mai sigur sa le spui cu diplomatie, franc ce ai de zis, chiar daca asta poate sa nu insemne neaparat romantismul visat. Iar daca e vorba despre lucruri mai delicate - un spirit de gluma sau o shotie pot salva momente de tensiune.

De fapt cel mai important mesaj pentru Catalina ar fi urmatorul (nu judec si nu dau sfaturi) - neplacerile care apar la un moment dat au cauze ce tin aproape exclusiv de cuplu, prietenii..iesirile extrahome nu reprezinta decat un efect.
Si pentru inlaturarea efectului e necesar sa cauti/gasesti/accepti/tratezi cauza!!!! Iar cel mai la indemana lucru pe care il poti face este sa vezi daca nu cumva tu ai o problema sau chiar tu esti problema.
Pe de alta parte, situatia celor 9 luni de sarcina nu cred ca este una relevanta pentru astfel de analize. Ca si noi - mamicile, taticii trec si ei prin momente de nesiguranta si incertitudine vis s vis de schimbarea ce se petrece in viata lor - sigur aceste momente sunt mai mult sau mai putin marturisite si se pot traduce prin atitudini din cele mai neasteptate sau bizare din partea lor.

Asa ca dragelor eu propun tolerantza!!! curaj!!! si rabdarica..dar fara tutun

...si nu vreau sa inchei fara a adauga ca eu mai cred ca acolo unde e iubire, micile piedici, neplaceri, frustrari se rezolva cu tact si dorinta de ambele parti!!!

PS: am fost si eu la Kidexpo azi - desi am cam ametit pe acolo am reusit totusi sa facem cateva mici achizitii: un set complet pt patutul de lemn (aparatori, pilota, cearsaf, pernutza, gentuza de camera comparimentata pt diverse), saltelutza de infasat + cersaf cu elastic pt saltea. Una peste alta n-a fost chiar rau asa cum a fost prezentat targul in mes anterioare - parerea mea.

PS: Mi-am gasit bluzita de gravi eleganta!!!! si am fost la party ul prelungit (plecat vineri seara, undeva la 10 km de Ploiesti - Cramele Seciu - frumoase locuri si privelisti, intors sambata la pranz). Super! Ma rog, am fost fara sotz - motive de oncall la el, dar asta nu m-a impiedicat sa ma simt in largul meu Daca aveti invitatii la party uri de final de an si puteti sa le onorati, nu le ratati, ridica moralul!!

mi-am amintit o gluma care zicea cam asa: Diferenta intre baietii copii si baieti barbati este....

pretul jucariilor!!!

Aventura tinem pumnii bunicutzei, sa se intremeze si sa-si tzina stranepotul in brate!

Alinuk 31+ Theodor

................................................
Nimic nu-i intamplator!
http://pg.photos.yahoo.com/ph/nunta_alina_mihai/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

ylilimic, am incercat sa iti dau un raspuns la subiectul deschis de tine. ce nu am spus acolo e ca atunci cand urla f tare isi mai ia si o palma la fund.

mami de Alexia Ioana
si Iulia Antonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Gabriela_s ce bine ai descris tu situatia cu reparatul pe gratis al calculatoarelor, montarea casetofoanelor in masini...Am impresia ca te inteleg atit de bine.Noi am reusit totusi sa fim impreuna 10 ani (in curind 11) si fiecare e cu hobbiurile lui.Nu incerc sa-l deranjez sau sa-l critic prea mult si atunci e painea lui Dumnezeu.

Credeti-ma ca avem in casa 30 de difuzoare + niste chestii care se numesc sub-woofer care mereu necesita modificari de "sunet" si le-am aranjat frumos o parte pentru home cinema si citeva in fiecare camera.Acum m-am obisnuit ca toate fac parte din "decor" daca le asez mereu in ordine...

Chestia este ca sotul meu are si o camera de lucru.Acolo fac rar eu curatenie, in special atunci cind ma supar ca e mare balamuc.Altfel,nu ma ating de locul cu pricina ca sa nu spuna ca nu mai gaseste nimic la locul unde le-a pus.

Cred ca cel mai mult ma deranjeaza dezordinea pe care o intilnesc peste tot oriunde calca el.Asadar sunt singura care face curat si mentine ordinea in casa.I-am obisnuit pe copii sa ma ajute putin si fiecare in camera lor au invatat sa-si pastreze ordinea pe care o doresc.

Sotul meu este un amestec de... de toate: copilaros, se joaca adesea cu copii si le satisface prea usor capriciile,nu stie si nu doreste sa le impuna o anumita disciplina,asa ca... uneori am 3 copii rasfatati si un bebe.

Nici nu concepe sa nu-l las sa asiste la nastere,vine intotdeauna cu mine la doctor nechemat, pune mereu familia pe locul 1.
Pe de alta parte e foarte lenes (dar isi permite ca e inteligent), nu ar face nimic care nu e strict necesar.Mai este si un tip aventuros, ii place asumarea riscurilor si,mai grav,cumpararea de chestii nefolositoare.(gen motocicleta care la clima de aici nu o folosim decit de vreo citeva ori pe an)

Are un spirit de orientare iesit din comun, cind suntem in strainate nu am nevoie de nici o harta cu noi.Stie sa obtina un pret bun chiar aici in Suedia unde oamenii nu cunosc "targuiala".

Ceea ce ma mira este ca in sotul meu co-exista atit o parte tehnica, stralucitor de inventiva si uneori chiar uimitor de inteligenta,impreuna cu una umanista.(are o cultura generala foarte impresionanta in contextul in care nu multi suedezi au cunostiinte suficiente la capitolul asta)

Vreau sa va spun ca are atit calitati cit si lipsuri ca toti oamenii si ca uneori,desi ma pot supara pe el,imi trece in citeva minute cind ma gindesc ca totusi defectele lui ar putea fi mult mai mari si mai multe.

Ne cunoastem atit de bine incit deja stim ca putem face fata unei casnicii impreuna si am invatat sa ne acceptam reciproc defectele, sa le recunoastem deschis si sa nu mai incercam sa ne suparam prea mult din cauza lor.(ca Doamne fereste pot exista momente si mai grele intr-o viata de om).

Catalina barbatii isi gasesc cel mai adesea implinirea prin munca, pe cind pentru noi femeile, implinirea este perceputa atit pe plan personal cit si profesional.Asa cum ne place noua sa ne intilnim cu prietenele, sa mergem la un shopping, sa stam la o sueta, barbatiilor le place sa faca ceva "constructiv" impreuna,si unii dintre ei considera ca felul in care noi femeile "socializam" este doar o pierdere de timp, pe cind ei "mesteresc" mereu cite ceva "folositor".

Salina & Ivona1977 si eu as opta pentru rahi anestezie sau epidurala. Anestezie generala nici nu se face aici daca nu cumva e cezariana de urgenta si trebuie sa actioneze imediat.
Din fericire, complicatiile grave la anestezie generala sunt mare raritate in ziua de azi.Citind forumurile internationale observ ca frica aceasta de moarte este tipica multor gravide in special pe ultimele sute de metri.
Cezariana nu este lipsita de complicatii, dar majoritatea pot fi prevazute dinainte si prevenite.De aceea o cezariana electiva este mai indicata decit una de urgenta.
Eu as face orice numai sa nu ma taie ca tare urit a fost dupa...

Ylilimiciti voi raspunde la subiectul acela separat.

Noapte buna si sa fiti cumnintele, okay?

Mariana 28+
mama de Monica, Matei si Markus

Mergi la inceput