Ce shi de cite ori papa un bebe de 8 luni ?
Raspunsuri - Pagina 2
mamica dulce spune:
bebele meu are doar 6 luni dar e mare mancacios si iata cam cum papa el:
ora 10 -ca pana atunci doarme-200g piure de legume amestecat cu un iaurtel danone pur-sigur fara zahar-de 100g
12-200ml suc de fructe
14-250 ml lapte praf
17-200g fructe pasate
19-250ml lapte
22.200g piure-legume sau fructe
intercalat mai bea suc de fructe.In zilele cand refuza a doua sticla de lapte o bea noaptea in somn,daca a baut ziua noaptea bea suc.Toate produsele sunt fara zahar si fara sare si toate sunt cumparate gata HIPP,BEBIVITA;ALETE,toate sunt produse bio.
Si uite asa am eu un pui gras si sanatos tun
mamica dulce spune:
am uitat sa va spun ca bebelusul meu are 10.150 kg dar zau ca nu pare grasut deloc deoarece are 73 de cm,si e ok.Chiar ieri am fost la doctor si a zis ca e perfect,foarte bine dezvoltat si sanatos tun.
De cand s.a nascut,in 6 luni a crescut 20 de cm si vreo 6 kile bune,dar am noroc ca e un baietel mancacios foc
Si trebuie sa va povestesc ceva haios tare..ieri la doctor i.a facut vaccin in picior si nu a zis nici miau!ba mai mult a inceput sa zambeasca cu acul in el de s.a crucit doctorulsi eu si mai tare ca ma prelingeam deja ..de durerea lui...
sanatate multa si pofta buna!!!
anda spune:
baaaai oameni buni, da cum ii faceti sa fie asa mincaciosi??? mie mi se ridica tensiunea cind vine ora mesei. am facut fobie si m-am stricat la cap din cauza asta. minanca numa' cu teatru si plimbat prin casa si povesti si bla bla. exclus sa stea in scaunel. cum faceti voi oare???
anda & bb edi
mirela.mustaciosu spune:
Baietelul meu manca la 8 luni 3 mese solide pe zi + tzitzi (dimineata si seara si uneori si noaptea o masa). Manca la ora 10 fructe cu branzica de vaci (de exemplu un mar ras cu o jumatate de banana si ceva suc de morcov si cam o lingura de branzica), pe la ora 14,00 supica de legume (doar zeama) si piureut de legume cu carnita (sau ficatel sau galbenus de ou) "inmuiat" cu doua lingurite de iaurt sau un pic de unt sau o lingurita de smantana. Iar seara pe la ora 19,00 ii dadeam iaurt (fie un iaurt natural cu doua lingurite de cereale, fie iaurtele dulci cu branzica de vaci). N-a mancat niciodata cantitativ asa cum scrie la carte si n-a fost niciodata un copil slabut! Cred ca daca l-as hrani (cantitativ) asa cum scrie in cartea sotilor Capraru si cum de fapt am auzit ca mananca multi bebei, ar fi obez.
ileana312003 spune:
Eu am 2 copii:unul mare( 4 ani si 17 kg )unul mic (8 luni si 10 kg ). Cel mic mananca, cel mare nu.Problema mea cred ca este legata de medicamentele profilactice ( vigantol/sterogyl).Atata timp cat copilului cel mare i-am administrat vigantol, a mancat. Cum m-am oprit, s-a oprit si el. Cu cel mic probabil se v-a intampla la fel. Va pup.
dori spune:
quote:
Originally posted by ileana312003
Eu am 2 copii:unul mare( 4 ani si 17 kg )unul mic (8 luni si 10 kg ). Cel mic mananca, cel mare nu.Problema mea cred ca este legata de medicamentele profilactice ( vigantol/sterogyl).Atata timp cat copilului cel mare i-am administrat vigantol, a mancat. Cum m-am oprit, s-a oprit si el. Cu cel mic probabil se v-a intampla la fel. Va pup.
Bine ai venit, Ileana!
Eu cred ca sunt copii si copii, si fiecare copil are perioade cand mananca si cand nu are pofta de mancare. Si eu am o fetita de 5 ani si un baietel de 9 luni. Si mananca bine amandoi - deocamdata. Dar Ioana, pana la 4 ani si jumatate manca numai cu scandal. Tot cartierul stia cand era ora ei de masa. Acum s-au schimbat lucrurile. Nu ca mananca cine stie ce, dar vine la masa cu placere. Asa ca poate se schimba lucrurile si cu copilul tau mai mare.
dori spune:
quote:
Originally posted by anda
baaaai oameni buni, da cum ii faceti sa fie asa mincaciosi??? mie mi se ridica tensiunea cind vine ora mesei. am facut fobie si m-am stricat la cap din cauza asta. minanca numa' cu teatru si plimbat prin casa si povesti si bla bla. exclus sa stea in scaunel. cum faceti voi oare???
anda & bb edi
Anda, cum adica plimbat prin casa? Il plimbi in brate sau cum? Oricum incearca sa ii dai sa manance fara sa ti se ridice tensiunea. Si daca nu mananca, renunta pana la urmatoarea masa sau pana a doua zi. Crede-ma ca nu este o catastrofa daca sta jumatate de zi nemancat. Eu fac pe inteleapta, ca sunt la al doilea copil! Dar stiu ca nu e usor. Va doresc succes si pofta de mancare!
Sabina spune:
Ce bine mananca bebeii vostri...Sofia mea are putin peste 7 kile si 66 cm, si de cateva zile nu mai mananca decat maximum 80 de grame din fiecare fel.Cam asa: dimineata san, pe la 10.30 mar cu cereale sau branzica, la 12.30 putin san, la 15 piure de legume cu carnita sau cartof cu ou , la 18 , 19 iaurt sau branzica cu piure de caise sau alt fruct(i-am dat si manca cu placere banana, insa mi-a zis doctorita sa nu-i mai dau ca e prea mica si poate sa faca alergie la 2, 3 ani si n-am sa stiu de ce...), iar dupa baie ii dau cereale cu lapte Nestle si dupa 15 minute adoarme la san.Ii mai dau si noaptea sa suga.
Iar voi sunteti disperate cu 110 grame...daca ar manca si ea asa asa da bairam...
Sabina & Sofia Galagia
cosmi spune:
Si eu imi faceam griji ca mananca prea putin, dupa cartea sotilor Capraru. Dar fetitele sunt sanatoase si cresc bine asa ca nu are rost sa-mi fac griji.
Si, citind cele de mai sus, nu stam rau deloc.
La7-7,30 papa 210 ml lapte cu cereale;10,30-11 100 ml suc fructe sau piure; 11,30-12-140ml lapte; 15-15,30-piure legume cu carnita sau galbenus (3-4 linguri), 50ml suc fructe,; 18,30-19-branzica de vaci(o lingura) cu fructe sau iartel de fructe (intr-o dupa-amiaza au papat chiar 2);21,30-22 170 ml lapte cu cereale; Dupa care somnic, pana dimineata.
Cosmina, Diana-Maria & Amalia-Ioana