Ce shi de cite ori papa un bebe de 8 luni ?

Ce shi de cite ori papa un bebe de 8 luni ? | Autor: EDDY

Link direct la acest mesaj

Cred ca o sa fie un subiect kilometric dar n-am incotro.Sa va spun cit pot de scurt care-s "problemele".Naomi,are acum 8 luni shi o saptamina shi asta-i programul ei de masa:la ora 8.00 papa 210-230 ml de lapte formula,la ora 12.00 papa piure din diverse legume cu carne de pui,galbenush de ou bisaptaminal shi mai nou ficatzel de pui,la ora 16.00-16.30 i-am inlocuit laptele cu 2 iaurturi Danone mici(80g)shi uneori adaug putzin biscuite pisat,iar la ora 20.30-21.00 papa din nou 210-230ml de formula shi adoarme.
Pai problema este urmatoarea:este suficient cit papa ea in 24 de ore?In caretea sotzilor Capraru scrie ca trebuie sa pape de 5 ori in 24 de ore.Pai cum sa fac eu loc la inca o masa de lapte in program?Pina saptamina trecuta,ii dadeam sa pape adormita,inca un biberon la ora 23.30-24.00,deoarece avea doar o masa solida pe zi shi se trezea pe la ora 6.00 pentru primul biberon,deci tot programul se decala shi era tot la fiecare 4 ore ca acuma dar avea alta compozitzie:in total 800ml lapte shi 200g de piure de legume sau paste cu suc de roshii shi galbenush.
Nu shtiu cit de mult v-am facut sa intzelegetzi ce doresc de fapt dar in mare vreau sa imi spunetzi shi mie de cite ori papa bebeul vostru de aceeashi virsta sau cit papau bebeii mai mari de acuma,la 8 luni shi ce le datzi sa pape la a doua masa diversificata din program?
Sincer,mi se pare ca se va satura rapid doar de iaurturi in fiecare zi shi nici nu prea sint multzumita de aceste iaurturi deoarece nu sint naturale(adica cu gustul acela acrishor)ci sint dulci shi sint convinsa,ca au zahar,deoarece in iaurturile mari naturale,sub capac este atashat separat paketzelul cu zahar,caci tare le mai place sa manince dulce la japonicii ashtia.
In concluzie,va rog mult !
multzi la mamici shi bebelici !

Eddy & Antonia-Naomi

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anda spune:

hmmm ce de lapte papati :)) eu cu chiu cu vai reusesc sa-i dau laptele...
iote programul nostru la 8 luni fara o saptamana:
ora 8 - 170 ml lapte formula
ora 11 - piure de fructe cu branza sau iaurt 2 bucati mici cu 3 biscuiti
ora 15 - supica cam 110 ml si piure legume
ora 19 - 170 ml lapte
0ra 22 - 200 lapte cu cereale
orice piure nu depaseste jumate de cana ca si cantitate...
..oricum in greutate ia cam 300 gr pe luna....mie nu prea imi place dar ...nah asta e, mai mult nu papa, n-am ce-i face.
aaa, uitat sa zic ca o masa dureaza si o ora citeodata. el in 4 labe prin casa si eu cu piureul dupa el :)) altfel nu vrem ca ne plictisim repede.

anda & bb edi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dddd spune:

Si fructe cu cereale nu-i dai, sau macar suc de fructe. si asta e considerata o masa, de obicei intre masa de dimineata si cea de pranz.
incearca sa-i dai pe la ora 10-11 mar ras cu cereale sau suc de portocala sau morcov cu cereale, iar daca la prnz nu prea mananca da-i doar suc de fructe. oricum fructele si legumele proaspete nu trebuie sa-i lipseasca in nici o zi. dupa cat spui mananca lapte foarte bine dar nu-i suficient doar laptele si iaurtul. in rest e foarte bine cat si ce mananca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubi spune:

noi mancam asa la 8 luni:

8.00- cam 200 ml lapte +2 masuri cereale
11.00- piure de fructe + cereale(sau biscuti)
14.00-piure de legume cu carnita
17.00-iaurt (chiar si 200 gr.) cu biscuiti sau
-budinca de paste cu banza fagaras la cuptor sau
-peste cu cartofi si lamaie
20.30-280 ml lapte +3 masuri cereale

Si noi am luat doar 300 gr in ultima luna, avem putin peste 8 kg, dar nu e rau deloc.

bubi

SANATATE MULTA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina spune:

Draga Eddy,nu te ingrijora,puiutul tau maninca foarte bine.Anna are patru mese pe zi de cind avea trei luni iar pediatrul nu mi-a spus niciodata ca asta e rau,dimpotriva.La noua luni are 11kg si 75cm.
Hai sa iti spun ce maninca Anna : dimineata si seara 270ml lapte cu doua linguri de cereale,la prinz supa cu taitei si carnita sau legume cu carne de pui,vita sau mai nou peste ,plus un borcanel de pireu de fructe.Dupa masa la ora patru maninca fructe (banana,mar ,para sau piersica ) cu biscuit sau iaurturi pentru copii simple sau cu fructe.Bea cam 100ml de suc de portocale amestecat cu apa,jumatate la prinz ,jumatate dupa masa.
Daca doarme bine noaptea (Anna doarme 12 ore,de la 20:00 la 8:00)nu vad de ce ai incerca sa îi dai sa manince mai des .Au nevoie si ei de timp ca sa digere.In plus nu cred ca plinge de foame intre mese,nu?
Eu zic sa stai linistita,Naomi maninca atit cit trebuie.
Pupici,Corina si Anna

Quand il sent l'heure venue, le guerrier de la lumière abandonne
tout et
part pour l'aventure dont il a tant rêvé .
( Paolo Coelho)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hi_lara spune:

Horia care ae 8 luni si 3 zile maninca asa:
- 8: san
-11: 2 mere rase cu 1 biscuite plus san (sau ceai daca plecam pe undeva);
-15:3-4 linguri de piure de legume cu carnita sau galbenus plus laptic de la mami;
-18:iaurt natur cu banana (de astazi vom incepe si brinzica de vaci cu portocala sa vedem cum merge);
-21-22 san
Noaptea se mai trezeste pt supt...am incercat sa-i mai dau ceai dar se pare ca vrea laptic...nu mult, dar asa s-a invatat.Acum ii cresc dintii si a inceput sa fie mai agitat noaptea.

Peste zi daca este cald ii mai dau ceai sau apa.Cereale nu i-am dat inca.Are 9,300 Kg.
Dupa cum vezi eu nu prea pot aprecia cit lapte suge el intr-o zi.
Cit despre restul meniului...voi incepe cit de curind sa-i dau cereale si sa mai introduc si alte feluri de papa.
Multa sanatate, ligia si bb horia (8luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

Eddy, eu zic ca printesa ta mananca foarte bine! Teodora a avut 4 mese pe zi inca de la varsta de 4 luni si nu e slaba deloc! Dimpotriva!
Pe la 8 luni si Teodora avea doua mese de lapte pe zi (dimineata si seara, 200-230 ml), piure de legume cu carnita sau galbenus de ou la pranz si piure de fructe, iaurt, banana cu branza, biscuiti cu mere etc la gustarea de dupa-amiaza.
Asa ca eu zic ca e o.k. cum papa Naomi.Ce-ai mai putea face , e sa ii mai dai in loc de iaurtel fructe la gustarea de dupa-amiaza.
Pupici printesei.

Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EDDY spune:

Va multzumesc mult pentru raspunsuri dar mai am ceva de adaugat,pentru ca abia acum am vazut ca nu am specificat ca Naomi NU vrea supa de nici un fel iar fructele...ce sa va spun?Ca am incercat pina acum de nu mai shtiu cite ori shi in felurite amestecuri dar n-am avut succes decit o singura data,cind a papat citeva linguritze de mar ras cu biscuite.Am incercat mar,banana,piersica,pepene galben,toate pe rind simple,apoi cu biscuite,apoi combinate intre ele dar mereu acelashi rezultat:NO WAY sa le accepte!Shi shtitzi ce ma mira cel mai tare?Faptul ca zilnic bea suc de mere,de piersici sau mix,dupa ce papa piureul de legume.Voi mai intzelegetzi ceva?Io... Iar despre cereale,am sa va spun ceva dar sa nu ridetzi ca ma supar:de cind tot caut aceste cereale,vreau sa va spun ca nu le-am gasit niciunde!Am intrebat shi pediatrii shi doctorii de la farmacii shi mi-au spus ca tot ceea ce au ei pentru bebelushi,se afla in magazinele respective;altceva...NIMIK !Pai in cazul asta ce sa fac?Sa o pun pe sor'mea sa-mi trimita din Elvetzia,lunar cutii cu cereale?Dar oare nu le pot inlocui cu altceva?
Nu shtiu ce sa mai zic,pentru ca dupa cum mi-azti spus citeva dintre voi,Naomi nu este singura care papa doar de 4 ori in 24 de ore shi daca stau sa ma gindesc bine,cred ca nu sta kiar rau la greutate avind in vedere ca are 9,450kg dar parca tot mi-e teama ca nu-i dau sa pape cit ar trebui !Shi in final,tzin sa va spun ca nici dupa aceste iaurturi dulci nu se prea omoara fii-mea,asha ca am sa renuntz la ele dar din nou:cu ce le inlocuiesc???
Hai ca v-am zapacit de tot,cred,dar sintetzi singurele mele prietene shi avind in vedere experientza multora dintre voi...va cer shi eu o mina de ajutor!Multzumesc anticipat shi va mult pe toate !

Eddy & Antonia-Naomi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina spune:

Eddy,dar gris simplu nu se gaseste?Ca ai putea sa incerci un gris cu lapte,mai stii poate îi place.

Quand on veut une chose, tout l'univers conspire à nous permettre de réaliser notre rêve.
( Paolo Coelho)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EDDY spune:

Nu,Corina;nici grish nu se gaseshte caci de 4 ani ma kinui sa fac supa cu galushti dar...am ramas la supele de legume,de vacutza shi ciorbe facute cu borsh instant trimis de mama din Romania!
Asta este !Oricum,itzi multzumesc mult pentru raspunsuri shi ca o precizare pe care iar am uitat sa o fac anterior:daca nu i-ash face gargaritzei sa pape la orele de masa,ea nu m-ar atentziona niciodata sub nici o forma ca ii este foame!Este atit de ocupata sa exploreze tirish noi teritorii incit mincarea devine ceva neesentzial

Eddy & Antonia-Naomi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

Draga Eddy,
Este vreun Jusco in apropiere de voi?Daca da,mergi si comanda cereale cu fructe de la Hipp(de la 7 luni).Scrie pe ele pe langa "Vollkorn Fruchte Brei" si cu katakana "ooganiku bebi fuudo furuutsu mikkusu shiriaru".Iepu le inghite si acum cu placere.Un borcanas de 190g costa 350 de yeni.

Lia&Andrew

Mergi la inceput