Pilaf fara ceapa ?

Pilaf fara ceapa ? | Autor: corsge

Link direct la acest mesaj

Eu nu i-am dat fetitei mele (1 an si doua luni) pana acum orez gatit, decat cereale cu orez. Stiti, cumva, daca pot sa ii fac pilaf de orez fara ceapa? Ce retete stiti voi si cum ii preparati orezul?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns laura72 spune:

pai eu ii fac orez fiert cu morcov ras,ardei si rosie,ulei,carne.poti pune de asemenea in mancarica de legume si putin orez si nu mai pui cartof.poti sa-i faci si orez cu lapte sau orez fiert in apa cu zahar si branza de vaci.

Poze:http://pg.photos.yahoo.com/ph/ciotica/my_photos
LAURA SI GEORGE STEFAN 22.04.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

eu le-am dat pilaf de mititei, la 7-8 luni mancau.

il faceam ca si pe cel pt oameni mari, cu aceleasi ingrediente. eu nu calesc ceapa sau altceva nici pt noi, sotul are gastrita si nu suporta.

pun deci ceapa, morcov, orez, sare, piper. apoi mai pun (facultativ) dovlecei, praz, ciuperci, ardei, gogosar, etc. cu sau fara bulion/ rosii. cu marar si patrunjel.

e foarte gustos si le place copiilor.

_
ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb
Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003

poze cu frumosii mei (si nu numai )
DE CE SA REPETI VECHILE GRESELI, CAND EXISTA MULTE ALTELE NOI PE CARE POTI SA LE FACI?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

Dupa 8-9 luni se poate pune fara probleme ceapa in mancare! De preferat fiarta decat calita in ulei.

Mami si www.babiesonline.com/babies/n/nasturica" target="_blank">Ioana nasturica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Si eu i-am dat pilaf de la 6 luni jum, cam asa.Eu pun orez, morcov ras, telina rasa, o ceapa mica, dovlecel, ardei gras, carne, putin ulei si bag la cuptor, iar spre final pun o rosie. Cand il scot din cuptor presar patrunjel verde tocat. Nu calesc niciodata ceapa sau legumele.

Oana si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemary spune:

noua nu ne place orezul cu ceapa si suntem oameni mari. si este foarte gustos si fara

o zi minunata,
Mari

Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

La noi in casa dintotdeauna pilaful se face fara ceapa (calita). Doar se trage orezul in putin ulei, se adauga supa de pui, rondele de morcov sau baby carrots, ciupercute (nu intotdeauna) si carnita din supa, dezosata (ca sa para mai multa, ca suntem hulpavi si am minca toata carnita odata).

Ceapa se pune intreaga la fiert odata cu ele, dar doar daca vrei. Eu nu mai pun ceapa de mult.

Nota: ceapa fiarta in orez se arunca dupa ce l-ai luat de pe foc fiindca amareste pilaful daca o lasi in el.

Ce au scris fetele mai sus la noi se numeste pilaf sarbesc si mie nu-mi place

pisici si floricele
"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corsge spune:

Va multumesc frumos pentru sfaturi si pentru retete . Eu pregatesc orezul cu ceapa, pentru noi, dar, pentru ea, nu as fi vrut sa introduc ceapa. Are stomacelul sensibil (1 an si doua luni), ca orice copil, si mi-e teama de leziuni interne mai tarziu. Stiti voi, efectele se vad mai tarziu, nu acum!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinam spune:

de exemplu eu fak pilaf doar cu orez,ulei, apa, carne ..asa se face aici in zona, adika iese un pilaf alb, ca la pomana cum imi place mie sa zic, adika fara ceapa delok, uneori ii pun amestec de legume congelate.

Alina, mama de Vlad (25.09.2005)
poze

Mergi la inceput