PIERSICUTZE de iulie - august 2006 (15)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cinta spune:

buna seara si buna dimineata

cu intarziere, LA MULTI ANI tuturor care si-au serbat ziua onomastica si din partea noastra

noi nu prea avem noutati. decat ca ma termina Madara cu programul ei de somn. nu se culca mai devreme de 1:30 noaptea sub nici o forma. Azi mi-a adormit la 1 noaptea si pana acum am stat de veghe, convinsa ca se va trezi.

Nu stiu ce o sa fac din ianuarie, daca voi reincepe serviciul. Ma gandesc sa incep diversificarea de atunci. poate ca va avea loc o schimbare si a regimului de somn odata cu schimbarea meniului.

aici vad ca treaba sta altfel la capitolul vaccinuri. urmatorul il va primi la 4.5 luni. si ma cam tem de el ca nu stiu la ce reactii sa ma astept.

e cam frasuita domnisoara si parca ni s-ar parea ca i se inalbesc gingiile - poate ca se formeaza radacinile la dintisori, cine stie.

va dorim multa sanatate si la mame si la bebei si cat mai multe bucurii si progrese

cinta

http://foto.inbox.lv/levicss/MadaraAleksandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaluidavid spune:

Bulinuta dieta 3-3-3 e asa: se incepe cu carne,3 zile DOAR carne fripta,prajita, fiarta,oricum si de orice fel,carne sa fie;apoi lactate 3 zile,iaurt ,inclusiv cu fructe,lapte, branza de orice fel;3 zile fructe si legume.
Dupa cele 9 zile te cantaresti si o iei de la capat,pana ajungi la greutatea dorita.
In prima serie se pierde cel mai mult,depinde de fiecare;urmatoarele aprox 1 kg/serie.
Mult succes

Stefania,mami de David si Patricia

Mergi la inceput

Consi si Bulinuta foarte impresionante filmulete, mi-au dat lacrimile
Sa va traiasca piticii!

Mergi la inceput

Azinoapte iarasi am avut program de maraieli , pe la 1.30 dar de data asta au trecut fara lapte,s-a linistit sugandu-si degetul.
La 6.30 s-a trezit sa pape.
La noi obrajii sunt din ce in ce mai rau,daca pana luni nu ii trece cu crema noua o sa mergem la doctor.Sunt fffff uscati,in stanga e cel mai iritat,a devenit zemos,si parca incepe sa se extinda.Asa sunt copiii mei,si David la fel facea
Merg cu inima stransa,sigur o sa luam raceala de acolo,acum ca s-a racit afara o sa fie multi copii cu gripa
Dar nu avem incotro,crema prescrisa inainte s-a terminat, nu se gaseste in farmacii,si fara control nu o putem lua
M-am intristat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns save spune:

Buna dimineata,mamicutelor si piersicutelor

La multe lunute ,sa creasca mari si voinici bbii
MIRCEA LUCA lui MIHATOCAE
NOUR lui NOROCUTA
OANA ILINCA lui GELIZA

SAVERADU SILUCIAN

http://new.photos.yahoo.com/cam_rodi/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns save spune:

MAMALUIDAVID imi pare rau sa aud ca obrajorii cei frumosi si bucalati de care ne-am ai Patriciei au probleme si sa va treaca repede

BULINUTA ,fara comentarii

CONSI,BULINUTA pe mine m=au impresionat la maxim .
Vreau

SAVERADU SILUCIAN

http://new.photos.yahoo.com/cam_rodi/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

Incepand de AICI am postat aproximativ jumatate din cartea de bebei pe care o avem si pe mail. Voi pune acest link si pe prima pagina. Deocamdata nu cred ca puteti vedea tot ce am postat intrucat user-ul Piersicutze nu a ajuns inca la 10 mesaje si este moderat.

Miruna + Alexei
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Consi spune:

Multumim de aprecieri pentru filmulet: Muuh, Bulinuta, Save, Alina, Andreea, Oncicu, Anasia, Mamaluidavid. Ma bucur din suflet ca v-a placut.

Buli si eu am furat ideea.

Save nu e deloc greu de facut. Trebuie sa intri pe site-ul www. onetruemedia. com (fara pauze), te inregistrezi, si te duci la "create a montage". Acolo descarci pozele care iti plac tie si filmuletul se face singur. Dupa aia trebuie sa-l share-uiesti cu noi.

Consi si Luca meu (19.07.2006)

atat sunt de mare
pozele noastre
botez

www.onetruemedia.com/shared?p=1ace6df36a1450d366107b&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Consi spune:

Muuh multumim. Esti tare!

Consi si Luca meu (19.07.2006)

atat sunt de mare
pozele noastre
botez

www.onetruemedia.com/shared?p=1ace6df36a1450d366107b&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

Cateva informatii despre diversificare "furate" de la mamici mai mari.

" Nu este bine sa fierbem zarzavaturile de la inceput cu prea multa apa, caci obtinm o cantitate prea mare de supa, care nu poate fi luata in intregime de copil: astfel il lipsim de o parte din vitamine si saruri minerale. De aceea se fierb legumele in apa mai putina adaugandu-se alta apa, pe masura ce scade, pentru a intregi cantitatea de care avem nevoie. E necesar ca legumele sa se inmoaie bine, dar se va evita fierberea prea prelungita. Nu vom amesteca in timpul fierberii, pentru a evita contactul cu aerul care oxideaza vitaminele. ...... Fierberea se face intr-o oala smaltuita: vasele de metal distrug vitaminele. La sfarsit se adauga sare(un vf de cutit dupa varsta de 1 an), nu la inceput pentru ca se intaresc zarzavaturile. ..... Pentru pireul de legume cel mai bun procedeu de fierbere se realizeaza in vapori de apa. ...... pireul de fructe se poate face si din fructe usacte. Acestea trubuie muiate din ajun. Pentru o portie de 200g e nevoie de 40 g fructe usacte. Acestea se spala bine, apoi se acopera cu apa rece si se fierb, in ziua urmatoare in aceeasi apa. Se paseaza prin sita, cat sunt inca fierbinti, se adauga zahar daca mai e nevoie si putina zeama de lamaie. ...... Numarul meselor va fi mai mic decat in primele 4-5 luni de viata ..... un copil poate primi o cantitate mai mare de hrana la un pranz, adica intre 150 si 180g chiar pana la 200g. In consecinta si intervalul dintre mese va creste la 3,5 ore la 4 ore, dar nu trebuie sa fie obligatoriu acelasi la toate mesele. In general fructele se dau la ora 10 dimineata, supa cu pireul de legume la 1 jumatate 2, iar cerealele la 6 seara.
la 8 luni isi face aparitia si un alt inlocuitor al meselor de lapte, un preparat tot lactat, dar cu alte proprietati si alt gust, anume iaurtul...........Galbenusul de ou se da la inceput un sfert de linguita la o masa, dupa cateva saptamani jumatate de lingurita, apoi 3 sferturi, ajungand dupa 2 luni la o lingurita la o masa. In orice caz, copilul nu va primi zilnic ou, ci numai de doua ori pe saptamana. ........prospetime oualor se incearca astfel: pregatim un vas cu apa rece, cufundam oulin vas; daca e foarte proaspat(cateva zile) sta culcat la fund; daca e inca proaspat(1 sapt), sta in picioare la fund; daca e mai vechi(2-3 sapt) pluteste intre doua ape; daca e mai vechi de 2-3 luni pluteste la suprafata. Copiilor pana la 1 an nu li se vor da decat ouale care se tin la fund culcate sau in picioare. ...... Dupa 6 luni copilului is se va da sa bea apa, ceai, suc de fructe respectandu-i nevoia de apa. indicat ar fi ca acestea sa le serveasca direct din cana speciala pentru copii. Copilul va primi cu bucurie acesta noua forma de administrare, mai ales ca odata cu ea, dobandeaste si iluzia participarii sale active la masa. ...... Spre varsta de 8 luni, mai folosim inca un aliment nou, este drept nu in scop nutritiv, ci mai mult pentru a obisnui copilul cu mestecatul. Este vorba de coaja de paine, data la sfarsitul meselor(nu inainte sau intre mese) in mana copilului. ......... daca ii dam o coaja de paine, el o rontaie cu placere, mai ales ca-i satisface si nevoia de a-si freca gingiile in dreptul locului unde-i ies dintii. Cu aceasta ocazie incepe si invatarea mestecatului bolulu alimetar. ...... respectarea regulilor de igiena privitoare la pregatirea hranei copilului, pastrarea veselei si a tacamurilor sa le si mai ales la curatenia mainilor mamei si ale copilului este conditia de baza in asigurarea succesului unui regim alimentar. Copilul trebuie hranit cu substante nutritive si nu cu microbi!"

Miruna + Alexei
Poze

Mergi la inceput