plata aferenta conc sarcina si lehuzie

plata aferenta conc sarcina si lehuzie | Autor: lili76

Link direct la acest mesaj

Buna
Am si eu o intrebare daca stie cineva ceva legat de acest subiect.
Am 2 contracte de munca, unul cu 8 ore (de 11 ani), si al doilea cu 2 ore de lucru ( din luna septembrie 2006), inaintea am avut un ctr de 2 ore in perioada dec 2005-august2006.
Beneficiez de salariu 85% si de pe contractul cu 2 ore?
Trebuie sa intru in concediu dupa 10 decembrie 2006

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Beneficiezi de media ponderata cu 85% a tuturor veniturilor 8+2 ore obtinute. De la locul unde ai cele 2 ore trebuie sa soliciti si sa primesti iar mai apoi sa duci o adeverinta pt veniturile obtinute in cele 6 luni care se vor cumula la cele unde ai 8 ore si ti se vor calcula si plati doar de la ultimul loc, global pt 10 ore..

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lili76 spune:

Nu stiu de ce aveam impresia ca se poate beneficia de pe fiecare ctr in parte, justificarea fiind certificatul medical in copie conform cu originalul.
Sa inteleg ca imi trebuie 2 adeverinte deoarece ultimul ctr cu 2 ore il am de 3 luni si cateva zile, cel anterior fiind de peste 9 luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stoichitescu cristina spune:

Lili, ce cunosc eu in legatura cu problema ta. art.72 din oRdinul Comun MSCNAS 60/32/2006privind aprobarea normelor de aplicare a prevederiloe OUG 158/2005 SPUNE ASA" Pentru persoana asigurata care se afla in doua sau mai multe situatii prevazute la art. 1 alin 1 lit A si B din ordonanata de urgenta a guvernului 158/2005 si care desfasoara activitate la mai multi angajatori, la fiecrae fiind asigurata conform aceleiasi ordonante,indemnizatiile se calculeaza si se platesc, dupa caz ,de fiecare angajator. In aceasta situatie primele doua exemplare originale ale certificatului de concediu medical se prezinta spre calcul angajatorului la care asiguratul are venitul cel mai mare, iar la ceilalti/celalalt angajatori/angajator,se prezinta cele doua copii legalizate.Angajatorii platitori au obligatia respectarii prevederilor art.1 din prezentele norme."
Sper sa-ti fie de ajutor,. Inca ceva ,am intilnit astfel de situatii.Este in general cazul profesorilor care au norme la mai multe scoli. Asiguratul depune unde lucreaza norma intreaga ,certificatele in original, iar acolo unde are jumatate de norma depune spre plata 2 copii legalizate. Angajatorul cu jumatate de norma va calcula suma venituriloe si media zilnica in functie de veniturile pe care le realizezi acolo si care au fost declarate ca facind parte din fondul de salarii si s-a calculat si platit 0.75% catre FUNASS.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lili76 spune:

multumesc, Cristina
Asa am inteles si eu din lege, dar nu stoi cum se calculeaza daca la cel cu 2 ore lucrez de la 1 septembrie ( pana pe 15 august am avut alt ctr cu 2 ore)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonik80 spune:

Buna! Sunt Simona si urmeaza sa nasc de pe o zi pe alta! Tocmai am citit ce ati scris voi pe aici si vroiam sa va intreb ceva! Eu tocmai am intrat in prenatal acum de la 01 ianuarie. Pe langa locul de munca unde lucrez cu carte de munca, am mai lucrat pana la 01 sept si in alta parte cu contract de 4 ore/zi, dar de acolo mi-am dat demisia pt ca nu imi mai conveneau conditiile si stiam ca indemnizatia se da decat de la locul unde esti cu carte de munca. Acum am si eu o intrebare. Mai am vreo sansa sa mai iau ceva pt cat am lucrat acolo(1 an si jumatate)?

SToma

Mergi la inceput