Sarmale,sarmale si iar sarmale...

Cine imi spune cum sa fac sarmalele sa nu imi mai iese tari?
Cineva mi/a spus ca trebuie sa le fac cu carne grasa,dar eu nu vreau sarmale grase,as vrea sa le fac doar din carne fara grasime.Stiti vreun truc?
Raspunsuri

Idaira spune:
Iti spun cum le fac eu...daca crezi ca poti sa te inspiri,foarte bine.Folosesc carne porc macra(pulpa)500g,2 cepe calite in putina untura de porc,dupa care adaug un morcov si o rad de patrunjel date prin razatoarea mica,un pic de telina,le pun capac si le las un pic la calit.Aproape la sfirsit adaug orezul,si le las cred 1 min(f putin).Le iau de pe foc,le las sa se raceasc adaug carnea bulionul,sare,piper,cimbru.
Separat mai calesc 2 cepe,si dau ori 2-3 rosii prin razatoare ori daca nu am, pun bulion,tot aici adaug si borsul.
Pun un rind de sarmale si torn un pic din compoz asta de ceapa si bors,apoi iar sarmale,s.a.m.d...Ies delicioase.


silvana_salajan spune:
Sarmalele nu ies tari, daca nu le strangi la amandua capetele. Lasa un capat liber, pentru ca sa poata intra apa care va fierbe orezul si sa se poata umfla in voie.


Happiness_4_us spune:
Eu zic ca n-are nici o legatura ca ies sarmalele tari cu faptul ca nu sunt grase.
Noi in familie nu mancam decat carne de pui drept urmare, mama le pregateste numai cu carne de pui, care nu e grasa deloc si ies delicioase!
Nana, aspiranta la titlul de mamica!
In asteptarea lui

Nunta noastra de vis!


Camelia spune:
Eu pun apa rece in compozitia de carne.Cam 1 dl la jumatate de kg. de carne.Carnea se fragezeste si orezul are in ce sa fiarba.Asa am invatat din cartea mea de bucate.Si mai pun si o lingura de ulei in cratita la fiert.Ies foarte bune asa.
Tinteste spre luna. Chiar daca nu reusesti, macar vei fi printre stele.


nushulica spune:
fa-le in oala de lut daca ai si fierbe-le la foc mic in cuptor ies super delicioase si sigur compozitia o fac fix ca si idaira doar ca eu nu pun straturile ale cu ceapa si straturi cu kaizer afumat
cu smantana si mamaligutza e o nebunie
INGRID


ionela_r spune:
Eu am facut sarmale cu piept de pui si vita. Nu ies deloc tari.
Secretul este sa le fierbi mult.Eu le las la cuptor cateva ore.
Cu cat sant fierte mai mult,cu atat sant mai bune.
Pupici Ionela si
Dora
Varsta Dorei
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10708;116/st/20050413/e/DORA/dt/7/k/2b8c/event.png
POZE FOARTE NOI
http://pg.photos.yahoo.com/ph/raduionela/album?.dir=68b8re2&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos


ionela_r spune:
Eu am facut sarmale cu piept de pui si vita. Nu ies deloc tari.
Secretul este sa le fierbi mult.Eu le las la cuptor cateva ore.
Cu cat sant fierte mai mult,cu atat sant mai bune.
Pupici Ionela si
Dora
Varsta Dorei
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10708;116/st/20050413/e/DORA/dt/7/k/2b8c/event.png
POZE FOARTE NOI
http://pg.photos.yahoo.com/ph/raduionela/album?.dir=68b8re2&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos


ionela_r spune:
ATENTIE !
SE COMPLETEAZA CU APA FIARTA DIN CAND IN CAND.
Pupici Ionela si
Dora
Varsta Dorei
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10708;116/st/20050413/e/DORA/dt/7/k/2b8c/event.png
POZE FOARTE NOI
http://pg.photos.yahoo.com/ph/raduionela/album?.dir=68b8re2&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos


Alynutza spune:
Cum spunea si Camelia, carnea de sarmale se framanta cu apa rece. Eu nu masor cantitatile, dar iti dai seama la mana. Pui putina apa, framanti, mai pui apa, iar framanti, pana este carnea molicica (o sa vezi ca la inceput chiar inghite apa si ramane tot tare). Apoi pun ceapa calita (destul de multicica), condimente si orez nu foarte mult. Orezul il tin in apa cel putin o ora inainte.
Un alt secret este ca sarmalele nu se fierb niciodata intr-o singura tura, ci pe parcursul a 2 zile, iar ultima tura este la cuptor. Daca folosesc varza murata, nu mai acresc cu bulion, daca este varza dulce, in final, cand sarmalele sunt aproape fierte, scurg putina apa de pe ele , o amestec cu bulion si o adaug in oala. Daca iti place gustul de afumat, poti incerca sa pui in oala un strat de sarmale, un strat de bacon afumat, iar un strat de sarmale, un strat de felii de carnacior, si tot asa.

