Mamici de iulie - august 2007 (4)
Raspunsuri - Pagina 24
oanabbb spune:
JENI daca nu si nu poate are sotul tau carte de munca ca atunci poti lua pe cartea lui aia 8 mil!asa voi face si eu ca nici eu nu aveam cand am ramas carte de munca!adica nu meegea de 4 luni!
oana
6+
jadi spune:
Neata bortzoaselor!
Am un somn pe mine, de la ora 5 nu am mai putut dormi!
bafta multa fetelor care merg la control azi, in special Ioanei!
M-am lamurit cu cele 2 teste, o sa le fac si eu, bitestul pe 29 si triplu test in 10-20 ianuarie! Pe 28 fac eco de 12 si cica iti trebuie si o eco ca sa interpreteze testul!
Am trecut si linkul indicat, il gasiti la "totul despre sarcina"!
Deni &
Vlad 28 sept 2005 & bb2
CarlaV spune:
Jeni, eu stiu cum e in Bucuresti cu cartea de munca. Aici nu merge sa gasesti o firma care sa inregistreze retroactiv contractul, fiindca el trebuie intregistrat la Camera de Munca in maxim 30 zile de la incheiere. De asemenea, in functie de acel "nou" contract de munca inregistrat, firma depune declaratiile lunare de pensii, somaj, sanatate, decl. 100, ITM etc. si plateste contributiile aferente.
De luat pe cartea de munca a sotului nu stiu cum e, stiu doar ca sotul poate avea concediu de maternitate in locul tau si sa ia 800 ron timp de 2 ani.
Alta varianta care nu stiu daca mai este valabila e sa faci o declaratie pe propria raspundere la Casa de Asigurari de Sanatate (cred) cum ca nu ai venituri si sa platesti retroactiv o contributie minima. Altceva nu mai stiu, daca afli ceva spune-ne si noua. Bafta !
Eu am avut o noapte nashpa rau, in sensul ca m-am trezit de cateva ori din cauza greturilor. Pana acum dormeam foarte bine 9-11 ore noaptea si nu credeam ca in saptamana a 10-a ma voi trezi din cauza greturilor. Offf, abia astept sa treaca si astea, mai bine ma doare ceva decat sa ma simt asa...
Inca n-am gasit unde sa-mi fac analizele gratuite din secretia vaginala in afara de Hipocrat. Voi ati mai aflat ceva ?
Carla,
9+
andutzy spune:
Buna dimineata!
Carla, am vazut ca la Institutul Cantacuzino recolteaza astfel de analize. Ei fac cu trimitere analize gratuite(cele suportate de casa), deci e posibil sa faca si culturi din col si PAP. Eu inca nu am fost interesata de subiect, deoarece cat imi pun ovule, nu cred ca intra in discutie astfel de analize...
Andra
5+, Dragos Alexandru
- 31.05.2005 si bb2
Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)
jeni71 spune:
Multumesc de raspuns fetelor (alina.a, mioara2004 si oanabbb). O sa ma duc la fortele de munca sa vorbesc. Dar oanabbb cum iei pe salariul sotului cele 8 mil? Sta el acasa , sau cererea de indemnizatie pt copil e pe numele lui ?
Multumesc de lamuriri, si zi usoara fara greturi si alte senzatii...
ancadragoman spune:
Jeni eu am o prietena care este in aceasi sit ca si tine si nu a putut sa i-a indemnizatia pe numele ei.
Insa sotul ei a vb cu patronul si s-a trecut el ca sta acasa cu copilul ca sa poata lua cele 8 mil.
El merge in continuare la serv si ia si banii aia.
Bafta
anca
poze nunta
Incercari bb
CarlaV spune:
Multumesc, Andra, o sa sun la Cantacuzino sa intreb.
Eu ma cam grabesc sa fac asta, fiindca epilatul ma mai tine doar cateva zile ![]()
Carla,
9+
andicu spune:
Buna fetelor.
Am si eu o intrebare pt fetele cu sangerari: voi stati mereu in pat? ce v-a zis doctorul? deja am pete de 3 zile si cu toate injectiile si tratamentul nu da semne sa se opreasca! stau mai mult in pat, dar ma intreb daca eu chiar nu pot iesi nicaieri, nu pot face nimic altceva? mi-e si teama sa nu fac mai rau! voua vi s-a oprit sangerarea repede, sau inca o aveti?
Bafta multa fetelor care merg sa-l vada pe bebe, sa fie bine la toate!
Andreea
9+
Punctuletzul meu
Pozele mele
Ajutati-l pe Andrei!
zisaCami spune:
Buna fetelor,
Eu abia m-am intors de la ecografie si sunt cam desumflata! S-a vazut ceva f. vag, de cca 2,5 mm, dar dr. nu s-a putut pronunta ... mi-a spus ca este prea devreme ca sa-l vada ( azi s-au implinit 25 de zile de la conceptie ). Voua cand vi s-a confirmat sarcina ecografic?
Cami
5+
Punctuletul meu