Cadouri pentru copii in functie de zodie

Cadouri pentru copii in functie de zodie | Autor: Luna75

Link direct la acest mesaj


BERBEC

Tancuri, elicoptere si bicicleta

Iubeste aventura... Dinamic, activ si independent, e vesnic in actiune si are capul plin de idei indraznete. Curajos si competitiv, ii place lupta si e atras de aventura. Are multa energie, alearga, se agita, se catara. Iubeste motoarele si are simt tehnic (mai ales mecanic). In materie de jocuri si jucarii, chiar si Berbecutele au gusturi destul de "baietesti".
Berbecutii sunt incantati de tot felul de masinute, camioane, tancuri, elicoptere sau dube de pompieri. Cu cat sunt mai zgomotoase si mai colorate (rosii, daca se poate), cu atat ii incita mai tare. Daca arunca si flacari... Jocurile de tip Mecano si trusele de scule sunt foarte apreciate. La fel, orice fel de joc ce implica lupte, batalii, strategii, soldati si arme (cu conditia ca acestea din urma sa nu fie periculoase).
...si sportul. Un abonament la un club sportiv ar fi o alta surpriza pe care ar primi-o cu entuziasm. Poti incerca fotbal, volei, carting, arte martiale sau gimnastica. Alte lucruri cu care mergi la sigur: scuter, bicicleta, role, briceag de cercetas, cutit de vanatoare, carti si filme de aventuri si de calatorii sau o vizita in parcul de distractii, cu oprire obligatorie la tunelul groazei si la montagne russe. Dar indiferent ce-i alegi, trebuie sa fie ceva care sa-i creasca adrenalina.

TAUR

Un tort mare si o bancnota de valoare

Apreciaza lucrurile utile... Perseverent, stabil si practic, e foarte legat de casa si familie. Iubeste placerile simple ale vietii, printre care si mancarea. Pregateste-i un tort mare si alte bunatati. Daca e fata, ia-i o papusa frumoasa, o casuta de papusi cu mobilier, vase de gatit (de jucarie, bineinteles).
Nu uita ca Taurul e semnul cochetei Venus - oricand sunt binevenite rochitele, posetutele, pantofii sau mini trusele cosmetice.
Chiar si baietii au preferinte la haine - iti poti duce baietelul la cumparaturi, sa-si aleaga un tricou sau o pereche de adidasi pe gustul lui.
Taurul are un simt innascut pentru bani si afaceri - un joc Monopoly i-ar fi cu siguranta pe plac.
....si arta. Dar si simtul artistic este dezvoltat - o cutie cu acuarele sau un album de arta ar putea fi o idee. Mai poti incerca jocuri tip Lego sau altele din gama constructii-arhitectura: jocuri care stimuleaza capacitatea de a combina latura structurala cu cea estetica.
Baietii, in mod special, au un simt muzical innascut: o chitara, un CD player sau cateva casete cu formatiile preferate le merg drept la suflet.
Baiat sau fata, copilul tau s-ar mai bucura sa-l duci la restaurant, sa-l scoti la iarba verde ori sa-i cumperi un animal de companie. Insa cel mai fericit ar fi sa-i daruiesti o bancnota cat mai noua


Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Luna75 spune:



GEMENI

Abonament la Internet si o petrecere cu prietenii

E conectat cu lumea... Copiii Gemeni sunt foarte ageri, curiosi, indemanatici, inventivi si vioi. Le plac experimentele. Au tendinta sa se apuce de mai multe lucruri deodata, dar se plictisesc destul de repede. Sociabili, isi fac cu usurinta prieteni.
Comunicarea este un lucru foarte important pentru ei, iar informatia este esentiala. Fetele nu au gusturi prea diferite de baieti. Iata cateva idei care l-ar putea face fericit pe copilul Gemeni: bicicleta, tricicleta, role, palete de ping-pong, rachete pentru tenis de camp, un bilet intr-o excursie sau tabara - pentru a veni in intampinarea nevoii de miscare; telefon sau walkie-talkie - pentru a comunica dupa bunul plac; enciclopedii si atlase diverse, Scrabble, abonament la Internet, carti politiste, benzi desenate.
... indemanatic si cu simtul umorului. Daca e baiat, ia-i un arc cu sageti, pistol cu ventuza; daca e fata - o trusa de croitorie (nu va intarzia sa-si confectioneze felurite nimicuri), pentru a-i exploata indemanarea si precizia. Sunt glumeti si plini de umor.
Ii incanta orice fel de jocuri, obiecte trasnite de la magazinele specializate in surprize, lanterne cu laser, masti etc. - tot ce tine de umor si divertisment. Cel mai mult s-ar bucura insa daca i-ai organiza o mica petrecere cu prietenii.

RAC

Casute de jucarie, plastilina si povesti

Are veleitati de baby-sitter... De regula, e un copil timid si sensibil, care prefera sa se joace in locuri linistite. Chiar daca baietii sunt mai nazdravani uneori, raman totusi legati de familie si casa, fiind aproape la fel de "mamosi" ca si fetele. Racusorii pot fi bone de nadejde pentru fratiorii sau surioarele mai mici. Fetitele au veleitati de mamica si gospodina.
Le atrag papusile-bebe si casutele-jucarie cu mobile, covorase si perdele, pe care le pot aranja si rearanja la nesfarsit, cu gust si fantezie. Atat pentru baieti, cat si pentru fetite, o casuta de copii care se poate monta in curte sau intr-un copac este cel mai grozav dar pe care l-ar putea visa.

Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna75 spune:


LEU

Lucruri de calitate si podoabe de lux

Alege-i darul cu grija... Constient de valoarea sa, e convins ca merita tot ce e mai bun pe lume. Desi iubeste grozav jucariile, nu-ti e permis sa te prezinti in fata lui cu ceva de rand. Daca e baiat, ia-i o masinuta Ferrari, nu un camion, iar daca e fata, ia-i o printesa Barbie, nu o "cenusareasa" chinezeasca.
Ai grija la ambalaj si la felul in care oferi darul - conteaza! De mic, Leul are aptitudini pentru comanda, iubeste fastul, uniformele si decoratiile.
Niste epoleti cu fireturi aurii, o rochita de bal, o insigna lucioasa, ba chiar o coroana regeasca ar fi, cu siguranta, bine primite.
Ar putea folosi ulterior si ca recuzita de scena - copiii Leu sunt excelenti interpreti, care iubesc spectacolul. Avand si abilitati de dirijare si organizare, pot fi si buni regizori.
... si nu uita defrumusetea ambalajului. Daca te tine buzunarul, cumpara-i odraslei o camera de filmat si te vei convinge de cele de mai sus.
Daca nu, ia-i macar o videocaseta sau du-l la cinema. Aici, ca si in literatura, prefera povestile in care Binele invinge Raul, in care eroul principal e curajos, puternic, bun si generos (gen Cei trei muschetari, Winnetou etc.). Creativitatea leonina se mai poate manifesta perfect si in zona decoratiunilor de lux - i-ai putea cumpara cele trebuincioase pentru a face mozaic sau podoabe, de exemplu.

FECIOARA

Atlasuri, un animalut sau... un calculator

Stimuleaza-i simtul datoriei... Inteligent si harnic, are simtul responsabilitatii foarte dezvoltat. Chiar si atunci cand se joaca, o face de parca ar fi ceva important, de parca ar munci. E un copil pragmatic, deci o parte dintre jucariile lui trebuie sa fie de natura practica: trusa de scule, traforaj sau Lego - pentru baieti; masinuta de cusut, maturici, craticioare etc. - pentru fete.
Grija pentru ceilalti (mai ales pentru bolnavi sau neajutorati) este alt atribut al zodiei - o trusa medicala cu stetoscop si seringi ar fi foarte potrivita, mai ales pentru fetite. Iar un animalut viu ar duce pe culmile extazului atat fetitele, cat si baietii (si fii convinsa ca ar avea grija de el!)
... si al ordinii. Printre calitatile zodiei se numara rabdarea, ordinea, simtul detaliului si al catalogarii - in acest sens, un puzzle sau punctul de pornire al unei colectii oarecare (un clasor de timbre, 20-30 de pixuri sau de monede straine diferite etc.) ar putea fi darul perfect.
Si fiindca e un semn mercurian, iute la minte si dornic de cunoastere, care, printre altele, iubeste stiintele naturii, s-ar putea sa nimeresti la fix cu un atlas zoologic sau botanic, un ierbar, un insectar sau cu o trusa de chimie. Calculatorul ar fi alegerea ideala (Fecioarele dau un procent masiv de programatori buni). In lipsa lui, merge orice fel de joc de logica.

Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna75 spune:


BALANTA

Hainute, carti si o petrecere-surpriza

Are simtul calitatii, esteticului si elegantei. Inteligent, sociabil si cooperant, copilul Balanta cauta armonia. Nu iubeste jocurile violente si nici jucariile stridente. Daca e fetita, papusa-cadou trebuie sa fie foarte frumoasa, ("domnisoara", nu "bebe") si, daca se poate, sa aiba trusou (rochite de schimb, pieptene, podoabe).
Daca e baiat, masinuta aleasa trebuie sa aiba o alura eleganta, cu linii alungite si curbate, si un motor cat mai silentios.
Ca si Taurul, Balanta e un semn patronat de cocheta Venus, deci te poti descurca de minune daruind copilului haine noi. Poti chiar sa-l lasi sa si le aleaga - are gust! Accesoriile "sic" ar fi alta solutie: bijuterii, esarfe, posetute - pentru fetite; un portmoneu lucios din piele sau un ceas (daca se poate, chiar unul cu lant, de buzunar) - pentru baieti.
... e amator de arta si literatura. Balantele fac parte din elita zodiacului, asa ca nu vei scapa prea usor. Ai insa un debuseu: setea lor de cunoastere, de arta si cultura. Cartile sunt primite cu multa bucurie - mai ales romanele si enciclopediile. La fel si vizitele la muzeu ori iesirile la spectacole.
In final, iata alta varianta cu care mergi la sigur: o petrecere-surpriza cu multe, multe dulciuri, la care sa-i inviti prietenii - mai ales pe cei de sex opus!

SCORPION

Jucarii demontabile, trusa medicala, acuarele

E curajos, patrunzator si dornic sa afle cum "functioneaza" lumea… Ia-i jucarii demontabile, pe care le poate desface fara sa se raneasca. Are sange rece, simt mecanic si spirit de luptator: incearca o trusa medicala, un Mecano, o bicicleta, tancuri, blindate, soldati. Inzestrat cu o inteligenta lucida, curioasa, e atras de mister, experiment, cercetare si investigatie - i-ar placea un mini-laborator, un atlas anatomic (sau chiar un... schelet!).
... creativ si adora misterele. Se bucura daca ii daruiesti carti si casete cu filme politiste ori cu subiecte precum: mitologia antica, arheologia, patrunderea in alte lumi (O calatorie spre centrul Pamantului) ori biruinta eroului prin forta si perseverenta (Robinson Crusoe, Contele de Monte Cristo). Cei mici adora povestile cu personaje care se transforma (Cenusareasa, Piele de magar) sau care au secrete (Barba-Albastra, Condurii domnitelor).
Da-i posibilitatea sa-si descarce agresivitatea prin creatie: pensule si culori, chituri de modelaj, agenda (musai cu cheie sau cifru) in care sa-si consemneze gandurile ascunse sau primele incercari literare. Indiferent de sex, e binevenit oricand un curs de inot, gimnastica, dans sportiv, fotbal, karate.

Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna75 spune:


SAGETATOR

Excursii, masini de curse sau de teren, echipament sportive

Are o vesnica sete de spatiu... E increzator, energic, entuziast si aventuros. Vrei sa-i faci o mare bucurie? Du-l intr-o excursie de ziua lui sau daruieste-i un bilet pentru o tabara ori macar un week-end la mare sau la munte. Strainatatea ar fi ideala, dar numai daca te tine... contul bancar!
Daca nu poti sa-l trimiti nicaieri, atunci amageste-l cu un rucsac, un bluzon safari sau cu o cascheta de colonist.
Un glob pamantesc, atlasele de geografie, dictionarele sau ghidurile de conversatie in limbi straine i-ar fi de mare folos in pregatirea calatoriilor de mai tarziu.
Iubeste cainii si caii - ce-ar fi sa-i iei copilului un catel ori sa-l duci la hipodrom? Daca e inca mititel, cumpara-i un Grivei de plus sau un calut de lemn.
... si spirit de aventura. Baietii sunt topiti dupa masini si asa vor ramane toata viata: masini de curse, masini sport, decapotabile, cat mai aratoase si performante.
Fetitele nu se omoara dupa papusi - sunt si ele foarte energice si active, asa ca poate ar fi mai potrivita o bicicleta, o pereche de patine cu role sau un abonament la un curs de orientare turistica, inot, tenis, volei, baschet sau dans. Sportul este a doua natura a Sagetatorului, asa incat orice fel de echipament sportiv constituie un cadou perfect, atat pentru fete, cat si pentru baieti.

CAPRICORN

Jocuri de strategie, calculator sau un animalut

Responsabil, matur si ambitios... Se poarta ca un adult inca de la o varsta frageda. Sub aparenta retrasa si linistita zace o personalitate puternica, tenace si foarte ambitioasa. Putin probabil sa-l incante un mutunache pufos sau alte asemenea dulcegarii.
Vrei sa-i faci o mare bucurie? Daruieste-i un caine sau o pisica. E un copil responsabil si sigur va avea mare grija de animalut.
... cu o logica imbatabila. Mintea sa logica, care gandeste in pasi succesivi pe termen lung, ar cupla perfect la un sah, Go sau dame.
I se potriveste orice joc de tactica si strategie. Chiar si cele de natura financiara sau organizatorica. Cumpara-i un Monopoly sau ceva pentru calculator, de genul "Age of Empires" si ai sa te lamuresti.
Calculator? Bineinteles! Chiar daca implica un efort, nu vei regreta.
Va depasi cu siguranta faza de simplu utilizator. Alaturi de Fecioare, Capricornii sunt cei mai buni softisti (creatori de programe). Avand abilitati mecanice, se descurca excelent si cu partea de hard (componente, asamblare).
La un nivel mai modest, poti sa-ti faci odrasla fericita cu un bilet de tabara la munte, o colectie de cristale sau minereuri, cu cateva carti de legende sau fantezii istorice (tare ar mai savura Trilogia inelelor de Tolkien!) sau cu un Lego.

Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna75 spune:


VARSATOR

Masini infernale, romane si jocuri

E cucerit de tehnica viitorului... Sub aspectul de ingeras delicat, se afla un caracter independent (chiar rebel), liber-cugetator, progresist, original si inventiv. Micutul "cupleaza" rapid cu calculatorul si are slabiciune pentru tot ce imita descoperirile erei moderne: trenulete electrice, avioane, rachete, telefoane cu sau fara fir, astronauti, roboti, extraterestri.
Daca au si accesorii ingenioase (cum au masinile lui James Bond, de pilda), e si mai bine! Cat priveste cartile si casetele video, SF-ul e pe primul loc.
Ii va iubi pe clasicii Jules Verne si Asimov, dar va gusta si productii mai noi, gen Dune ori Jocul lui Ender. Povestile cu copii exploatati vor emotiona sigur latura lui fraternala si filantropica - poti incerca cartile lui Dickens: David Copperfield, Oliver Twist.
... si poate avea talent muzical sau de inventator. Uneori, zodia produce muzicieni de exceptie (vezi Mozart). Daca da semne de talent, cumpara-i celui mic un instrument muzical.
Alteori primeaza spiritul stiintific-inventiv si nevoia de experiment: mini-laboratoarele de fizica sau de chimie sunt o sugestie. Luneta, telescopul, atlasele ceresti pot fi o alta varianta bine primita.
Nu uita insa ca, baieti sau fete, Varsatorii sunt activi si energici - pentru ei, bicicleta, mingea, racheta de tenis sau rolele sunt de nepretuit.

PESTI

Puzzle, aparat foto, carti si animale

E mare amator de povestiri fantastice... Sensibil si plin de fantezie, isi creeaza lumea lui, populata de vise, aventuri si eroi imaginari. Nu e un copil pretentios, care sa-ti ceara prea multe - cateva jucarii daca are, va crea in jurul lor un intreg univers.
Il atrage fantasticul, magicul si nemarginirea - ia-i carti sau casete ca: Peter Pan, Harry Potter, Micuta sirena sau 20. 000 de leghe sub mari. Are o intelegere intuitiva a lucrurilor, care il ajuta sa integreze fara efort elementele in intreg - un puzzle cu ilustratii din povestile preferate ar fi taman pe gustul lui.

Nevoia de desprindere din concret se mai poate traduce prin: pasiunea pentru misterele Cosmosului - ia-i luneta si harti cu constelatiile; arta - inscrie-l la un curs de dans, marionete, pictura sau muzica; sport - exceleaza la patinaj artistic (nu este inca sezonul patinelor, dar retine acest lucru pentru Craciun). Are un simt innascut al imaginii - daruieste-i un aparat foto sau o camera de filmat, iar rezultatele te vor ului.
... iubeste animalele si marea. Adora animalele si stabileste o legatura magica cu ele - daca isi doreste unul, ia-i-l fara sa mai stai pe ganduri. Iubeste marea neconditionat - ai putea sa-i daruiesti labe si vizor, o saltea pneumatica, o carte de J.Y. Cousteau si, bineinteles, biletul de tabara aferent.

Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Luna75, multumesc pt. subiect !
Capricornitzei mele i se potriveste in parte. Cred ca un caine ar fi cel mai placut cadou pt. ea, dar la bloc este cam greu de satisfacut aceasta placere. Puzzle-ul i-a placut de pe la 3 anisori, iar Lego nu am incercat. Trilogia inelelor a vazut-o la tv si tare i-a mai placut. Ii plac mult si basmele cu printi si printese, tot fanteziste sunt si astea. Iar PC-ul...vom vedea mai incolo, cat de mult o atrage.
Eu sunt scorpion si mi se potrivea la vremea copilariei ceea ce am citit mai sus, despre ccopilul scorpion.


Un fulg pentru seara de Craciun
Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
Diabet zaharat la copii, Copii din 2002, Copii capricorn

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Luna, multumim!!
La taurii mei s-ar potrivi: banii pt cel mare, iar pt micuta- orice legat de batman, masinuta, puzzle, si in loc de tort... mai degraba o pulpa de pui

ex- gabibarta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna75 spune:


Ma bucur ca va place subiectul,sper sa va fie de ajutor in alegerea celor mai bune combinatii de jucarii.
Fetita mea e Balanta si o regasesc aproape perfect in descriere,prin urmare nu va avea mari probleme in alegerea cadoului ideal.

Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Luna mutumim... si la sagetatorul meu se potriveste...
Visul lui cel mare este un pui de catel adevarat si mai bine o catelusa ca sa-i faca alti pui. Din pacate si noi stam la bloc si nu ma incanta deloc ideea unui animal in casa, mai ales ca de la singurul care l-am avut (un papagal) a facut o alergie urata...
Asa ca Mosul ii va aduce un catel Scooby din plus...

De asememenea este inebunit dupa masinute si a primit una de la Mos Nicolae, cu arcuri si la rotile din fata si la cele din spate, cum spune el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alma spune:

La fata mea se potriveste perfect, e Pesti. Cand era mica puzzle-rile erau pasiunea ei, acum o pasioneaza arta (dans, muzica), adora animalele si-i place marea .

Diana si mami

Mergi la inceput