rana pe col si chiuretaj
Am o dilema f. mare, daca ati trecut prin asta va rog sa-mi raspundeti!
De un an de zile mi s-a descoperit la un control de rutina, o rana pe col care nu s-a rezolvat cu medicamente si la ultimul control, acum 2 saptamani,medicul mi-a dat termen pana in sarbatori, sa merg la cauterizare.Dar, din pacate, cred ca am ramas insarcinata,ciclul mi-a inarziat si la cele 2 teste de sarcina pe care le-am facut apar 2 liniute roz, chiar daca a doua e f. stearsa.Trebuie sa fac chiuretaj, am un baietel si o fetita si 2 cezariene, dar mi-e frica sa nu se agraveze problema cu rana pe col.
Ce ziceti de asta?
Raspunsuri
CryssUK spune:
Teama ta e intemeiata.
In urma chiuretajelor, adesea se produc rani si alte complicatii(de al infectii, sterilitate la deces).Sunt sute de site-uri de unde poti culege inf despre riscurile la care te supui.
http://www.primulpas.ro.org/decizie/ceeste.html#riscuri
http://www.sanatatea.com/baza/2006/11/03/avortul-problema-de-azi-si-consecintele-de-maine.html
Eu totusi iti doresc sa nu fi ramas insarcinata.
Daca totusi esti, atunci "sa-ti traiasca".Eu am vazut multe familii cu 3 copii si in multe cazuri ultimul a fost un "accident". Poate cel mai frumos accident ...
Cristina
onix25 spune:
Draga supradyn, in urma unui control mi s-a spus acelasi lucru ca am o rana pe col, am fost la doctor si mi-a cauterizat-o....dupa 3 ani surpriza....rana pe col
.
am inteles ca poate sa apara si daca sperma sotului tau are un grad ridicat de aciditate...sincer iti spun sa nu cauti raspunsuri pe net pentru astfel de situatii...mergi la un doctor capabil si cere-i sfatul.....chiar daca unii iti spun sa pastrezi copilul iar altii sa faci intrerupere cel mai bine stii tu...ai grija doar sa nu fii in pericol si in rest iti doresc numai bine si toata sanatatea din lume.
Marilena12 spune:
Chiuretajul nu se face la rana pe col, sau poate vrei sa risti mai mult, avand in vedere ca a trecut ceva timp de cand nu se vindeca. Daca medicul a spus sa cauterizezi urgent, mai bine sa faci asta si sa ai grija de sarcina, pentru ca nu e nici o problema sa ai 3 cezariene. Nu cred ca merita sa dezvolti cine stie ce pe col. Si asa e aiurea sa cauterizezi un col in timpul sarcinii. Dar riscul e mult mai mare la cealalta alternativa, mai ales, ca de regula chiuretajele sunt responsabile de un numar semnificativ de asemenea afectiuni ale colului. Lasa-ti bebelusul sa traiasca, nu degeaba a facut Dumnezeu sa apara intr-un asemenea context. Sanatate si sper sa ai o sarcina usoara cu un copilas sanatos!
Mary si Anna Maria- 08.04.2006
Poze cu Anna http://new.photos.yahoo.com/marilenavladoianu/
AngeliquedeS spune:
Este foarte riscant un chiuretaj in aceste conditii... Totusi cel mai bine te poate sfatui medicul... Si gandeste-te la masuri contraceptive sigure, tocmai fiindca spui ca nu mai vrei copii si ai doua cezariene la activ.
Offf, nu pot sa nu ma gandesc cat de multe suntem cele care plangem ca nu vedem pe testul de sarcina doua liniute si cate femei nu sunt pentru care cele doua liniute reprezinta o tragedie...
Pupici,
Angelique 
pozele mele, povestea nuntii, luna de miere
onix25 spune:
draga AngeliquedeS intotdeauna iti doresti ceea ce nu poti avea...iar atunci cand il ai nu il apreciezi..asa e si cu sarcina..sunt femei care pentru o perioada fac orice sa nu ramana insarcinate pentru ca mai apoi sa faca tot posibilul sa ramana insarcinate...cine sa ne mai inteleaga...
supradyn spune:
Va multumesc pentru sfaturi, am crezut ca mai sunt si alte femei in aceasta situatie, rana pe col fiind f. des intalnita.Cat despre pastratul sarcinii, nu pot acum sa-mi expun argumentele contra , care sunt destule si intemeiate, deci nu aruncati cu piatra fara sa stiti amanunte!
Jeanette spune:
quote:
Originally posted by onix25
...sincer iti spun sa nu cauti raspunsuri pe net pentru astfel de situatii...mergi la un doctor capabil si cere-i sfatul.....chiar daca unii iti spun sa pastrezi copilul iar altii sa faci intrerupere cel mai bine stii tu...ai grija doar sa nu fii in pericol si in rest iti doresc numai bine si toata sanatatea din lume.
onix25, ai dreptate un medic competent e mai īn masura sa o ajute pe
supradyn, mai ales ca medicul acela nu da cu pietre.
Supradyn, tu cunosti cel mai bine situatia īn care te afli, de aceea
si hotarīrea īti apartine numai tie.
"Sa nu judeci niciodata un indian, daca nu ai umblat īncaltat cu mocasinii lui."
onix25 spune:
draga mea supradyn..sunt ultima din lume care sa te judece...fiecare om isi cunoaste cel mai bine viata si nimeni nu e indreptatit sa te judece sau sa te acuze..iubita mea eu sunt una dintre cazurile mentionate. pana acum cateva luni faceam orice sa nu raman insarcinata, dupa ce m-am casatorit si ne-am linistit si noi am ajuns sa accept orice pentru a ramane insarcinata si pentru a da nastere unui sopil sanatos. asa ca nu-ti pot dori decat sa fii sanatoasa si sa dea dumnezeu sa nu apara probleme, in rest fie cum crezi tu ca e mai bine te
si sa auzim de bine
prettysunshine spune:
Se poate face chiuretaj chiar si cu rana pe col,acum un an mi s-a facut un chiuretaj pentru indepartarea unor resturi ramase in uter de la un alt chiuretaj,iar la o luna de la chiuretaj mi s-a facut cauterizare.
Poti insa sa pastrezi si sarcina,eu am avut o rana pe col cand am ramas insarcinata, nu stiam de ea,am aflat in momentul cand am sangerat usor din cauza ei, nu se face cauterizare in timpul sarcinii,ci dupa.
Sper sa iei cea mai buna hotarare pentru tine.
Poze
One Stone is Enough to Break a Glass. One Sentence is Enough to Break a Heart.One Second is Enough to Fall in Love and One Misunderstanding is Sufficient to Break Friendship.