Copilasi martie-aprilie 2004(82)
Raspunsuri - Pagina 6
Nedda spune:
Dragele mele, bine v-am regasit! Nu se putea sa se termine anul si eu sa nu dau macar un mic semn de viata. Chiar daca nu am putut sa citesc (nici macar pe sarite) ce-ati mai scris voi, tot nu mi-au scapat marile minuni intamplate cu unele din voi si de care m-am bucurat sa citesc:
Codruta, felicitari pentru Petra!!! Poate fetitul tau a si crescut mare, dar cand am "disparut" eu de pe forum tu erai inca gravida. :) Asa ca, te rog eu primeste si felicitarile mele chiar daca sunt atat de intarziate.
Lavi felicitari pentru Thea!!! Nici macar nu imi aduc aminte sa fi citit ca ai fost gravida -- iti dai seama de cand n-am mai intrat eu pe forum? -- surpriza a fost maxima sa citesc acum ca ai doua cocoline.
Ela, draga mea, felicitari pentru sarcina!!! Alta surpriza minunata pentru mine sa aflu ca vei mai avea un copilut. Cand urmeaza sa nasti? Ce data ti-au zis doctorii? (...ca eu am uitat cum se face calculul pe saptamani:)) Ai aflat daca bebelusul e fetita sau baiat? Vezi cate intrebari am?:)
Mi-a scapat ceva? Cu siguranta da! Dar ma bucur sa va regasesc pe toate si sa mai particip si eu din cand in cand la discutiile noastre.
Despre noi, toate bune. Lara creste, e fericita si ne face si pe noi fericiti. Nu stiu daca va mai amintiti (sau poate nici nu v-am zis?) ca am inscris-o la gradinita la sfarsitul lui iunie. Primele doua luni au fost ingrozitoare si pentru ea dar si pentru mine. A plans foarte mult, era trista toata ziua, avea cosmaruri noaptea si ma cauta prin pat sa ma tina de mana (sau, si mai rau, sa doarma numai la mine in brate), era mereu nervoasa si speriata...si etc., nu va mai zic cum a fost. Sunt absolut convinsa ca motivul principal a fost frica de abandon. Dupa doi ani petrecuti fara sa se desparta nici macar o clipa de mine, i-a fost foarte teama ca eu am parasit-o. A durat exact doua luni sa accepte schimbarea majora produsa in viata ei (ca pentru ea de fapt a fost o schimbare majora) si sa redevina copilul vesel si sigur pe el pe care il stiam. Of, bine ca a trecut! Probabil ca daca am fi fost acasa in Ro si s-ar fi intamplat acelasi lucru cu acomodarea, am fi retras-o de la gradinita dupa primele doua saptamani. Insa aici nu s-a putut asta. Am fi pierdut locul intr-o gradinita foarte buna si probabil ca am fi fost pusi in coada listei de asteptare pentru cine stie cata vreme. Asa ca, am suferit doua luni dar acum totul este perfect. Lara a invatat si invata o multime de lucruri noi, a recuperat engleza la care era ceva mai in urma decat copilasii de varsta ei si eu sper ca cu pasi mici dar siguri va deveni un copil trilingv. (Sa va mai zic ca face si spaniola la gradinita, pentru ea 4-a limba, si ca stie si cantece si formule de salut in aceasta limba??) Ii place in continuare foarte mult muzica si e foarte ordonata si riguroasa. Ea stabileste reguli de joaca - si in general reguli pentru orice - si vrea sa fie respectate de ea dar si de ceilalti. :)
In fine, ma lungesc prea mult! :) Inca o data va imbratisez si va zic ca mi-a fost dor de voi si...de-acum o sa cam fiu pe aici.
Daniela
Iubirea mea - LARA - 7 aprilie 2004
Nedda spune:
Simona, pentru tine, draga mea prietena, am un mesaj special: desi nu mai stiu nimic de voi cateva luni, sper din tot sufletul ca Lucas este bine si ca ati trecut de cosmarul acela al bolii lui. Cand am vorbit cu tine ultima data eram atat de agitata si stresata incat poate n-a reiesit din mesajul meu intensitatea cu care m-a lovit vestea ca a trebuit sa treceti prin asa ceva. De fapt de atunci incolo m-am tot gandit la voi de multe ori si mi-am dorit din tot sufletul sa se termine cu bine si in cat mai scurt timp. Ce mai faceti? Daca o sa vad ca nu raspunzi aici o sa iti trimit si un email zilele acestea.
Daniela
codritu spune:
Wow, Nedda, bine ai revenit. Am mai intrebat de tine si ne-a zis Simona ca esti ocupata, ma bucur ca ti-ai facut un pic de timp sa ne spui cum sunteti voi. Ma bucur pentru Lara ca s-a acomodat la gradi, stiu ce frustrant este sa-ti lasi copilul plangand si sa il iei plangand, Tudor a plans o luna si nici acum nu merge cu placere ci doar ca trebuie. Mercic de felicitari, Petra e mare, are 5 luni, si fitzoasa, nu se omara cu dormitul si inca e la tzitzi in exclusivitate, iar Tudor cand o iubeste cand o pocaneste.
Comorile lui mami
LauraFlo spune:
Am intrat doar sa va salut !
Nedda, ma bucur ca sunteti bine si ca ai avut timp sa ne scrii ! Va pupam si va asteptam mai des cu vesti !
Mickyyy spune:
Si eu am intrat sa va salut si sa urez bun (re)venit Danielei !
Daria si-a revenit complet....nu mai stiu cine intreba, oricum e bine acum, a fost doar un episod scurt de boala din fericire.
Pupici si week-end placut tuturor
Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">31.03.2004) Daria Maria (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58164" target="_blank">22.06.2005)
Nedda spune:
Codruta, cand vorbesti de Petra o recunosc pe Lara cand era bebelus. :) Doamne, ca nu statea o clipa singura...si nu exagerez deloc. Nici nu stiu cum te descurci si cu Tudor si cu ea cand ii ai pe amandoi acasa. Pe Tudor l-ai intrebat ce anume nu ii place la gradinita? Sau de ce nu ii place sa mearga? O fi ceva anume ce il face pe el sa se impotriveasca mersului acolo?
Laura, si eu ma bucur sa va regasesc si as vrea sa mai aud noutati despre Daria. Ce mai face ea si ce mai faci tu?
Micky, multumesc de (re)primire! Acum am citit ca Dariuta ta a fost bolnavioara. Ma bucur ca i-a trecut. Uitandu-ma pe mesaje mai vechi, dar asa citind unul din douazeci, am vazut ca v-ati luat casa noua si m-am bucurat foarte mult! Felicitari si s-o stapaniti sanatosi fiindca e o mare realizare!
Daniela
SimoV spune:
Daniela, ma bucur ca te vad iar pe-aici. Suntem bine, dar f. ocupati - ca toata lumea pe-aici... stii tu...
Lucas merge iar dar inca mai face fizioterapie - acum e vorba de "fine tuning" si nu se mai vad progresele zilnic, dar se vad. Sapt. viitoare avem follow up appt. cu un neurolog f. bun care l-a mai vazut si e f. multumit de progresele lui. Doar o treime din pacientii cu diagnosticul lui isi revin 100% si noi suntem unul din cazurile fericite... Nici acum parca nu imi vine sa cred ca am trecut prin asa ceva. A trecut si ce e mai important e ca a trecut cu bine.
Ma bucur ca Lara s-a obisnuit la gradi.
Nu am timp sa scriu mai mult. Vine fizioterapeuta peste 2 ore si casa e vraiste si trebuie sa strang putin, sa le dam sa pape, etc.
Weekend placut la toata lumea.
codritu spune:
Nedda, nu am crezut ca mai exista asa copii fitzosi si fara somn cum e Petra. Sa stii ca ma descurc destul de greu cu amandoi ca Petra e in brate non stop, iar Tudor e gelos, si pe buna dreptate, dar bietu e la gradi toata ziua si dupa-amiza cand vine e acasa tati asa ca ii mai impartim. De gradi l-am intrebat, dar nu stie sa spuna ce nu ii place el tot repeta ca nu vrea la gradi si atat, degeaba ii spun ca are prieteni si jucarii el zice ca vrea acasa cu mami.
Simo, tare ma bucur ca sunteti bine, si pe drumul cel bun. Nici mie nu-mi vine sa cred prin ce ati trecut, imi inchipui ca tie ti-e si mai greu.
Mickyy, la fetite.
Lavi, am tot uitat sa te intreb cum ai mutat-o pe Hanna din patutz, a vrut nu ai avut probleme? Eu pe Tudor destul de greu l-am lamurit si acum inca se mai urca in patutz si sta acolo.
Comorile lui mami
Nedda spune:
Simona, ce ma bucur sa aud ca sunteti bine! Sper ca v-ati mai linistit acum si sper ca vizita la doctor de saptamana viitoare sa va linistasca si mai mult. Bravo lui Lucas pentru ca este atat de puternic si pupa-l din partea noastra pe obrajori.
Codruta, poate ca o alta gradinita ar fi solutia pentru Tudor. Cat despre Petra, ce bine imi aduce aminte de Lara!:) Cum zici tu de Petra ca nu doarme, asa era si Lara. Si in plus, auzea si cel mai mic zgomot si se trezea sau simtea imediat daca ma ridicam de langa ea. Sa te mai "incurajez" spunandu-ti ca si acum are un somn la fel de sensibil si ca se trezeste la orice zgomot?:)
Daniela
codritu spune:
Nedda, poate poate ma ajuti si pe mine cu sfaturi daca ai trecut prin ce trec eu. Pe mine cel mai tare ma streseaza ca nu doarme, doar somnuri scurte, maxim jumate de ora si adoarme foarte greu si agitat, bineinteles ca nu in patut. Tu cum ai procedat sa o adormi? Petra nu adoarme nici la san, nici macar acolo nu se linisteste, cand suge isi ridica picioarele, se trage de sosete, ma trage de tricou, etc.
Comorile lui mami