Pe aripile vantului

Pe aripile vantului | Autor: daniella4

Link direct la acest mesaj

Aseara am revazut prima parte din film. Stiti cumva daca pelicula (facuta prin 1939) a fost initial alb negru si ulterior colorat sau a fost facut direct color?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iarina spune:

A fost facuta alb negru si apoi colorata. am vazut si un documentar...cum s-a facut filmul si explicau ce tehnici au folosit pt. a o colora. Nu-mi mai amintesc multe in orice caz. Stiu ca mi-a placut mult cum au prezentat ultimele finaliste pt. rolul lui Scarlett. :Bette Davis era, Vivien Liegh si inca o tipa(sau doua????) nu-mi amintesc exact numele ei. Se pare ca scena care a desemnat castigatoarea a fost cea de dinaintea picnicului, cand Mammy ii strangea corsetul. Le-a aratat pe toate 3 sau 4 (nu mai retin exact) si Vivien Leigh era de departe cea mai buna...chiar daca americanii s-au imbatosat ca Scarlett a lor era jucata de o englezoaica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brendamitran spune:

A fost alb-negru,intr-adevar.
Si a fost o munca titanica sa coloreze totul....ginditi-va numai cite amanunte de fundal erau in unele scene,care trebuiau colorate pina la cel mai mic punctulet.....
Cred ca filmul asta si-a meritat Oscarurile din plin!

BRENDA

Un fulg pentru seara de Craciun

COPIII SUNT MAINILE CU CARE NE PRINDEM DE RAI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Imi amintesc ca am citit despre aceste lucruri prin almanahurile Cinema de pe vremuri... Momentan sunt intr-o apriga disputa referitoare la acest subiect si nu am gasit informatii pe net.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anderra spune:

Stiati ca pe locul intai in topul tuturor replicilor celebre din filme se afla :"Frankly, my dear.... i don't give a damn ...".. si undeva pe locul 7-8 se afla replica de final a lui Scarlett : "after all tomorrow is another day"..
film de referinta ..cred ca l'am vazut de 10 ori ..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

si eu l-am revazut aseara. Superb film. Si a fost colorat foare frumos.

Felicia si Ilinca Teodora (15 noiembrie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blueeyes2003 spune:

Super film!!!

Mirela
www.snugglepie.com/ezb/692306.png" target="_blank">Vine Craciunul! www.justmommies.com/tickers/pic/ttc/19520/" target="_blank">Praying for a miracle!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Si eu cred ca l-am vazut de vreo 5 ori. Si cartea mi-a placut la nebunie si am citit-o de cateva ori.
De fiecare data tot sper ca Rhett o iarta si se impaca.

Andreea mamica lui Filip Stefan
bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katty spune:

quote:
Originally posted by Androix

Si eu cred ca l-am vazut de vreo 5 ori. Si cartea mi-a placut la nebunie si am citit-o de cateva ori.
De fiecare data tot sper ca Rhett o iarta si se impaca.

Andreea mamica lui Filip Stefan
bb2

Si eu sper la fel... Noroc ca se impac in continuarea cartii ("Scarlett", dar nu mai stiu cine a scris-o).
Revenind la subiectul cartii si al filmului, si mie imi plac amandoua!

Catalina & Robert-Andrei (27.07.2002)
varsta lui Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirelaispir spune:

nu vreau sa va contrazic, dar eu stiam ca a fost primul film color.
oricum ar fi el, ramane printre preferatele mele. insa nu pot spune acelasi lucru despre carte. pentru continuare este valabila vice-versa (cartea este mult mai buna).
ori de cate ori as vedea filmul, tot mai sper intr-un final fericit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama lia spune:

mie imi place la nebunie filmul...cred ca l-am vazut de 6 ori pina acum si tot nu ma plictisesc.....

si cartea este la fel de buna, cred ca am citit-o de 10 ori, daca nu mai mult....prima data cind am citit-o a fost in liceu.....in studentie o reciteam in fiecare vacanta de vara...ma relaxa .....adevarul este ca si acum as citi-o......poate ma apuc de ea in perioada sarbatorilor....

de lucrurile frumoase nu te poti plictisi niciodata....

Mergi la inceput