Fetele din Austria (19)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Babee spune:

Asa..pentru ca am reusit sa vorbesc si cu Victoria din Baden, sa actualizam lista de Martisor.

1.Alinah
2.Tyana
3.Gabitza77
4.Flaflo
5.Babee
6.Adinaq
7.Cristina(prietena mea)
8.Ank ?
9,10 Victoria si o prietena

Mai asteptam si alte fete

-----------------------------

Gabriela, Rebecca si Phillip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tyana spune:

FETELOR CE FACETZI IAR SANTETZI LA PLIMBARE
E vreme faina intradevar ,dar chiar asa sa nu mai scrietzi ,nimic ,nimic ,slabutz tare la noi la Austria.
FLALO ce mai faci?Pe unde mai esti ca nu mai dai nici un semn?
ANK tu la fel ,cred ca nu ai mai intrat pe net ,nustiu de cand ?nu ti-ai mai citit mesajele si urarile.Si in afara de mine de Babee,Gabi,Corolada,Alina,Adina,nu mai vad pe nimeni aici sa scrie dar daca te uitzi pe lista de la fetele din Austria sant in total inca vreo 35 de fete ,unde sant toate astea fete ca eu nu am vazut niciodata sa scrie ,cel puztin in ultimile 5 luni.Inseamna ca nu aveme teme interesante,hai sa deschidem subiecte mai fierbintzi atunci,sa atragem cat mai multzi ptredentzi paginii noastre.
Sa vedem cine sparge gheatza cu o noua tema sau subiect de a ne indemna sa scriiem cat mai des si mai mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tyana spune:

PRETEDENTZI si PRETEDENTE !!!!
iar am sau mai zis ,nu nu mai bine de fac iar greseli.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flaflo spune:

Tyana, pe aici sint, dar sint intr-o pasa proasta, cred ca a dat astenia de primavara peste mine. Ieri am fost cu Bia la dr. ca a durut-o urechea, si intr-adevar avea un inceput de infectie. Aseara a cazut la "datorie" si la ora 19 deja dormea. Azi a fost carnaval la gradinita, i-a placut la nebunie.
Salutari la toata lumea, sper sa-mi treaca indispozitia pina la intilnire.....

"As da tot ce stiu pentru jumatate din ce ignor!" Descartes

Flavia si Bianca

Mergi la inceput

Tyana...fetele scriu si ele cand pot, cand au chef, cand au ce scrie..Am tot aparut asa in timp si ne-am adunat 35, ccred ca mai mult de 10 intr-o anumita perioada nu am fost.Multe au disparut total de pe aici voluntar sau involuntar, cine a vrut a ramas.
Oricum mie mi-e drag subiectul

Flavia hai pupici si fruntea sus, nu te lasa doborata de astenie!Bia cum e ?

Is obosita, fug la baita si apoi naniiiiiiiiii pana maine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ank_miki spune:

Aici sunt,nu am avut net cateva zile,sa lucrat la cabluri,Asa nervi am avut..
Fetelor va multumesc pt.urari,pt.intelegerea cu care ma asculati,si mai ales pt.sfaturile voastre.
Tyana,ai dreptate,dar Iulia e mult prea nervoasa,mai ca mine.Scoala o face,dar a cazut putin la note.Nu stiu,invata o perioada,iar se lasa.
Nici ea nu stie ce vrea sa faca,ba sc.mai departe si din toamna Lehrstelle,ba sa lucreze la sf.de sapt.,ba sa lase sc.sa lucreze si sa fac ala seral...nu stiu nici eu ce sa mai vb cu ea ,ce sa-i mai zic,sa inteleaga,pt.ca la un moment dat imi zice:"da ia lasati-ma in pace,ca e viata mea,si fac ce vreau"Deci,sa mai zic,ce????

Adina,concediu placut!De abia astept sa-mi povestesti.Macar sa stiu unde va sta.
Stiu ca e normal ce face,dar multe nu sunt..Iar la dr.nu am insistat sa o duc.Ea a fost cea care a vrut neaparat sa mearga cand a venit aici,iar acum,da,eu am vrut sa merg.De ce?Pt.ca mi-sa parut mie ceva,ea nu vorbeste,am vrut sa stiu,ca sa o pun in tema,sa stie sa se protejeze,ce sa faca..etc.Stiu si eu ca nu e imp.virginitatea,dar nu vreau sa am surprize,macar sa fie pregatita,in toate cele.Sper ca ma intelegi...
Iar cu plecatul am mai zis,pe o parte ma bucur,ca invata sa fie independenta,pe alta parte nu.Tare imi este frica,in ce anturaj aterizeaza,ce face,pe unde se duce,sunt mai multe de care eu am frica.

Cum zice si Babee,cum o sa se intretina ea singura?De la Lehrstelle nu va avea bani multi,ea zice ca se va descurca,nu stiu...
Ah,ce bine zici tu Babee,la ea chiar ca multe ce zboara se mananca!
Dupa cum bine sti Babee,nu esti singura careia ii este bine doar cu sotul si copii.Si eu ma simt bine fara mama,da,cate odata ii duc dorul,dar atat.

Flavia,sper,ca la Bia sa nu fie complicatii mari.Un pupic de la Miki:*,sa se simta mai bine.Astenia de primavara apare mereu,tu fi activa,nu te da doborata,parca incet,incet,ma apuca si pe mine!

Babee,de data asta,eu nu vin la intalnire.E seara,si Miki nu sta,si nu adoarme fara mine.daca era cum ai pus prima data in jurul pranzului,era bine,mergea si Iulia cu mine,si statea ea cu el,dar asa....Imi pare tare rau,data viitoare sper sa apar si eu.

Pa..pa..fetele

Ank si"Cei patru muschetari"

www.dropshots.com/miki_1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ank_miki spune:

Fetele,daca aveti chef si timp,dati un ochi la drop,sa vedeti niste curiozitati.
Ma duc in pat,cred ca ma trece o gripaaa,ce urasc eu mai mult,cand ma imbolnavesc.Ma doare capul rau,tusesc ca un magar,nu am pofta de manc.
Va pupicesc,intru cand ma simt mai bine.

Ank si"Cei patru muschetari"

www.dropshots.com/miki_1

Mergi la inceput

Ank si eu is cu migrena, azi e a patra zi.Cu o infuzie a trecut nitel, acum iarasi..o duc cu stoicism
Hai sa fim sanatoase si trec ele astea.

Salut toate fetele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinag spune:

buna fetelor,

ce faceti? mai ales cu sanatatea?
Anka - te-a doborat gripa? si pe mine m-a cam prins, si am si dureri de n-am dormit cateva nopti (am facut o wurzelbehandlung si ceva n-a iesit din prima). acum trebuie sa iau antibiotice (ceea ce la mine inseamna tare mult - faptul ca le iau, n-am luat in ultimii 18 ani decat de doua ori).

Flavia, ce face Bia? stiu de multi copilasi mici cu lungenentzündung, vremea asta n-a fost buna deloc...

Babee, ai des migrena? eu am avut mereu in timpul cat am luat AC. Cum incep cu AC, reapare... deci nu le mai iau. poate gasesti si la tine un auslöser?

Anka - dar in ce WG vrea fiica-ta sa mearga? De la o organizatie ceva, de la un Studentenheim?
In definitiv WG inseamna Wohngemeinschaft. Deci tu, FlaFlo si Babee va luati un apartament impreuna, ca sa fie mai ieftin si va impartiti in mod egal (sau in relatia de marimea camerei) chiria si intretinerea.

Eu am fost in total in 3 WG diferite pana acum. Nu prea sunt fan, dar doar din motivul ca asa sunt eu mai incapatanata si nu-mi place sa ma dau mereu dupa altii. Intr-o WG inveti foarte mult pentru viata, ca trebuie sa iei Rücksicht, sa te impui cand nu-ti convine ceva, sa faci ordine, sa-ti organizezi viata, sa comunici...
daca ai noroc, te intelegi bine cu ceilalti, daca nu, iti faci nervi... conflicte vor fi intotdeauna, ca si intr-o familie!

am stat o data (ff scurt) intr-o wg numai de fete. a fost groaznic! dar asta-i iarasi ptr ca nu prea ma impac eu asa usor cu toate femeile, am zis parca, sunt mai capoasa asa de felul meu! mi-am facut muuulti nervi! n-as repeta ini veci!

in celelalte doua wg au fost numai baieti, eu singura fata. WG I: 4 baieti si o fata, ne cunosteam deja de multi ani (fosti colegi de liceu si ffff buni prieteni). am plecat de acolo pentru ca m-am despartit de fostul prieten, care locuia si el in acelasi wg (poveste luuuunga, alta data).
In WG II am intrat tocmai ptr ca am plecat de acolo si mi-a trebuit o locuinta (ptr mine nu a fost niciodata o alternativa sa stau cu parintii mei, nu stiu de ce - probabil ptr ca mereu voiau sa-mi zica ce sa fac si ce nu si sunt mama cicalitoare si tata cam dictator ) Am stat cu doi baieti (ma rog, eu aveam 24 ani cand am intrat in acest WG, unul din ei avea 25, celalalt parca 22 sau 23). nu-i cunosteam inainte. cu unul din ei am devenit amici buni de tot, un tip foarte de treaba!!! celalalt ma enerva la culmea, aveam alt ritm de viata, era pur si simplu insuportabil (nu numai ptr mine...). a fost unul din motivele din care am plecat, dar mai ales ptr ca intre timp aveam un prieten nou, cu care m-am mutat impreuna. fostul meu sot, tatal Jasminei.

na, ca acum aveti si o mica poveste a vietii mele.

WG's sunt ok, aproape toti fostii mei colegi de liceu din Austria au stat o vrem eintr-un WG, e ceva normal. Clar ca nu te controleaza imei, cine sa te controleze la 19 ani??? Daca nu te controlezi tu...

Eu as face un deal cu ea: sa-si termine scoala si dupa ce are diploma, ii oferi un mini ajutor de inceput pentru a se muta unde vrea ea. si nu i-as zice sa nu plece, dimpotriva - ofera-i si ajutor in sensul ca faceti impreuna un plan financiar (de buget), ca sa vada cam ce o asteapta: mobila, chirie, intretinere, mancare, bani de mancare, cosmetice, distractie etc. ca sa vada ce o asteapta. si gasiti impreuna optiuni cum sa ajunga la acesti bani. asa stii si tu mai bine ce face si ce-i in capul ei. atata timp cat tu vrei sa-i dai lectii si s-o tot inveti ceva, nu poti sa te astepti sa te priveasca ,,, ca pe o prietena si sa-ti spuna ce face si ce-i in capul ei.

Si ce, tu i-ai spus mamei tale ce-i in capul tau? eu i-am zis numai daca am vrut s-o sochez!

si ce face ea ce este atat de extrem? vine tarziu acasa? cat de tarziu? unde merge? cu cine? hai ca veneam si eu tarziu acasa...

iar ca sa-i faci educatie sexuala, cred ca-i cam tarziu. iar daca vrei s-o inveti tu una alta, nu-i nevoie sa se deschida ea fata de tine, ci tu fata de ea. spune-i ca stii ca nu vrea sa vorbeasca despre tema, dar ca iti faci griji si e deine pflicht sa-i spui unele lucruri. i le zici, ii spui ca in continuare nu astepti sa-ti spuna ceva, sa ti se destinuie sau mai stiu eu ce, dar daca are nevoie de tine poate veni oricand si esti mama ei pe veci si oricand are nevoie de ajutor, i-l vei da in masura in care esti capabila.

si sa nu faci greseala sa-i pui intrebari, iar daca-ti raspunde sincer ceva ce nu-ti convine, sa-i faci teorie, ca atunci nu va mai fi sincera pe veci si ai betrogen pe ea.

scuze, m-am lungit si am scris cam amestecat (ro-de), dar stiti voi cum e...

pupici si daca te pot ajuta cu ceva - cu placere!

Adina & Jasmina (24 iulie 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

Am o intrebare pentru fetele din Viena. Cum se poate ajunge (din centru,sa zicem) la www.rumkirche.at/main_ro/" target="_blank">biserica romaneasca? Mai este si alta biserica ortodoxa (romaneasca)?

Merci mult!

Alina

Mergi la inceput