Naturiste si homeopate (26)
Raspunsuri - Pagina 6
Idaira spune:
Eu tincturile numai pe cale orala le-am folosit.In concret,tinct de propolis 25picx3 ori/zi,intr-o cant mica de apa(are un gust mai naspa,asa-i),iar prima de dim ,pe stomacul gol.
kiddo spune:
quote:
Originally posted by Avalon
Atunci propolis sub ce forma pot sa folosesc? Stiu sigur ca am citit undeva de propolis, dar nu mai gasesc...
"Seara se fac spalaturi vaginale cu ceai de galbenele, dupa care se maseaza colul uterin (in masura in care este posibil) cu unguent cu propolis (Propoderm), care se gaseste la Apicola, apoi se introduce un ovul de Miprosept - tot pe baza de propolis, de la Apicola. Eu am folosit supozitoare (nu am gasit ovule), dar compozitia lor este identica, doar forma difera."
Avalon spune:
Aia e! Vezi, stiam eu ceva de propolis, dar n-am cumparat ce trebuia. Multumesc mult de tot, Kiddo!
kiddo spune:
quote:
Originally posted by Avalon
Aia e! Vezi, stiam eu ceva de propolis, dar n-am cumparat ce trebuia. Multumesc mult de tot, Kiddo!
oricand, daca stiu, si mult succes !
gudinde spune:
quote:
Originally posted by Idaira
PT Gudinde...cu toate ca sint convinsa ca stii despre ce e vorba,postea ce-am gasit eu despre hipomenoree.E un raspuns pe acre o dr il da unei paciente cu aceeasi problema.
"Daca asa ai avut menstruatia de cand te stii, ar putea fi vorba de o hipoplazie uterina ("uter infantil" - uterul e foarte mic, asemanator ca dimensiuni celui al fetitelor impubere) sau o insuficienta ovariana globala (ovarul secreta hormonii caracteristici, dar in cantitati reduse). Daca ai avut o sarcina pe care ai dus-o la termen, posibilitatile de mai sus se exclud.
Daca hipomenoreea s-a instalat dupa o nastere sau chiuretaj uterin (nu neaparat pt intreruperea unei sarcini) ar putea fi vorba de o sinechie uterina partiala sau de reducerea suprafetei endometriale functionale.
Hipomenoree mai poate aparea si drept urmare a stressului psihic, fara relatie neaparata cu vreun eveniment genital sau extragenital aparte."
Din cite am mai citit,pare sa fie consecinta unor afectiuni genitale, a unor probleme endocrine sau boli cronice sau acute.
Idaira multumesc mult pt raspuns. Eu sufar de PCOS. Deci este o problema endocrina. Din pacate acest sindrom este foarte greu de tratat, adica de tinut in frau ca de tratat in sensul de vindecat nu se poate.
Ioana si tie iti multumesc pt sfat. Da, in mod normal ar trebui sa merg la medic. Dar vezi tu uneori experientele anterioare cu medicii sunt foarte dure si lasa sechele.
La mine e o istorie lunga si foarte dureroasa.
annaa spune:
Buna
Ioanatugsmultumesc de urari.
Eu am avut mai multe probleme adica progesteron foarte mic, ovulatie fara nici o regula, ovare polichistice, trompe cu aderente.
Cand am reusit sa rezolv o parte din probleme a aparut problema endometrului care era foare subtire si nu depasea 6-7mm la ovulatie.
In 2003 am fost la Sovata si asitenta Dr. de la Alunis mia recomandat un farmacist din Orasul Sovata pentru un tratament naturist cu plate-ceai.
Am venit acasa cu un sac de plate pentru 6 luni din care trebuia sa beau cate
3cani pe zi inainte de masa.
Pot sa spun ca aveau un miros foarte puternic si cand l-am intrebat ce contine mi-a spus ca vre-o 10plante si mia enumerat o parte.
Dupa prima luna (si dupa tratamentul de la Sovata) in ian 2004 am ramas dar am pierdut on martie 2004.
Dupa un timp am inceput din nou cu tratamentele hormonale si prin vara cand picasem din nou in butoiul cu melancolie si depresie si spuneam ca nu mai calc pe la Dr. mi-am adus aminte de plate si am inceput sa beua din nou.
Cand am terminat ce aveam mi-am preparat eu
2parti-napraznic
2parti cretisoara
2parti galbenele
2parte coada soricelului
1-parte lemn dule
1-parte urzica alba
1-parte salvie
1/2-branca ursului
1/2-maghiran,
Leam amestecat si in fiecare seara puneam in 700ml de apa fierbinte cca 2linguri de plate si le lasam acoperite cca 10min, dupa care strecuram ceaiul si il beam a doua zi dimineata pe stomacul gol sau in cursul zilei inaite de masa.
Ce pot sa spun ca si la servici cat eram, eu band foarte multe lichide (de felul meu) imi faceam ceai de cretisoara cate 2-3cani , ca aveam apa fierbinte la aparat si puneam un plic de ceai si gata.
In ian.2005 cand mi-am mai revenit si am trecut din nou pe Dr. am mers la un eco in ziua a 17, ca stiam ca ovulatia la mine este in per 17-22, am constat cu surprindere ca aveam endometrul 9mm.
Am inceput din nou tratamente si optimista si am trecut si la inseminari , dar nu a fost sa fie.
Am intrebat Dr. daca in paralel cu tratamentele hormonale pot sa beau si ceai si mia spus ca nu e nici o problema daca nu e in cantitati foarte mare ca "daca nu ajuta nu strica", asa ca am baut in continure pana cand am ramas din nou
In nov. 2005 am ajuns in Cluj pentru FIV, si Dr. de acolo dupa consult a spus ca ar fi bine sa mai asteptam sau sa mai incercam IAS ca sotul avea analize foarte bune si eu imi revenisem si eu oarecum si in ziua a 15-a cand mia facut eco aveam un folicul de 16mm si endometrul 9mm, asa ca am ajuns acasa si pe 16 am facut o doza de 10000ui de pregnyl (ca inca mai aveam probleme cu declansatul ovulatiei) si pe 17.11.2005 am ramas .
Am continuat sa beau ceai de cretisoara pana in luna a 2-a, in paralel cu un tratament de sustinere chiar de a doua zi (utrogestan+gravibinon)
Daca mai merg fete prin sovata pot sa o pe D-na respectiva si sa intre in legatura cu farmacistul.
Eu am pierdut nr. lui de tf., si mi sa parut mai comod sa il prepar eu chiar daca nu avea toate elementele lui.
Pot sa afirm fara sa gresesc ca am baut cred ca o tona de ceai in timpul asta ca imi intrase in obisnuita si daca mergeam undeva departe de casa aveam sticla cu ceai in geanta in permaneta.
Eu cred si am convingerea ca ma ajutat foarte mult, a fost un tratament mai putin agresiv dare ca pe termen lung a dat roade.
Este mai greu la inceput, dar daca te uiti pe prospectul la multe plate napraznic, cretisoara, scrie ca rezultate se obtin dupa cel putin 3 sau 6 luni de tratament.
Mult succes si sa vina Mos Nicolaie (cum a venit la mine -doua liniute exact acum un an pe 4.12.2005) sau Mos Craciun cu multi, multi pentru toate fetele.
kiddo spune:
Nu stiu daca voi stiati de asta... dar, daca tot am inceput diverse sapaturi...
"In urma cu un an si jumatate, Guvernul Romaniei a emis o ordonanta care cerea in mod expres ca sarea din comert sa fie iodata. De ce? Se spunea ca in acest fel vor fi combatute afectiunile tiroidiene produse de deficientele de iod. Urmarea: in scurta vreme, rafturile din magazine au fost invadate numai de sare iodata. Reactiile nu au intarziat. Cercetatori si medici familiarizati cu aceasta problema nu s-au multumit cu versiunea oficiala a efectelor benefice ale acestei operatiuni, facand studii minutioase in acest sens. Iata ce au aflat: consumul sporit de iod sintetic adaugat in alimente creste incidenta unor afectiuni tiroidiene autoimune, favorizeaza supradezvoltarea si chiar aparitia unor procese inflamatorii la nivelul glandei tiroide. Consumul de iod produce alergie si mareste intoleranta la substantele care contin acest element (de exemplu, cele folosite in radiologie). In fine, in Tasmania, tara care a „beneficiat” de iodarea obligatorie a sarii si a altor alimente, s-a remarcat faptul ca rata cancerului tiroidian a crescut de trei ori.
O alta varietate a acestui condiment, sarea fina, prezenta adesea pe mesele noastre, ascunde un lucru pe care putini dintre noi il stiu: este tratata cu E 535, adica... ferocianura de sodiu, un fel de Rosia Montana in avanpremiera, o substanta despre a carei toxicitate nu mai este necesar sa vorbim. Si inca un lucru: sarea fina nu contine aproape deloc magneziu (spre deosebire de sarea gema), un mineral esential pentru sanatatea sistemului cardiovascular. Unii cardiologi sustin chiar ca anumite maladii ale inimii si sistemului vascular s-ar datora in mare masura acestei „sari fine”, saracita de acest mineral esential.
Nota: In magazinele naturiste putem gasi atat sare gema neiodata, cat si sare marina care nu a fost supusa la acest tratament. Consumati si utilizati numai aceste tipuri naturale de sare."
kiddo spune:
"93% din productia de sare de pe glob ia drumul industriei, fiind necesara pentru diferite procese chimice (de exemplu, producerea vopselelor, a clorurii de sodiu etc.). Dar aceeasi sare ajunge - din pacate - si in solnitele noastre, pentru ca oamenii iubesc tot ce este rafinat. Indiferent ca e vorba de faina, zahar sau sare -, preferam sa fie curate, sa nu faca bulgari sau cocoloase si sa fie albe ca zapada. Nu numai ca se extrag din sarea normala toate elementele valoroase, dar sarii i se adauga substante conservante, ca sa fie afanata si cat mai fina si sa ramana uscata ani de zile. In sarea pe care-o consumam noi exista chiar si o substanta otravitoare - hidroxidul de aluminiu -, care ne poate afecta creierul. Sarea (obisnuita) de bucatarie este deci extrem de agresiva. Ea suprasolicita metabolismul si organele de excretie. In schimb, sarea pura, naturala, este sanatoasa si vitala. Lucrul acesta il stiau si vechii romani, care isi plateau mercenarii cu sare. De aici provine si cuvantul salariu."
chivutamonica spune:
Annaa,iti multumesc foarte mult si iti doresc un Mos Nicolae,plin cu daruri mult dorite.<MONI