Sezatoarea canadiana (55)
Raspunsuri - Pagina 9
columbiana spune:
Kim,
eu am fost zob cu gripa we asta; dupa ce am incercat toate variantele Benilyn, Tylenol degeaba, o colega mi-a recomandat New Citron; e o cutie mare cu pliculete ce se dizolva in apa fierbinte; pe mine m-a pus pe picioare de la rpimul pliculet, basca ca am dormit bustean dupa el.
Emilly, Bafta !!!!
Ana
sa o ajutam pe Emma
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=79512&whichpage=1
khristin spune:
Denisa, ne-am distrat bine , multumim, niste poze facute de cumnat aici: http://community.webshots.com/album/556240587ESYhkE
Inca o data sarcina usoara si la termen. Ne putem intalni in weekend daca vrei ca in timpul saptamanii pana ce vin de la scoala, apoi o iau pe Yasmine, trece seara...ne auzim oricum.
Ira, nici eu nu cred ca reusesti sa-ti iei pasaportul asa repede, dar iti tin pumnii oricum, din ce-am observat eu lately, e ca se cam lungeste procedura din pacate...mais hakuna matata , dai tu lovitura
Cristina
noi si poze mai noi
ange spune:
Emily,si pe mine m-ai pus pe ganduri cand ai spus ca abia dupa 10 ani reusesti sa prinzi un post.
La penuria care este de asistente nu-ti gasesti post plin? nu pot sa cred. atunci de ce se face atata tam-tam pe tema "penurie de cadre medicale"?
Bafta maine. tinem pumnii.
"nimeni nu moare virgin.viata i-o trage fiecaruia cel putin odata."
foto
foto recente
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=12366" target="_blank">povestea Maiei
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=16811" target="_blank">povestea lui Robert
Donia spune:
In general asistentele cu norma intreaga au benefituri mai bune, cele care lucreaza part time nu au intotdeauna benfits sau nu au pachetul complet. Si presupun ca asta e motivul pentru care angajatorii au un numar mai mic de posturi full time, ca au cheltuieli mai mici cu personalul part time.
In privinta posturilor, difera probabil de la zona la zona. Eu am avut doua locuri de munca pana acum si la ambele puteam sa incep direct cu full-time, dar am preferat part time.
Emilly, mi s-a spus de catre o fosta sefa canadiana ca intotdeauna cand vrei sa dai pe cineva ca referinta trebuie sa ii ceri acordul.
In al doilea rand, trebuie sa spui ca mai ai inca un loc de munca. O fosta colega a fost raportata la Colegiu de catre angajatori pentru ca nu i-a informat de celalat loc de munca si Colegiul i-a spus ca fiind prima batere nu se va intampla nimic, dar ca pe viitor trebuie sa anunte noul angajator de existenta unui alt loc de munca.
Mult succes la interviu! Pentru ce post este?
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
lorelaim spune:
Pliculetele de NeoCitran sunt EXCELENTE (in plus sunt vreo 4 feluri - pt mai multe tipuri de simptome)! La orice inceput de raceala (cand simti ca ceva nu e in regula si te deranjeaza: nas, gat, urechi, sinusuri, etc) iti faci rapid o ceasca de "ceai" NeoCitran si, in general, pot sa spun ca ai scapat cu bine de raceala. Daca deja esti racit - mi se pare ca poti sa-ti bei chiar 3-4 cesti/zii. Dac imi amintesc eu bine: NU se da la copii sub 12 ani.
Pt raceli care implica si sinusuri blocate, dureri/vajaieli de cap si/sau urechi infundate - eu recomand Sudafed (si acesta este de vreo 4 feluri) - extraodinar de eficient!
Multa sanatate va doresc,
Lorelai
P.S. Am gasit denumirile pe internet:
SUDAFED - HEAD COLD & SINUS, EXTRA STRENGTH
SUDAFED - COLD & COUGH, EXTRA STRENGTH
SUDAFED - COLD & FLU, GEL CAPSULES
Neo Citran - Sore Throat & Cough, Extra Strength
Neo Citran - Colds & Flu, Extra Strength
Neo Citran - Cough, Cold & Flu, Extra Strength
Neo Citran - Cold & Sinus, Extra Strength.
lorelaim spune:
Sa nu uit - pt copii mici (inclusiv bb) - in afara de Benylin, un produs care noi l-am utilizat pt Gabisor (cand locuiam in Canada) si este eficient: Dimetapp. Aici (in Suedia) folosim cu succes Bisolvon.
Multa sanatate!
P.S. Fericitelor! Faceti planuri de vacanta la soare! Asa sa va ajute bunul Dumnezeu sa va bucurati cat mai repede de caldura si frumusetea statiunilor exotice din Caraibe si Mexic!
Ira spune:
Offf, in seara asta mi s-a imbolnavit si mie Sofia,
a vomat in timp ce rulam cu 110 pe highway, eu mi-am dat jos centura de siguranta s-o ajut
dar nu puteam opri masina, evident
si a stat copilul asa in voma pana acasa
noi cu caldura la maxim in masina ca s-o protejam de frig
Of doamne, si Sofia imi zicea s-o iert c-a facut mizerie in masina
si mie-mi venea sa innebunesc ca nu puteam s-o iau in brate s-o strang si s-o iubesc, eram in fata si ea pe scaun..
Cand am ajuns acasa, dupa ce-am curatat totul in masina,
am citit pe usa blocului
ca au fost facute reparatii si ca nu avem voie sa bem apa de la chiuveta, ca trebuie fiarta
ok, zic, slava domnului ca bem apa imbuteliata oricum
si nu-s cum vine vorba si Sibin imi zice c-a prins-o pe Sofia mai devreme band apa calda de la chiuveta, desi o avertizase,
dar cred ca bea - invatata fiind de la gradi.
Am inceput sa ma panichez
si cand a inceput sa vomite si a doua oara
am simtit cum cade cerul pe mine si am inceput sa tremur si sa urlu la Sibin efectiv
ca am avut senzatia ca Sofia e albastra (vezi doamne otravita cu apa)
am luat telefonul sa sun la 911 - dar noroc cu Sibin, ca stricam o salvare degeaba
ma speriasem ca se uita asa in gol si voma si n-o mai vazusem niciodata in starea asta..
Am inteles abia dupa ca au lipsit multi copii de la gradi bolnavi de viroza fiind
si ca anuntul cu apa e doar...preventiv, pus de muncitorii de sapara la tevi
Of doamne, acum n-o sa pot dormi toata noaptea de frica, doarme langa mine si-i numar respiratiile, deabia astept sa vina Craciunul sa-i cumpar 250 de jucarii si s-o tin numai lipita de mine non stop.
carmençita spune:
Salut din nou!
Fetele, dragutele, as vrea sa ma consult cu voi intr-o problema.
Noi trebuie sa ne mutam intr-un 4 si 1/2 (vom avea un nou membru al familiei si vrem sa chemam si parintii in vizita). Astea fiind date, ar trebui sa gasim pe cineva sa inchirieze ap. nostru, 3 1/2, situat intr-o zona linistita, complex de magazine aproape si doua fruticane. Voi ce ziceti, sa mai asteptam pana se naste bebica sau sa ne mutam inainte? Si daca da, cand ar fi mai bine sa ne mutam?
Am gasit ceva, avem vreo trei variante, dar nu ne putem hotari. Ideea e ca noi, avand preluat bailul, l-am luat la un pret bun si nici nu a crescut intre timp chiria. Noi platim acum 630, e bloc de beton, curat, doua lifturi(cand se strica unul, merge celalalt) Mie mi-a placut de la inceput apartamentul, e larg, din orice parte ajungi usor la bucatarie sau baie. Caldura e super, cateodata in exces, si au un generator de urgenta, de ex. cand au fost probleme cu energia in oras, noi am avut caldura toata noaptea. Sunt trei autobuze cu statiile chiar langa bloc, doua ajung la metrou, iar unul, expres (cel cu care mergem la serviciu) ajunge intr-o jum. de ora in centru.
Ideea e ca si pretul e bun, nu ne-am fi mutat daa nu am fi nevoiti, in plus ce am gasit noi pt. 4 1/2, conditii asemanatoare (ca nu acceptam orice) e la o diferenta de 220-250 in plus.
Mai luam in calcul varianta sa ne mutam in aceeasi cladire, si atunci nu mai trebuie sa cautam pe altcineva pt. ap.
Insa poate stiti voi pe cineva care va veni in viitorul apropiat, e bun ap.
carmençita 21 + 10 ani
Emilly spune:
Donia multumesc, asa ma gandeam si eu.Postul e intr-un mare spital in Laval, caci intentionam sa ne mutam acolo.Iti povestesc mai pe seara ce si cum.
laura, Ange da, si eu am fost socata cind am dat de realitate.Cam asta e si toata lumea lucreaza la inceputuri sub apel, dar ai programul cu o luna inainte si te mai pot si suna intre timp.Eu inca nu am priceput care e ideia de nu-ti dau post ci te tin asa, o fi o logica pe care eu inca nu o pricep am cunoscut o tipa asistenta de 15 ani care renuntase la locul de munca din cauza asta, de 15 ani sub apel....si a preferat sa lucreze pentru agentii de plasament.E ciudat sistemul.
Sanatate maxima tuturor!! eu parca dupa vaccinul antigripal parca nu mai sunt asa sensibila la toate alea.
Am sunat, le-am lasat mesaj ca nu intru azi la munca si acum fug la interviu, sper sa am bafta.
zi buna!
Ica 1975 spune:
kim, laptele de capra si pedialitul le-am luat de la Loblaws. Laptele de capra desi este cel mai apropiat de laptele mamei se da insa dupa 9 luni.
ange, cred ca am gasit solutia ptr caderea parului. mie imi cadea de-am crezut ca chelesc intr-o luna, acum s-a oprit si a inceput sa se regenereze, daca te intereseaza iti spun
Ira, sanatate Sofiei
emilly, bafta la interviu
Sanatate tuturor!!!
Noi