Sezatoarea canadiana (55)
Raspunsuri - Pagina 12
andreea-ana spune:
quote:
Originally posted by laurajr
Emily, aveam impresia ca aici asistentele isi gasesc cu mare usurinta un loc de munca...m-ai pus pe ganduri pt ca eu vreau sa incep scoala de asistente, mai intai pe 2 ani si pe urma mai vad eu...
Scarlet O'Hara : Si maine mai este o zi !
Laura ,Ioana Nazdravana si David Fermecatoru'
In general sant joburi, (vorbesc despre Ontario), depinde in ce specialitate vrei sa lucrezi, si depinde cata scoala ai si experienta in domeniul respectiv. Normal ca in orasele mari sant mai multe joburi ptr ca acolo sant majoritatea spitalelor si ministerul aloca fonduri ptr spitalele universitare nu ptr "community" unde este jale, vai de capul lor cum o scot la capat. Deci depinde inspre ce domeniu te indrepti.....
Cum te simti Laura?
Andreea
Andreea si Anaïs
http://community.webshots.com/user/andreeaana
http://community.webshots.com/user/anais20032604
iumosa spune:
Lorelai: Multumesc pentru raspuns. Inca nu stiu cum functioneaza sistemul medical de aici si nu stiu daca trebuie sa apelez la o clinica de fertilitate sau se poate sa-mi fac analize la spital daca am trimitere de la ginecolog si poate unele analize sunt acoperite de cardul maladie. Eu am fost la gineco in iunie, i-am zis ca incerc de un an si m-a trimis acasa pentru inca 6 luni. Nu prea am incredere in el, dar nu stiu nici un medic bun si la asta am primit programare cel mai repede. Daca auzi de vreun medic ginecolog bun, te rog sa-mi spui. Multumesc.
Ira spune:
Vive le vent, vine le vent, vive le vendredi
Pu' d'école jusqu'à lundi
Les profs sont en maudit
...asta-mi auzira mie urechile cand am iesit in pauza, de la un grup de elevi din sala de asteptare
Adaptare dupa Vive le vent d'hiver, traducere dupa Jingle Bells
Da' e semn bun, vine weekendu'. Cu trenul din Nova Scotia :-)). De altfel asta ar fi cam singurul lucru bun care vine din est prima data, weekendul.
Parerea mea,
hac.
emaaimee spune:
buna fetele,
ma scuzati ca ma bag pe aici, am un motiv f serios.
Denisa, ma bucur tare pt voi.iti doresc o sarcina usoara si un bebe sanatos.am vazut-o pe Emma care e o dulceva pup.
de piticotu' uriash
m-am facut maricica
POVESTEA MINUNII
almy spune:
Buna fetelor!
Pt mamicile din Toronto, va recomand un loc unde am fost noi azi cu gagalicea noastra http://www.greektowntoronto.com/, ne-a placut la nebunie. In primul rand i-a placut faptul ca erau multi copii acolo. E la un restaurant pe Danforth, se face o donatie de minim 5$ de adult si se ofera brunch, cupcake decorating, face painting, etc. Dar super faina e plimbarea cu trasura cu Mos Craciun. Mai e si sambata viitoare, daca aveti timp chiar se merita!
Weekend placut!
Alma & Eleni Maria (26.09.2005)
almy spune:
http://www.greektowntoronto.com/ Sorry, nu se deschide din mesajul precedent, pusesem virgula
Alma & Eleni Maria (26.09.2005)
Ira spune:
Copii, poate v-ar place sa cititi articolul ce i-a aparut sor'mii in ziarul financiar - suplimentul de afaceri - despre NY.
In timp ce ma conversam cu ea pe mess, am inteles ca va continua sa scrie despre Montreal, ca nu a terminat de pus pe hartie ceeace a simtit/vazut/trait aici. Eu cel putin abia astept sa vad despre ce e vorba....
Asadar, New York, The big Apple
Pomul de Craciun
Imagineaza-ti ca deschizi ochii dupa ce ai incercat sa atipesti timp de mai multe ore in fotoliul incomod al autocarului si vezi luminitele din pomul de Craciun cum se dilata. Apoi cum se focalizeaza. Si strangi din pleoape si clipesti de mai multe ori si vezi covorul de luminite cum se lungeste si se lateste si intorci capul de-a stanga si de-a dreapta si constati ca esti in pomul de Craciun.
Nu exista remediu mai bun dupa o saptamina de teoretizarea democratiei cu toate ONG-urile posibile in Washington decat un weekend nebun in New York - pomul meu de Craciun.
Varianta cea mai ieftina, dar si cea mai riscanta, e sa iei autocarul din ChinaTown - DC pina in ChinaTown - New York. E ieftin pentru ca drumul costa doar 22 de dolari. E riscant pentru ca niciodata cursa nu pleaca la timp, iar soferul este acelasi hispanic care a condus si de la New York la DC, timp de patru ore pe Highway. Cine a mers in anii de studentie cu microbuzul pe ruta Bucuresti-Buzau retraieste astfel senzatiile tari, iar in autocar suntem chiar doi capabili sa facem comparatiile.
Din Chinatown, Manhattan, unde covorul de luminite capata si personalitate si ia forma a mii de ideograme, te pescuiesc prietenii si iti fac turul de onoare: Broadway, Times Square, Fifth Avenue. Mii si sute de lumini si lasere, claxoane si imbrinceli. Nu observi mareea umana care trece pe trotuar, miile de guri cascate si surazatoare, pentru ramai la rindul tau cu gura larg deschisa, mult timp, pina pe podul Queensborough, unde ghidul de ocazie iti spune : Uite, aici sunt studiourile unde se filma Dragul de Raymond.
Queens este destinatia cea mai convenabila pentru romanii care vor sa petreaca o minivacanta in New York fara sa-si cheltuie toti banii pe cazare. Vin la prieteni si la rude si dorm in paturi celebre, dupa cum imi povestesc prietenii din tara : « Am dormit in patul in care a dormit si Tony Grecu«. In Queens s-au refugiat majoritatea castigatorilor de la Loteria Vizelor si in cei 16 ani de la revolutie au reusit sa-si construiasca cateva biserici romanesti, numai in Forest Hills sunt trei, scoli, centre culturale, restaurante si magazine. Insa nu numai in Queens retraiesti sentimentul de acasa, zilele astea poti sa iei o gura de Romania vrand-nevrand si pe Broadway. La cel mai fancy « theatre » din oras, te invadeaza vulgaritatile de mahala. E vina comedianului britanic Sascha Baron Cohen care si-a filmat in Romania o parte din ultima productie, Borat. E drept, la anumite scene percutez doar eu si rid politicos doar cu jumatate de gura, pentru ca blestematiile romanesti ma lovesc direct in fata si imi taie pofta de popcorn si de distractie american-style. Afara iau puternic o gura de aer in plamini si odata cu ea toate aromele de alune prajite si carnati la gratar de pe Broadway. Si cu mirosul de carnati in nari si in haine si cu bocancii mei turistici, incerc sa dau o tura de bulevard, Carrie Style. Sex and the city e doar un film, ma conving dupa ce merg pe jos distanta de cateva block-uri. N-am vazut nici o doamna atat de spectaculos imbracata ca Sarah Jessica Parker, iar posetele Louis Vuitton, care curg in cascada pe bulevard, le vezi si in metroul saracacios. Multe accesorii de firma sunt copiate si revindute la colt de strada pe sume modice, intre 10 si 15 dolari. Si juri ca nu faci diferenta intre cele false si cele autentice. Mai degraba recunosti marcile originale dupa expresia celor care le poarta, femei cu parul perfect coafat, cu pantofi cu tocul inalt si elegant si obligatoriu fara ciorapi. Glezna goala este accesoriul cel mai la moda in New York, oricat de frig ar fi, toate poarta flip-flops sau pantofi cu toc, colanti trei sferturi si abia in sus se asezoneaza cu blanuri spectaculoase sau cu geci umflate, in stilul hip-hop. Pentru domni, moda e mult mai simpla, paltoane sau jachete sobre, pantaloni inchisi la culoare si pantofi solizi de inspiratie britanica. Usor mai colorati sunt hip-hopperii, cu tricouri vii si clasicele codite impletite, insa privirea lor este adeseori pierduta. Aceeasi expresie dezolanta o regasesti la majoritatea celor care circula cu metroul (abonamentul este indispensabil cu cei care au de alergat in Manhattan), iar, in prima faza, pentru mine este de neexplicat lipsa de entuziasm a locuitorilor din cel mai energic oras din lume. Energic, dar si foarte stresant mi se atrage atentia : trafic infernal, ritmul intens de munca si socul 11 septembrie si-au pus amprenta pe stilul de viata al new-yorkez/ilor. Ei nu au uitat atentatele, desi Ground Zero, unde pina acum mai bine de cinci ani se aflau Turnurile Gemene, a devenit deja un obiectiv turistic, pe lista de bifat intre Central Park si Statuia Libertatii, unde multi americani din afara statului vin si isi fac poze cu acelasi zimbet de pasta de dinti ca la Disneyland.
La Ground Zero nu poti totusi sa nu retraiesti emotia violenta de acum 5 ani, dupa ce citesti mesajele de adio si vezi craterul enorm si negru, unde acum au inceput lucrarile de reconstructie ale Turnurilor.
La cateva minute de mers pe jos si dupa ce am ocolit niste lucrari enorme de refacere a tevilor din subteran, am intrat inr-adevar in zona distractiva a Financial District, Wall Street. E amuzat pentru ca acolo am vazut si domni in costume foarte serioase, trintiti pe treptele din spatele Bursei de Marfuri, pozand si zimbind ca niste copii, E amuzat intr-adevar sa iti faci poze la cateva zeci de metri de locul unde se invart afaceri de miliarde de dolari, iar calea sigura spre succes este, in versiunea turistica, sa-ti faci o fotografie cu mina pe « bijuteriile« bivolului de pe Wall Street.
De aici ai de mers in sus in ritm intensiv cam doua ore pina la Empire State Building, care a ramas cea mai inalta cladire din New York. Treci pe Fashion Avenue, ocolesti putin prin China Town, apoi prin Little Italy, unde poti sa maninci la Napoli cu aproximativ 30 de dolari un platou imens cu fructe de mare. Vinul e putin mai scump, iar daca vrei sa nu iti strice seara, nu trebuie sa comanzi niciodata american (se poate face o exceptie cu cel din California). La mare cautare sunt aici vinurile din Africa de Sud si din Noua Zeelanda, insa daca nimeresti peste un chelner roman, poti sa fi sigur ca are dosita undeva o sticla din podgoriile de acasa. Bacsisul, obligatoriu, este intre 16 si 20%.
Dupa cina, daca nu italiana, atunci neaparat asiatica, poti sa-ti continui plimbarea in sus, insa chiar inainte de Times Square, te opresti obligatoriu la Empire State Building. Ei bine, antituristii ar vrea sa dispretuiasca obiectivul, insa nu poti sa spui ca ai vazut New Yorkul pina nu te-ai urcat Pe Empire. Am pindit-o cateva zile la rind, pina s-a ridicat caciulita de nori din varf ca sa pot sa vad pomul meu de Craciun de sus. E un vant teribil pe terasa, la coada poti sa astepti si doua-trei ore, iar daca esti o fire mai nervoasa sigur iti vine sa-i zgaltai bine pe turistii care vor sa se pozeze zeci de minute in sir pe singurul spatiu liber de pe terasa. Insa efortul merita chiar si pentru cele cateva zeci de secunde in care iti sucesti gatul in toate directiile peste covorul de luminite. Desi am de obicei rau de inaltime de la etajul patru, aici, la peste 90 de etaje m-am simtit bine. Mi-am intiparit bine in minte imaginile masinilor trecind ca buburuzele la parter si ananasul din varful cladirii Chrysler. O sa le iau cu mine din New York si o sa le agat din pomul meu de Craciun, peste o luna.
columbiana spune:
Ira,
in general sora ta scrie misto, dar asta e un articol superb! l-am citit pe nerasuflate
daca si tu cinti cum scrie ea de frumos ( si inclin sa cred ca da , mi-as dori sa te aud), sunteti super talentate amindoua!
sa o ajutam pe Emma
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=79512&whichpage=1
Ira spune:
Ana, lasand la o parte poezia, metaforelele si figurile de stil, io am inteles un singur lucru din articolul asta, ca NY e cam varza de Bruxelles - echivalentul stilistic si mai putin poetic al bradului de Craciun.
Tot nu m-am lamurit la ce anume fac referinta "bijuteriile" bivolului de pe wall street, dar nu cred sa fie vorba despre niscai coliere agatate de gatul animalului, nu de alta, dar nevoia de ceva succes financiar ma impinge puternic spre ny.
Las' c-o pârasc eu la mama, ca vorbeste porcos
Merci. Cat despre talentele mele, nu-ti mai vorbesc, is asa de talentata ca ma uimesc si pe mine insami cand ma ascult. D-aia mi-am cumparat cea mai performanta surdina posibila din cate exista pe piata.
Am auzit ca pleci in vacanta... ? Poate incerci si tu sa ne faci sa simtim trairile tale prin cuvintele, descrierile tale, abia astept sa ne povestesti, btw, unde te-ai decis sa pleci ?
lorelaim spune:
iumosa - medicul meu gineco, dr Clive Zigler lucreaza la "Jewish General Hospital-Sir Mortimer B Davis" situat: 3755, chemin de la cote-Sainte-Catherine, Montréal, QC H3T 1E2, tel: 514-340-8222
(Website : www.jgh.ca). Ultima data - acum mai bine de 1 an si jumatate - cand am vorbit cu dansul (pt o prietena) mi-a spus ca, cu regret, nu mai poate accepta noi paciente pt ca pur-si-smplu nu mai face fata... Dr. Winers (de la acelasi spital) care m-a asistat la naster si este un medic ffff bun (a fost deja recomandat pe acest forum de catre o f buna si draga prietena de a mea) este si el f ocupat. Eu zic ca poti sa dai telef sa incerci sa vezi care dintre dansii accepta noi paciente acum (nu se stie niciodata - poate ai noroc).
Intre timp - uite o carte pe care ti-o recomand: http://www.amazon.ca/Taking-Charge-Your-Fertility-Reproductive/dp/0060881909/sr=1-1/qid=1165785842/ref=sr_1_1/701-5426473-8517118?ie=UTF8&s=books.
Una dintre pers care dadea un review f favorabil cartii recomanda acest web-site: http://www.clearplan.info/.
multa bafta,
Lorelai