Am scapat de pampersul de noapte!

Am scapat de pampersul de noapte! | Autor: vilma

Link direct la acest mesaj

Noaptea trecuta a fost aproximativ prima noapte fara pampers a Ancutei. De o saptamana observasem ca nu mai uda pampersul, asa ca gata!! A mai stat fara pampers noaptea cand am fost anul trecut la mare, dar au fost accidente...hehei, aveti grija deci la hoitel Siret fotoliile de la apartamentul de la etajul I poarta niste urme....
Si mai avem de lauda: Anca poate sa urce singurica scarile, si uneori chiar alterneaza picioarele (cand treptele sunt mai putin inalte) si tot singurica le coboara.
Si inca una: stie sa mearga pe bicicleta cu roti ajutatoare, din aceea pentru copilasi mai maricei. Trebuie sa facem o noua investitie.
Cam astea ar fi ultimele noastre noutati.
Vilma si Anca (2 ani)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Bravo, voua !!!
Asteptam, si noi, momentul asta. Dar cred ca mai avem de asteptat....

Nina & Nina-Cristina (1 an si 4 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Hei, vilma, pai de aia esti asa linistita ref. la nr. 2;) Ai fetita mare deja! Sa-ti traiasca si ... poate e molipsitor si pe la noi:))))

Cristina, mamica cu burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maruca spune:

quote:
Initial creeata de vilma

Noaptea trecuta a fost aproximativ prima noapte fara pampers a Ancutei. De o saptamana observasem ca nu mai uda pampersul, asa ca gata!! A mai stat fara pampers noaptea cand am fost anul trecut la mare, dar au fost accidente...hehei, aveti grija deci la hoitel Siret fotoliile de la apartamentul de la etajul I poarta niste urme....
Si mai avem de lauda: Anca poate sa urce singurica scarile, si uneori chiar alterneaza picioarele (cand treptele sunt mai putin inalte) si tot singurica le coboara.
Si inca una: stie sa mearga pe bicicleta cu roti ajutatoare, din aceea pentru copilasi mai maricei. Trebuie sa facem o noua investitie.
Vilma si Anca (2 ani)

Felictari si la mai mare!
Vilma, povesteste-mi si mie, te rog, cum si la ce virsta ai dezvatat-o de pampersul de peste zi (la cel de noapte inca nu indraznesc sa ma gindesc...) stiu ca s-a mai discutat subiectul, dar ma intereseaza o experienta recenta, mai ales ca fetitele noastre sunt oarecum de virste apropiate - Maria are 1 an si 8 luni, dar, din comoditate (a mea, bineinteles), inca nu am pus-o pe olita!
Mersi si numai bine!

Gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenp spune:

Noi inca nu! Desi sapte nopti nu face dar in a opta da, eu i-am pus intr-una pampersul. Nu trebuia??

Carmen si Ionut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vilma spune:

Gabriela: dezvatatul de pampers dureaza la varsta micutei tale, in jur de o saptamana. Pur si simplu nu-i mai pui pampersul, ci chilotei, ii explici ce ai de gand sa faceti si ca de acum e fetita mare si trebuie sa faca la olita. N-o sa faca o zi sau doua, timp in care isi va da drumul pe ea, dar apoi se va cere cu siguranta. Cui ii place sa stea ud??
Experienta noastra a fost asa: de la 6 luni am "chinuit" copilul adica i-am cumparat o olita pe care i-am pus-o la jucarii, in scopul de a se juca cu ea.
La 8 luni am inceput sa ne antrenam cate un pic cu pishulica, adica o puneam pe olita la un interval de timp. La 1 an deja cerea olita, dar nu cu vorbite desigur, ci ne semnala cu un fel de scremut.
In vara anului trecut nu i-am mai pus pampers in casa, ci doar cand trebuia sa plecam de acasa pentru mai multe ore.
Principiul este ca ne mai avand pampers, incep sa-si exerseze, incet si dupa puterile lor, capacitatea de a retine urina.
accidente am avut o groaza, dar numai cu pishulica, cu caca, niciodata. Chiar zilele trecute s-a intamplat unul, dupa ce de juma' de an am zis ca avem copil mare... S-a tinut pana cand s-a luat cu joaca si a uitat ...

Hai ca va mai povestesc daca mai vreti, pentru ca la noi, capitolul asta a fost o reusita, pe ansamblu!

Pentru Carmen: eu i-am scos cand am observat pampersul uscat dimineata, imediat cand se trezea. Daca o lasi 2 minute dupa ce se ridica din patut, sigur vei constata ca i-a dat drumul la pishica in pampers.

Pentru Cristinuta: linistea e numai aparenta si seamana cu cea de dinaintea furtunii!
Va pupam cu drag.
Vilma si Anca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Pai atunci felicitari! Si eu am luat o olita, da' sta aruncata intr-un colt. Si daca incerc sa o pun pe ea urla ca din gura de sarpe si se incordeaza ca o scandura sa nu cumva sa o atinga cu dosul regesc!! Mai astept si eu... si asa altceva nu am ce face...O iau cu mine la buda, si ii spun ca mami face pipi acolo... poate se prinde ceva si de ea... La urmatorul incerc mai devreme, sper sa fie mai usor ca o va vedea si pe ea la oala, daca pana atunci va face la oala :))))

Cristina, mamica cu burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenp spune:

Vilma, nu-i asa la noi! De obicei, cind nu este foarte obosit, se trezeste noaptea si vrea oala sa faca pipi. Dar, exista situatii cind, obosit fiind, nu-i arde sa se trezeasca si atunci o "comite". Este adevarat ca se intimpla din ce in ce mai rar sa faca noaptea in pampers, dar nu am avut inca curaj sa nu i-l mai pun deloc. Eu mai cred inca in "toate vin de la sine".

Carmen si Ionut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns descintec spune:

Vilma, bucura-te, fetita, cit poti si incepe sa pui bani deoparte pt pampersii seria a doua. Te previn: cu baietii merge mai greu Ancuta, bravo puiut!

D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilach spune:

quote:
Originally posted by Gabriela

quote:
Initial creeata de vilma

Vilma si Anca (2 ani)

Felictari si la mai mare!
Vilma, povesteste-mi si mie, te rog, cum si la ce virsta ai dezvatat-o de pampersul de peste zi (la cel de noapte inca nu indraznesc sa ma gindesc...) stiu ca s-a mai discutat subiectul, dar ma intereseaza o experienta recenta, mai ales ca fetitele noastre sunt oarecum de virste apropiate - Maria are 1 an si 8 luni, dar, din comoditate (a mea, bineinteles), inca nu am pus-o pe olita!
Mersi si numai bine!

Gabi

Citeste la "despre olita" ceea ce am scris eu . Daca ai nelamuriri poti sa-mi ceri parerea.

ella& laura,andrei,andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadne spune:

cristina, ai grija cu metoda " mama face pipi acolo", celine a invatat de la mami si cum sa traga apa, numai ca o trage cand este mami pe toaleta.

Mergi la inceput