PIERSICUTZE de iulie - august 2006 (14)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dariana spune:

Monicutza, bineinteles ca fiecare mamica face cum crede ca e mai bine pt puiul ei, dar orice experienta impartasita e bine venita.
Medeea, dar mie mi se pare ca papa destul de bine piticutza ta, si daca a luat si bine in greutate pana acum, n-ai de ce sa-ti faci probleme.

Am si eu o intrebare pt pacientele dr Tutunaru (ca tot n-am mai vb demult despre el), mai e vreo intarziata ca mine care n-a fost la control dupa nastere nici pana acum?

Dariana si Darius (30.07.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dariana spune:

OOna, si darius are piciorusele transpirate mereu,
zici ca e lipsa de calciu? uie ca asta nu i-am spus pediatrei
ca nu mi s-a parut asa anormal, dar bine ca ai spus tu,
o sa intreb si eu ce sa fac.
offf, ai vostri maraie tot asa mai mereu?ca eu nu mai stiu ce sa fac, ar trebui sa-l bag in seama tot timpul si sa stau cu el in brate, oare o fi prea alintat?

Dariana si Darius (30.07.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

Lushk bine ai venit printre noi. Te rog sa imi mai spui ce greutate si ce lungime a avut Mihai la nastere.

Miruna + Alexei
Poze

Mergi la inceput

Alexia eu ma plimb ocazional in Herastrau. Daca vrei putem aranja sa ne intalnim.
miti drum bun. Ramane sa vorbim cand vei fi in Romania.
oona chiar ca dolofonica sa iti traiasca poate va intalniti si cu buli si micutul bulinel sa ii dati lectii de cum se mananca frumos
Luiza am decis: incep de luni sa ii dau si altceva decat lapte. Cum am mai spus voi incepe cu supa de legume (zeama) in prima zi si ii dau si lapte la masa aceea. A doua zi ii dau deja piure de morcovi, zeama de supa si in functie de cat mananca/bea lapte. Dupa aia incep sa ii pasez si celelalte legume din supa. Dupa 10 zile ii dau suc de mere cu pulpa si incet incet voi incepe sa le combin cu alte fructe. Nu am de gand sa ii dau portocala pana pe la 9 luni. Acum asta este planul sa vedem ce o sa iasa.

Miruna + Alexei
Poze

Mergi la inceput

Uitati mai jos cate ceva despre diversificare. Informatiile au fost postate de o mamica de cirese dar m-am gandit ca nu cititi toate acolo si sa copy si aici informatiile

Supa de legume
Se pune la fiert in max.500 ml apa cate o bucata din:

a) legume care nu se paseaza: patrunjel, pastarnac, ceapa, ardei

b)legume care se paseaza:morcov, dovlecel, rosie(fara coaja si semintze), conopida, cartof. (aceasta este ordinea de introducere a legumelor).

In prima zi se pun la fiert - legume ce nu se paseaza : morcov, dovlecel.
La masa de pranz bebe va primi zeama ce rezulta prin fierberea legumelor peste care se adauga o cupa de lapte praf si una de cereale(orez, porumb sau tapioca).

In ziua a doua se pun la fiert aceleasi legume ca in ziua intai dar se va pasa o lingurita de morcov ce se pune peste supa de legume.

In ziua a treia se pune la fiert o rosie si se paseaza o lgt de morcov + o lgt de dovlecel care se adauga peste zeama.

In ziua a patra se adauga conopida si se paseaza morvov, dovlecel si rosie.

In ziua a cincea se adauga cartof la fiert si se paseaza morcov, dovlecel, rosie si conopida.

In ziua a sasea se paseaza si cartoful.

Dupa prima saptamana se pune la fiert si o lgtz de ulei (masline) si un praf mic de sare (??!!!) si se va creste treptat cantitatea de legume pasate scazand cantitatea de zeama. astfel incat va deveni un piure subtire (135-150 ml la o masa).

Dupa 10-12 zile de la introducerea supei de legume, se introduce branza de vaci , de la o linguritza-2-3- o lingura cu varf (aprox. 50 grame -> 3 lgtz = 1 lg rasa )

Branza de vaci:
Se pune la prins 1L lapte de vaca nedegresat, fiert si racit, inseminat cu 100ml iaurt simplu. Se lasa la temperatura camerei de seara pana dimineatza. cand s-a inchegat se pune pe foc mic fara sa fiarba. cu cresterea temperaturii se va aduna cheagul si se va separa zerul. Se ia de pe foc si se strecoara (cu tifon pus in strecuratoare). Va rezulta branza de vaci valabila 3 zile daca este tinuta la frigider in borcan cu capac.

Miruna + Alexei
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexia27 spune:

Muuh, abia astept! Mi-ar placea sa te cunosc si sunt sigura ca si lui Eileen i-ar face placere sa cunoasca un flacau frumos!
Medeea, cred ca ale noastre sunt gemene: si pitica mea s-a nascut la fix 37 de saptamani si acum are 7400 cu aproximatie. Si culmea, de vreo saptamana si ceva nici ea nu mai mananca asa ca inainte. Eu ii dau numai suc de morcov si mar si de azi am inceput cu banane. Mama-mama ce ii plac!!

Am reusit cu pozele! Acum mai trebuie sa scurtez linkul si sa pun si io poze mai recente...ca nu mai aratam asa de multisor...

Am editat ca am reusit sa scurtez linkul. Tweetyhttp://new.photos.yahoo.com/alexandra_ellermann/albums

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lushk spune:

Muuh, Mihaitza s-a nascut la 41 de saptamani prin cezariana cu 4.300 kg si 52 cm....nota 10...acum, la 3 luni si 3 saptamani are 70 de cm si 8.200 kg.......

Lushk

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ancutex spune:

anasia, parca tu vroiai sa-i faci piersicutei tale gauri in urechi. Ai reusit? Daca da spune-mi si mie cum a fost. Vrem si noi sa ne punem cercelusii inainte de Craciun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Medeea76 spune:

Alexia, cum ii pasezi banana? Cu blender-ul sau cu furculita?
Revin cu intrebarea: daca bebe bea prea putine lichide, nu se deshidrateaza? Pe de alta parte, cum sa o conving sa bea mai mult?

Medeea, mamica de bebe Tea - 17 iulie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucians spune:

Fetelor,si noi am inceput diversificarea de-acum o sapt.Am inceput cu suc de morcovi(de la 1 lgt la 40 ml),suc de mar si-acum pulpa de mar(am ajuns la 3/4 mar,maine papam unul intreg).Si noua ne place tare mult.Cand terminam portia,protestam caci mai vrem.Problema e c-am facut kakitza ca un om mare,nu pastos ci mai gros,dar nu f gros.Nu stiu exact ce ne-a dat peste cap,caci din cate stie mama mea morcovul fiert leaga,nicidecum sucul crud,la fel si cu marul.Si ma gandeam ce-ar mai putea pune mama in merisor:cereale ori biscuite(atentie la gluten).Nenea dr. zicea sa punem si putina banana,dar daca asa avem tendinta de constipatie,dar cu banana...

Gabitza cu Daria(14 iul'06)si Andrei(28 dec'96)

Poze Botez www.dropshots.com/lucians" target="_blank">Filmulete

Mergi la inceput