Mamici de ianuarie-februarie 2007 (38)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oana_bucur spune:

Ylilimic am notat. Asadar de cand incepe sa apara dopul poate dura de la cateva ore pana la cateva zile.
E bine sa stiu ca asta poate fi momentul in care sa-mi chem sotul de la bucuresti ...si cine stie!?...sa ajunga cat nu sunt inca la spital ci acasa...asa poate ma ajuta si pe mine cineva la frezat.

Haine bebe

Burtica

Eu si Noi

31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ylilimic spune:

oana - vad ca tu stai destul de mult pe net. Nu ai si un ID de Y Messenger? Cauta-ma la acelasi ylilimic, poate mai schimbam vreo 2 vorbe.

Marele blond (Luca Matei - 05 nov 2004)
Liliana 32+ (34 + ale dr) cu
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A.Alina spune:

tuturor celor care poarta numele Sfantului Andrei!

Alina 31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bits spune:

Oana dopul e "sigiliul" colului uterin si are o consistenta mult mai vascoasa decat mucii,as putea spune ca e gelatinoasa de culoare galben-maroniu deschis si e transparent.la mine a durat 4 saptamani pana l-am eliminat complet.unii spun ca de la eliminarea lui e o chestiune de zile pana incepe travaliul dar eu zic ca depinde fff mult de organismul fiecareia.sunt persoane care au nascut si nici macar nu stiu de existenta lui pt ca nu l-au vazut.li s-a rupt apa si au inceput contractiile.

daca stai departe de spital eu as zice ca la contractiile din 10 in 10 min sa o luati din loc.sunt persoane care au timp sa pape,sa faca dus dar sunt altele la care travaliul debuteaza brusc(exemplul meu).am inteles ca e de preferat sa decurga totul cat mai lent caci obtii dilatarea maxima mult mai rapid.un travaliu brusc e mult mai dureros si te stoarce de energie.

33,KEN(1nov 2004)

Mergi la inceput

Ylilimic stau chiar mult pe net...apanajul consemnatului la pat...insa foarte rar intru pe mssenger si satu prea putin, din cauza pozitiei. Cand scriu mesaje o fac cel mai adesea la o mana eu stand lungita in pat cu laptopul langa...iar mesajele sunt minipauze la statul in pat. Daca tre sa stau pe messenger se schimba problema caci tre sa-mi mentin relativ constant o pozitie in care sa folosesc ambele maini si pe perioada mai mare de timp...si evident ca mi se face bolovan burta. Asadar am cam evitat messengerul ...

Haine bebe

Burtica

Eu si Noi

31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

ALINA, CASA DE PIATRA,MULTA FERICIRE SI MULTA DRAGOSTE INTOTDEAUNA va doresc!!

Alinuk si toate celelalte fete circumferinta capului lui bebe este in jur de 35 de cm.Primul meu copil nu a avut mult (33 cm).(Pe foaia care mi-a venit acasa reiesea care sunt mediile circumferintelor craniene la bebelusi in Suedia din cauza asta stiu ca normal e 35.)

Bits mi-a placut foarte mult cum ai scris povestea nasterii lui Ken si te inteleg foarte bine cum te-ai simtit fara epidurala.La a doua si a treia nastere vaginala cica nici nu mai trebuie epidurala.(eu nu am mai avut la bebe2).

Ylimic nu mi s-a parut prea lunga povestea nasterii tale pentru ca ai povestit tare frumos!

Dana/Germania observ ca suedezii si nemtii au destul de multe puncte comune in ceea ce priveste nasterea, supraveghearea sarcinii si chiar chestiile pe care le cumpara lui bebe.

Mariana 27+
mama de Monica, Matei si Markus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss68 spune:

quote:
Originally posted by Daconst

Nadiuta,si eu am exagerat ieri,dar azi dupa o zi de repaos sunt ca noua.Sa ne bucuram ca trec totusi durerile si nu stam cu ele mereu...altfel nu stiu cum as rezista pina la sfarsit.

Maine am control la dr,dat fac doar CTG si imi verifica colul.Cred ca peste o saptamana fac ultima echo si apoi analiza pentru streptococ,care se face in saptamana 36.
Stie cineva cum decurge analiza asta?Sa stiu si eu la ce sa ma astept.

Hainute bb ,caruciorul

Dana 34+

nu-i nimic special, Dana, iti recolteaza din col, dar tu nu simti exact de unde iti ia si ce-ti face, simti doar ca iti umbla ceva pe acolo.

criss 32+ cu

Mergi la inceput

Bits parca cu 3 zile puteam sa-l chem mai repede...dar cu 4 saptamani!? Nu prea merge...si ce-i drept...fiecare organism reactioneaza diferit. Doar ma gandeam la posibilitatea ca un semn sa ma ajute sa stiu cand sa-mi chem mandrul cat sa ajunga safe si in timpul cel mai util langa mine.
Cat despre drumul pana la maternitate e ok...intre 15-25 minute in functie de trafic.

M-a facut sa zambaresc mandrul meu acum...e in viena 2 zile ptr o conventie si imi daduse acum tel foarte preocupat sa ma intrebe daca sa ia sau nu o plapumica de bebe pe care a gasit-o tare dragutza si la ce sa se uite la asternuturi tot ptr bebi...
Eu nu i-am dat nici o tema de gen si nu mai prea avem necesitati imediate dar e simpatic sa vad cum a preferat sa intre intr-un magazinel de bebi ca sa cumpere el ceva...
Tare drag imi este...

Haine bebe

Burtica

Eu si Noi

31+

Mergi la inceput

Uitasem, fetele...analiza e ptr streptococ "B" (sper sa nu zic prostii? Si se face exclusiv in saptamana 36? Ca sa stiu sa-mi intreb si eu medicul.

Haine bebe

Burtica

Eu si Noi

31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss68 spune:

quote:
Originally posted by oana_bucur

Uitasem, fetele...analiza e ptr streptococ "B" (sper sa nu zic prostii? Si se face exclusiv in saptamana 36? Ca sa stiu sa-mi intreb si eu medicul.

Haine bebe

Burtica

Eu si Noi

31+

denumirea sub care l-am invatat eu la scoala (acum 2 ani) este streptococ beta hemolitic. Cred ca indicativul B e doar o abreviere, dar sunt convinsa ca dr intelege indiferent cum ii spui. Este acelasi microb care daca ne-a infectat orofaringele sau alte structuri in copilarie, am facut injectii cu penicilina. Sau ne-am ales cu reumatism pe viata (cazul meu, ca nu am facut injectii)

criss 32+ cu

Mergi la inceput