Aniversatii de NOV-DEC 2004 (136)
Raspunsuri - Pagina 30
try spune:
ATENTIE, FELIS si fetelor,
Nu mai puneti comprese cu gheata la lovituri puternice, mai ales daca sunt in zona capului. Daca se sparge, Doamne fereste, vreun vas de sange din cauza loviturii, punand gheata riscati sa ajutati formarea de cheaguri care se pot duce pe vena si uite-asa Felis ceea ce incercai sa previi de fapt poti ajuta.
Singura ratiune pt. care se pune gheata e sa se mai umfle mai putin sau sa dispara umflatura mai repede, dar umflatura in sine nu prezinta pericol, lovuta da.
Eu cunosc o familie care si-a pierdut baiatul la 9 ani din acest motiv, deci nu e fabulatie. Baiatul s-a lovit la baza nasului (intre ochi).
In alta ordine de idei, alex a inceput in sfarsit sa mai faca la olita, dar trebuie sa stau cu gura pe el cat casa. Secretul: primesti o bombonica pentru fiecare pipi la olita si 3 bombonele pt. un kk. Azi a facut de 2 ori pipi si un maaaare kk la olita. Si al doilea secret: il las dezbracat (el prefera asa) sau cu chiloti si pantaloni, adica in nici un caz pampers. Cu pampers pe el n-am nici un succes sa-l prind sa faca la oala caci are confortul psihic de-asi da drumul pe el.
Bine-nteles ca de multe ori imi zice pisu sau kk si de fapt nu face, deci avem multe reprize de genul: "repede, repede pantalonii jos is stam pe olita".
Recompensa cu bombonica o sa continue pana cand va face mereu la olita si-i va fi lui confortabil sa faca acolo. Stiu ca nu e cea mai "sanatoasa" metoda, dar n-am gasit altceva mai usor.
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian 24 Aug. 2006 ......... poze cu noi
miria_cristina spune:
Mai, capitolul olitza este unul tare greu!!
Bine, il tin fara pampers prin casa si imi face la olitza, dar afara?
Ce mai fac? Nu trebuie sa-i pui pampersul? Ca tot se va scapa pe ea. Si daca il pui o debusolez, ca asa am dat-o inapoi in vara!![]()
Cand ii puneampampersul, cand o puneam pe olitza!
Eu nu stiu cum sa procedez ca sa fie bine!!![]()
![]()
![]()

Cristina si D
amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
Dutzi spune:
Multumim mult de tot pentru aprecieri...si da, Dana, Dama, Cici, Iustin e indragostit mai nou de Winnie, asa ca winnie e acum la rand sa ia lectii de buna crestere
.
Cici, am regasit acum in Alexia o adevarata domnisoara, de la micuta nazbatioasa la fetita care vorbeste si canta atat de frumos...bravo ei, se pare ca-i place tare mult gradinita si ca-i si prinde tare bine 
Felis, sanatate multa, bine ca ati trecut cu bine intamplarea nefericita 
Try, bravo lui Alex, probabil la voi va da roade povestea cu bonusul bombonica
...eu nu stiu cand voi putea scrie aici ca Iustin a facut macar o data la olita, nici nu vrea sa auda, si am incercat si eu multe variante...si, sincer, am obosit sa-l scimb toata ziua de pampers.
Aime, da pe Vladut unde l-ai ascuns? Pupici la amandoi si fa-ti un pic de timp sa ne mai scrii.
Roxana, imi imaginez cat de simpatic e Mihnea cand incearca s-o imite intocmai pe Bianca.
Va pupam,
dama spune:
Try, ideea cu recompesnsa (bonbonele M&M sau un patratel de cioco) am pus-o si noi in aplicare inca din vara (cand o mamica a povestit aici aceasta metoda), plus numai chilotel ca era cald atunci si a functionat de minune. Vei mai avea mici surprize cand uita sa spuna sau se ia cu joaca si pana sa spuna mai scapa pe el un pic (pipi, ca la caca rar de tot am avut probleme de genul asta)...acum nu mai primeste recompensa pt asta ca se cere singur fara probleme (uneori vrea la WC ca cei mari) si a inceput chiar sa se abtina cand suntem afara desi stie ca are pampers pe el. Noaptea face din ce in ce mai rar in pampers insa mi-e ina teama sa renunt la el sa nu avem surprize. Deci rezultatul cu recompensa e garantat.
Miria, cu jucariile si la noi e la fel...nu stiu ce sa-i mai iau ca ultimele achizitii, un trenulet si un avion, intai le-a stricat si acum nu-i mai plac evident. Deci o sa caut ceva mai creativ, de genul desenat, colorat sau plastilina, ca de-astea inca nu am incercat.
Miria, legat de pampers...afara i-l pui, logic... la inceput e un pic debusolat copilul, dar ii explici ca i-l pui afara pt ca nu puteti face oriunde etc. David imi spune pe unde mergem in gura mare pipi de stie toata lumea ce are el chef sa faca. Eu ii spun sa faca linistit in pampers ca nu avem unde sa mergem sa faca sau sa tina daca poate. De cele mai multe ori am avut surpriza sa constat acasa ca se tinuse si odata ajunsi se duce tinta spre baie. Nu a fost inca de la inceput asa, dar trebuie rabdare si rezultatele cred ca nu vor intarzia sa apara.
Mami de David (18.11.04)
miria_cristina spune:
DAMA - Stiu, asa imi facea, mititica, asta vara, pana nu a mai vrut la olitza!
Acuma, imi e frica sa mai procedez asa, ca nu intelege prea bine. Sau oricum, e speculativa.
Vad alti copii, care par mai atenti decat ea si retin mai usor. A mea retine doar ce vrea si oricum nu sunt sigura ca fec ce-i zic.
Cristina si D
Otiliav spune:
Try, mersi de sfatul cu gheata, sigur o sa mai avem nevoie. Si noi am pus cand a facut Ana cucui dar nu era o zona vascularizata era osul care se umfla, sper ca a fost bine.
Andreea, are bucatarioara cum am pus eu mai de mult un link? Ana si azi s-a jucat cu asa ceva si o acapareaza. Este bine ca pe parcurs ii mai iei un set de oale, diverse accesorii si nu se va plictisi sa faca ceaiuri si mancare si sa va serveasca.
Dana, cam asa ceva vreau si eu sa iau, uite www.fisher-price.com/no/littlepeople/products/intro.asp?section=HOUSE" target="_blank">aici. As vrea in timp sa-i fac un satuc cu omuletzi, evident le iau pe rand care sunt la oferte
si sper in final sa completez. Mi se pare mie sau in SUA si Canada jucariile sunt mai ieftine ca in Europa?
Roxana, daca tot o imita pe Bianca atunci poate invatza si poezii dupa ea
. Oricum cred ca sunt mortali si apoi mai bine sa spuna "dezgustator" decat "naspa" sau "kk".
Felis, unde va mutati, adica in ce zona?
Eu iar am ajuns la 12 la servici am fost cu Ana la oftalmolog si am multa treaba la servici, deh plec in vacanta 3 saptamani. Doctorita a zis ca are strabism dar ca spera sa se corecteze de la sine si ca in nici un caz nu va fi operata. Ne-a mai chemat peste 4 luni, sa evalueze cat de bine vede, mi-a dar o plansa cu niste desene si ea va trebui sa le recunoasca. Sper sa invete cifrele pana atunci. Azi i-a facut un test cu niste bombonele infime pe care evident ca Ana le-a vanat.
Ma bucur ca deja toti copii scot perlutze, am
de ce a spus Maria, cred ca era mirata copila. Si cred ca toate mamicile copiilor nascuti in decembrie au probleme cu cadourile, parca prea multe odata. Si mosii si ziua lor, unde mai pui ca eu nu iau dulciuri deci tot jucarii vin si de la mos Nicolae. Ana nu prea mai vrea sa imi spuna poezia, cica i-o spune lui mosu'. Cu tranteli ma cam isterizez ultima data i-am spus ca mami pleca acasa de la magazin si s-a ridicat imediat si a fugit dupa mine
, dar azi ploua ca de obicei si se tragea sa scape din mana mea, evident s-ar fi umplu de noroi si m-am enervat si i-am dat doua palme si s-a cumintit dupa. Off, urasc sa o bat dar deja nu ma mai pot controla mai ales cand le comite asa des. Si ce-i explic eu se duce si-i spune lui bunicu "copii nu au voie cacuatol, cacuatolul a mami, copii nu au voie lumina", adica la teorie sta foarte bine mai greu cu practicatul.
Referitor la kk, Ana face pipi la baie kk mai rar, se inhiba de obicei. Acum a prins un obicei tare prost, face putin kk si fuge repede la baie sa dea chiloteii jos, evident ca murdareste tot in jurul ei pana ajungem noi ea deja este in cabina de dus in pielea goala
si rufele in masina sau in chiuveta
, ieri asa a facut de doua ori.
Otilia si Ana Maria (18.12.2004)
www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana
try spune:
miria, cand mergem afara sau cand face nani ii pun pampersul. Oricum, noi suntem de-abia la inceputul epopeei scapatul de pampers. Mai e mult pana ajungem sa scapam de tot de el. E practic a treia oara cand mi-a facut kk la olita in ultima jumatate de an (daca nu ma insel in toata viata lui).
Sa stii ca spre deosebire de asta vara, acum intelege mult mai multe. Ii dau si argumente de genul: toti copiii fac la olita; acum esti mare si trebuie sa faci si tu la olita; pana acum erai mic si faceai in pampers, acum esti mare si faci la oala; mami face la veceu (care e o olita mai mare), deci faci si tu la olita; numai bebelusii fac in pampers, uite, adrian e bebe mic si face-n pampers.
N-ai cum s-o zapacesti. La mine alex nu se simte confortabi lsa-si dea drumul la kk in olita, cu pipi e mai usor parca. Dar stiu ca isi va invinge si lipsa asta de comfort si va face si la olita kk. Si cand i se va parea natural sa faca la olita o sa-i mut olita-n baie sa faca numai acolo si apoi il invat sa faca pe reductor (colacel mic) si gataaaaa!. Eee, dar e mutl pana acolo.
Uite, chiar acum, cand scriam acest mesaj tot zicea pipi (uneori doar se joaca cu cuvintele, nu vrea sa faca), l-am dus la oala, n-a facut nimic (nu-l tin mai mult de 1-2 minute si daca el zice nu, inseamna ca nu face). Apoi a venit cu pampersul la mine si i-am spus ca e mare si daca vrea sa faca pipi trebuie sa mergem la oala plus ca primeste bombonica daca face la oala. Tot a insistat cu pampersul ca el vroia sa i-l pun. Mi-am dat seama ca ar vrea totusi sa faca daca insista cu pampersul. Si i-am spus ca-i pun pampers doar cand face nani, acum e mare si face la olita, i-am repetat povestea cu bobo si la auzul ei (caci e innebunit dupa bobo) a cedat si a vrut la oala. In urmatoarele 30 de secudne a facut pipi, l-am laudat cat casa si i-am dat imediat bombonica promisa. S-a plimbat prin casa 5 minute cu carameaua intre degetele gata s-o manance, parca era prea pretioasa sa inceapa s-o manace. Si-uite-asa facem la olita.
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian 24 Aug. 2006 ......... poze cu noi
miria_cristina spune:
Of, trebuie sa inventez si eu o poveste, dar a mea imi da impresia ca nu e atenta!![]()

Cristina si D