varsta ideala pentru inceperea scolii

varsta ideala pentru inceperea scolii | Autor: mamaruta mica

Link direct la acest mesaj

va rog sa ma ajutati cu argumente in legatura cu subiectul mentionat. cand este mai bine sa inceapa copilul scoala - la 6 sau la 7 ani? pro si contra pentru fiecare alternativa. am nevoie tare urgent, va multumeeeeeeeesc!!!!
mamaruta

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alba spune:

Eu zic ca nu se poate generaliza,depinde de la copil la copil.
Am observat ca mai mult fetitzele merg la 6 ani la scoala,deoarece sunt, comparativ cu baietii mai dezvoltate,mai ales d.p.d.v motoric.
Pe Darian al meu l-am dat la 7 ani fara doua saptamini si a fost bine.
Succes.

Alba,mami de Darian (7 ani) & Cassian (1 anisor)

http://fotoalbum.web.de/gast/corinastella/Cassian

"Intreaga suferinta din lume apare din dorinta egoista de fericire doar pentru sine.
Intreaga fericire din lume apare din dorinta de a-i face fericiti si pe ceilalti."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Eu am mers la sase ani si cred ca a fost prea devreme. Pe fiul meu l-am dat la sapte ani si sint multumita.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Baietelul meu va merge la 6 ani si 9 luni (pentru ca-i nascut in decembrie). Multi copii de pe aici merg dupa ce implinesc 6 ani, unii au aproape 7, depinde in ce luna s-au nascut.

Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Depinde de la copil la copil si NU uita de la tara la tara. Una e sa fii in clasele mici in SUA si alta e in RO.

corinadana mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nefertari spune:

Cred ca cel mai elocvent raspuns ti-l va da copilul . Vorbeste cu el si vezi ce ganduri are , "i-ai pulsul " ca sa-ti dai seama cat de pregatit este . Daca este la gradi cere o parere educatoarei .
Cam asa am procedat noi si nu ne pare rau .
Singurul motiv pentru care nu mi-am dat baiatul la scoala la 6 ani a fost o problema de vorbire - nu-l spunea pe r si pe l .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Noi am intrebat copilul, am rugat atat educatoarea cat si viitoarea invatatoare sa il testeze si in urma raspunsurilor lor am hotarat sa il dam la scoala la 6 ani si 3 luni . Acum este in clasa I, se descurca extraordinar de bine avand numai calificative foarte bune, este incantat de ideea de scoala si consider ca am facut cea mai buna alegere pentru copilul meu
Mentionez ca el facuse deja 3 ani de gradinita ( grupa mijlocie, mare si pregatitoare ).

O zi excelenta tuturor !
Lala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katty spune:

Desi al nostru este inca mititel, ne-am gandit si noi cum ar trebui sa procedam.
Noi ar trebui sa-l dam la scoala, teoretic, la 6 ani si 1 luna si jumatate. La fel am fost data si eu, cand eram mica si m-am descurcat! E bun subiectul sa-mi fac si eu o parere!
Eu si sotul inclinam sa-l dam la 7 ani, dar mai ne gandim, mai citim si alte pareri!

Catalina & Robert-Andrei (27.07.2002)
varsta lui Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miruta spune:

Este adevarat ca fetele se dezvolta mai repede decat baietii atat din punct de vedere fizic cat si psihic .In plus , in general , fetitele sunt mai constiincioase .

Sunt o visatoare ,Imi place sa visez la o viata mai buna .Treziti-ma , va rog , daca gresesc .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Fetita noastra are abia 2 ani si patru luni, dar merge la gradinita de la un an si 11 luni, deci decizia este de a o da la scoala la 6 ani (si 2 luni). Asta pentru ca, daca ar mai sta inca un an, ar face 5 ani si 3 luni de gradinita, ceea ce ar fi muuuult prea mult ! Asadar... la 6 ani. Speram sa fie pregatita la acel moment pentru scoala. Daca e fata desteapta, sigur va fi ok !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Eu cred ca nu este bine nici un fel de exagerare nici 5 dar nici 8 ani. Cred ca pot sa inteleg mai degraba 5 ani 11 luni, decat 8 ani si 3 luni (cunosc parintii!) sau 7 ani si 11 luni!

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 6 ani si ...

Mergi la inceput