varsta ideala pentru inceperea scolii

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ralu spune:

Fetita mea a inceput scoala la 5 ani si 10 luni!
Aici toti copiii nascuti in 1999 au inceput scoala anul trecut. Pana acum, Ioana se descurca foarte bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betiana spune:

Varsta ideala este aceea cand copilul este dezvoltat psiho-motric corespunzator varstei de 6 sau 7 ani.Daca copilul prezinta lacune in sfera cognitiva sau o usoara labilitate afectiva atunci ar trebui sa mai asteptati un an."Maturizarea" (dezvoltarea) conteaza foarte mult.Conteaza si daca reuseste sa socializeze, daca are un nivel bun al concentrarii atentiei, daca este receptiv la sarcini.Sunt o mulime de factori care pot concura la o buna adaptare scolara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

La 7 ani. O sa aiba vreme destula sa mearga la scoala, e bine sa mai stea fara responsabilitati un pic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Persis spune:

Buna
Eu am dat fetita la scoala la 6 ani si 4 luni si am regretat. De fapt cum s-a spus aici, fiecare cum vede si considera ca e bine. Eu am intrebat un prieten psiholog, care ii cunostea bine pe copii si a si testat-o pe fetita, asa ca m-a sfatuit sa o mai tin acasa un an. Dar aveam si baiatul si el e cu un an mai mare si din anumite motive obiective am zis ca e bine sa-i dau pe amandoi. Dar curand am regretat, chiar vb cu sotul meu sa vorbim cu invatatoarea si sa o lase "repetenta" la sfarsitul anului, desi ea era buna la invatatura. Dar din nou amicul nostru psiholog a intervenit si mi-a spus sa nu fac alta gresala.Asa ca am lasat-o la scoala mai departe, dar acum spun si eu altora ca oricat de obiective ar fi motivele, tot e mai bine sa astepti pana la 7 ani. Repet insa, fiecare copil e diferit si fiecare face cum considera ca e mai bine.
Sanatate si fiti fericiti.
Persis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia72 spune:

Eu mi-am dat fetita la scoala la 7 ani si 4 luni,am considerat ca este mai bine sa o mai las un an sa "copilareasca" si bine am facut!Educatoarea mi-a zis ca era pregatita si la 6 ani sa mearga la scoala dar...am preferat sa repetam grupa pregatitoare!Chiar si acum ii este tare greu sa se trezeasca dimineata la ora 7,la ora 8 incepem orele...cu lectiile merge f. bine,e isteata si are numai FB!
Deci,in concluzie,eu consider ca este mai indicat sa-i lasam pana implinesc 7 ani dar...fiecare face cum crede ca-i mai bine!

Camelia,mami de Georgiana (4 mai 1999)& Mihai (23 iulie 2004)
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sileriki spune:

Eric anul viitor va merge la scoala la 7 ani si 3 luni , si noi am fost recomandati sa il d-am anul acesta dar pana la urma nu l-am dat , si nu imi pare rau e prea copilaros , dar isi face singur acasa tema de matematica deocamdata cu + -uri , citeste , i-am luat niste carti educative de cand avea 4 ani , si ii place ,
De ce nu l-am dat ? pt ca anul acesta au mers multi copii la scoala avand varsta peste 7 ani aproape de 8 , si fiul meu nu avea decat 6 si diferenta de aproape de 2 ani zic eu ca e mult la aceeasi clasa de copii de clasa I ,
Vom vedea ce va fii la toamna cat de bine va merge ,
O duminica placuta tuturor

evi , Eric 14.06.2000

Mergi la inceput