vertij?
![](images/user_woman.png)
buna. nu cu mult timp, sotul meu a avut ameteli, greturi, nu putea manca nimic si-l lua cu caldurile. a fost la 4 medici si inca asteapta un diagnostic si un tratament.
din ce-am citit pe internet, ar fi vorba de vertij..ce poate sa faca? am impresia ca nu i-i se va da tratament, dupa cum se "misca" doctorii.a facut film la cap. n-are nimic. i-au spus ca totul este de la ureche. ce-ar trebui sa faca? vreau sa spun ca sotul ii sportiv de performanta si 3 saptamani nu a facut antrenament, din cauza ca tot ametea. ieri a inceput sa faca si de-aceea ma tem ca doctorii o sa-i zica ca n-are nimic daca face antrenament. mi-i se pare normal sa-i dea ceva tratament. noi suntem in israel si nici nu stim sa le zicem doctorilor despre "vertij" si ce scrie pe internet despre asta. cred ca s-ar si supara.
ce vreau este sa se faca sotul bine, pt ca nu este prima oara cand are problemele astea si doctorii nu-i dau nici un tratament. nu vreau sa se simta iar asa de rau..
va multumesc
Raspunsuri
Sheannamp spune:
Ametelile apar cand sta in picioare sau cand se ridica brusc din pozitie intinsa? Apoi le are tot timpul sau apar in crize? Ce simte ? CA se invarteste el sau obiectele din jur? daca sta in picioare cu ochii inchisi are tendinta de a "cadea" intr-o singura parte sau in ambele parti? Greata apare inainte sau dupa ameteala?
Nu fac glume ci sunt intrebari care sa ajute putin la elucidarea cauzei (ametelile se pot datora multor boli).
A facut si consult ORL pe langa cel neurologic (adica consult la ureche)?
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
didi-anda spune:
ameteste cand se ridica din pat. nu s-a ridicat dintr-odata. ameteste si cand fuge.ii vine greata dupa ce ameteste. a fost la orl. i-au dat sa faca teste . a spus ca-i de la ureche. stie ca-i de la ureche, pt ca la un test i-au bagat apa calda si rece in urechi si l-a luat iar cu ameteli si i-a venit sa vomite. 3 zile n-a putut sa se ridice din pat si nici sa manance.
acum imi fac griji ca tot il amana sa-i puna un diagnostic. doctorul i-a zis ca in cateva zile ii trece si ca-i mai bine. asa au zis si data trecuta ca i-a trecut, dar dupa o luna nu s-a simtit bine si iar a avut ameteli. se invartea totul cu el. nu putea nici macar sa stea in fund. 2 zile l-a tinut in continuu, chiar si seara se trezea din somn ca ameteste, ca se invarte totul cu el si ca-i vine sa vomite. si era in pat, intins, fara sa se ridice..
ati patit asa ceva? ce-ar trebui sa ia sa se faca bine?
va multumesc
Sheannamp spune:
Situatia nu pare foarte simpla, mai ales daca a mai avut asa ceva. Oricum trebuie sa caute cauza care determina aceste crize.
Nu poate veni in Romania daca acolo nu este luat in serios?
Fara un diagnostic cert nu i se poate recomanda un tratament eficace. Dar nu trebuie nici minimalizata situatia.
didi-anda spune:
nu poate sa mearga in romania pt ca are contract aici si acum a inceput antrenamentele. doctorul ii in vacanta acuma. sper ca intr-o saptamana sa-i spuna ce are si sa-i dea un tratament.
multumesc mult
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Oana_B/Oana_B.jpg)
Oana_B spune:
Uite am gasit ca in engleza ii zice vertigo:
http://www.neurologychannel.com/vertigo/
poate te ajuta nitel, sanatate multa
Oana_BDonatii - Craciunul Bunicutilor
april spune:
Exista un medicament Betaserc. Se ia cel putin o luna. Incearca un bioenergetician sau homeopat.
Sheannamp spune:
Betaserc este intr-adevar bun daca are vertij de cauza vasculara (insuficienta circulatorie vertebro-bazilara). Daca insa are alta cauza nu are nici un efect. Pe urma el este sportiv de performanta si nu poate lua medicamente aiurea. Dar nici nu poate face antrenamente daca ameteste asa rau.
Acolo nu exista spital de uregenta la care sa se duca? Mai ales in timpul crizei? Nu pot sa cred ca lasa un om sa se chinuie asa fara sa ii dea un tratament!
didi-anda spune:
de 2 zile se simte bine. face antrenamente si nu mai ameteste. dar eu vreau sa i-i se si dea tratament.in cateva zile vine doctorul din concediu, cel care l-a trimis sa-si faca teste.trebuie sa mearga la el cu rezultatele si sa vedem ce-i zice...sper sa-i dea tratament, sa nu zica iara ca n-are nimic daca se simte bine..
va multumesc pt raspunsuri.
CryssUK spune:
Daca nu ii gasesc nimic nici la ORL, at este bine sa ia in considerare si o pb de natura psihologica. Stiu ca pare caraghios, dar eu in vara am avut niste stari cumplite: ameteam , nu puteam manca nimic, ma lua cu calduri si ajunsesem in 4 zile de nici nu aveam putere sa vb. Nu dormeam pt ca atunci cand inchideam ochii simteam cum am topesc efectiv, cum ma "pierd".La mine au fost un tip de atcuri de panica (non stop), eram f stresata, obosita,am calatorit mult...
Intreba-l ce stari are cand ii e rau, e trist, ii este teama,este agitat, se ingrijoreaza excesiv. Probabil ii av fi f greu sa faca diferenta intre starile de neliniste date de o boala oarecare si stari nejustificate de ingrijorare, neliniste.
Multa sanatate sotului tau!