555-OB-GYN

Raspunsuri - Pagina 35

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

Copiat dintr-un subiect postat separat:quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Initial creeata de Alecsia

Cum poate fi interpretat un test HCG cu valoarea <0.500 mUI/l .Va multumesc.

--------------------------------------------------------------------------------

1. Eroare fizica: 1 unitate = 1.000 miliunitati (oricare ar fi unitatea respectiva: gram, metru, litru, secunda, etc etc etc). Deci 0,500mUI sunt de 10.000 ori mai putin decat 5UI. Concluzia este aceeasi insa, in cazul de fata (absenta sarcinii).

2. Eroare de enunt: valorile HCG in sange se exprima in UI/l (unitati internationale la litrul de sange) in sistemul international de unitati, sau in mUI/ml (miliunitati internationale la mililitrul de sange) in sistemul tolerat - in ambele cazuri aceeasi concentratie va fi exprimata de aceeasi valoare numerica (adica, de exemplu 5mUI/ml = 5UI/l). Oricum, valoarea masurata ar putea fi exprimata in mUI/l, dar o concentratie HCG de 0,5mUI/l este mult prea mica pt a putea fi masurata in laboratoare medicale de diagnostic (poate in cele de cercetare, nu stiu) in care limita inferioara a titrului decelabil este de 2-5UI/l (adica 2.000-5.000mUI/l, daca se vrea asa). Banuiesc ca buletinul de analiza in cauza specifica ceva de genul acesta (HCG <5.000mUI/l, iar nu <0,500mUI/l).

3. Eroare de interpretare: valoarea generica absoluta sub care se infirma (in momentul actual) existenta unei sarcini este de 2UI/l. Aceasta variaza insa de la laborator la laborator, in functie de reactivii si analizoarele utilizate, fapt pt care pe buletinul de analiza se specifica valoarea-limita in conditiile respective de lucru. Kiturile de testare ieftine (larg utilizate inclusiv in strainatate) nu pot identifica titruri HCG mai mici de 5UI/l, fapt pt care sub aceasta valoare ele indica pur si simplu 0 (zero); pe buletinul de analiza se scrie ca testul este "negativ" sau "HCG <5UI/l".


Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre personalul medical calificat. De asemenea, ele nu reprezinta sub nici o forma o modalitate de initiere a unei relatii medic-pacient cu finalitate materiala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

Postat intr-un subiect separat:

quote:
Initial creeata de benderteam

Arian,

O alta intrebare din partea mea, alaturi de urarile care recunosc vin cam tarziu dar dupa atata porc si petreceri abia daca mai avem timp sa revenim la vechile obiceiuri (a se citi browsing the net and answering questions).

Ce inseamna retroversia uterina? Exista riscuri mai mari de a ramane insarcinata, expunere la raceala, etc... sunt orb intr-o lume intunecata in cazul de fata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

Postat intr-un subiect separat.

quote:
Initial creeata de Lilium

Buna!!

Este prima data cand scriu, vreau sa spun ca m-a impresionat si totodata, m-au ajutat multe din subiectele abordate aici.
Am si eu o problema. Sunt insarcinata in 8 saptamani si examenul imunologic pentru Chlamydia a iesit pozitiv. Pot pastra sarcina? Care sunt riscurile pentru bebe? De asemenea, as mai avea o intrebare. Timp de doua saptamani am tot avut temperatura 37-37.4. M-a cam suparat gatul ce-i drept. Este posibil sa fi fost vre-o viroza sau este normala aceasta temperatura in primele saptamani de sarcina? Mentionaz ca iau si utrogestan 2/zi. Este prima mea sarcina, am 30 de ani si imi doresc foarte mult acest bebe.

Toate cele bune,
Lily

Lily

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

quote:
Initial creeata de COCULEANA


BUNA SEARA SI SCUZE DE DERANJ.
DACA SE POATE SA MA AJUTATI CU CATEVA RASPUNSURI PE CARE NU LE-AM GASIT.
LA UN CONTROL PENTRU O EVENTUALA SARCINA MI-A IESIT POZITIVA TOXOPLASMOZA IgG CU TITRUL 3,68.
AM FACUT TRATAMENT CU ROVAMYCINA DE 3MIU.MEDICUL GINECOLOG MI-A PRESCRIS ACEST MEDICAMENT TIMP DE 10ZILE CATE TREI PE ZI.
INAINTE DE SARBATORI AM TERMINAT TRATAMENTUL IAR DUPA 10 ZILE DE LA TERMINAREA ACESTUIA AM FACUT O NOUA ANALIZA URMAND CA ZILELE ACESTEA SA PRIMESC RASPUNSUL.
IN CAZUL IN CARE TITRUL A SCAZUT SI A AJUNS LA NORMAL POT AVEA O SARCINA FARA RISCURI SI UN COPIL SANATOS?
DUPA TERMINAREA TRATAMENTULUI AM CONSTATAT CE M-AM ALES CU O CANDIDOZA .
AM FACUT TRARTAMENT CU O MIXTURA CARE CONTINE NISTATIN SI NU A TRECUT . VREAU SA STIU DACA EXISTA TRATAMENT OPTIM IN ACEST CAZ.

VOICULESCU



Lia&Andrew

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geaninaelena spune:

Buna seara!
Am si eu doua intrebari cat se poate de scurte si la obiect.. saptamana aceasta am aflat ca sunt infestata cu trichomonas; doctorul mi-a prescris: metronidazol 500mg o pastila seara si una dimineata, tricomicon si spalaturi vaginale cu septovag.
1. nu am gasit metronidazol de 500mg ci de 250mg. esta posibil sa nu existe acest dozaj? pot sa iau 4 tablete?
2. spalaturile vaginale le fac concomitent cu tratamentul de tricomicon ovule sau astept sa termin cele 12 ovule si dupa aceea fac 10 spalaturi cu septovag?
Imi cer scuze daca intrebarile mele vi se par deplasate, dar nu am pe cine sa intreb..., iar la fata locului (adica la doctor) nu mi-a trecut prin cap ca o sa-mi pun astfel de intrebari.
Multumesc pentru existenta acestui forum!
Este minunat ca existati

Gia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by louisea

Domnule doctor,
sper ca nu v-am inebunit pana acum...
Am fost la ginecolog cu candidoza mea cu tot aici in Dk.
Nu mi-a luat nici o lama, doar un test de sange si mi-a confirmat ca am candida (!!!). Mi-a dat dor 2 tablete de Fluconazol a 150 mg fiecare. Nimic altceva!!!
Iar sangerarea nu s-a oprit inca, dupa o saptamana. E normal???
Ce sa mai fac???? Credeti ca o sa-mi treaca doar cu astea??
Inca doua intrebari. Ce parere aveti despre crema Orestin? Si despre ovulele care contin 10-10 Lactobacillus Acidophilus, Laktose, magnesiumstearat, gelatine? Scrie ca sunt pt normalizarea florei vaginale. M-ar ajuta???
Multumesc pentru tot! Sper ca Dumnezeu va va rasplati intr-o zi pt tot ce faceti pt noi.



Louisea,

Serologia in candidoza are valoare in infectiile generalizate, nu in cele vaginale. Un test imunologig din sange evidentiaza prezenta ciupercii in organism, dar nu neaparat la nivelul vaginei. Analiza de laborator de electie (si mult, mult mai ieftina si mai facila) in candidoza vaginala este examenul microscopic al secretiei vaginale.

Pornind de la premisa ca ai avea o candidoza generalizata, numai doua capsule de Fluconazol de 0,150g NU pot determina vindecarea. Ramane sa inteleg deci ca s-a considerat ca ai o candidoza strict vaginala, caz in care tratamentul are mari sanse de eficienta. Un detaliu insa: administrarea celor doua capsule de Fluconazol trebuie facuta, pt o eficacitate maxima a efectului, la interval de 3-7 zile. Eu prefer administrarea la interval de o saptamana (din experienta proprie am constatat ca remanenta sporilor de Candida este mult mai mica asa decat in administrarea la 3 zile interval).

Oricum, tratamentul general (capsulele luate pe gura) are o eficienta indoielnica daca nu este secondat de un tratament antimicotic local (spalaturi cu un antiseptic vaginal, ovule sau comprimate vaginale sau creme aplicate mai apoi). De asemenea, tratamentul partenerului este absolut necesar!

De crema Orestin nu stiu nimic (sa fie vorba de Ovestin??? - asta este un hormon, nu are influenta directa asupra candidozei vaginale!!!). Ovulele cu compozitia mentionata de tine par a fi foarte bune pt refacerea echilibrului microbian vaginal, dar pe o vagina neinfectata! Cu alte cuvinte, le vei putea folosi doar dupa ce lupta cu candidoza va fi incheiata.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by butterfly

Draga dr Teo
Multumesc pt raspuns. M-am speriat putin de posibilitatea ca sarcina sa fie mai mare decit credeam (bineinteles, e posibil) totusi am o singura masuratoare ecografica (urmatoarea ecografie va fi in sapt 20) de diametru biparietal care in sapt 13 (12 sapt si 5 zile aprox) era de 24.2 mm ceea ce corespunde virstei cred (medicul nu a zis altceva). Am mai cautat pe internet si am gasit ca primele miscari fetale pot fi simtite chiar de la 14 sapt la multipare (eu am dus prima sarcina la termen, bebe a murit la nastere ) asa ca inca cred ca avind PMF la 15 sapt bebele meu e doar precoc (sper ca nu v-am scos din pepeni cu afirmatia asta).
Stiu ca nu trebuia sa reiau administrarea de Duphaston de capul meu dar ce puteam face pe 29 decembrie, medicul meu nu a vrut sa-mi dea inca nr de mobil (il am pe cel de acasa, dar din alte surse) asa ca nu mi-am permis sa-l deranjez. Cind mi-a prescris Duphaston in sapt 7 a fost foarte evaziv, mi-a spus sa iau un progestativ (mi-a insiruit citeva nume de medicamente – eu dintre ele nu auzisem decit de Duphaston asa ca pe acela l-am luat ) iar ideea era de «a sufla si in iaurt, ca insuficienta de corp galben e o chestie controversata totusi sa iau pt orice eventualitate ». I-am spus ca am reluat administrarea cind m-a vazut pe 2 ianuarie si mi-a zimbit. Asa ca am ramas in pom. A mai zis ca nu mai e nevoie sa iau acid folic iar prenatal sa iau daca tin neaparat ( cel de la Your Life, american, e bun ?).
Cum vad ca nu are preferinte as putea sa schimb cu Utrogestan, ce credeti? Nu-mi doresc sa am initiative de acest fel si imi doresc sa ma supravegheze intr-adevar cineva si ma tot gindesc sa schimb medicul sa merg la dr Urleteanu pe care mi l-ati recomandat cu alta ocazie la capitolul « toba de carte ». Am ezitat caci de medicul meu actual am auzit numai de bine si mi l-a recomandat colega mea care e rezidenta pe gineco si care l-a vazut evoluind Ma mai bate gindul sa repet din nou analiza pt listeria, titrul acela de 1/160 din iulie 2003 imi sta pe cap. As doza si niste hormoni tiroidieni ca sunt tare importanti in sarcina… of, rau mai este sa fi medic !
Intre timp contractiile s-au mai cumintit, nu am mai avut nici dureri iar pe bebe il simt miscind in fiecare zi. De la ultima cosultatie de pe 2 ianuarie am luat NoSpa 2-3 / zi si Duphaston 2/ zi. Sunt inca in sapt 16. Ce ma sfatuiti ?
Stiu ca v-am pus sa cititi cam multisor, unele din problemele mele fiind colaterale dar parerea dv conteaza f mult pt mine. Multumesc inca o data.
Un pui mai mare de medic rezident (trec deja in anul II)




Butterfly,

PMF-urile inainte de 18 saptamani sunt evident posibile, dar constituie o raritate. Iar in privinta "precocitatii" fetale si a unei eventuale reactii negative din partea mea - nici gand! Stiu ca pana si pentru cioara puiul ei e cel mai frumos

Autoadministrarea de medicamente de orice fel in sarcina este o atitudine extrem de periculoasa. Chiar si in conditii mai putin nimerite cum a fost perioada de concedii de la sfarsitul anului ai fi gasit fara indoiala un ginecolog de garda la un spital...

In legatura cu acidul folic am tot scris in acest topic. Nu mai revin. Ideea simplificata este ca nu mai e nevoie de administrarea separata a acestuia daca iei un preparat polivitaminic special conceput pt femeile gravide, asa cum este cazul oricarei versiuni de "Prenatale".

Sfatul meu in legatura cu medicatia adminstrata nu poate fi altul decat sa asculti de sfatul ginecologului care te examineaza direct. Nu este cazul sa treci la Utrogestan pana cand nu se stabileste precis utilitatea lui. Din moment ce spui ca nu mai ai contractii dureroase cu medicamentele si in doza recomandate, inseamna ca terapia este eficienta si suficienta. Ea poate fi continuata in aceasta forma pana in saptamana 20.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by Alecsia

Buna ziua,

Numele meu este Mihaela, si as avea si eu o intrebare pentru dumneavoastra.Am tinut sa-mi incep noul an cu o vizita la ginecolog, ca sa stiu cum mai stau, fara probleme evidente.Prima a fost echografia, unde problemele par a fi pe partea stanga.Medicul mi-a spus ca nu pare a fi chist pe ovar mai degraba e ceva cu trompa, lichid in trompa sau ... nu stiu daca am inteles bine.A urmat consultul propriu zis , unde se astepta sa se lamureasca mai bine.Durerea pe stanga era mica la palpare.Concluzia a fost ca ori este inflamatie, ori e din cauza ca peste 3-4 zile trebuie sa-mi vina menstruatia.Mi-a dat fotogafia de la echograf spunandu-mi ca formatiunea(daca ii spun bine) este mica.Tocmai incertitudinea asta , faptul ca nu a putut sa-mi spuna cu certitudine despre ce e vorba, m-a pus pe ganduri.Pe buletinul de analiza scria ca diagnostic BIP stanga,colpita cronica.Rezultatele secretiei au evidentiat :frecvente polinucleare,numeroase superficiale si intermediare , frecvente filamente non candida,flora bogata in bacili diflisimorfi(daca m-am exprimat corect) si bacili lactici, PN 2.(Daca am gresit in exprimare va rog sa ma scuzati , pentru ca asta e ceea ce am inteles eu din buletinul de analiza).Am primit ca tratament Nizoral 10 cps, 1cpsx2/zi ,Advil 10 cps 1cpsx2/zi si Polygynax ovule 12, 1 ovul seara.Si inca ceva.Dupa consultatie mi-a aparut o pata maronie pe chilot, ceea ce de regula mi se intampla cand imi vine ciclul.Numai ca nu e cazul acum, mai ales ca am un ciclu regulat(28-29 zile).Ce credeti ca inseamna acest BIP stg si ce credeti despre rezultatele analizei si tratamentul prescris?Pata ar putea fi de la consult , pentru ca a si trecut acum.?
Va multumesc anticipat,
Mihaela


Mihaela,

Incertitudinea in precizarea sediului exact al unei formatiuni palpabile si/sau vizibile in zona anexiala uterina nu este nicidecum o situatie rar intalnita si nu reprezinta prin urmare un real motiv de ingrijorare. Evident, situatia nu este nici de neglijat, dar, exact asa cum ti-a spus si medicul care te-a examinat, timpul va lamuri atat natura cat si cauza "formatiunii" depistate.

"BIP" ar vrea sa fie "PID" romanizat. Cum PID inseamna "Pelvic Inflammatory Disease", BIP ar fi "Boala Inflamatorie Pelvina". Mai pe intelesul tuturor ar fi fost "anexita macrolezionala stanga", si cu asta problema nici n-ar mai fi aparut probabil in discutie.

Rezultatul Pap-testului este bun, dar evidentiaza o infectie mixta a vaginei, cu ciuperci si bacterii, care dupa cum ai constatat a si inceput a fi tratata.

Tratamentul primit este corect din punctul meu de vedere. Ce-i drept, eu n-as fi sarit la Nizoral din prima. Si as fi administrat un antibiotic ieftin si cu spectru larg si eficacitate buna pe aparatul genital (ca Doxiciclina). Si in mod cert as fi adaugat pe reteta tratamentul partenerului.

Pata de sange mentionata, daca a aparut strict dupa examenul ginecologic si nu s-a repetat zilele urmatoare, a fost aproape sigur determinata de microtraumatismele inerente unei astfel de examinari.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by ciprianciobanu

Buna, Teo! La multi ani si ce ti se poate intampla mai frumos!
Ma numesc Ciprian si, impreuna cu sotia mea avem avem o problema: inca
inainte de a ne casatori, sotiei mele i s-a descoperit in urma unor analize
(facute in urma ingrijorarii aparitiei permanent tardive a ciclului
menstrual), ovare polichistice. I s-a recomandat tratamentul cu Diane 35,
pe care l-a urmat timp de 6 luni de zile. Dupa intreruperea tratamentului,
primul ciclu a fost tot tardiv, la 33 de zile, iar acum, al doilea intarzie
sa apara, fiind a 35-a zi. Ingrijorarea noastra se bazeaza pe ceea ce ne-au
pus in vedere medicii, si anume intreruperea contactelor sexuale sau
folosirea altor metode contraceptive cel putin pe durata unui an de zile,
existand pericolul ca viitorul copil sa se nasca cu diferite malformatii,
probleme de sanatate etc.
Deci ceea ce ne ingrijoreaza acum este posibilitatea unei sarcini in
aproximativ 2 luni de intreruperea tratamentului cu Diane 35.
Spune-ne, te rog, care sunt, dupa parerea ta, efectele tratamentului cu
Diane 35 asupra unei sarcini formate la 2 luni de zile de la intreruperea
acestuia?
Iti multumim.


Ciprian,

Cred ca indicatia de folosire a unor metode contraceptive altele decat cele hormonale timp indelungat se datoreaza unor eventuale alte probleme de sanantate depistate in cadrul cuplului vostru, si nu terapiei cu Diane.

Dupa o astfel de terapie hormonala sarcina poate apare fara vreo problema la interval de un ciclu (adica nu este indicat a se obtine o sarcina in cadrul primului ciclu dupa intreruperea administrarii medicamentului).

Ma gandesc deci daca nu cumva s-au identificat semnele caracteristice sindromului ovarelor polichistice (supraponderalitatea si virilismul pilar ar fi cele mai evidente pt pacienta). In acest caz o sarcina este in primul rand extrem de dificil a se obtine, dar daca se intampla ea poate fi totusi dusa cu bine la termen.

Oarecum in acelasi sens imi pun problema daca ciclurile lungi chiar dupa tratament indelungat hormonal nu reprezinta cumva un semn al lipsei ovulatiei. Cred ca acest aspect ar trebui investigat in momentul de fata, daca doriti obtinerea unei sarcini (temperatura bazala, ecografii, dozari hormonale seriate).

Dar daca o sarcina apare (si o doriti), nu pot decat sa va felicit!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alecsia spune:

quote:
Originally posted by arian

quote:
Originally posted by Alecsia

Buna ziua,

Numele meu este Mihaela, si as avea si eu o intrebare pentru dumneavoastra.Am tinut sa-mi incep noul an cu o vizita la ginecolog, ca sa stiu cum mai stau, fara probleme evidente.Prima a fost echografia, unde problemele par a fi pe partea stanga.Medicul mi-a spus ca nu pare a fi chist pe ovar mai degraba e ceva cu trompa, lichid in trompa sau ... nu stiu daca am inteles bine.A urmat consultul propriu zis , unde se astepta sa se lamureasca mai bine.Durerea pe stanga era mica la palpare.Concluzia a fost ca ori este inflamatie, ori e din cauza ca peste 3-4 zile trebuie sa-mi vina menstruatia.Mi-a dat fotogafia de la echograf spunandu-mi ca formatiunea(daca ii spun bine) este mica.Tocmai incertitudinea asta , faptul ca nu a putut sa-mi spuna cu certitudine despre ce e vorba, m-a pus pe ganduri.Pe buletinul de analiza scria ca diagnostic BIP stanga,colpita cronica.Rezultatele secretiei au evidentiat :frecvente polinucleare,numeroase superficiale si intermediare , frecvente filamente non candida,flora bogata in bacili diflisimorfi(daca m-am exprimat corect) si bacili lactici, PN 2.(Daca am gresit in exprimare va rog sa ma scuzati , pentru ca asta e ceea ce am inteles eu din buletinul de analiza).Am primit ca tratament Nizoral 10 cps, 1cpsx2/zi ,Advil 10 cps 1cpsx2/zi si Polygynax ovule 12, 1 ovul seara.Si inca ceva.Dupa consultatie mi-a aparut o pata maronie pe chilot, ceea ce de regula mi se intampla cand imi vine ciclul.Numai ca nu e cazul acum, mai ales ca am un ciclu regulat(28-29 zile).Ce credeti ca inseamna acest BIP stg si ce credeti despre rezultatele analizei si tratamentul prescris?Pata ar putea fi de la consult , pentru ca a si trecut acum.?
Va multumesc anticipat,
Mihaela


Mihaela,

Incertitudinea in precizarea sediului exact al unei formatiuni palpabile si/sau vizibile in zona anexiala uterina nu este nicidecum o situatie rar intalnita si nu reprezinta prin urmare un real motiv de ingrijorare. Evident, situatia nu este nici de neglijat, dar, exact asa cum ti-a spus si medicul care te-a examinat, timpul va lamuri atat natura cat si cauza "formatiunii" depistate.

"BIP" ar vrea sa fie "PID" romanizat. Cum PID inseamna "Pelvic Inflammatory Disease", BIP ar fi "Boala Inflamatorie Pelvina". Mai pe intelesul tuturor ar fi fost "anexita macrolezionala stanga", si cu asta problema nici n-ar mai fi aparut probabil in discutie.

Rezultatul Pap-testului este bun, dar evidentiaza o infectie mixta a vaginei, cu ciuperci si bacterii, care dupa cum ai constatat a si inceput a fi tratata.

Tratamentul primit este corect din punctul meu de vedere. Ce-i drept, eu n-as fi sarit la Nizoral din prima. Si as fi administrat un antibiotic ieftin si cu spectru larg si eficacitate buna pe aparatul genital (ca Doxiciclina). Si in mod cert as fi adaugat pe reteta tratamentul partenerului.

Pata de sange mentionata, daca a aparut strict dupa examenul ginecologic si nu s-a repetat zilele urmatoare, a fost aproape sigur determinata de microtraumatismele inerente unei astfel de examinari.


Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre personalul medical calificat. De asemenea, ele nu reprezinta sub nici o forma o modalitate de initiere a unei relatii medic-pacient cu finalitate materiala.





Va multumesc mult pentru raspuns.Insa acum problema mea e alta.Luna aceasta menstruatia a venit cu 3 zile intarziere.Eu am avut pina acum un ciclu regulat 28-29 zile.La inceput aparea o scurgere maronie apoi menstruatia, si in final se termina tot cu scurgerea maronie.Durata era de 6 zile.Nu ma simt totusi foarte bine, am o usoara senzatie de greata, sanii sint umflati dar nu durerosi.Care credeti ca ar putea fi cauza?Poate fi aceata inflamatie pe stanga?Este ceva grav, ar trebui sa ma intorc la medic?
Si inca o intrebare.Mi-ati recomandat Doxiciclina.Cum se administreaza si cate zile?Si daca puteti sa-mi recomandati un antiinflamator bun.
Si o alta nelamurire pe care o am este o infectie urinara.La urocultura mi-a iesit ca rezultat 10 000 (nu stiu unitatea de masura)/ml Klebsiella.Medicul nu mi-a dat tratament pe motiv ca valoarea e mica.Din cate am auzit , nu trebuie trecuta cu vederea chiar si o infectie mica, pentru ca ea nu trece de la sine , ba din contra.Ce credeti si daca puteti sa-mi recomandati un tratament.
Va multumesc

Mergi la inceput