555-OB-GYN

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by miruna28

Am si eu o intrebare:ce pot face daca glandele lui Bartholin imi sunt inflamate? De 4-5 ani,in special cea din partea dreapta este aproape de marimea unei prune mai mici;mai cedeaza putin,apoi iar se inflameaza;am luat de 2-3 ori tratament insa de cedat definitiv nu se intampla;prima data cand am avut probleme,acum vreo 5 ani,se inflamase atat de tare(si luam si un antibiotic recomandat de un doctor)incat a cedat si a pleznit;acum nu ca mi-ar creea neplaceri insa poate oricand sa se inflameze si mai mult decat este deja.Deci,ce pot face,domnule doctor nimeni ?Dati-mi un sfat,va rog.
Mi s-a propus sa le scot(operatie)dar nu prea sunt convinsa,pentru ca am mai citit cate ceva despre rolul lor.
Multumesc anticipat;sunteti absolut extraordinar prin ceea ce faceti aici.
Miruna.



Miruna,

Boala ta se cheama bartholinita. Este o infectie a glandelor lui Bartholin, aflate in structura labiilor. Se pare ca la tine infectia asta s-a cronicizat, ceea ce nu-i bine: s-a constituit un focar infectios ce se autointretine si se acutizeaza din timp in timp. O forma supra-acuta a imbracat atunci cand puroiul format s-a acumulat in glanda, a format o punga si in final s-a spart la exterior. Acesta este abcesul de glanda Bartholin.

Trebuie sa-mi spui care sunt antibioticele cu care ai facut tratament pana acum. Trebuie prelevata niste secretie din glanda, de facut o cultura microbiana si o antibiograma. Oricum, data fiind vechimea procesului inflamator, este mai mult decat probabil ca in glandele tale au aparut structuri fibroase care impiedica drenajul (scurgerea) normal al secretiei. Daca procesul de fibroza este extins in buna masura, interventia chirurgicala ramane singura solutie, altfel infectiile se vor repeta (continutul care nu se poate drena se infecteaza si duce la formarea si acumularea de puroi in glanda).

Cum, dupa cum vad ca stii, glandele acestea au importanta majora in lubrifierea vulvei, ar merita de incercat inca o tura de tratament antibiotic-antiinflamator, bazat pe antibiograma obtinuta din culturile din secretia bartholiniana prelevata.

In absenta unei antibiograme, eu am avut succes in tratarea bartholinitelor acute difuze (deci care nu au format inca punga de puroi) cu asocierea Doxiciclina + Tinidazol, timp de 10, chiar 15 zile. La tine nu cred sa fie indicat a incerca treaba asta pe nevazute, data fiind vechimea si recurenta infectiilor.

Evident, igiena locala deosebit de riguroasa si chiar spalarea cu o solutie antiseptica sunt absolut obligatorii. De asemenea, atentie la partenerii sexuali pe care ii ai!

Astept detalii suplimentare!



"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by Margot

Draga nimeni,
Sunt nou venita pe forum si indraznesc sa-ti pun si eu o intrebare(nu am gasit un raspuns in raspunsurile anterioare).
Am nascut prin cezariana o fetita.La nastere medicul meu ginecolog m-a intrebat ce-am facut, de uterul meu arata asa rau, adica 5 fibroame(inceputuri de fibrom???).Eu bineinteles ca m-am speriat foarte tare, dar el mi-a spus sa uit de ele si o sa le operam dupa 40 de ani(acum am 32 de ani , la nastere 30).Cum acest gand nu ma lasa in pace am facut cateva ecografe la un an dupa nastere,si surpriza uterul perfect,explicatia d-nei doctor ecograf a fost ca am avut un uter fibromatos si dupa nastere aceste fibroame s-au absorbit.Eu va intreb este posibil asa ceva?Un prim semn ar fi ca inainte de a naste aveam ciclu foarte abundent cu cheaguri cate 7-10 zile, iar acum normal 3-4 zile fara cheaguri si mai putin abundent.



Margot,

Explicatia "minunii" este extrem de simpla.

Fibromul uterin, care e de fapt un fibromiom (adica contine atat tesut fibros, cat si fibre musculare) este o tumora hormonodependenta. Mai precis, este estrogenodependenta. Valorile crescute ale estrogenilor in sange determina cresterea fibromului, valorile scazute determina oprirea evolutiei lui sau chiar o arecare reducere in dimensiuni. Retinem aceste aspecte deocamdata.

In timpul sarcinii, corpul galben de sarcina (in primele 3 luni) si apoi placenta secreta cantitati impresionante de estrogeni, care ajung la concentratii de MII de ori mai mari decat in afara sarcinii. Aceasta, impreuna cu cresterea globala de volum a uterului, face (in contextul paragrafului precedent) ca nodulii fibromatosi sa poata creste de cateva ori in diamentru in cursul sarcinii. In mod oarecum similar, dupa sarcina, reducerea drastica a nivelurilor estrogenilor determina o involutie rapida a nodulilor fibromatosi. Uneori "caderea" hormonala este atat de severa incat fibroamele isi reduc dimensiunile sub cele avute inaintea sarcinii.

Sa particularizam acum pe cazul tau: se pare ca inaintea sarcinii ai avut cativa mici noduli fibromatosi ce se formasera undeva in peretii uterului. La drept vorbind, destul de uzual la 30 ani... Dupa semnele pe care le descrii (menstruatii lungi, cu cheaguri), se pare ca nodulii proeminau sub endometru spre cavitatea uterina si erau responsabili de aparitia semiologiei mentionate.

Apoi a venit sarcina, cu estrogeni multi, nodulii au crescut si au fost vizualizati in timpul cezarienei de ginecolog. Intrebarea pusa ("ce ati facut cu uterul asta") era retorica si era o invitatie indirecta la examene repetate, pentru ca, vezi-doamne, aveti uterul facut harcea-parcea. Tehnica veche si scarboasa din punctul meu de vedere: sperie pacienta, ca sa vina de cat mai multe ori la cabinet (adica sa aduca un castig cat mai mare). Si, dupa cum se vede, da rezultate minunate. Orice ginecolog stie ca in sarcina fibroamele cresc spectaculos. Ce mare lucru a constatat el acolo: 5 noduli fibromatosi mari pe un uter gravid la termen, la o femeie de 30 ani?!

Bun, apoi intrati in lehuzie, niveluri hormonale mici, retractia uterina (adica revenirea uterului la dimensiuni apropiate de cele dinaintea sarcinii)... nodulii fbromatosi se reduc in volum si probabil raman ingopati in peretele uterului. Nu mai proemina in cavitatea uterina sub endometru, deci sangerarile menstruale se reduc ca durata, ca volum, dispar cheagurile... La eco nodulii nici nu se mai vad, fiind prea mici si inconjurati de muschiul uterin normal...

Iata deci "cum se poate asa ceva". Medicina e splendida uneori, nu?



"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by claudia_a

Draga Teo,
As avea nevoie de un sfat si sper ca ma poti scoate putin din dilema asta care ma framanta!
Diagnosticul meu: ovarita micropolichistica bilaterala, cu cate 12-13 micropolichisturi pe fiecare ovar; uter in retroversie…am avut rana pe col, s-a rezolvat prin cauterizare; am avut Chlamydya, am luat Sumamed si a trecut…ideea este ca eu de 3 ani incerc sa raman insarcinata si nu se intampla…
Ciclul meu este cam la 3-4-5 luni intarziere, si atunci cred ca este anovulator…doctorul mi-a dat 3 luni Diane 35 timp in care ciclul a fost la 28 zile, apoi stimulare cu Clostilbegyte dar din pacate nu am raspuns la stimulare.
Dupa aceasta incercare, solutia doctorului este: LAPAROSCOPIA pentru decorticarea ovarelor…la Giulesti (cu recomandare la Dr. Bogdan Marinescu)…asa ca deocamdata am amanat-o pentru luna octombrie, timp in care vreau sa ma informez despre ce inseamna asta si doresc sa incerc orice se poate pentru a nu face acest lucru…de ce? Pentru ca (am aflat!)ca in majoritatea cazurilor se refac, in decurs de 1-2 luni, aceste polichisturi…si revin la situatia anterioara…
As dori sa fac aceste dozari hormonale dar ciclul meu nu a venit de 3 luni si fara el nu se poate…! Ce sa fac? Daca problema este endocrina….????daca buba este undeva in alta parte?
Acum fac un tratament (de capul meu) cu ovule din propolis si plante…am deja o luna, simt o curatare interioara (de mucoasa si piele intarita), insa nu vine ciclul?!!!!
Of, si au trecut 2 ani de cand incercam….ideea era: ce anume ma sfatuiesti sa fac???? Ce inseamna laparoscopia? Exista riscul aparitiei polichisturilor? Exista alta cale?
Vreau un bebelic si nu stiu exact ce trebuie sa fac!
Multumesc mult ca m-ai ascultat si iti doresc numai bine!





Nici "rana pe col", nici infectia chlamydiana nu au legatura cu ovarele micropolichistice pe care le prezinti. Retroversia uterina poate fi cauza de ovar micropolichistic, se pare prin tulburarile vasculare pe care le implica la nivelul anexei.

Daca blocarea ovarului timp de 3 luni (Dianae-35) nu a avut efect, iar stimularea ovulatiei cu Clostybegyt a esuat, tare mi-e teama ca intr-adevar nu exista alta sansa decat decorticarea laparoscopica a ovarelor.

Despre laparoscopie am vorbit intr-un post ieri sau alaltaieri, te rog uita-te acolo, sunt in urma rau de tot cu raspunsul la mesaje. Tot in post-ul respectiv am explicat si ce e cu decorticarea ovarelor, doar ca la tine va fi cumva deosebit: se va indeparta parte din corticala (partea de la suprafata) ovarelor, si anume cea care contine chisturile acelea mici si multe. Este drept, uneori (nu rareori, dar nic "in majoritatea cazurilor", cum zici tu) chisturile se refac chiar si dupa decorticare, dar alta sansa, la nivelul cunostintelor actuale, nu exista.

Problema e in mod sigur hormonala, dar dozarile sunt practic inutile (si scumpe). Este aproape evident ce va iesi, chiar daca iti dozeaza hormonii. Dezechilibrul hormonal provine din functionarea anormala a partii periferice a ovarului, adica tocmai cea care produce ovocitele (ovulele, sa zicem) si hormonii sexuali feminini.

In ceea ce priveste tratamentul pe care ti-l autoadministrezi, lasand deoparte faptul ca orice automedicatie este extrem de periculoasa si in mod cert contraindicata, in mod particular ceea ce iei tu nu poate avea vreun efect pozitiv in vecii vecilor.

Cred ca am dat raspuns tuturor intrebarilor tale. Ca sa tragem o concluzie, e cazul sa inetezi automedicatia si sa te prezinti la spital pentru decorticarea laparoscopica a ovarelor, care pare intr-adevar (din ce ai povestit tu) ultima modalitate de a incerca obtinerea unor cicluri ovulatorii.

Curaj, interventia este relativ simpla si nici n-o sa stii ca ai fost operata chiar a doua zi dupa interventie! Fii tare si mergi mai departe spre acest pas suplimentar. Ar fi pacat sa renunti, dupa doi ani de incercari. Nimeni nu poate garanta ca vei obtine o sarcina in urma acestui tratament, dar daca nu il vei face vei fi urmarita toata viata de intrebarea "oare ar fi avut rezultate operatia aceea?". Deci, inainte cu multa speranta si incredere in viitor!





"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by lili

Draga nimeni,
iti multumesc pentru raspuns.Cred ca sunt insarcinata ( au aparut cele 2 liniute ) si mi-am facut programare la dr.prof. Ancar.Cred ca cat mai curand posibil imi va face cerclaj.As avea si eu o intrebare : daca in permanenta de vreo 3 ani imi tot ies niste analize marite (TGP si TGO ) desi am facut si alte investigatii ( eco, anticorpii pt.hepatita B,C, alte analize pentru ficat )si au iesit bine, au aceste valori crescute influenta asupra sarcinii ?La ultimele analize hemoglobina a iesit 15,4 ( e mare ?).La examenul e mycoplasma ( din secretie ) a iesit negativ , dar cel din sange pozitiv, afecteaza bb?
Iti multumesc din suflet pentru timpul acordat raspunsurilor mele.Sper ca sarcina mea va fi OK fiind urmarita si de un OM de aur - Dr.ANCAR.
Mersi.
Lili



Lili,

In primul rand felicitari pt realizare!

Daca ai reusit sa "pui mana" pe Prof. Ancar, de mine nu vei mai avea in mod cert nevoie, este extrem de rabdator cu pacientele si dpdv profesional este un semizeu (nu pot zice "zeu" pentru ca, din pacate, este muritor).

Daca numai TGO si TGP sunt crescute in mod izolat, in timp ce celelalte teste hepatice sunt in limite normale, nu trebuie sa-ti faci griji deosebite. Testele hepatice vor trebui refacute repetat pe parcursul sarcinii, dar din moment ce situatia se mentine constanta de 3 ani e putin probabil ca va aparea ceva nou in urmatoarele 9 luni.

Ca ai hemoglobina de 15,4 e extraordinar de bine si din punctul meu de vedere nemaiauzit (ce dumnezeu mananci??? ), date fiind necesitatile progresiv crescande de fier din timpul sarcinii, care in general conduc gravida spre o anemie.

Mycoplasma absenta in secretie inseamna cu o buna precizie lipsa infectiei in momentul de fata. Prezenta anticorpilor anti-Mycoplasma in sange evidentiaza ca ai avut contact cu microbul, nu ca el ar mai exista in organismul tau in momentul de fata. Deci sansele maxime sunt sa NU existe infectie mycoplasmatica in momentul de fata, si prin urmare nici afectare fetala.

Nici macar "succes" nu mai am de ce sa-ti urez, va avea grija de asta in mod sigur Prof. Ancar! Si totusi, fie ca in studentie: BAFTA!



"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by dita

Buna Teo,
Am descoperit de curand acest forum si nu incetez sa ma minunez ca exista cineva care face ceea ce faci tu. Iti da o siguranta enorma faptul ca ai cui te adresa si cu intrebari la care nu ai primit raspuns sau ai primit prea multe. As avea doua intrebari :
Am un sept vaginal incomplet care nu ma deranjeaza dar pentru ca as vrea sa devin mamica as vrea sa stiu ce se va intampla cu el. Un medic mi-a spus ca trebuie sectionat inainte de sarcina, iar altul, ca nu are rost, aceasta putandu-se face in timpul nasterii.
A doua intrebare ar fi daca e recomandat sa faci ceva analize inainte de conceptie (la intrebarea asta am fost privita ca o extraterestra), dar am peste 30 de ani si sunt si destul de precauta de felul meu sau poate chiar ipohondra (?)
Mii de multumiri si probabil ca o sa mai indraznesc si cu alte intrebari.





1. Intr-adevar in general septul vaginal incomplet, daca nu incomodeaza copulatia, se lasa pe loc pana in momentul nasterii si se sectioneaza atunci. Eu unul prefer sa ma situez de partea mai sigura a lucrurilor. Nu se poate sti unde si in ce conditii te va surprinde momentul nasterii (in avion, in tren, la o cabana pe munte)... asa ca as indica sectionarea septului inaintea conceptiei. Si inca ceva: in functie de pozitia septului, se poate sa fie necesara o investigare suplimentara a aparatului genital (a organelor genitale interne, mai ales a uterului). Septul longitudinal se poate asocia cu canal cervical dublu, cu col dublu, cu uter didelf, cu uter bicorn, adica cu alte malformatii genitale. De aceea trebuie efectuat un examen ginecologic complet (care evidentiaza septl si potzitia lui, colul uterin unic sau dublu, canalul cervical unic sau dublu), completat cu o histerosalpingografie sau histeroscopie (care evidentiaza forma si volumul cavitatii uterine, eventual segmentarea ei totala sau partiala printr-un sept) si, daca se considera necesar, cu o examinare laparoscopica a formei externe a corpului uterului. Nu intentionez sa te sperii, probabil ca toate acestea au fost luate in consideratie deja, dar pozitia septului si aspectul colului, precum si forma si volumul uterului la palpare au exclus necesitatea celorlalte investigatii. Eu ti-am scris cam la ce se poate ajunge DACA se constata in cadrul examenului fizic ginecologic si alte anomalii in afara septului vaginal.

2. In principiu ar fi bine sa tratezi orice maladie inainte de conceptie. Dupa instalarea sarcinii si mai ales pe parcursul primului trimestru exista foarte putine medicamente ce pot fi administrate gravidei fara risc pt embrion si fat. Eu as incepe prin investigarea secretiei cervico-vaginale (test Pap) si tratarea oricarei forme de vulvita-vaginita-cervicita, mai ales a cervicitei erozive ("rana pe col"). Efectuarea unui sumar de urina este utila si facila. Analize de laborator uzuale de tip hemoleucograma, timp de coagulare, timp de protrombina, probe hapatice, uree, acid uric, creatinina, etc... As reevalua situatia in diferitele boli preexistente (cardiace, pulmonare, renale, digestive) si as aplica tratamente corespunzatoare in asociere cu specialistii din domeniile respective. As investiga apoi eventualele infectii feminine in genereal inaparente clinic prin determinarea anticorpilor la Chlamydia, Toxoplasma, Listeria. Daca au existat episoade de eruptii herpetice genitale, as aplica o noua tura de tratament. Si poate as mai face si altele, daca as avea o pacienta ca tine, si pacienta respectiva ar dispune de sumele necesare investigatiilor si tratamentelor. Din punctul asta de vedere ne asemanam: si eu consider ca paza buna trece primejdia rea. Dar ai fost privita "ca o extraterestra" pt ca astfel de investigatii pre-conceptie nu se efectueaza nici macar in strainatate, ce sa mai vorbim la noi. Deci intr-adevar asta ar fi o activitate la propriu extraterestra.



"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by valentinag

Buna Teo,
hai sa-ti expun problema:
22 aprilie ultima menstruatie "normala"
20-31 mai singerari usoare[doar in zilele 21-23,ceva mai mult]
4-6 mai singerari usoare
senzatie de greutate a abdomenului,somnolenta,mici intepaturi la uter,senzatia de caldura si sufocare chiar daca in camera este racoare.test de sarcina cu a 2-a liniuta slaba,inca 2 teste negative
Azi am fost la control si dr. mi-a zis ca nu se simte nimic,la echo nu se vede,doar uter usor marit si endometru 7.8.
Trebuie sa ma duc peste 10 zile iar la echo.,pina atunci fara efort,etc.+scobutil si no-spa de 3 ori pe zii.
Ce parere ai??
Si apropo,ti-am trimis un mail cu link-ul la tratamentul naturist peste care te rugam sa te uiti dar cred ca nu l-ai primit asa ca ti-l trimit aici
www.desprecopii.com/info.asp?ID=472
Multumesc
Sanatate maxima
Valentina



Sangerarile usoare din 4-6 mai ar corespunde momentului ovulatiei (se intampla nu rareori asa ceva). Sangerarile din 20-31 mai ar corespunde menstrei ce ar fi trebuit sa vina in mod normal la data respectiva, cu alte cuvinte o posibila "menstra peste sarcina". Testul de sarcina usor pozitiv pune problema existentei unei sarcini sau a unei efectuari defectuoase.

Uterul discret marit de volum, endometrul destul de gros, semnele generale care aduc partial cu cele de sarcina, testul de sarcina usor pozitiv, cavitatea uterina goala la examenul ecografic duc cu ideea la o posibila sarcina extrauterina. Nu te agita, este doar o supozitie. Intotdeuna in medicina iti pui mai intai problema lucrului cel mai rau, ca sa poti sa-l elimini sau sa-l confirmi cat mai repede posibil. Probabil doctorul tau s-a gandit exact la acelasi lucru din moment ce ti-a prescris antispastice si evitarea oricarui efort.

In 10 zile daca este intr-adevar o sarcina ea va evolua, testul de sarcina se va pozitiva, iar modificarile ecografice si clinice (la palpare) vor deveni mai evidente. Eventual chiar sarcina va putea fi evidentiata ecografic.

Inca o data, este pur si simplu o parere bazata pe niste date foarte superficiale. Ar putea fi o endometrita banala si nimic mai mult. Adica o treaba vindecabila cu niste pilule in 10-15 zile. Deci te rog nu te impacienta degeaba. Nu sunt sigur ca fac bine vorbindu-ti despre niste temeri foarte posibil nejustificate. Inca o data, nu te impacienta!!! In 10 zile se va sti exact ce si cum.

Tine-ma la curent, ok? Astept vesti!!!


PS: la treaba cu medicatia naturista nu am avut timp a ma uita, cred ca vezi ce sir de intrebari ma astepata aici... voi face tot posibilul sa arunc macar o privire in topicul respectiv si sa scriu doua vorbe... mii de suze pt intarziere!





"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by luminiss

Draga Nimeni,
cred ca esti asaltata si uite-ma si pe mine pe capul tau acum. o sa fiu scurta. sunt f. f. speriata si nu mai am stare pana imi voi face urmatoarele analize, o biopsie probabil, miercuri am programare la doctor. deci, sunt in saptamana a 8-a si testul papanicolau mi-a iesit anormal, m-a sunat doctorita la telefon (eu sunt in america, specific) si mi-a zis ceva de celule anormale. sunt speriata rau ca am citit pe internet si am auzit si de la o amica care are HPV, ca unele radacini ale acestui virus (daca p-asta il am)sunt cancerigene. rezultatul la biopsie dureaza si el cateva saptamani si simt ca nu mai pot trai in liniste. poti sa-mi zici si mie ceva despre asta?

iti multumesc,
cu drag,
luminita



Luminita,

Testul Pap este un test de screening al bolilor maligne de la nivelul organelor genitale feminine. El urmareste eventualele modificari celulare de la nivelul diferitelor portiunui ale mucoasei ce acopera colul uterin (in primul rand), vaginul si chiar uterul (in interior). Exista celule cu aspect tipic canceros, caz in care testul are o utilitate extraordinara, depistand un cancer invizibil in stadii foarte precoce de evolutie. Exista celule cu aspect caracteristic ce prevestesc chiar un cancer (asa-numitele celule displazice). Si in fine exista celule al caror aspect tradeaza diferite infectii ale organelor genitale interne (cu citomegalovirus - CMV, cu virus herpetic - HV, cu Chlamydia, etc).

Existenta unor celule de tip precanceros sau canceros implica investigatii suplimentare: biopsie de col (efectuata in general prin metoda colposcopiei insotita de biopsie tintita - vezi raspunsul pe aceasta tema), conizatie sau chiuretaj uterin fractionat. Examenul anatomopatologic efectuat pe materialul biologic recoltat prin aceste procedee da diagnosticul cu cretitudine de 100%.

Dar pentru alte investigatii poti fi chemata si in cazul in care testul Pap evidentiaza celule cu aspect de infectie intracelulara (ca cele insirate mai sus), sau cand in vagin se detecteaza o infectie cu ciuperci, protozoare sau bacterii.

In ceea ce priveste papilomavirusul (HPV - Human Papilloma Virus), el a fost demonstrat a fi implicat in aparitia cancerului de col uterin; nu imi amintesc cu precizie, dar parca tulpinile 6 si 11 erau sigur carcinogene (adica generatoare de cancer). El pare a infecta colul lezional (adica care prezinta deja eroziuni - rani - determinate de alte agresiuni microbiene: candidoza, trichomoniaza; chimice: substante spermicide, geluri intime; sau mecanice: sterilet, sex cu multipli parteneri, utilizare de mijloace de stimulare sexuala intravaginale). Oricum, nu orice infectie cu HPV are drept urmare aparitia cancerului de col, chiar daca tulpinile cancerigene sunt cele implicate. Se trece printr-o faza initiala de displazie, adica de modificare canceroasa strict a mucoasei, dupa care cancerul se extinde din aproape in aproape. Adica trece o buna bucata de vreme de cand apar primele modificari celulare vizibile la testul Pap si pana la cancerul invaziv.

Deci mergi la doctor, urmeaza toate indicatiile si fii optimista. Chiar de-ar fi sa fie ceva rau (ceea ce nu e absolut necesar sa fie), este in faza incipienta si deci usir tratabila! Curaj si nu te mai consuma inutil!

Si spune-mi cum mai merg treburile, OK?



"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

Va rog din suflet POSTATI PE FORUM intrebarile care nu contin detalii intime care ar putea determina lezarea pudorii voastre prin publicarea lor. O intrebare careia i s-a raspuns deja poate fi citita de alte cateva zeci de utilizatoare, si atunci se evita repetarea aceleiasi probleme si are drept efect rapidizarea raspunsurilor primite. In acelasi scop, va rog parcurgeti raspunsurile deja prezente in topic si doar daca nu regasiti problema dvs adresati o intrebare!

Fac acest apel pt ca astazi, de exemplu, am primit pe mail 12 mesaje cu intrebari, din care 3 aveau deja raspuns integral dat in topic, alte 2 se refereau la practic acelasi subiect iar 10 erau perfect publicabile pe site, neavand nici o chestiune legata de intimitate.

Nu dau aici subiectele la care se refereau mesajele de mai sus, pt ca nu vreau sa descurajez adresarea de intrebari. Dar dupa cum vedeti timpul nu-mi mai permite APARENT lucrul pe forum... Si de fapt raspund cel putin 3 ore pe zi intrebarilor adresate... Dupa cum au subliniat si administratorii, acesta este in primul rand un forum public. Am dat posibilitatea adresarii de intrebari prin e-mail pentru situatii mai speciale. Va rog sprijiniti dorinta de cunoastere si a celorlalte participante pe forum si PUBLICATI AICI intrebarile voastre!

Data fiind situatia creata, voi schimba de acum "politica" si voi raspunde mai intai intrebarilor de pe forum si doar apoi celor primite prin mail (cu exceptia cazurilor ce necesita raspuns de urgenta, evident, sau a celor ce corespund criteriilor mentionate de apelare la ajutor prin mail).

Va multumesc pentru intelegere, sprijin si colaborare,
Teo aka <nimeni>

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by Helen

Draga Teo,

Iti doresc insanatosire grabnica si sper ca aceste probleme de sanatate sa treaca repede - in primul rand pentru tine - esti un om deosebit (este putin spus) si apoi si ptr. noi ... sa te poti intoarce pe forum!

Eu iti multumesc f mult ptr. raspunsurile date si vreau sa iti spun ca am sunat medicul meu ginecolog, l-am anuntat ca sunt insarcinata, mi-a spus sa iau acid folic, vit E forte si utrogestan - cate 1 tb/zi (acesta din urma mai mult ca am insistat eu...si m-a vazut stresata).

Voi merge la ecograf (intravaginal)la 6 sapt si jum si nu stiu daca va putea vedea cu certitudine daca este ok.

Dar pana atunci vreau sa te intreb ceva ce ma streseaza tot mai rau: nu am greturi de loc...am avut cateva zile prin sapt. a 5-a dar acum de loc...nu stiu ... am citit ca aceste greturi sunt un semn ca sarcina evolueaza bine...dar eu daca nu am... oare care este situatia?

Iar legat de ameteli - cele generate de hipoglicemie le pot deosebi, deoarece trec dupa ce mananc dar am destul de des stari de genul ca parca plutesc..ma ameteste inclusiv faptul ca o fata de masa are model cu patratele sau merg pe strada si am senzatia ca oricand pot cadea ...asa ceva este sigur tot de la sarcina?(mi-am luat tensiunea...este relativ buna dar oscileaza intre 100/65 si 120/80, iar pulsul este cam mare - intre 80-100)

Inca o data iti multumesc!

Helen



Helen,

Dupa cum am observat ca ti-a raspuns deja cineva pe forum, ametelile, greturile si varsaturile nu sunt un element absolut obligatoriu in evolutia unei sarcini. Nu inseamna nicidecum ca sarcina evolueaza bine daca ai astfel de simptome. Nu inseamna insa nici contrariul. Ele (simptomele mentionate) pot sa apara sau nu, depinde de organismul fiecarei gravide. Omul e fiinta, nu masina. Nu toti functionam identic, si doar pe baza acelorasi principii.

In legatura cu ametelile de care vorbesti, mai ales daca apar chiar si atunci cand privesti caroiajul unei fete de masa, cred ca deja nu ma au legatura directa cu sarcina, ci pun in evidenta un sindrom vertiginos subclinic (care nu se facea simtit adica) preexistent sarcinii, care a ajuns in noile conditii functionale determinate de sarcina sa se manifeste clinic. Ti-as recomanda examene de specialitate la ORL, oftalmologie, neurologie. Din domeniul de lucru al acestor specialitati pot proveni ametelile severe de care te plangi. O anemie severa sau stari de hipotensiune (pe care vad ca le excluzi) pot avea celasi efect, deci o hemograma si un examen cardiologic ar fi binevenite. Chiar daca deosebesti ametelile produse de hipoglicemie de celelalte, nu pot intelege de ce te lasi in situatia de a ajunge hipoglicemica pana in pragul lipotimiei (lesinului). Daca astfel de stari apar in conditiile unei alimentatii corecte si complete, este cazul unui consult la un mediac nutirtionist (diabetolog), problema diabetului in sarcian este una destul de serioasa.

Deci ai de umblat ceva, asa ca, tinand cont si de intarzierea raspunsului meu... grabeste-te!



"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by ralu

Draga Teo,

Iti multumesc foarte mult pentru raspuns.
As vrea sa te mai intreb ceva: vreau sa incep sa-mi urmaresc temperatura bazala.Stiu ca temperatura trebuie masurata in fiecare zi, la aceeasi ora fara sa te ridici din pat. Crezi ca este o problema daca eu in timpul noptii ma mai ridic din pat pentru a-i da fetitei mele sa bea apa, sa o pun pe olita, etc?
Si as vrea sa te mai intreb, temperatura trebuie masurata doar vaginal sau anal, sau poate fi masurata si cu un termometru de ureche (evident in ureche)?

Multa sanatate!

Ralu-mamica Ioanei



Ralu,

Temperatura bazala este temperatura organismului in conditii de activitate exclusiv viscerala (organica) minima. Adica temperataura cand functioneaza doar sistemele de intretinere a vietii, la minim. Prin urmare, un organism nu se gaseste practic niciodata la temperatura sa bazala. Ceea ce se incearca a se masura este o temperatura in mod cert superioara celei bazale, dar care este cat mai apropiata de aceasta. Cum somnul profund este singura situatie fiziologica in care un organism nu executa functii somatice (de miscare-deplasare) si isi reduce si activitatea viscerala, este clar ca temperatura in timpul somnului se apropie cel mai mult de cea bazala. De aici recomandarea ca temperatura in vederea urmariririi curbei menotermice sa fie masurata imediat dupa trezire.

Atingerea unei temperaturi acceptabile pt a fi asimilata celei bazale se obtine dupa minim 6 ore de somn neintrerupt. Daca pe parcursul noptii ai alte activitati, ca cele descrise de tine, evident masuratorile temperaturii de dimineata vor fi eronate si vor putea conduce la concluzii gresite medicul care interpreteaza curba.

Masurarea anala a temperaturii mi se pare cam dificila, datorita faptului ca orice miscare determina in cateva minute cresterea temperaturii corpului. Eu recomand intotdeauna numai masurarea intravaginala a temperaturii in scopurile in discutie aici. Termomentrul trebuie "scuturat" si eventual lubrifiat de cu seara, asezat la capul patului de asa natura incat singura miscare necesara a fi facut dimineata sa fie una cu o singura mana, de la noptiera pana in zona vulvara. Picioarele vor fi aduse unul langa celalalt (NU incrucisate, se poate sparge termometrul iar mercurul patrunde prin mucoasa vaginala!!!) iar termomterul va fi lasat in vagin pt minim 7 minute, dar intotdeauna ACELASI TIMP!

De masurarea auriculara a temperaturii trebuie sa recunosc ca habar nu am




"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput