555-OB-GYN

Raspunsuri - Pagina 137

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arian spune:

@ MaraAnisia

Da, am cunoscut cazuri similare in care sarcinile au fost duse la termen cu succes. In cazul Dvs, nu inteleg motivul indicatiei de AI, dar rezumandu-ma la raspunsul solicitat, voi afirma doar ca in conditiile obtinerii unei sarcini exista posibilitatea unui final fericit, daca hemiuterul cu rol de gazda este suficient dezvoltat (ma refer aici la dimensiunile cavitatii lui si cele ale peretilor) iar sarcina (fatul + lichidul amniotic) nu va fi excesiv de mare.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns avdoral spune:

buna ziua domnule doctor
am o intrebare pt. dumneavoastra:am fost diagnosticata cu PCOS si am primit tratament cu metformin 2*500mg/zi impreuna cu liv. 52.din punctul dumneavoastra de vedere considerati ca este suficienta doza de metformin?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maribela spune:

Buna,Teo!Am omis ceva.In urma histerosalpingografiei efectuate in urma cu 2 ani mi-a venit CM-ul singur,fara ajutor hormonal.E bine, e rau?Ai spus ca analizele efectuate in ziua a10-a nu sunt edificatoare.Cum sa procedez:sa provoc CM-ul si in ziua 2-3 sa refac analizele?In vacanta vreau sa merg la medic.Ce sa-i cer?Vreau concret(ca si cum tu ai fi medicul meu).Daca in iulie ajung la mare,te pot gasi(unde)?Si sa nu uit:esti printre putinii medici care inainte de orice sunt buni psihologi.Si asta e un dar de la d-zeu!Week-end placut!

doar cei ce cred,inving!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

quote:
Originally posted by irinaismail

quote:
Originally posted by arian

quote:
Originally posted by luminiss

Draga Nimeni,
cred ca esti asaltata si uite-ma si pe mine pe capul tau acum. o sa fiu scurta. sunt f. f. speriata si nu mai am stare pana imi voi face urmatoarele analize, o biopsie probabil, miercuri am programare la doctor. deci, sunt in saptamana a 8-a si testul papanicolau mi-a iesit anormal, m-a sunat doctorita la telefon (eu sunt in america, specific) si mi-a zis ceva de celule anormale. sunt speriata rau ca am citit pe internet si am auzit si de la o amica care are HPV, ca unele radacini ale acestui virus (daca p-asta il am)sunt cancerigene. rezultatul la biopsie dureaza si el cateva saptamani si simt ca nu mai pot trai in liniste. poti sa-mi zici si mie ceva despre asta?

iti multumesc,
cu drag,
luminita



Luminita,

Testul Pap este un test de screening al bolilor maligne de la nivelul organelor genitale feminine. El urmareste eventualele modificari celulare de la nivelul diferitelor portiunui ale mucoasei ce acopera colul uterin (in primul rand), vaginul si chiar uterul (in interior). Exista celule cu aspect tipic canceros, caz in care testul are o utilitate extraordinara, depistand un cancer invizibil in stadii foarte precoce de evolutie. Exista celule cu aspect caracteristic ce prevestesc chiar un cancer (asa-numitele celule displazice). Si in fine exista celule al caror aspect tradeaza diferite infectii ale organelor genitale interne (cu citomegalovirus - CMV, cu virus herpetic - HV, cu Chlamydia, etc).

Existenta unor celule de tip precanceros sau canceros implica investigatii suplimentare: biopsie de col (efectuata in general prin metoda colposcopiei insotita de biopsie tintita - vezi raspunsul pe aceasta tema), conizatie sau chiuretaj uterin fractionat. Examenul anatomopatologic efectuat pe materialul biologic recoltat prin aceste procedee da diagnosticul cu cretitudine de 100%.

Dar pentru alte investigatii poti fi chemata si in cazul in care testul Pap evidentiaza celule cu aspect de infectie intracelulara (ca cele insirate mai sus), sau cand in vagin se detecteaza o infectie cu ciuperci, protozoare sau bacterii.

In ceea ce priveste papilomavirusul (HPV - Human Papilloma Virus), el a fost demonstrat a fi implicat in aparitia cancerului de col uterin; nu imi amintesc cu precizie, dar parca tulpinile 6 si 11 erau sigur carcinogene (adica generatoare de cancer). El pare a infecta colul lezional (adica care prezinta deja eroziuni - rani - determinate de alte agresiuni microbiene: candidoza, trichomoniaza; chimice: substante spermicide, geluri intime; sau mecanice: sterilet, sex cu multipli parteneri, utilizare de mijloace de stimulare sexuala intravaginale). Oricum, nu orice infectie cu HPV are drept urmare aparitia cancerului de col, chiar daca tulpinile cancerigene sunt cele implicate. Se trece printr-o faza initiala de displazie, adica de modificare canceroasa strict a mucoasei, dupa care cancerul se extinde din aproape in aproape. Adica trece o buna bucata de vreme de cand apar primele modificari celulare vizibile la testul Pap si pana la cancerul invaziv.

Deci mergi la doctor, urmeaza toate indicatiile si fii optimista. Chiar de-ar fi sa fie ceva rau (ceea ce nu e absolut necesar sa fie), este in faza incipienta si deci usir tratabila! Curaj si nu te mai consuma inutil!

Si spune-mi cum mai merg treburile, OK?



"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski





POZE VLADUT



"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

@ avdoral

Doza de Metformin prescrisa este cea uzuala. Oricum, nu va hazardati in a va cladi convingerea ca noul tratament va face minuni. Desi acest lucru este posibil uneori, el este totusi departe de a fi o regula. Eficienta este cu atat mai mare cu cat starea de hiperinsulinism este mai accentuata, deci cu o probabilitate mai mare a avea un efect hotarator asupra intregului lant patogenic caracteristic PCOS. De unde concluzia ca, daca nu s-a efectuat deja, o evaluare a nivelului de insulina si a rezistentei tisulare fata de aceasta ar fi binevenita.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

@ Maribela

Ideal ar fi sa se efectueze dozarile hormonale pe un ciclu cu debut spontan. Cum inteleg ca acest lucru se petrece in cazul Dvs foarte rar sau deloc, se va declansa o menstruatie. Dupa care va vor fi indicate trei seturi distincte de dozari hormonale de efectuat in zilele 3-4-5, 14-15 si 21-22 de la inceputul menstruatiei declansate.

Ca menstruatia a venit de la sine dupa HSG nu constituie niciun fel de semn, nici de bine, nici de rau -- explicatia consta in variatiile presionale la care este supus endometrul in cursul procedurii.

In legatura cu "gasitul" meu, cititi, rogu-va, cele scrise cu rosu dedesubtul acestui text. Fiind foarte usor de gasit, am facut precizarile respective nu din absolut altruism sau exagerata corectitudine, ci din simplul motiv ca doresc sa protejez emotional membrele acestui forum: sunt (cu desavarsita modestie) o combinatie unica de frumusete, inteligenta si farmec masculin!

PS: Desi sunt obisnuit sa castig, nu cred si nici n-am crezut vreodata in nimic si nimeni in afara de mine insumi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

@ anca_vlad

Errr... nu prea stiu ce sa inteleg. Vladut este cel care se afla in a opta saptamana de viata intrauterina la data mesajului din citat, sau urmare a indrumarilor date atunci m-am inscris in lista celor pe care D-zeu ii iarta, dar nu le lasa pacatele neispasite???



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MaraAnisia spune:

Multumesc foarte mult de raspuns.
Din raspunsul dvs. inteleg ca s-ar putea obtine o sarcina si in mod natural, fara AI - aveti cumva recomandari pt ceva anume care sa ajute totusi? Dupa cum am spus si in primul mesaj, cred ca motivul indicatiei de AI a fost acela ca incercam de 2 ani si ne dorim sa se intample mai repede daca se poate. Astept opinia dvs. referitor la acest fapt - considerati ca ar trebui sa mai asteptam cu AI?

Va multumesc si va urez o saptamana frumoasa!

Mara

quote:
Originally posted by arian

@ MaraAnisia

Da, am cunoscut cazuri similare in care sarcinile au fost duse la termen cu succes. In cazul Dvs, nu inteleg motivul indicatiei de AI, dar rezumandu-ma la raspunsul solicitat, voi afirma doar ca in conditiile obtinerii unei sarcini exista posibilitatea unui final fericit, daca hemiuterul cu rol de gazda este suficient dezvoltat (ma refer aici la dimensiunile cavitatii lui si cele ale peretilor) iar sarcina (fatul + lichidul amniotic) nu va fi excesiv de mare.


Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre personalul medical calificat. De asemenea, ele nu reprezinta sub nici o forma o modalitate de initiere a unei relatii medic-pacient cu finalitate materiala.



http://tt.lilypie.com/ayXqp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

@ MaraAnisia

Indicatii sau opinii enuntate de la distanta in legatura cu subiecte atat de delicate si complexe precum fertilitatea cuplului nu veti gasi decat in revistele (in general de proasta factura) pt femei si la posturi TV pe masura acestora (gen OTV). Feriti-va nu numai de asemenea sfaturi, ci si de emitentii lor.

Din cele scrise de Dvs in precedentul mesaj nu se puteau deduce bazele indicatiei de AI. Procedurile medicale ce conduc la asemenea indicatii includ in mod obligatoriu examene fizice repetate, investigatii paraclinice (ecografii simple si eventual de monitorizare a ovulatiei, HSG cu proba Cotte - pe care deja le-ati efectuat, eventual laparoscopie exploratorie), investigatii de laborator (spermograma + spermocultura, examenul secretiei vaginale, teste pt Chlamydia in secretia cervicala, teste Pap, identificarea anticorpilor antispermatozoid sau test postcoital, dozari hormonale seriate, etc etc etc) -- pt a enumera cele mai uzitate metode de diagnostic.

In functie de cele descoperite pe parcursul protocolului diagnostic se efectueaza unele sau altele din cele de mai sus, eventual cu suplimentarea lor dupa necesitati. Una dintre concluziile la care se poate ajunge este aceea de indicare a AI.

Oricum, malformatiile de coalescenta ale uterului, intre care se numara dedublarea acestuia, ca in cazul Dvs, nu implica in mod necesar deficiente majore de fertilitate. Evident insa ca acestea au o frecventa semnificativ mai mare in asemenea conditii. Investigatiile cauzelor infertilitatii vor trebui aici suplimentate cu evaluarea capacitatii fiecarui hemiuter de a duce la termen o sarcina normala.

Am convingerea ca ginecologul Dvs cunoaste in detaliu cele sumar expuse mai sus si poate lua decizia cea mai favorabila Dvs. In acelasi timp insa stiu ca exista si indivizi cu parafa care arunca indicatii pt proceduri costisitoare (precum AI) doar de dragul incrementarii propriului buget. Daca aveti banuieli in acest sens, singura posibilitate de confirmare a justetii indicatiei este aceea de a va prezenta, cu toata documentatia (adica toate investigatiile si tratamentele efectuate, ordonate cronologic), pt obtinerea unei opinii secunde de la un alt ginecolog.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

@ arian

nu e mesajul meu l-am gasit cu o cautare pe google unde mi-a aparut mesajul in formatul in care scrii un mesaj, in virtutea inertiei am dat "trimite mesajul"

Vladut este sanatos si are 4 ani jumatate, probleme am eu ca am facut o conizatie acum o luna in urma unui test papanicolau diagnosticat ASC-H!

multumesc!

POZE VLADUT



"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca

Mergi la inceput