555-OB-GYN

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by crinuta

Draga nimeni, am reusit pana la urma sa atasez graficul la pagina mea personala. E ca la Helen. Poti sa te uiti?
Crinuta



OK, bravo! Uite-asa inveti sa folosesti si resursele de pe internet

Din unica ta curba menotermica se vede clar ca a fost vorba de un ciclu ovulator cu ambele faze, foliculara si luteala, cat se poate de normale. Ovulatia pare a fi avut loc in ziua 14 sau 15, ceea ce este perfect. Cresterea temperaturii bazale este chiar impresionanta, atingand pe alocuri si 0,5°C, deci este de presupus ca secretia progesteronica a corpului galeben este foarte intensa (lucru bun). De asemenea, faza luteala dureaza 10-11 zile, ceea ce este iarasi perfect. Cu o durata totala ca ciclului menstrual de 29 de zile, pot sa-ti zic ca functionezi ca un ceas elvetian (sau japonez???) dpdv al ritmicitatii si nivelurilor de eficienta hormonala genitala.

Bravos!



"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by mamaruta mica

Draga nimeni,

ca sa scurtez ce voiam sa zic - esti mortal. am citit raspunsurile tale - inclusiv explicatiile medicale care, atunci cand nu te privesc personal, in general sunt plicticoase dar, oferite de tine au farmec!

sunt si eu o mamica tanara si am urmatoarele probleme:
1.am nascut printr-o cezariana care mi-o dat batai de cap (granuloame care s-or rezolvat numa un an mai tarziu (dupa inca o operatie de scos fire etc.) toata treaba asta - cezariana, complicatiile etc. a condus la o despresie severa. am incercat medic de familie, trimiteri la medici specialisti dar am fost tratata cu atata indiferenta incat m-am enervat si mi-a trecut pe moment (sunt asistent social si am lucrat mult pe drepturile pacientilor si m-am revoltat!!!) in final - in mare am senzatia ca mi-a trecut (fetita mea are doi ani) dar asa am crezut si inainte de ultima 'iesire'. cand zic depresie ma gnadesc la tot tacamau... ganduri negre: nimic nu se poate schimba, in fond care-i rolul meu, si ce folos sa traiesti daca tot mori, sunt asa de imbatranita, cum sa traiesc fara sotul meu si fetita mea daca patesc ceva, sau cum sa-i las fara mine etc..) ce ma sfatuiesti?
2. tot imprejurarile respective (nastere, cezariana + complicatii + imposibilitatea de a face miscare etc) m-au facut sa nu scap de kg suplimentare prea usor. imi doresc atat de tare acest lucru (normal, a contrbuit si la situatia de la pct. 1)... am 1.65 si vreo 69 de kg. nu-i exagerat (sunt inca acceptabila) dar imi doresc din nou silueta mea de 48, hai max. 55... ce sa fac?
3. legat de pct. 1 si 2 - ambele mi-au generat un sentiment de inadecvare care s-a infiripat intre mine si fetita mea (acuma ar merge o analiza despre mine si mica-mea da prefer sa ma abtin!) in final nu simt ca am reusit sa creez / generez atasamentu care stiu ca ii atat de important. si SUFAR cand o vad ca se ataseaza de altii... cum pot sa ma apropiu mai mult de ea?

hm... acuma la final imi dau seama ca la o prima parere nu-s tocmai intrebari cu specific medical. insa cred ca prin prisma punctului 1 - sunt. te rog sa ma ajuti.
multumesc.
(daca se poate si prin email ca mi-i frica ca nu mai gasesc raspunsu' - se poate?)

multumesc si spor la treaba in continuare. faci o treaba grozava. mie una mi-a facut placere sa te citesc.

mi-ar place sa fim prieteni... !
un zambet
ioana




Ioana,

Dimpotriva, toate cele expuse de tine prezinta interes medical. Del putin ceea ce descrii la punctul 1 este imaginea clasica a crizei depresive. Este drept, exista sindromul de depresie post-partum, dar acela apare imediat dupa nastere si nu se prelungeste mult in timp. La tine se pare ca este vorba de o tulburare timica de fond (adica o functionare putin dereglata a sistemului de senzatii, emotii si sentimente). Din pacate nu te pot ajuta in aceasta directie, diagnosticul de certitudine si tratamentul adecvat (asupra caruia nu am nici cea mai vaga idee) sunt de domeniul medicului psihiatru. Nu sari in sus ca arsa, psihiatrul nu trateaza doar ceea ce in limbaj comun se numeste "nebun". Mai precis, relativ putini dintre cei ce apeleaza la serviciile psihiatrului sunt "nebuni". Iar cei ce ar trebui sa o fac si nu o fac sunt mult mai multi decat iti poti inchipui. Pentru a te linisti mai tare, uite, iti dau proriul meu exemplu: am avut o problema chiar de ordin timic (emotional) de curand. In momentul cand am vazut ca aceasta tulbirare ajunge sa-mi afecteze gandirea si comportamentul, m-am adresat imediat unui psihiatru. Chiar si acum, cand iti vorbesc, sunt sub tratament psihotrop. Sincer, par eu nebun???

Problema greutatii e posibil sa se rezolve prin reluarea unui program activ normal, eventual suplimentat de exercitii fizice complementare (aerobic, de exemplu). Daca este o problema care te supara atat de tare, poti incerca sa o tratezi, numai dupa sau concomitent rezolvarii primeia, cu ajutorul unui medic endocrinolog, eventual cu colaborarea unui nutritionist.

De problema a treia se ocupa tot psihiatrul. Tocmai pentru ca iti dai si tu seama ca relatia cu propriul tau copil are de suferit datorita gandurilor tale negre complet nejustificate de realitatea inconjuratoare, ar trebui sa intelegi ca este o chestiune relativ urgenta a te adresa unui psihiatru.

Fa-ti curaj si du-te la un cabinet de psihiatrie! O sa vezi ca dupa prima intalnire cu omuletul de acolo o sa mai vrei sa te duci si la un timp dupa aceea te vei minuna cum de-ai putut sta atata timp deoparte, fara sa faci nimic, cand ajutorul era atat de la indemana!

In alta ordine de idei, ce tot spui, din moment ce mi-ai scris si, iata, iti raspund, suntem deja prieteni (virtuali, ca... ai un sot!).

Si inca ceva: imi trimiti un zambet. Vreau de acum incolo sa aud ca nu exista altceva DECAT zambet pe chipul tau! Ne-am inteles? Altfel stricam prietenia!!!

Cu simpatie,
Teo aka <nimeni>



"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by try

Merci frumos, m-ai linistit cu chestia cu statul la calculator. Eu am piticul asta pe creier de la ultimul servici. Pe atunci, sefa mea a mutat o colega de la lucrul la calculator pentru ca era insarcinata spunand ca este daunator (ea insasi de-abia se intorsese din concediul de maternitate).
Acum caut sa fac rost de o lista intreaga a tuturor testelor ce trebuie facute in decursul unei sarcini normale. Stiu ca la cele cu probleme sau cu risc de defecte genetice se fac si alte teste suplimentare, pe mine ma intereseaza testele standard pe care ar trebui sa le faca orice viitoare mamica.
Intrebarea de fapt o adresez tuturor, in incercarea mea de a te scuti de un raspuns in favoarea altcuiva care are poate nevoie mai multa de sfatul tau (sincer ma intreb cat vei rezista in ritmul asta). Poate cineva imi poate da doar un link catre un site care are raspuns la intrebarea mea.
Vreau sa ma asigur ca mi se vor face toate testele necesare.



Fiecare are "piticeii" lui, acolo, la mansarda. Eu ii spun "piticului" meu "miss G" - pe alt tau cum il cheama? Ma bucur ca te-am scapat de el, ma ajuti si tu cu al meu? Ti-l dau gratis, ba mai mult, dau si-o lada de bere (sau un parfum frantuzesc?)

Setul de investigatii paraclinice minime OBLIGATORII la luarea in evidenta a gravidei normale cuprinde:
- hemoleucograma (HLG)
- grup sanguin si Rh
- examen sumar de urina
- RBW sau VDRL (pt depistarea sifilisului)
- examen microscopic al secretiei vaginale.
Se pot recomanda optional de catre medicul de familie, tot la luarea in evidenta:
- uremie
- glicemie
- uricemie
- teste de disproteinemie
- timp de sangerara (TS)
- timp de coagulare (TC)
- indicele de protrombina partiala (PTT)
Sumarul de urina se repeta lunar.
Secretia vaginala se repeta ori de cate ori gravida prezinta leucoree (scurgeri din vagin, altele decat sange)
In trimestrul II se repeta hemoleucograma si se dozeaza calcemia (calciul in sange) si sideremia (fierul in sange).
RBW sau VDRL se repeta obligatoriu in ultimele saptamani de sarcina.

In afara de acestea, medicul de familie trebuie sa iti dea trimitere catre ginecolog pt examen de specialitate astfel:
.intre sapt 12-28 -> lunar
.intre sapt 29-36 -> de doua ori pe luna
.in ultima luna -> saptamanal.
Cu ocazia examenului ginecologic se procedeaza la examinare clinica si eventual ecografica. Eu te sfatuiesc sa faci prima ecografie pe la 10 saptamani, nu la 12. Apoi, daca nu sunt probleme, cam una la fiecare 8 saptamani.

Astea ar fi investigatiile uzuale pt gravidele normale (care nu sunt inscrise in grupa celor cu risc crescut, sau la care nu s-au depistat probleme de sanatate sau de evolutie a sarcinii).





"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by ruck

Draga nimeni,

Am facut testele hormonale si singurul care mi-a iesit in cantitate mica este oestradiolul in faza p. lut. (faza care mie nu-mi spune nimic), normal trebuia sa fie 215-925 iar "hormonelul" meu este de 167. Si acum intrebarea: poate da sterilitate ? La ce foloseste acest hormon si cine-l produce? (Vad ca intrebarea s-a inmultit si a devenit intrebari.)

Ma asteptam ca progesteronul sa fie in cantitate mai mica (am pierdut o sarcina la 32 de saptamani- in 2001, am facut atunci testele hormonale si el, progesteronul, era in deficit), dar nu este asa. Si de atunci tot incercam si ... degeaba.

Ma alatur si eu celor care-ti multumesc (nu din spirit de turma ci pentru ca asa simt) si mai ales iti multumesc ca... existi. Eu aveam o parere sa spun mai putin buna despre medici, vina este a mea caci am gasit doar medici ... De fapt, nu cred ca te intereseaza parerea mea despre medici dar nici nu sterg ceea ce am scris. Durerea exista in suflet iar tu, acel nimeni, ma faci sa cred ca exista si medici cu suflet.



"P. Lut." in analiza ta este faza luteala, adica a doua faza a ciclului menstrual, dupa ovulatie. In aceasta faza estradiolul (e2) este sintetizat de corpul galben, ca si progesteronul. Valorile estradiolului sunt foarte inalte si foarte variate in aceasta faza (dupa cum vezi din domeniul valorilor normale), asa ca scaderea lui izolata sub minimul sistemului de determinare nu spune mare lucru. Nu poate determina sterilitate, stai linistita. In faza luteala deja estradiolul isi pierde mult din importanta, mult mai importante sunt valorile progesteronului (P). Daca acestea sunt normale, totul e OK.

Spui ca ai pierdut o sarcina la 32 saptamani... Vad ca locuiesti in Canada... Nu exista doctori si spitale acolo? Cum dumnezeu au putut pierde un prematur la 32 saptamani?!

In contextul paragrafului precedent, iti inteleg parerea despre medici. Dealtfel se pare ca avem opinii similare din acest punct de vedere




"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by Anny

Draga Nimeni,

In legatura cu mesajul pe care eu l-am postat la discutii generale si pe care Lia (careia ii multumesc din suflet) l-a adus in atentia ta, as dori sa fac cateva precizari.

Sunt in saptamana 27 de sarcina, pana acum mi-am facut dozarile de anticorpi la Instit. de Hematologie, anticorpii iesind absenti.
Urmeaza ca saptamana viitoare sa-mi fac urmatoarea analiza.
Din pacate, nici medicul ginecolog, nici cei de la hematologie nu mi-au dat un raspuns clar in ceea ce priveste avantajele/dezavantajele vaccinarii intre saptamanile 28-30 (au zis ca asta este intervalul in care se administreaza imunoglobulina).
Inteleg ca in strainatate este o practica uzuala, chiar obligatorie.

De asemenea, trebuie sa-ti spun ca am 3 prienete care au fost in aceeasi situate ca si mine si care nu au avut nici un fel de problema in timpul sarcinii, chiar daca aceasta nu era prima.

Am observat ca la noi majoritatea medicilor recomanda acest vaccin dupa nastere.
Am citit zic eu, destul de multe pe internet despre acest vaccin si am gasit pareri pro si contra, referitor la administrearea in timpul sarcinii (sapt. 28)

Am postat aceasta intrebare tocmai pentru ca nu vreau ca bb sa aiba de suferit.

Multumesc,
Anny




Se pare fie ca n-ai citit cu atentie raspunsul pe care ti l-am dat, fie n-am fost eu destul de explicit.

Daca nu ai anticorpi anti-Rh in momentul prezentei sarcini, fatul actual NU va avea de suferit, fie ca faci, fie ca nu faci "vaccinul". El (vaccinul) are rolul de a impiedica izoimunizarea ta, pentru a feri de riscuri urmatoarele sarcini.

Nu numai in strainatate, dar si la noi acest "vaccin" este recomandat si obligatoriu in sapt 28. Problema majora este ca in ultima vreme nu se prea mai gaseste (ca orice lucru bun, dealtfel).

Ca prietenele tale au fost in aceeasi situatie cu tine nu ai de unde sti. Ele pot fi Rh- cu soti Rh-, caz in care nu exista pericolul izoimunizarii prin propria sarcina. Mai mult, daca sotul este Rh+ heterozigot exista posibilitatea (25% sanse) ca si fatul sa fie Rh-, deci iar nu exista pericolul izoimunizarii mamei si nici cel al afectarii fetale, chiar in conditiile unei izoimunizari. Iar daca imi spui ca prietenele tale nu au avut nici o problema la prima sarcina, in ciuda incompatibilitatii de Rh, te rog sa recitesti tot ce am postat referitor la acest subiect (am impresia ca sunt vreo 2-3 raspunsuri), pentru a intelege ca prima sarcina nu este niciodata afectata. Pentru sarcinile ulterioare se poate aplica oricare dintre situatiile descrise mai sus, care sa explice lipsa de afectare fetala.

"Vaccinul" trebuie administrat INCA O DATA in primele 72 ore dupa nastere, reciteste raspunsul meu precedent pe aceasta tema.

Inca o data, sistemul respectiv de "vaccinare" previne izoimunizarea materna in vederea feririi URMATOARELOR SARCINI de suferinta.



"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by Lia

Postat de Nadina intr-un subiect separat:
In alta ordine de idei, hai sa fiu din nou meschina, sa revenim la mine si sa iti povestesc ce am patit in weekend. Am hotarat ca trebuie sa o intarc pe Carina, deoarece va trebui sa mearga putin la mama sa ne gasim alt apartment ca sufera mititica la 8/8. Eu vroiam ca procesul sa fie mai lent, pediatra nu si nu ca trebuie dintr-o data.OK.Dupa ce i-am inlocuit aproape toate mesele cu biberon am hotarat sa iau ce imi recomandase-bromcriptin.Ei, dracia naibii cam la vreo doua ore dupa ce am luat prima pilula m-am facut precum o coala A4 la culoare, am ametit... Am plasat repede copilul in bratele maica-mii si m-am asezat pe un scaun.In urmatoarele 3 secunde m-am ridicat ca din pusca si m-am dus sa dau la rate.Acum iau cate jumatate de pastiluta stau cu comprese cu apa rece in sutien,de zici ca sunt Pamela Anderson si sper sa scap cat mai repede.
Te pupim nadina si carina-mandarina

mnadina


Nu esti catusi de putin meschina povestind cele ce ti s-au intamplat, dar nu vad nici o intrebare. Banuiesc ca ma intrebi daca e normal ce s-a intamplat. Ei bine, da, este normal, pt ca mai intai nu stiu daca ti s-a explicat cum trebuie sa iei Bromocriptina, si mai apoi mi-e clar ca tu insati nu ai citit prospectul medicamentului.

Bromocriptina este un puternic inhibitor al secretiei de prolactina. Toate efectele pe care le-ai descris la prima administrare (senzatie de lesin, paloare accentuata, graturi si varsaturi, etc) sunt efecte adverse ce apar deseori la instituirea brusca a tratamentului. Bromocriptina se administreaza in doza de 1/2 pastila in prima zi, apoi daca nu apar manifestari secundare importante, se trece ziua urmatoare la 1 pastila intreaga, iar se observa aparitia si disparitia fenomenelor conexe, a treia zi se iau 1 pastila si 1/2, si doar in final se ajunge la doza de intretinere de 2 tablete pe zi, ce se mentine 2 saptamani. La fiecare crestere de doza se asteapta aparitia efectelor secundare si apoi disparitia lor. Daca ele sunt severe, ca in cazul tau, se ia si ziua urmatoare aceeasi doza ca in ziua precedenta; cu alte cuvinte, cresterea dozelor se face progresiv, mai rapid sau mai lent in functie de reactiile organismului.

Pamela Anderson, zici? Hmmmmm...




"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by bianca_valentina

nici nu stiu cum sa-ti spun..poate teo , pentru ca "nimeni", mi se pare prea gol in comparatie cu toate informatiile si sfaturile primite de la tine - pentru noi...multumim !
eu sunt bianca si-mi doresc din suflet un ingeras...am 24 de ani, nu am ramas niciodata insarcinata si sa nu uit - un dosar de analize ; toate bune si frumoase numai ca in urma unei HSG s-a dovedit ca am ambele trompe infundate...si asa ma trezesc cu doctorita spunandu-mi ca trebuie sa fac celioscopie..te rog din suflet explica-mi ce presupune aceasta celioscopie; este acelasi lucru cu laparoscopia? deschide-mi si mie putin mintea! te rog...
merci mult
toate cele bune,
bianca

valentina



Da, celioscopia (mai corect coelioscopia) este acelasi lucru cu laparoscopia. Se procedeaza la realizarea a doua incizii de cca 1,5 cm in peretele anterior abdominal (in burta) prin care se introduc niste tuburi purtatoare ale unor sisteme de iluminare, de vizualizare si de manipulare. Se poate observa astfel cu leziuni minime interiorul cavitatii abdomino-pelvine, in cazul tau cautandu-se motivul pt care tubele sunt infundate. In unele astfel de cazuri in timpul celioscopiei se poate practica eliberarea tubelor de aderente sau bride care le cuteaza, le imobilizeaza sau le aglutineaza franjurii de la iesire, ajutand astfel decisiv la dezobstruarea tubara.

Deci nu-i nici o mare filozofie, de fapt...

Curaj, poate ai norocul sa ti se desfunde tubele si atunci vei avea morive de infinita si deplina fericire!



"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by alexis

Draga Nimeni,

Am postat aiurea o intrebare care era pt tine si numai pt tine (ca medic). Scuze (pt ceilalti eventuali cititori)ca o repet aici. Ce parere ai despre tratamentele balneo (ca adjuvant in alte cure pt sterilitate mai mult hormonala decit organica, daca pot sa ma exprim asa)? Ai recomanda, au vreun efect? Si daca da, unde ti-ai trimite pacientele? In fine, daca eu ma decid sa merg si stabilesc si destinatia, cine imi da trimiterea pt tratament (eventual si pt bilet): ginecologul, adica medicul specialist, sau medicul de familie?
Multumesc anticipat.



Eu unul nu folosesc si nu am folosit astfel de cure balneare in lupta contra infertilitatii si nici nu cunosc pe altcineva care sa o faca. Dar am auzit aici, in Constanta, ca era o vreme in care astfel de terapii erau intens recomandate si erau efectuate la Sanatoriul Balnear Techirghiol. Nu ar fi rau sa dai un telefon la sanatoriul mentionat si sa intrebi daca se mai efectueaza astfel de terapii.

Trimiterea catre sanatoriu ti-o poate scrie medicul de familie, fie direct, fie (preferabil, dar putin probabil) pe baza unei recomandari scrise din pertea ginecologului.



"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

quote:
Originally posted by ina_nz

Draga Teo,

Iata ca imi iau si eu inima in dinti si iti pun o intrebare si sper din suflet sa-mi raspunzi la ea...desi ma incadrez in categoria mai putin agreata de tine...respectiv emigranti .
Nu-ti rapesc prea mult timp...intru direct in problema:
Sunt insarcinata. Mi-am facut analizele sangelui din saptamana 28. Mi-au dat sa beau o solutie cu glucoza si apoi dupa o ora mi-au luat sange.
Rezultatele:
1) lipsa de fier.....asta n-ar fi ceva deosebit.....am avut de cand ma shtiu...mi-au dat pastile.....se rezolva
2)prea mult zahar....suspect diabet gestatzional
Mi-am facut alte teste......nemancata 12 ore, mi-au luat sange, am baut iar solutzia dulce (mai dulce de data asta), la o ora mi-au luat iar sange si apoi dupa o ora inca o data.
Rezultatele analizelor nu mi-au fost trimise mie ci moasei care ma supravegheaza....asa ca nu pot da detalii decat ce mi-a zis ea telefonic......ca de data asta au iesit bine, in limite normale.
- Sa incep sa-mi supraveghez totusi un pic dieta, desi nu pot sa spun ca m-am omorat cu dulciurile?
- sa cer cezariana? Mi-e teama ca bebe e cam mare.

Multumesc mult si toate cele bune,
Ina


Ina



Noooo!!! Romanii-neozeelandezi nu sunt emigranti, sunt deja extraterestri!!! Deci nu intra in categoria defavorizata

Anemia de sarcina este un lucru comun si usor corectabil (cu preparate de fier si acid folic).

Ceea ce ti s-a facut au fost testele de hiperglicemie provocata, ce pun in evidenta o reactie inadecvata a organismului la glucide (substantele dulci, numite si hidrocarbonati). Apa dulce a fost o solutie de glucoza. Probabil s-a suspectat un diabet subclinic dataorita dimensiunilor mari ale fatului (in diabetul zaharat fatul sufera de macrosomie - adica creste mai mult decat normal = big for age). Din moment ce testul dublu a iesit negativ, inseamna ca nu ai de ce-ti face probleme.

Decizia de cezariana o poate lua doar medicul operator, in functie de o multitudine de parametri. Daca prin masuratori, ecografie si eventual radiografie (poate fi facut ainainte de termen) se stabileste ca craniul fetal nu are sanse sa treaca prin pelvisul tau, se va proceda la cezariana. Bineinteles, acest lucru (cezariana) poate fi facuta si la cererea ta expresa.



"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

o mica interventie: NU se trimit mesaje personale doctorului. Acesta este un site public - suntem aici pentru cauza unei comunitati si nu pentru interese personale.

De altfel - cu aceasta ocazie - va anuntam ca vom deactiva posibilitatea de a se trimite mesaj personal doctorului.

va multumescpentru intelegere!



Pentru parinti... despre copii!

Mergi la inceput