Impotriva cancerului cervical
Raspunsuri - Pagina 7
roxanaz spune:
in mod normal se fac testari ale noilor medicamente pe diferite segmente de varsta. astea sunt standard.
in cazul asta, mai sensibil, se fac teste pe un segment larg de voluntari. o alta componenta importanta a fost valoarea statistica, care a determinat stabilirea limitei maxime de varsta in jurul celei de 26 de ani. in mod clar si matematic nu iti pot spune cum s-a ajuns fix la 26 de ani..dar promit ca daca gasesc datele anunt.
Roxana
Dianami spune:
Stie cineva daca sunt adevarate zvonurile ca vaccinul ar putea fi compensat de casa de asigurari, ca in unele state europene?
Desi, la cum se misca lucrurile in Romania...cine stie cand va fi posibil...
Diana si Iulia (15 iulie 2005)
ralucasimarius spune:
Vaccinul nu se compenseaza. Este indicat persoanelor intre 9 si 26 de ani. Cum intru in posesia unor informatii mai exacte va spun. Cura este de 3 vaccinuri si costa in jur de 300 euro
Dianami spune:
Raluca, asta stiam. Dar am auzit un zvon, cum ca pe viitor ar putea fi compensat.
Daca mai afli ceva, da de stire si pe aici .
Diana si Iulia (15 iulie 2005)
memyself spune:
fetelor, am discutat si eu cu ginecologul meu acum cateva luni, pe la sfarsitului lui 2006 (cand s-a vorbit mult in presa despre acest vaccin) si el mi-a explicat ca se poate face si femeilor care si-au inceput viata sexuala insa nu au fost diagnosticate ca fiind purtatoare ale unei tulpini de HPV. asta pe langa indicatia expresa de a fi administrat fetelor tinere care nu si-au inceput viata sexuala.
eu am inteles ca nu exista o varsta anume (banuiesc ca nu se mai face la 60-70 ani) la care se permite vaccinarea ci, mai degraba, conditia esentiala ar fi ca femeia sa fie sanatoasa (sa nu aiba deja HPV).
am inteles corect?
voi de unde stiti de 26 ani?
teo1970 spune:
Mamalia,
cauta la Academia (vizavi de B1TV); poti da un tel inainte, ca sa intrebi daca il au, daca nu - cred ca-l poti comanda
limita de virsta s-a stabilit prin studii (cele deja facute in vederea autorizarii) ; pt. peste 26 ani, studiile sunt in curs de desfasurare, ca si cele referitoare la vaccinarea baietilor.
asta nu inseamna ca vacc nu poate fi facut > 26 ani, doar ca protectia nu este maximala
edit: vaccinarea nu exclude continuarea efectuarii testului Papanicolau
roxanaz spune:
quote:
Originally posted by memyself
eu am inteles ca nu exista o varsta anume (banuiesc ca nu se mai face la 60-70 ani) la care se permite vaccinarea ci, mai degraba, conditia esentiala ar fi ca femeia sa fie sanatoasa (sa nu aiba deja HPV).
am inteles corect?
voi de unde stiti de 26 ani?
citeste prospectul vaccinului, Silgard, postat de mine ca link in pagina anterioara. acolo este mentionata varsta optima a vaccinarii.
Roxana
memyself spune:
multumesc Roxanaz! daca citeam mai atent... vedeam, normal!
eu am implinit deja 26... oare sa il mai fac sau nu?
XIO spune:
Limita de varsta apare ca o protectie a companiei impotriva proceselor.
Daca ai peste 26 de ani si ii dai in judecata ei iti arata clar prospectul care te atentiona.
In plus , este facut acest vaccin doar pt. cateva tulpini ale Papilloma virusului, nu pt. cancerul de col in general.
Asa ca daca exista factori genetici...intelegeti ideea