Impotriva cancerului cervical

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

quote:
Originally posted by roxanaz

fetelor ce bine ca sunt mai multe informatii despre subiectul asta!
multumesc si tie Adimercedes. te rog daca poti sa ne tii la curent cu initiativa de a lansa campania scolara de vaccinare in australia.
dr. Badea mai spunea si de vaccinul dezvoltat de GSK, azi am avut ceva timp si l-am cautat, se va numi Cervarix si inca nu a primit aprobarea FDA, au depus dosarul in martie 2006 si in UE si probabil va putea fi scos pe piata in primul trimestru al anului viitor.
ma gandesc sa fac sticky subiectul asta la clinica, ce ziceti? eventual sa si pun link-uri spre celelalte doua subiecte despre HPV existente acolo.

Roxana

Roxana, ideea cu subiectul "sticky" e foarte buna.

Uite cateva articole recente in presa de la noi despre Gardasil si programul de imunizare in scoli (*Nota: articolele sunt in engleza):

www.smh.com.au/news/NATIONAL/Cervical-cancer-immunisation-to-begin/2006/11/29/1164476250593.html" target="_blank">aici, si www.smh.com.au/news/national/schoolgirls-to-get-cancer-vaccine-free/2006/11/29/1164777657632.html" target="_blank">aici.

www.smh.com.au/news/national/gardasil-facts/2006/11/29/1164476257853.html" target="_blank">Despre Gardasil

www.smh.com.au/news/WORLD/US-state-to-offer-Gardasil-free/2006/11/30/1164777695566.html" target="_blank">Stat din SUA va oferi Gardasil gratis

Voi posta de fiecare data cand gasesc ceva nou. Sper din suflet sa inceapa cat de repede o campanie de acest gen si in RO. La noi va incepe in Aprilie 2007.

Va pup si va doresc multa sanatate.

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

www.bestgames.com.au <--- is live!!!

http://acorns.com.au/cs/blogs/literarykaleidoscope/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rodicaosoian spune:

adimercedes,te superi daca te intreb cati ani ai?eu unde ma citit zicea ca numai pana la 26 ani se poate face.
te intreb pentruca si noi vrem sa mai facem un bebe acum,si ma gandeam ca pana fac bebele eu fac 27 de ani si nu mai pot.
sa speram ca se poate face la toate femeile.
Lai,sa sti ca sie u incerc sa ma gandesc la ceva frumos,de ex.la baietelul meu cand lua el vaccinuri,dar degeaba cand vad acul ma inmoi toata si tremur
si tocmai eu fricoasa de ace,am trecut si printr-o cezariana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Super ideea unui subiect stiky, am sa urmaresc cu mare interes orice se scrie la acest subiect !!!

Multumesc pentru toate informatiile !!!

Daria & Giulia (2004 08 16)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

quote:
Originally posted by rodicaosoian

adimercedes,te superi daca te intreb cati ani ai?eu unde ma citit zicea ca numai pana la 26 ani se poate face.
te intreb pentruca si noi vrem sa mai facem un bebe acum,si ma gandeam ca pana fac bebele eu fac 27 de ani si nu mai pot.
sa speram ca se poate face la toate femeile.
Lai,sa sti ca sie u incerc sa ma gandesc la ceva frumos,de ex.la baietelul meu cand lua el vaccinuri,dar degeaba cand vad acul ma inmoi toata si tremur
si tocmai eu fricoasa de ace,am trecut si printr-o cezariana

rodicaosoian

Rodica, scuze ca iti raspund cu intarziere, dar acum am gasit subiectul din nou. Eu am acum 28 jumatate. Deci, cel mai degraba pe la 29 de ani pot face vaccinul, daca e sa il fac. Am inteles ca depinde si de medic...

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

www.bestgames.com.au <--- is live!!!

http://acorns.com.au/cs/blogs/literarykaleidoscope/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irrinuca spune:

Am citit cu interes ce ati scris mai sus.
Este chiar paradoxal, avem atati medici inteligenti in Romania, si sunt atatea prelegeri si conferinte si atatea solutii se prezinta la problemele medicale, dar cand vine vorba de realitate...
Am trait un an de cosmar in Romania, chiar anul de dinainte sa parasesc tara. Nu mi s-a dat nici o sansa sa raman vreodata insarcinata, si mi s-a spus ca daca voi ramane, va fi o minune si, oricum, voi naste prematur. Am batut coridoarele unor "renumite" clinici particluare, am fost la Spitalul Universitar (parca???), si la multe alte spitale, la doctori renumiti. Dupa atatea controale nimeni nu a putut sa imi spuna ca sunt de fapt suspecta de cancer de col. Nu as vrea sa mai fiu in pielea nimanui care trebuie sa mearga la un doctor ginecolog in Romania. A fost cea mai mare dezamagire a vietii mele.
In Anglia mi-au descoperit toate problemele printr-un simplu control si test. Am facut biopsie, laproscopie si toate operatiile astea care se termina in "scopie". La exact un an de la operatie am nascut pe baietelul meu la termen. Tare as vrea sa dau ochii cu medicii care mi-au taiat orice speranta si nici macar nu au fost in stare sa depisteze ce am.
Nu vaccinul e problema in Romania, ci controale regulate si accesibile tuturor. Medicul de familie ar trebui sa fie cel care sa faca un "smear" test si sa indrume pacientul.

Irinuca si bebe Andreas nascut pe 30/07/04

Baby ticker

Poze recente cu Andy, Mamy si Ady
Andreas mic mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

In Suedia primim regulat invitatie la testul Papanicolau si control ginecologic gratuit daca avem peste 30 de ani.
Cum eu am implinit deja aceasta virsta, nu se mai pune problema de vaccin, ci doar de masuri preventive.
Dupa statisticile de aici, daca avem peste 5 copii am avea mai putine riscuri la acest tip de cancer, asa ca.. imi mai ramine o "speranta".

Mariana 32+
mama de Monica, Matei si Markus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns schumpi2007 spune:

Buna

Veste buna...a aparut si in Ro vaccinul:)

Stiu de la cineva care lucreaza in sistemul medical; cei de la Merck Romania merg in spitale sa il promoveze deja.

Primul lot va intra pe piata de la 1 februarie.

Va pup!

magda marinescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Multumim de vesti !!! Sa ne scrii denumirea vaccinului care se comercializeaza la noi in tara !
Sper sa fie mediatizat pe masura !

Daria & www.webshots.com/user/giulia16" target="_blank">GIULIA_(2004_08_16)
EkipaVerde: Delidana - Khristin - Daria - DianaR - Dulcetica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns schumpi2007 spune:

Se va numi Silgard, ptr piata din Romania.

Eu ma gandeam sa caut pe site-ul de la Merck nr din Romania si sa sun ptr informatii.

Numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Irrinuca , daca ai cancer de col sau esti suspecta de asa ceva apare la cea mai banala aaliza: frotiul vaginal.
te-ai gandit ca poate ti-au aparut semnele dupa ce ai ajuns acolo?
Doctorii ti-au spus ca nu poti ramane probabil din cauza schimbarilor survenite(poate fi o usoara displazie , de exemplu , la niv. uterin).
Bine , trebuia sa te ia unul si sa te invartesa vada de ce ai ce ai , de cand a aparut , samd.

De multe nu trebuie sa-ti fie mila(dinnou generalizarile) , ca daca ar fi toti doctorii atat de "inceti" la minte acusi nu ar mai fi romance pe forumul asta.
Oricum, felicitari pt. bebe!!!!!

Referitor la vaccin si perioada a de testare: inainte sa se elibereze pe piata sunt ani de testare, intial pe animalele de laborator(urasca faza asta ) , apoi pe oameni acre se ofera in urma unei sume de bani primite, apoi dureaza perioada de stare in care se analizeaza tot ce se intampla si abia apoi , dupa alte teste se elibereaza vaciinul pe piata.

Mergi la inceput