Impotriva cancerului cervical

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

quote:
Originally posted by claudia_a

ceva de reactii adverse se zice pe prospect??? intreb si eu??? cat de sigur este acest vaccin???

Mami si www.babiesonline.com/babies/n/nasturica" target="_blank">Ioana nasturica

Cit de sigur poate fi un medicament proaspat lansat pe piata, cu doar citiva ani de studii in spate, nu de folosire in masa. Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Lai multumim mult de informatiile suplimentare, sunt de un real ajutor!
Liliana, NU este disponibila in romania inca acest vaccin. de fapt nu este aprobat inca decat de FDA, care e proba de foc pentru mai toate medicamentele noi, provenite din cercetare.
Andreea81, nu stiu daca poti gasi pe undeva extrase din lucrarea doctoritei Badea. eu nu am cautat pe internet dupa asa ceva...dar cred ca mai gasesti ceva informatii pe www.micomi.ro (este laboratorul unde lucreaza si dumneaei).
Claudia ce inseamna ca e "sigur"? orice vaccin are efecte adverse, inclusiv cele folosite de zeci de ani.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Multumesc foarte, foarte mult pentru raspunsuri si lamuriri.
Lai, Rox

Daria & Giulia (2004 08 16)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea81 spune:

Multumesc, Roxana!! Doamna doctor Mihaela Badea este un medic deosebit...si am fost la destui.....

~Este mai importanta; pacea decāt dreptatea...(Parintele Arsenie Boca)

~Tragedia vietii nu este ca se termina atāt de repede, ci ca am asteptat asa de mult sa o īncepem.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

da Andreea, asa e, e o tipa super, si ca om si ca profesionist.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Vaccinul se numeste Gardasil si protejeaza impotriva a 4 tulpini de HPV: 6, 11, 16, 18.
16 si 18 sunt tulpini cu risc crescut, care pot duce la cancer cervical - aproximativ 70% din cazurile de cancer cervical au la baza una din aceste doua tulpini de HPV.
6 si 11 nu sunt tulpini cu risc crescut, in sensul ca nu duc la cancer cervical, dar duc la formarea de condiloame - aproximativ 90% din cazurile de condiloame genitale au la baza una din aceste tulpini.
Daca o persoana a fost expusa la una din aceste tulpini, vaccinul nu protejeaza impotriva acelei tulpini, dar protejeaza impotriva celorlalte.
In orice caz, si pentru persoanele care nu au fost expuse la nici una dintre tulpini inaintea administrarii vaccinului, este important sa se continue testul Papanicolau anual, caci vaccinul nu protejeaza impotriva tuturor tipurilor de HPV (si, fiind nou, nu se poate spune cu siguranta nici ca impotriva acestor 4 tulpini ar proteja 100%).
Vaccinul nu se administreaza in sarcina.

Chiar daca imi dau seama ca, fiind atat de nou, e posibil sa iasa la iveala mai tarziu unele efecte adverse care acum nu sunt cunoscute, eu sunt extrem de fericita ca s-a scos acest vaccin pe piata. Virusul HPV este foarte raspandit, protectia cu prezervativ nu este suficienta pentru a impiedica transmiterea, cei mai multi dintre purtatori nici nu stiu ca sunt purtatori..

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Da, Lai multumim de info suplimentare!
Si eu mi-as face vaccinul, sincer, daca ar fi pe piata.

Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Eu ma gandesc pentru mandra mea mica ... sunt sigura ca in urmatorii 10 ani se vor vedea efectele si beneficiile ... Doamne ajuta !
Lai - multumim foarte mult ca ne impartasesti informatiile astea pretioase si prorpiati experienta, conteaza enorm de mult, cel putin pentru mine

Daria & Giulia (2004 08 16)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Eu ma bucur ca a fost creat acest vaccin si sper sa fie disponibil in curand si in Romania.
fetele si pentru Ali ca a deschis subiectul!

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

quote:
Originally posted by roxanaz

da, vaccinul este disponibil in state dar costa aproximativ 300usd nu 120. perioada de vaccinare este 10-14 ani. este extrem de important pentru ca esti singurul cancer cu cauza dovedita - virusul HP. si inca o data se pune atat de mult pret pe preventie, adica screening periodic pentru fiecare pacienta. ce bine ar fi sa creasca si la noi constientizarea lucrului asta...o campanie bine pusa la punct si solida, ca in cazul cancerului de san....ar salva mii de vieti!
Natasa, este tare important pentru copiii nostri. acum 5 ani de exemplu se spunea ca vaccinul va fi pus pe piata in urmatorii 10 ani si uite ca acum e deja disponibil....e un pas inainte extrem de important!

Roxana

Pentru informatii exacte despre varsta (fete intre 9 si 26 de ani): www.gardasil.com/who-should-receive-gardasil.html" target="_blank">aici.

Pretul oficial e $120/doza (citeste www.merck.com/newsroom/press_releases/product/2006_0608.html" target="_blank">aici)

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

www.bestgames.com.au <--- is live!!!

http://acorns.com.au/cs/blogs/literarykaleidoscope/

Mergi la inceput