Impotriva cancerului cervical
Raspunsuri - Pagina 12
roxanaz spune:
1. vaccinul protejeaza impotriva a 2 tulpini dar ele sunt responsabile pentru 80% dintre infectiile maligne cu HPV.
2. cancerul de col este extrem de des intalnit.
3. link-ul de la weston apprentice este" caustic commentary" nicidecum vreo sursa nemaipomenita
4. nu exista 60% efecte secundare la un produs medicamentos, de nicaieri de pe lumea asta!! daca ar fiasa nicio autoritate competenta nu l-ar autoriza in veci, poate sa dea producatorul zeci de mii de milioane de dolari. langa acelasi comentariu mai e si unul despre cat de rea e pasteurizarea sau altele de ast fel.
Roxana
diuna spune:
Acest articol este edificator in sensul ca, daca Internetul te ajuta extraordinar, apoi el iti si pune piedici.Un fel de "Unde e carte multa e si prostie multa".
Compania Merck este in top in industria medicamentului. Si nu ca producator, ci mai ales ca cercetator. Nu cred ca ar risca pozitia de acum, oricum in castig, pentru un castig suplimentar din acest vaccin. Iar ce se spune in articol despre studii clinice si placebo nu are legatura cu nici o realitate medicala.De asemenea da dovada de ignoranta in ceea ce priveste criteriile dupa care un produs e lansat pe piata farmaceutica.
Personal am senzatia ca vaccinul a fost subiectul unei compuneri scolare de clasa a...9-a, sa zicem, si asa a aparut articolul.Fara o baza reala, stiitifica.Niste afirmatii gratuite.
Sheannamp spune:
quote:
Originally posted by mmb
Buna fetelor,
Va trimit mai jos link-ul legat de un articol interesant - titlul este "APARATAI-VA FIICELE IMPOTRIVA INJECTARII CU GARDASIL".- sunt curiosa ce pareri aveti!!
Eu una chiar vroiam sa imi fac vaccinul, dar recunosc ca articolul asta m-a dat putin peste cap - ce se stie de fapt despre vaccin? decat ca are niste rezultate pt un orizont de 5 ani! si dupa??? daca apar cine-stie-ce efecte secundare?
http://www.epochtimes-romania.com/articles/2007/10/article_13446.html
In orice act medical (diagnostic sau terapeutic) se pun in balanta riscurile si beneficiile.
In cazul acestui vaccin riscurile de a se intampla nu se stie ce peste X ani sunt MUUUUUUULT mai mici decat riscul de a te infecta cu HPV-tulpina cancerigena si de a de a face cancer de col uterin.
In rest, subscriu informatiilor aduse de RoxanaZ si Diuna, mai mari gugumanii ca in acel "asa-zis articol stiintific" mai rar.....
Stau si ma intreb ce forte oculte (interesate in a-si vinde propriile remedii atotvindecatoare, aparate de biorezonanta, tehnici bivolariene) stau in spatele acestor denigrari ieftine ale unor medicamente pentru care s-au cheltuit multi bani si ani de cercetari in a le descoperi si, mai ales, testa eficienta si posibilele efecte adverse.
Din pacate insa, Mama Omida si Bionergeticiana Tamara, ca sa numai vorbesc de GURU Bivolaru, sunt mult mai credibili decat intreaga lume medicala.
Si ponoasele tot cei bolnavi le trag......
teo1970 spune:
eu m-am vaccinat de anul trecut
si ca tot s-a vorbit pe-aici de Streinu - si-a vaccinat si sotia si fiica
roxanaz spune:
Vaccin contra cancer de col uterin
Porumbita
Trimis la - 21/03/2008 : 17:10:16
--------------------------------------------------------------------------------
v-ati facut? va faceti?
am vazut ca e o campanie destul de ampla pro vaccin; am citit/auzit pe undeva ca au fost si 2 decese din cauza lui;
zilele trecute insa am urmarit un medic ginecoloc cu o f buna reputatie care spunea ca tr facut vacinul asta (ca fata si sotia lui l-au facut) si ca ceea ce circula pe net sunt povesti nefondate (ref la fecte adverse)
voi ce parere aveti?
inaioana
Trimis la: - 21/03/2008 : 18:53:31
--------------------------------------------------------------------------------
Planuiesc sa ii fac Katjei undeva cam in jur de 12 ani. Pana atunci ma mai interesez, poate mai evolueaza si el...
Ideea e ca are cel mai bun efect daca e facut inainte de inceperea vietii sexuale, eu asa am inteles.
chris80
Trimis la: - 21/03/2008 : 22:00:28
era directorul de la matei bals.
eu am demarat procedurile, in sensul ca mi-am facut programarile necesare. si o sa i-l fac si fetei mele cand mai creste. desi am inteles ca e eficient doar in 80% dintre cazuri, prefer sa stiu ca am facut tot ce tinea de mine.
Cristina_C
Trimis la: - 21/03/2008 : 22:48:25
Citisem undeva ca ar fi o limita de varsta, nu mai stiu care, dar sigur sub 30 de ani - parca 26. Cine stie daca e adevarat sau nu? Eu am 33.
chris80
Trimis la: - 21/03/2008 : 23:03:04
in mod normal, e pana in 26 de ani. cu trimitere de la medic insa, si cu analizele de rigoare, il poate face oricine e activ sexual. io fac 28...
chris80
Trimis la: - 21/03/2008 : 23:04:09
se cheama silgard, daca vreti sa ii dati cautare pe net.
amalisimona
Trimis la: - 21/03/2008 : 23:47:27
Eu mi-am propus sa-l fac inca de anul trecut, dar am tot amanat. Eram foarte incantata de aparitia acestui vaccin, dar apoi am auzit/citit tot felul de controverse incat nu mai stiu ce sa zic. Chiar am vrut acum vreo 2 luni sa deschid un subiect aici sa vad alte pareri.
Pe youtube am gasit informatii despre Gardasil, vaccinul comercializat in SUA, omolog Silgardului din Europa. Sunt mai multe, eu pun aici doua dintre ele:
http://www.youtube.com/watch?v=mnTvAneWBZs
http://www.youtube.com/watch?v=XK97CHQZhq0
Donia
Trimis la: - 22/03/2008 : 05:13:28
Aici se face incepand cu clasa a 8-a, deja e campanie nationala de vaccinare.
http://www.hpvontario.ca/
puisorul
Trimis la: - 22/03/2008 : 09:00:25
Pe internet asa am citit si eu ca se face doar pana la 26 de ani. Nu am inteles de ce dar saptamana viitoare o sa merg la medicul meu ginecolog si o sa il intreb.
Iubika
Trimis la: - 22/03/2008 : 09:46:36
La un moment dat aparusera niste informatii cum ca au murit 2 adolescente din cauza acestui vaccin (una parca era din Germania). Parca ma pune putin pe ganduri...
Porumbita
Trimis la: - 22/03/2008 : 12:09:10
de la ginecologul meu am inteles ca nu 26 e limita;
Cristina_C
Trimis la: - 22/03/2008 : 12:11:43
Dar care e limita?
Porumbita
Trimis la: - 22/03/2008 : 15:24:58
zicea ca isi poate face oricine e activa dpdv sexual
leea_cv
Trimis la: - 22/03/2008 : 16:11:33
Pun si eu o intrebare, aiurea inclin sa cred.Cine a avut cancer de col uterin,mai are rost sa-si faca vaccin.Sau e indicat?Sau isi face efectul?Eu cica as fi scapat,dar...
Cristina.C
Trimis la: - 22/03/2008 : 17:55:50
Eu cu siguranta-l voi face..31 ani.
iulicutza
Trimis la: - 22/03/2008 : 18:19:52
Am o prietena foarte buna care si-a facut 2 doze din acest vaccin ca la fel a auzit ca e bine sa-l faca,si apoi o asistenta i-a spus ca din cauza lui se poate muri in decurs de 35 de zile pentru ca e facut doar ca test,nu se stie absolut nimic despre el.Din acel moment se ruga in fiecare seara ca a doua zi dimineata sa mai fie in viata.A trecut acum de cele 35 de zile dar spera sa nu aiba consecinte grave pe viitor!
iulicutza
Trimis la: - 22/03/2008 : 18:27:58
Am uitat sa precizez ca a facut acest vaccin si la recomandarea a 3 medici din Bucuresti,pentru ca avea probleme si era posibil sa nu poata avea copii.
Donia
Trimis la: - 22/03/2008 : 19:30:09
leea_cv, depinde de cauzele cancerului in cazul tau. Daca esti purtatoare de HPV, virusul care poate sa fie cauza cancerului, nu stiu in ce masura un vaccin contra acestui virus te poate ajuta, trebuie sa vorbesti serios cu un medic si sa cauti informatii.
Daca nu esti purtatoare de virus, vaccinul sigur te ajuta sa nu il contactezi... sau ma rog, in masura in care e eficient, ca de fapt vaccinul pe care il stiu eu previne infectarea cu patru tulpini de virus, dintre care doua tulpini sunt responsabile de aparitia cancerului de col uterin in 70% din cazuri.
Deci depinde daca esti sau nu purtatoare, depinde de tulpina pe care ai avea-o... numai un medic te poate lamuri. Pe link-ul pe care l-am pus scrie ca exista mai mult de 100 de tipuri de HPV, insa cele mai des intalnite ar fi acoperite de vaccin.
chris80
Trimis la: - 23/03/2008 : 11:49:33
pe asta nu o mai auzisem cu 35 de zile! chiar nu o cred! ar vui ziarele daca ar fi asa.
au fost 2 cazuri de deces, spunea si directorul institutului de boli infectioase, dar aceste decese nu au fost cauzate strict de vaccin. nu a intrat in detalii, dar a afirmat ca mediatizarea acelor cazuri nu a fost completa, si ca nu se pune problema de deces.
ceea ce stiu e ca dr de renume de la noi din tara il recomanda, si printre ei ii enumar pe georgeta badea, pe streinu-cercel sau pe doru herghelegiu, oameni in opinia carora am incredere, care sunt cu certitudine la curent cu ce se intampla in domeniu.
chiar nu pot sa cred ca prietena ta s-a problematizat din cauza a ceea ce a spus asistenta respectiva. in definitiv, vaccinul se face doar cu recomandare de la doctor, asa ca il putea oricand intreba pe medicul la care a amers sau putea cere o a 2a opinie, in loc sa-si petreaca seara cu rigaciuni.sa inteleg ca nu-si mai face urmatoarea doza? sa inteleg ca a dat aproape 4 milioane pe testul hpv, ca a mai dat banii pe primele 2 doze si apoi s-a oprit fara sa ceara informatii suplimentare?!? mi se pare cusut cu ata foarte alba si stralucitoare. ca nu stim cu certitudine-sau cel putin eu nu cunosc efectele asupra organismului peste 30 de ani, e una, dar sa-ti imaginezi ca mori in 35 de zile e alta...
iulicutza
Trimis la: - 28/03/2008 : 19:03:22
Deci problema e ca a facut acest vaccin la recomandarea a 3 doctori,nu doar a unuia singur,in nici un caz nu l-a facut asa de capul ei.Nimeni nu stie despre efectele exacte ale vaccinului,insa o asistenta prietena de familie care stia despre ce e vorba i-a spus ce se poate intampla si atunci ea s-a speriat.Doctorii nu i-au dat amanunte despre efectele vaccinului,ci doar i l-au recomandat pentru ca avea probleme.
Laura Ioana
Trimis la: - 28/03/2008 : 23:44:31
Iulicuta inclin sa cred ca 3 doctori cunosc mai bine efectele negative sau nu ale vaccinului, decat o asistenta!
miereamara
Trimis la: - 29/03/2008 : 00:17:22
Aici, vaccinul se face pana in 26 de ani. Am inteles ca studiile au fost realizate pe un esantion cu varsta cuprinsa intre 9 si 26 de ani. Vaccinul protejeaza numai impotriva a 4 tipuri de HPV, cele mai intalnite si mai periculoase.
http://www.gardasil.com/
http://www.gardasil.com/who-should-receive-gardasil.html
Lauraxoxo
Trimis la: - 03/04/2008 : 16:29:21
Salut ! am si eu de curand o problema...tatal meu mi-a facut o programare la ginecolog luni pt analize...am 15 ani si am multe nedumeriri...nu mi`am pus niciodata intrebari in legatura cu acest vaccin dar acum sunt din ce in ce mai confuza...ba mi`e teama,ba simt ca sunt curajoasa..cert e ca imi doresc enorm sa stiu cum e aceasta procedura...de la controlul ginecologic,pana la administrarea vaccinului...trebuie sa mentionez ca e primul meu control ginecologic deci am putine emotii ( putin mai multe chiar ) va rog nu-mi ocoliti mesajul! am nevoie urgenta de un raspuns..multumesc
Natasa spune:
Laura, ce vrei sa stii? Cum decurge un consult ginecologic? ce analize faci inainte de vaccin? Ideal e sa fie facut inainte de inceperea vietii sexuale, dar doctorul la care mergi o sa-ti spuna exact ce ai de facut. Cit despre emotii la primul consult, eu una nici acum nu ard de nerebdare sa merg merg la ginecolog, dar ma duc constiincioasa pentru ca asa e bine.
Lauraxoxo spune:
M-ar interesa foarte mult cum se administreaza vaccinul si daca e chiar atat de periculos pe cum se zice...emotiile mele au mai trecut chiar daca mai e o zi pana la consult..toata vara am stat prin clinici pana mi-a fost descoperita afectiunea la tiroida si nu as mai vrea sa stau la fel de mult printre "medici" ...sper ca ginecologul sa fie femeie
bia_bianca spune:
Buna,eu am facut vaccinul Silgard,nu Gardasil,si nu am nici o reactie adversa.Se administreaza prima doza,dupa care urmatoarea este dupa doua luni de la prima,iar a treia doza este la 6 luni de la prima,deci 3 transe in 6 luni,iar pretul este acceptabil,400ron/doza.Atentie insa ,se injecteaza numai pe baza papanicolaului,deci el protejeaza numai impotriva hpv cu tulpinile 16,18 dar daca ai deja spre exemplu 60,63,il poti face,sunt tulpini diferite.Multa sanatate
malicious.me spune:
imi pare raus a spun asta dar m-a facut sa radu rau faza cvu 35 de zile. =))))
parca e vorba de filmul ala the ring in care personajele mor in 7 zile.
...
e vorba totusi de un vaccin important. stiu ca nu se mai vorbeste pe acest topic dar nu pot sa ma abtin. ce spuneam, un vaccin imporant. daca ai nevoie de informatii sigure, vorbesti cu doctorul, nu pe forumuri, cred eu...
LilianaBlue spune:
Si eu m-am vaccinat, si imi pare bine sa vad ca mai sunt si alte persoane care nu cred in dezinformarea care se face in asa de multe locuri, mai ales pe net. Nu pot sa cred ca FDA-ul si EMEA ar lasa pe piata un medicament cu probleme. Apropo, eu n-am patit nimic, ma simt bine.