bona - ma ajutati... sa ma hotarasc... ?!

bona - ma ajutati... sa ma hotarasc... ?! | Autor: dixie

Link direct la acest mesaj

Fetelor, am o buna de aproape 1 an, de care sunt multumita... Am angajat-o fiind vecina (blocul de vizavi) dupa o alta experienta negativa... ca salariu este acum la 6 mil pt. 9 ore / zi + 3 sambete pe luna pana la ora 1-2, adica in total ~ 7 mil pe luna.

Ea vrea in plus carte de munca, si i-am spus ca ii platesc in plus asigurarea pt. casa de pensii, dar cum nu pot ajunge mereu la ora ora 6 de la birou, sa mai stea inca max. o ora in plus, adica 10 ore pe zi, lucru care nu se va intampla in nici un caz zilnic.

Asta in conditiile in care anul viitor copilul va merge probabil la gradi, si programul de 10 ore se va face probabil 6-7 ore (de la 1-2 la 7 seara).

Ei tot nu-i convine, desi sta f. aproape (un alt job ar insemna oricum timp in plus pierdut pe transport), i-am acceptat marirea cu plata pensiei... si acum tot nu vrea.

Ce ma deranjeaza este ca vrea sa plece acum in 2 saptamani, inainte de Craciun !!! iar eu nu am timp de cautat bone prin agentii.

Probabil ca ma santajeaza... stie ca nu prea am solutii... dar intrebarea e... sa licitez... sa-i mai dau niste bani in plus... adica sa ajung la 8 mil net cu sambetele, plus ~1 mil pt. pensie... Nu e cam mult ?!

Daca-l duc si la gradi prin aprilie... sa-i scad din nou la 7 mil + pensie ? Ca nu-mi permit totusi sa platesc si bona si gradi...

Ce ziceti?

thx
Dixie

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dixie spune:

Sa adaug ceva... desi mi se par ani multi, totusi nu mi-as dori sa o pierd acum... ca doar citind ce scrieti despre bone ma ingrozesc, copilul e obisnuit cu ea... daca ii schimb bona tre' sa stau pe acasa, sa o urmaresc pe cea noua, obiceiuri, etc...

Cand o ai o bona ok.... (desi nu perfecta) nu prea e cazul sa renunti la ea, nu? Sa las eu de la mine?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Daca are 2 ani, de ce nu optezi pentru o gradinita privata cu program pana la 7 seara? Asta a fost optiunea mea si nu ma pot abtine sa nu ti-o sugerez si tie. Gandeste-te ca in banii respectivi intra si mancarea copilului si educatia, nu se compara ce invata cu bona cu ce invata la gradinita.
Daca totusi vrei bona si esti multumita, eu zic ca macar de data asta sa-i dai cat vrea, daca e totusi rezonabila, stabilind clar ca este ultima marire. Altfel risti sa-ti ceara si peste o luna o alta marire.
Mult succes !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Eu am cedat intotdeauna cand bona mi-a cerut mariri de salariu. Pentru ca nu consider ceva mai stresant decat sa se tot succeada diferite straine in jurul copilului. Mereu, cand am cedat, am stiut c-o fac pentru copil.
Eu nu l-as duce la o gradinita inainte de 3 ani. Pana la urma cate luni vei plati salariul marit? 5-6 luni? Dar stresul cu dusul la gradi, cu urlatul ca nu se adapteaza, cu bolile inerente colectivitatii care se vor transforma in zile de concediu pentru tine sau familia ta ? Citeste topicul despre crese si gradinite si vei vedea incidenta bolilor in primul an...

Sigur ca toate problemele de adaptare in colectivitate vor trebui infruntate la 3 ani, dar sunt mult mai usor de trecut cu un copil aflat la varsta potrivita acestor incercari. Iar intre 2 si 3 ani diferenta e imensa.

alice simon

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

buna.
Eu cand am fost in situatia ta, am acceptat preetentiile bonei si in paralel am cautat altceva.
Nu gasesti bona de azi pe maine.

Sa stii ca si ideea cu gradinita e f. buna, mai ales daca baietelul tau are peste 2 ani.

Numai bine,

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Sefii Casei

www.computerbild.ro" target="_blank">Revista lui tati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamabuna spune:

Mie personal sa platesti 9 milioane pentru o bona mi se pare f mult. Poate am ramas eu in urma cu preturile, dar...
In ceea ce priveste gradinita, depinde de copil. Sunt copii care se adapteaza usor sau altii care nu se adapteaza. Si pentru cei sub 3 ani, oricum e mai bine sa mearga la gradinita de primvara, dupa ce trece sezonul de gripa, decit din septembrie - octombrie.

Iti urez sa iei o decizie cu intelepciune! N-as vrea sa fiu in locul tau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dixie spune:

Si eu zic ca e mult sa dai 9 mil pt. o buna, dar ce sa fac... probabil ca voi accepta si voi mai vedea la anul cum ma descurc... Nici sa iau alta bona in casa nu-mi convine...

Si eu m-am gandit la gradi... dar nu mi-l primeste nimeni inainte de Craciun, cel mult din ianuarie... si nu-l pot lasa pur si simplu... va dati seama nu?

El e mai dezvoltat fizic (adica pare de 3 ani, nu e de 2), dar nu vorbeste si se fereste de straini ca orice copil de varsta lui, cand vine cineva la noi nu se misca de la mine din brate... Nu ma inteleg inca cu el sa-i pot explica macar ca-l las la gradi si vin seara sa-l iau... daca fac asa mi-e sa nu dau in altele...

De aceea ma gandeam sa mai astept pana in martie - aprilie si pe urma sa renegociez cu bona daca va avea program nou..

Dar - totusi sunt destule bone care stau 10-12 ore cu copii nu?

thx
Dixie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurelia1278 spune:

Dixie, parerea mea este sa incerci sa pastrezi bona. Nu numai ca este foarte greu sa gasesti pe altcineva de incredere, dar mai este de trecut si peste perioada inevitabila de adaptare, mai ales din partea copilului.
Apoi, cu gradinita nu e chiar asa simplu, copilul raceste des la inceput, trebuie sa stea cineva acasa cu el, mai sunt vacantele. Eu mi-am dat copila de la 2 ani si jumatate la gradinita (program scurt, 8-12, fara pranz), dar am pastrat si bona, care ma mai ajuta la menaj, atunci cand copila e ok si nu sta acasa bolnavioara.

Haideti la bazar! Puteti achizitiona lucruri frumoase si ieftine sau puteti face ordine in casa, ajutand in acelasi timp copilasi in suferinta.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=85226" target="_blank"> Bazar pentru Alex, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=85226" target="_blank"> un baietel diabetic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Dixie, bonele profita de faptul ca avem nevoie de ele si cer mariri peste mariri. Eu am avut timp de 2,5 ani o bona la Cristi care imi manca nervii cu cererile ei. Lua bani in avans, ii faceam nnn cadouri, s-a imprumutat de multe ori la mine si tot nu era multumita. O plateam exact cum erau platite si celelalte bone din cartier - 5 milioane pentru 8 ore. O bona pentru 10 ore care face si menaj este platit in "zona mea" (Tineretului-Pieptanari) cu 6 milioane. Acum 2 luni in urma unor discutii am renuntat la ea (am pierdut vreo 7 mil. la chestia asta, am mai scris eu aici, plus ca m-am enervat de mi-a fost rau cateva zile). Norocul a fost ca am avut-o pe mama la mine, acum am gasit pe altcineva pana in ianuarie, pe urma mai vedem... Cert este ca vechea bona nu si-a gasit nici la ora actuala de lucru, asa ca treburile nu sant prea roze... Ea mi-a reprosat ca o platesc putin (in conditiile in care nu facea nimic in casa)si ca ar fi trebuit sa-i dau 7-8 milioane.... si uite ca dupa mai mult de 2 luni ea sta tot acasa. Acum ii pare rau ca a plecat de la mine (mi-a spus o vecina de-a ei, care mi-o recomandase la vremea respectiva).
Asa si bona ta, "liciteaza" pentru ca stie ca ai nevoie de ea si crede ca e de neinlocuit...ceea ce nu se confirma.
eu zic sa te faci, vorba aceea, "frate cu dracu pana treci puntea" si sa-ti cauti intre timp pe altcineva. pentru ca ea o sa-ti tot ceara mariri peste mariri.

Ingrid si Cristi 3 ani si 9 luni

Mergi la inceput