Mamici de ianuarie-februarie 2007 (37)
Raspunsuri - Pagina 8
oana_bucur spune:
Buna dimineata...
Pare-se ca intr-adevar am inceput si eu sa experimentez insomniile...sper totusi sa le vin de hac...daca nu...ne descurcam si asa.
Cine , ce ne mai povesteste azi!? Ce mai invatam?
Ma incanta fiecare zi in care mai aflu ceva.
Cristiana pijamalele si halatul sunt un inceput bun al bagajului...in scurt timp ai sa-l ai la usa. Cat despre masina...bine ca nu a fost ceva mai grav.
Acum...cafeaua...
Haine bebe
Burtica
Eu si Noi
31+ 
sraluca spune:
Neata fetelor,
Nimic nou sub soare. Adica de unde soare ca aici e ceata de 3 zile.
Aceleasi probleme pe care le aveti si voi. As putea sa o citez pe Liuda dar de ce sa va stric ziua de dimineata. Sunt intr-o stare oarecum depresiva, ma chinui de 2 zile sa ies din cas asi nu am nici un chef. Cred ca e din cauza ca de cate ori apuc sa fac un drum si dupa aia sunt obosita de parca am batut tot orasul la picior. Asa ca ce sa ma mai chimui sa ma imbrac, si stiti ce chin este, ca sa am ce sa dezbrac jumatate de ora mai tarziu.
V-amn zis ca azi sunt depresata. Cred ca o sa ne ia pe toate starea asta, una cate una. Cred ca o sa ma duc la servici in curand ca daca mai stau mult acasa cine stie ce se mai intampla.
Va pup
sraluca
33+
oana_bucur spune:
Catalina...e foarte posibil sa fie un foarte cumintel... eu de abia imi mai amintesc ca trebuie totusi sa fiu atenta sa il simt macar cateva secunde intr-o zi...oricum asa vag s-a miscat de la inceput...daca se intampla sa se miste cateva minutzele cat sa deformeze usor si galant burtica e sarbatoare...cred ca asta s-a intamplat de vreo 2-3 ori pana acum. Si totusi recunosc ca nu-mi fac nici o grija.
Haine bebe
Burtica
Eu si Noi
31+ 
Daconst spune:
Neatza buna!
Mai fetelor stiti care e stresul meu?Ca nu pot face prajituri de sarbatori.Adica e singurul an cind as putea manca bunatati ca nu sunt la regim si eu trebuie sa stau in pat sa nu vina bb decit dupa Anul Nou.Tare sufar la faza asta...ca as fi incercat toate retetele de pe culinar,care mi-au facut cu ochiul.
Cred ca ma apuc de acum de prajituri sa nu ratez cumva ocazia.![]()
Mariana,asa e si aici cu rasul,clisma...nu se mai practica de 20 de ani.Chiar povestea moasa si isi amintea vremurile alea,ca nu erau deloc placute nici pentru ele.
Deci nu ma stresez prea tare la capitolul asta,mai ales ca mi-e tot mai greu sa mi-o vad pe dansa.![]()
Lore,ma bucur mult de vestile bune de la dr.Pup fata.
Criss,eu tot sper sa-ti mai treaca din "nebunie"...nu de alta,dar ma recunosc in multe faze care le povestesti...si acum am uitat de mult de ele.
Ylilimic,m-am distrat tare la povestea cu tipa aia...dar cam asa ma vad si pe mine in stare...nu stiu de ce.
Salina,multumim de poveste...dar m-ai facut inca o data sa nu-mi doresc cezariana...sper din suflet sa nu am parte de ea.Faza cu burta,ca o simti ca se misca in toate partile,dupa cezariana,o stiam.Prietena mea spunea ca simtea ca-si pierde toate organele si trebuia sa si le tina adunate.
Hainute bb ,caruciorul
Dana 34+ 
adela2006 spune:
mi-e somn si trebuie sa plec azi da examen la scoala de soferi o prietena si i-am zis ca merg sa-i fac galerie ; dar azinoapte tot la 2 m-am culcat m-am trezit la 7.30 si acum pic de somn
mi-am convins sotul sa luam patut asa ca daca tot ies din casa ma duc si o tura prin magazine sa vad oferta ; ne-a placut cel luat de messa dar am vazut ca au magazin doar in bucuresti sper sa gasesc ceva asemanator si ca model si ca pret
salina mi-a placut mult povestea ta ; ma tot gandesc de cand am citit-o ca nici eu nu vreau ajutor la inceput de la mama , soacra vreau sa fiu doar eu si sotu pe care vreau sa-l implic de la inceput in cresterea copilului ; am colege si prietene care fac ele totul nici nu-l lasa pe sot sa se apropie de copil " lasa tu esti barbat nu sti " si se plang tot timpul ca sunt obosite si nu mai fac fata
cristiana
eu plec sa nu umpleti vreo 10 pagini sa citesc 2 zile 
33+
Catalina spune:
Oana, ce sa zic, ma bucur ca mai e cineva ca mine. Te felicit ca stai asa linistita. Esti MULT MULT mai castigata sa stii.
Cata
oana_bucur spune:
Daconst rasul si clisma nu se face acolo nici in cazul nasterii naturale??!!
Adela...bafta la gasit patut pe gustul vostru...
Cat despre implicatul tatalui inca de la inceput si in toate este important in special pentru copil care percepe foarte clar prezenta si contactul...al meu mandru nu are nimic de obiectat la prezenta la nastere si toate implicarile ulterioare, chiar daca e sensibilos la sange si taieturi iar eu am renuntat la neplacerea de avea pe cineva langa mine cand sufar...imi pare normal si natural sa fie partas la tot ce inseamna copilul nostru...de la conceptie, nastere , crestere.
Si apoi mai este o latura in plus utila...prezenta unui sot obliga de regula asistentele si infirmierele la un comportament mai decent, mai poate rezolva diverse, ajuta in caz ca ai nevoie de lucruri de prin geanta etc...
Si..cel mai important imi pare faptul ca e un moment unic dincolo de durerea noastra fizica de care e pacat sa-ti privezi partenerul doar pentru satisfacerea propriilor inhibitii...el invata cate ceva de neuitat (...si hehehe...realizeaza ca ti-e dator pe viata...asta-mi place...ma ajuta sa-l jumulesc cateodata...hehe)
Haine bebe
Burtica
Eu si Noi
31+ 
Maryela spune:
Saru`mana de raspuns Messa!
M-am mai luminat!
Alta chestie de adaugat pe lista cu... neplaceri.
Dar lasa ca trecem noi peste toate ca doar suntem tare curajoase, nu?
Iar cand o sa ne tinem minunatiile in brate o sa uitam tot, tot, si o sa o luam de la capat...poate..![]()
Noi mergem azi la control, cu ceva emotii trebuie sa recunosc.
V-am pupat tare!
33+
Marilena cu
(un pui mic si iubit)
Daconst spune:
Oana,exact...nu se face la nastere naturala...ca la cezariana nici atat.Si oricum cezarienele sunt rare aici,doar daca sunt complicatii.
Clisma se facea ca sa-i faca loc mai mult la bb sa alunece pe canalul de iesire in jos,daca se constata ca e mai mare.In rest se aplica supozitor sau ceva mai soft,daca e cazul.
Iar rasul nu mai e de mult o tema de discutie.Fiecare se rade doar daca vrea.
Cu taticii,ai mare dreptate...al meu imi aminteste in fiecare zi cit sunt de importanta acum si ce fac eu pentru noi...asa ca ma face sa uit de toate durerile si neplacerile care mai apar la un moment dat.
Hainute bb ,caruciorul
Dana 34+ 
Daconst spune:
Fetele care vor sa nasca natural,ma gindeam sa va povestesc cite ceva din ce ne-a invatat la curs pentru momentul nasterii si poate multe dintre voi nu stiti.Adica eu una,recunosc ca nu am stiut.
Cel mai important in momentul nasterii,faza de expulzie e pozitia corpului nostrui de a-l ajuta pe bb sa iasa mai repede si mai usor.
In primul rand trebuie sa avem umerii lasati in jos,mai mult cocosati,iar bazinul sa-l ridici in sus...ceva de genul cind iti tragi fundul in fata.
E foarte important sa nu stati drepte,pentru ca bb trebuie sa faca o miscare mai ciudata,adica un onduleu cind iese.In faza initiala el apasa la terminarea coloanei,de aia se si simt acolo contractiile.
Deci imaginati-va ca voi trebuie sa-l ghidati spre directia buna,daca el in prima faza e cu capusorul la spatele nostru.
E mai compilcat de explicat,dar dupa ce am vazut plansele cu oasele bazinului mi s-a parut logic cum trebuie sa intervenim si noi sa fie mai simplu.
O alta chestiune importanta e respiratia,in momentul ala.Se inspira adanc pe nas dupa care se expira lung si se face o pauza de 3 secunde.Apoi se inspira din nou.
Poate multe stiti chestiile astea,dar m-am gindit ca nu-i rau sa le mai amintesc o data.
In plus,in pauzele dintre contractii trebuie sa va odihniti neaparat,sa va recuperati cit de cit pentru a impinge din nou.
Scuze daca am repetat ce stiati deja.
Hainute bb ,caruciorul
Dana 34+