Mamici de ianuarie-februarie 2007 (37)

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

aiska,merci pt modele! mai fur idei.ce limba ciudata au!cum oi fi reusit sa inveti asa ceva?

nu am inteles chestia cu nasterea in alta tara .

daca cineva se trezeste sa nasca in afara romaniei?? pai eu cred ca nu e diferenta intre acum si dupa ce va intra in UE.si ca e gratis nasterea.doar nu te lasa sa nasti pe camp.

Haricleea nici nu mai stiu daca am apucat sa iti scriu despre socrii tai si cheie..am scris ieri si am pierdut mesajul..
Bai,dar daca au chei e normal sa le foloseasca atunci acnd suntteti voi plecati si ii rugati sa verifice una alt ape acolo,sa ude florile,mai stiu eu ce.sau daca voi pierdeti cheile..chestii din astea.Daca au cheie de la voi nu inseamna sa intre cand li se..alea alea.Eu ma enervez la faze de-astea.de la mine nu are nimeni cheie,nici ai mei nici ai nimanui.
ma rog,eu dau acum din gura,in loc sa iti dau solutii.solutia ar fi sa le vorbesti.sa le spuica atunci cand dormi,sa nu te deranjeze nimeni,sa nu auzi nici o usa ,adica vrei LINISTEEEEEEEEEEEEE !Draga mea,la inceput se vor supara,dar in timp se vor obisnui.pune in balanta nervii pe termen lung,si cativa nervi acolo din urmatoarele discutii care vor trece .spune-le ce ai de spus,e cel mai rau sa bagati sotul la mijloc si sa asteptati ca el sa rezolve ceea ce noi nu avem curajul!! si lui ii e greu sa le spuna,dar e mai usor sa spui tu ce ai de spus.simplu,de ziua ta le spui asa: nu vreau sa vina nimeni la mine,nma simt f rau,vreau sa stau in pat,sa nu aud ncii o usa,nici un pas,nici o voce!draga mea,iti spun din proprie experienta,si eu m-am chinuit o reme,si pana la urma exact asa le-am spus.acum stie toata lumea ca eu la somn fac urat,si nu raspund de mine.
si inca o chestie,pe mine ma enerveaza si cei care suna direct la usa,fara sa se anunte prin telefon ! dar samai aiba si chei!!! eu cand merg la cineva sun inainte.si am pretentii sa fie la fel si la mine.
ylilimic,ce se baga el in educatia fiului tau?si daca ar fi avut dreptate,PRIN ABSURD,cum sa se impuna el in educatia copilului tau cu strigate si trambite? daca el cosnidera,iti dadea un sfat,si cuasta basta.nu sa urle la fiu-sau ,ca nu e minor.
si daca nu stie,bataia in public se pedepseste conform legii.

OANA ,LA MULTI ANI !! SA FII FERICITA!
Helenutza,tu si medicul tau stiti mai bine daca sa iei medicamente sau nu.si mie mi se mai intareste burta,periodic,dar daca nu e dureros,nu bag in seama.
dar la tine poate e altceva.
desi mise par cam multe medicamente...
maria irina,si-a revenit tati ??? asta e veste buna.dar sa le ia deja!
pt bebita mai trebuie termometru,unul pt ea si unul pt apa.cel pt ea il cauti tot la farmacie,iar cel de apa e ieftin,oriunde il gasesti.forfecuta ,la fel prin magazine o gasesti,si in carrefour,sau ceva asemanator,sunt forfecute speciale,o sa vezi la sectiunea de copii,au varfurile neascutite.asta pt unghiute."urechelnite" cum le zic eu,bastonasele de sters in urechi,la fel sunt speciale pt bebei,cu opritor.
cam maricuta tensiunea,stai in pat si bea multa apa.oricum nu e asa de speriat.
Messa "de aici vine cuvantul asta, "explozie", de la ex si plozi," baai,nu se poate asa ceva!!! de unde le scoti ,femeieeeee????????????
" Ce sa-mi vad, dom'le, ca nici genunchii nu mi-i mai vad, darmite pitpalacul, fara oglinda"mooooooooor
Salina as lua calciu doar daca as avea carente de calciu.si astea iesite la analize,nu la ochiometru,nici in functie de carcei si alte babisme.altfel nu as lua nici un mediocament,fara sa vad negru pe alb.
ma rog,iau acum pt arsurile astea nenorocite,ca nu am incotro,deja nu mai mananc mai nimic..
Catalina incearca sa ii studiezi miscarile lui bebe,sa vezi cam la ce ore da el cate un piciorus,si cat de incet da.Nu mai astepta lovituri si miscari tari,ca se pare ca nu vei avea,ca e un copil dintre cei linistiti,nu e nimic anormal,ti-am mai spus.Dar tu disperi pt ca astepti miscari mari.Daca inecpi sa studiezi miscarile lui,si sa vezi ca atat face el,atat se misca,nua re nevoie de mai multm,nu are de ce,ai sa vezi ca e de ajuns sa il simti asa o data de doua ori pe zi,cate o miscare mica,si sa stii ca e acolo si e bine.
Amaya,bineinteles ca la operatie nu intra sotul.astea sunt normele spitalului.o operatie e cu totul altceva.
anis,iti tin pumnii sa rezolvi problema lui Ingrid fara internare!!!!
imi pare tare rau ..
shine mai repede e de la sarcina,pur si simplu,decat de la tensiune.mie imi curgea de la un dinte,acum cateva zile,.asa din senin.e hormonal,stai linistita,si nu te speria.
se intampal hemoragii din senin in perioada asta.
alinus nu ai voie sa iei antihistaminice acum,asa ca nu ai decat sa astepti sa treaca.calciu eu nu as lua nicicum.dar zici ca deja ti-a trecut cu ce ai dat,atunci ?? a t recut,ai scapat.

35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

La multi ani Oana, sa ti se implineasca tot ce iti doresti!!!

Cris68 cred ca am scris odata pe scurt experienta cezarienei mele in Suedia, dar in perioada de inceput, cind multe fete era pro cezariana.Daca mi-as fi dorit doar 2-3 copii poate ca n-as fi fost impotriva cezarienei.(dar mie parca nici 4 nu-mi ajung!)

Nasterea vaginala 1:
A durat aproape 23 de ore din momentul in care am simtit primele contractii.Dintre acestea faza de dilatare a tinut 22 de ore si cea de impingere cam 1 ora.

Am stat acasa primele 12 ore findca contactiile erau suportabile.Odata ajunsa la spital, moasa de garda mi-a luat hainele si imi da o punga cu haine de spital. Chilotii sunt prea mari, eu port S chiar cu burtica.Nu au decit M,L si XL,asa ca trebuie sa accept M.Papuci 35 nu au, 36 e cel mai mic nr.OKay.Cind sunt gata intolita ,imi ia tensiunea, mi-a controlat dilatarea (era 2 cm) cintarit, monitorizat inima lui bebe si dupa vreo ora am dat ochii cu doctorita de garda(aici nu poti sa-ti alegi cu cine sa nasti) si m-a bagat la ecografie.A zis ca e okay, voi naste vaginal, copilul pare micut, nu vor fi probleme.

Dupa aceea ni s-a dat o camera de asteptare cu dus si 2 paturi.Pe masuta ne asteptau niste sandwichuri si 2 pahare cu suc.Ce mai, regim hotelier!Sotul a infulecat totul ca eu incepusem sa am niste dureri nasoale si n-as fi mincat nimic.Intre timp el a adormit si eu eram deja in pozitia de ingenuncheat de durere.

Apas pe un buton si chem moasa, ii zic ca doare rau de tot, ea amabila spune ca mai e destul pina nasc,imi pune centuri de monitorizare ale contractiilor si inimii lui bebe si sunt imobilizata in pat.Pe vremea aia nu te prea lasau sa te plimbi fara "centuri" si sa te misti daca erai la prima nastere!

Pe la 3 dimineata se ingrosa gluma, am sunat iar sa-i zic ca efectiv nu mai poci.Controleaza dilatarea: e 3cm doar!!! Parca nu-mi vine sa cred ca s-a uitat bine, ca pe mine ma doare de ma rupe!Il trezesc pe sot si ma oftic ca el dormea asa de bine in timp ce eu nu mai puteam de durere.

La insistentele mele moasa ma lasa sa ma plimb undeva pe hol.Acolo nu mai era nimeni.Am stat si m-am preumblat vreo alte 2 ore, in timp ce sotul se uita la TV (daŽil iert ca avea 23 de ani) Oricum n-as fi suportat sa ma atinga, ca explodam!

Iar sun la moasa pe la 4 dimineata.Ma enervez si-i zic ca eu una nu mai pot sa stau in halul ala de durere, sa-mi dea ceva, orice.Draguta, ma baga in sala de nastere impreuna cu sotul si o asteptam pe doctorita care imi spune ca putem grabi nasterea prin ruperea membranelor.Sunt de acord sa mi le rupa numai sa nasc mai repede.Ia niste unelte de fier ascutite ca niste sulite si nu simt nimic.Sub mine moasa baga ceva unde sa se scurga lichidul amniotic.Ma uit si eu de sadica,sa vad ce curge.Apa e rosiatica.Iar imi pune curelele de monitorizare si iar nu pot sa ma misc din pat.Imi vine sa ii zic alea 2 vorbe "frumoase" romanesti.

DaŽde ce nu-mi baga epidurala ca la cursurile pt. gravide ne-au promis ca ne dau la cerere?!! Intreb cu lacrimi unde e anestezistul.Raspunde moasa ca e ocupat la operatii, dar tre sa vina in curind.Trec 50 de minute si in sfirsit binevoieste sa apara cu epidurala.Imi zice sa-l anunt cind am contractii ca atunci nu-mi poate baga epidurala.Il anunt din 2 in 2 minute si saracu se hotaraste sa-mi puna caterul intre contractiile dese asa cum s-o putea.Dupa ce se apropie un pic cu seringa il anunt ca iar am contractii si sa stea pe faza.Asteapta si nu-mi zice nimic. a doua oara situatia se repeta.Ma mir ca nu m-a lasat balta si continua sa astepte.In fine, imi pune anestezia si pleaca.Ma scuz ca am facut urit de durere si ii multumesc ca m-a ajutat sa nu mai simt nimic.Moasa verifica daca simt ceva in regiunea picioarelor.Nu.Ba da, parca un fel de furnicaturi.

Doctorita a disparut imediat dupa ruperea membranelor, ramin cu moasa, cu sotul si cu o practicanta careia i-am inrosit si rupt efectiv mainile inaintea anesteziei.Ce dragute sunt suedezele astea,ma gindesc eu.Nu s-a plins, nu nimic,ma mai si incurajeza!

Dilatatia e doar 7! Le zic ca fac orice numai sa nu ma opereze.OKay, asteapta,nu mai e mult.Peste jumate de ora am deja dilatatie maxima si ma sfatuiesc sa imping.Nu simt nimic ca epidurala mi-a amortit partea inferioara a corpului.Totusi ascult si imping, sau mai bine zis, mimez o impingere, doua trei.Nimic.Ma odihnesc si incep din nou.
Dupa o ora reusesc sa nasc.Ma mai si felicita dupa cite au suportat din partea mea!

E fetita pe care mi-o doream!! Are parul saten si ochii albastru inchis.Vai ce mititica e! Circumferinta capului doar 33 cm si mie mi s-a parut asa de greu de scos!
O iau la cintarit, masurat, spalat si ma trimit pe mine la dus.Imi curge singe din locul cu pricina ca la ciclu.Burtica mi-a disparut, mai e doar un pic.Ma reped la cintar.Am doar 2 kg in plus fata de greutatea mea normala!! Ce bine!!Ma intorc in pat si mi-o pun pe aia mica pe burta, aprind deasupra ei o "lampa" care radiaza caldura, si ma invata s-o alaptez.Am lapte!!!Fetita suge 30 de minute la fiecare sin.Ma doare ingrozitor cind alaptez si mi s-a inrosit pielea in jurul locului unde a supt. Imi dau un borcanas mic cu crema sa ma ung pe sani, apoi ni se ofera cafea si micul dejun.
Imi imbraca fetita in camasuta,salopeta si caciulita de bumbac, apoi o infasa si mi-o pun intr-un patut cu rotile incadrat de plastic transparent.Sotul face primele poze.Incep sa pling de-abia acum.

Cerem camera in care sa stam toti 3.Da, e una libera.Vai ce bine!! Mergem pina acolo si mi se da cheia de la dulapul cu haine.Deschid.Surpriza: sacosa cu hainele mele "civile" era acolo!Ce oameni amabili suedezii astia!

Gata, m-am lungit destul.Am incalecat pe-o shea si v-am spus povestea mea.

Mariana 27+
mama de Monica, Matei si Markus

Mergi la inceput

Anis aici se dau niste saruri ca sa nu se deshidrateze. Incearca sa-i dai cit mai multe lichide hranitoare, nu apa. (lapte batut, suc de legume/fructe facut in casa).Baiatul meu mijlociu a avut febra 2 zile, apoi i-a trecut, dar a avut alte 4 zile diaree din 2 in 2 ore si daca ii dadeam mincare solida vomita imediat.Nu l-au internat dar m-am dus la urgenta cu el de 2 ori.
Sper sa se faca bine repede!

In Suedia nu ni se spune sa monitorizam miscarile lui bebe.Am citit in carti ca ar fi indicat dupa 32 de saptamini.

Shine singe curge din nas si de la o anemie, dar si de la tensiune.

Mariana 27+

Mergi la inceput

Azi mi-am luat liber ca am fost la doctor si profit sa stau calare putin pe Internet inainte sa-i iau pe copii de la cercurile de activitati extrascolare.

Se pare ca voi avea fetita.Sper nu avem vreo surpriza la nastere.

Vestea mai putin buna ar fi ca nu a fost de acord cu cezariana si ca va trebui sa mai incerc sa cer si alte pareri de doctori + o vizita la psiholog.Nici astea nu-mi garanteaza reusita de a obtine cezariana.

Acum simt si eu morcovul ca nu prea indraznesc o nastere vaginala la 12 luni de la cezariana cu toate ca suedezii mereu imi cinta ca nu vor fi probleme.

Mariana 27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

quote:
Originally posted by gio

Buna

Roandre, ma regasesc f tare in simptomele pe care le descrii tu. Pt contractii eu iau Partusisten dar iau zilnic una la opt ore si de-abia le tin in frau asa. NUmai ca mi se termina si daca nu oe fac rost iar (ca la noi nu se gasesc) habar n-am ce fac. Cat despre durerile inghinale, le urasc.

Bagajul la mine e facut un sfert; dar am lama in el. in rest n-am avut timp de cumparaturi si alte chestii.

Mai scriu, cand apuc; sa nu ne uitati si pe noi.
Va pup

30 +

N-am auzit pana acum de Partusisten. Eu de azi am inceput sa iau cate 3 nospa pe zi doar-doar s-o mai relaxa pietroiul asta de burta.
Ieri am umblat putin si am avut niste dureri de spate si inghinale de simteam ca nu ma mai pot misca de durere...groaznic a fost!
Azi vad ca e mai bine putin...pana acum s-a intarit doar de 2 ori burta...mare minune!
Hai ca scapam noi si de asta...dar eu sincer nu cred ca as mai avea curajul s-o mai iau de la capat cu o a treia sarcina...nici macar platita...hihihi
Mie nu mi-e frica de nastere, de perioada dupa cum imi e de perioada sarcinii.
Cat de mult imi doresc sa ma bucur de perioada asta tot nu pot...desi imi doresc enorm de mult bebelusul!

Mihaela (30+) si Alexia- Maria – 26 august 2004

Utile pt burtici, viitoare mamici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

Anis, multa sanatate micutei...offf, ca cel mai rau e cand ai bebele bolnav! Incearca s-o hidratezi si n-o forta sa pape. Alexia mea vomita de fiecare data cand e racita...si vomita muuulttt. Febra e pacatoasa si seara apare de regula...pune-i si sosete cu otet.
Va tin pumnii sa nu ajungeti la spital...

mariana_1976, frumos povestit...Super ca o sa mai ai o fetita sa fie 2 la 2! Hmmm, cam devreme nastere normala dupa cezariana. Pai...sa vorbim cu bebelina sa nu se intoarca cu capul in jos ca sa fie nevoiti sa-ti faca cezariana?

Mihaela (30+) si Alexia- Maria – 26 august 2004

Utile pt burtici, viitoare mamici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristia spune:

La Multi Ani Fericiti Oana!!

Frumos ai povestit Mariana! Bafta la obtinut cezariana si felicitari pentru fetitza!

Roandre: le doresc contractiilor tale sa adoarmaNici eu nu am auzit de Partusisten...Redu si tu efortul la maxim.Stiu ca e usor de vorbit...

Anis: multa sanatate lui Ingrid!

Io + bb suntem OK.Am umblat ieri prin oras si m-am cracanat de durere de toate cele (spate si burta).E clar ca de-acu tre sa mai stau pe acasa.Bebelashul meu nu ma lasa sa dorm pe o parte, il apuca niste histericale...Voua vi se intampla?
PUp,

Cristiana cu Andrei (29Sep04) si 30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bits spune:

Mariana ce frumos ai povestit!mi-ai adus aminte ca si eu la dilatatie de 4 cm spuneam ca nu mai pot numai ca astia m-au lasat 17 ore sa ma chinui si nu m-au ajutat de loc.nu mi-as fi imaginat niciodata ca intr-o tara ca Japonia epidurala nu e folosita!
felicitari pentru micuta!se pare ca aveti perechi 2 si 2,frumos!doctorul tau nu ti-a spus daca peretele uterin e subtiat tare in zona cezarienei?banuiesc ca nu prea e din mom ce iti da voie sa nasti natural.mie mi-au dat voie dar nu mai vreau sa trec prin cosmarul de acum 2 ani asa ca tot la operatie ajung!sper sa fie si la tine asa cum iti doresti!bafta multa!

33,KEN(1nov 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bits spune:

Cristia al meu prefera doar partea dreapta si sa te tii nene ce ma ia la sutuit daca dorm pe stanga,numai ca nu se poate doar pe dreapta ca amortesc asa ca le alternez.intr-un final renunta la lovituri si se supune

Roandre chiar asta vb cu sotul:imi doresc 3 copii dar daca se poate la al 3-lea as vrea sa fie el insarcinat ca mie mi-a ajuns.nu stiu cum a fost la tine dar la mine tura asta a trecut repede dar a fost mai greu ca la prima sarcina.la prima m-am ingrasat 25 kg si parca eram mult mai sprintena ca acum.de data asta nu am luat decat 12 kg pana acum si ma simt groaie tare,as plati o macara sa ma transporte caci nu ma simt in stare.ca sa nu mai vb de probl aparute pe parcurs si cu care nu m-am confruntat in sarcina trecuta.cine stie peste 3-4 ani daca nu ne apuca dorul de"burtica"

33,KEN(1nov 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

Criss68, nush cum va disconforteaza pe voi treaba asta cu burta, dar pe mine, rau de tot. Pana acuma mi-era frica de nastere, acuma nu imi mai e frica, acuma o astept cu nerabdare, sa scap de burdihan!

Salina, aoleu, adica sa astept eu inca 10 zile in plus? Vai de sufletul meu! Pai eu de ieri pana azi am impresia ca au trecut 1000 de ani! Cat despre calciu, eu iau din ala efervescent, ca daca nu iau, sunt varza, ma rupe durerea de oase.

Bai, ia mai lasati-o incolo cu dulciurile, auzi la ele Gauffre si Kinder Bueno, Country si Delice! Ia bagati ovaz, grau si orz integrale, cu lapte si stafide, felii de banane si miere, sa vedeti ce bine e! Si la intrare, si la iesire, parol!

Marina, tu ai visat ca ai nascut usor, asta e vis frumos, sa dea al de sus sa fie asa! Eu am visat ca am adoptat 3 pui de tiganush, ca inca nu stiu daca a fost vis ok sau cosmar

Oana, ba da, asta era intentia, sa fac naibii haz de necaz, ca altfel o iau prin porumb si ies la pepeni. Na, ca fac ce fac si tot de pepeni vorbesc! Cum ai petrecut de ziua ta?

Dana, unde un pic? Pai doo luni, adica 65 de zile, tie iti pare un pic? Mai e un sfert de sarcina, e mult!!! Si cu burdihanul asta agatat de mine, o sa-mi para si mai mult!

Aelita, taci ca fac familia de cuvinte: de la "plod", vine clar "explodez" si in final apoteotic "plodez". Deci clar, nu mai zic ca nasc in ianuarie, zic "plodez" in ianuarie De fapt cred ca e invers, de aici vine cuvantul "plod" CLAR!

mariana_1976, am masurat circumferinta aia, pai 33 de centimetri e mare, mai fato, cum sa fie mica? E cam cat un pepenas galben! Frumoasa povestea ta! Sper sa reusesti sa ii convingi sa iti faca cezariana, daca tu asta vrei.

Anis, ai grija de voi! Sa se faca puiuta bine si sa fii si tu ok. Of, tare greu trebuie sa fie

Mergi la inceput