Mamici de ianuarie-februarie 2007 (37)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns romaria spune:

Oana, La mult ani si nastere usoara.

Anis, imi pare rau pentru Ingrid, sper sa se faca bine repede, probabil este vreun virus ceva.

Noi suntem bine, vizitam spitalul de cate ori simt ca bebe nu misca cum trebuie. Catalina, deci nu esti singura cu astfel de griji :))
Astia aici zic ca daca nu simti 10 miscari in 2 ore sa consulti doctorul. Pai clar ca nu simt atatea miscari, deci panica la greu iti dai seama.

Shine, s-ar putea sa fie de la tensiune daca curge sange din nas. Nu ai o farmacie pe aproape sa verifici tensiunea?? Te doare si capul???

Romaria 34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marinar spune:

Anis imi pare rau pt Ingrid. sa fie de la dintisori? offf...ai grija de ea dar si de tine.

Shine cred ca e de la tensiune dar nu trebuie sa e alarmezi, nu e grav.

fete ma bucur ca v-a placut rasul acela de bebelin. asa rade si nepotica mea care are acum 9 luni cand rade fratele meu la ea si-i spune "uta uta teleguta". cine stie ce i se pare ei dar rade in hohote.

Marina 32+ Emma Ioana

burtika
lucrusoare bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Shine, ma grabesc sa iti raspund sa te linistesti, ai dreptate, nu e grav, in sarcina se intampla. Nu sunt cadru medical si sunt la prima sarcina dar am citit in cartea mea ca un simptom de sarcina e infundarea nasului sau hemoragii din senin.
Cauza o reprezinta nivelul ridicat de estrogen si progesteron care acum circula prin corp si mareste cantitatea de sange in membranele din nas (traduc asa ca sa ma scuzi daca suna aiurea ...). Astfel membranele astea se inmoaie si se mai umfla si de aici infundarea si sangerarea despre care din pacate cartea zice ca pana la terminarea sarcinii nu prea se duce ba s-ar putea sa apara si pb cu sinusurile.
Mie nu mi-a curs sange din nas dar am nasul mereu infundat si de multe ori senzatia aceea ca si cum am tras din greseala apa pe nas.
De asemenea scrie ca sangerarile sunt mai dese iarna cand aerul din casa e mai uscat din cauza caldurii degajate de calorifere. Sfatul este sa ai umidifcator (sau pune apa pe calorifer, eu asa fac).
Daca te deranjeaza f tare poti vb cu medicul si intreba daca sa iei niste vitC care, scrie aici, intareste capilarele si reduce sangerarea.
Ca sa opresti sangerarea scrie aici in primul rand sa ai grija cum iti sufli nasul (cate o nara pe rand si nu asa energic), apoi, daca te loveste sangerarea, sa stai nitel aplecata in fata, nu pe spate sau culcata. Cu degetul mare si cel aratator sa prinzi zona chiar de deasupra narilor si imediat sub os si sa tii 5 min; repeta daca se mentine sangerarea dar daca dupa trei astfel de incercari nu se opreste sa suni totusi la dr.

Sper ca te-ai mai linistit. Numai bine si sanatate.

Cata 34+

Mergi la inceput

Romaria, am citit si eu in What to Expect ... de faza cu 10 miscari in 2 ore dar ... nici la mine nu se intampla. Dar cum sa ma duc peste dr de fiecare data cand nu se intampla, inseamna sa ma mut la el ... :) .... Nu stiu ce sa iti spun ... din nou zic ca e o chestiune de mare finete sa stii cand sa te alarmezi pe bune (cel putin eu asa cred). Tie ce iti spun medicii cand te duci? Ca asa e bine sa vii mereu?

Cata 34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romaria spune:

Catalina, aici mi-au spus de la spital sa merg de cate ori am o ingrijorare de bebe. Aici chiar nu zice nimeni nimic si daca mergi in fiecare zi. Nici la mine nu misca de 10 ori in 2 ore dar de cate ori am fost mi-au zis ca e ok copilul si ca daca mai am simt ceva sa ma ingrijoreze sa merg. Mai rau l-am stresat pe al meu sotz de cate ori mergem acolo :))))

Romaria 34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

gio ma bucur ca ai gasit timp sa imi raspunzi. clar nu voi lua acel aspenter, desi citind pe net am vazut unele fete ca luau. dar nu, eu nu il voi lua. sper ca tu esti bine.
anis sper sa nu ajungeti la internare si sa va faceti bine. imi pare rau de voi
Shine poate fi normal sau nu. si eu zic du-te ia-ti tensiunea mai bine.
Laura25 din cate vad fetele nu stiu nimik de Flavia. speram sa fie bine.
aventura hai ca nu merita sa te enervezi pt servici! da, stiu, usor de spus...incearca totuis
Oana era vorba de o reteta pt cioco de casa postata de Iovana...ma insel?

28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

Catalina,cred ca ai citit si tu la mamici de nov_dec,faza cu stetoscopul.Spunea o tipa ca asa a rezolvat problema cind nu misca bb.Daca-i auzi inimioara,e totul ok.
Mi s-a parut super faza si nu mai dai atatia bani pe ecograf.

Cu nasul si eu sunt infundata si nu pot sa respir.de asta si obosesc mai repede,iar cind sunt cu gura plina si nasul infundat e de groaza.Risc sa raman fara aer...tare naspa senzatia.

Hainute bb ,caruciorul

Dana 34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alinus25 spune:

Mie nu-mi raspunde nimeni?

Apropo de miscarile lui bb. Nici a mea bebelina nu misca prea mult. 10 miscari la 2 ore??? Cred total in 12 ore sunt 10...

Alina 28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ivona1977 spune:

Buna fetele!

Multumesc Rali, Criss68, Daconst pentru raspunsuri. Macar nu sunt singura cu problema asta.

Oana La Multi Ani! Si uite reteta pentru ciocolata de casa:

500g lapte praf; 500g zahar; un pachet de unt, cacao cat iti place (sau fara, pentru ciocolata alba) si arome dupa gust. Pui o cana de apa peste zahar si le fierbi impreuna (nu mult, pana cand o picatura din fiertura pe o farfurie curata se incleie cand o iei intre degete). Apoi opresti focul, pui laptele praf amestecat in prealabil cu cacaua si invarti repede, apoi untul taiat bucati si aromele (rom adevarat daca ai, daca nu esenta de rom, vanilie). Dai drumul la foc mic si invarti pana se omogenizeaza. E un pic de munca, eu il rog pe sotul sa invarta ca trebuie forta :). Torni compozitia intr-o tava tapetata cu celofan si o lasi sa se intareasca pana a doua zi. Ai grija sa ai totul pregatit dinainte pt ca dureaza foarte putin.

Si mai ai grija cum legi siropul, nu ca pentru dulceata, trebuie fiert un pic mai mult, altfel nu se mai intareste, ramane o crema moale, cum a patit Haricleea. Nici prea mult, ca nu se mai poate manca de tare ce e (tre sa o tai cu bomfaierul) cum am patit eu. Sper tu sa fii mai priceputa si sa iti reuseasca din prima.

Va pup,

Ivona

Mergi la inceput

Mai Romaria dragutza mea, stateam acuma si ma gandeam la faza cu 10 miscari in 2 ore. Pai tu mai faci altceva in timpul zilei? Ca daca e sa stai sa cronometrezi asa ... altceva nu mai poti face...

Dana, da am citit faza cu stetoscopul dar eu citesc de mult timp la mamici de noi-dec si parca tot aceeasi mamica (sau alta, nu stiu exact) povestea cum a dat cu stetoscopul de toti peretii cand intr-o zi disperata sa auda inima lui bebe a fugit la dr ca nu se auzea nimic in stetoscop si bebe era bine mersi. Asa ca nu cred ca se exista retete perfecte ... cu Dumnezeu inainte!

Alinus ... se pare ca e o tema la ordinea zilei. La medic ai mai mers? I-ai zis? Ce spune?

Cata 34+

Mergi la inceput