Romanii din Marea Britanie (12)

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ella_64 spune:

Patricia, ma bucur sa te reintalnesc ! Am vazut pozele. Ai niste ingerasi. Trebuie sa fii foarte mandra de fetite. Noi am plecat din Cambridge in octombrie anul trecut. Acum suntem in nord, aproape de granita cu Scotia. Aici sunt si mai putini romani decat in Cambridge, dar am reusit sa ne facem prieteni englezi, ceea ce este un mare punct castigat fata de sud. Ce sa iti spun, stii ca incercam sa imi gasesc o slujba. Inca mai incerc. Am avut doua contracte cu o firma de bioinformatica, dar ei lucreaza pe perioade scurte de timp si strict pe anumite domenii. Au fost insa binevenite pentru experienta de munca in UK. Perioada este in continuare nefavorabila pentru mine, cu toate stirile despre romani...Ma mangai cu gandul ca dupa ce vom obtine cetatenia lucrurile se vor imbunatati, dar asta ramane de vazut. Poate ar trebui sa ne schimbam numele, sa sune mai britanic, cel putin al meu, sa poata fii mai usor de pronuntat, nu stiu ce sa spun...Un punct bun fata de Cambridge este si scoala. Suntem foarte multumiti de scoala la care este fiul nostru. Manifestarile rasiste sunt mult mai slabe in intensitate decat in Cambridge si in general copii sunt mai bine educati. Sper sa ne mai dai vesti despre tine si copii, iti doresc multa sanatate si nastere usoara .
Cristina, e bine ca ati avut unde pleca din Londra dupa atacul acela asupra voastra. Mie mi s-a intamplat ceva mult mai slab in intensitate decat voua, dar am fost mult timp marcata. Spor la lucru si multa sanatate tie si familiei .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Salutari fetelor!

Patricia, ma bucur sa te vad pe aici, ce face burtica? Fetele?
Cu Tina am mai vb pe ym de cateva ori, sunt ok cu totii, nu prea mai are timp de net, e f ocupata, am inteles ca vine si mama ei la sfarsitul lunii pe la ea.

Si la mine tocmai a plecat mama, of ce greu a fost sa o duc la aeroport, mi-e asa dor de ea deja, si de tata...
Au trecut f repede 11 zile cat a fost aici, bine ca am prins vremea aia superba de saptamana trecuta si am reusit sa o plimb peste tot, a ramas placut surprinsa de Londra.

In rest, iar la munca, m-a sunat al meu sotz sa imi spuna ca la el ninge cu fulgi imensi. La mine e frig si nor, nu mai credeam ca vine iarna dupa ce am iesit in tricou acum cateva zile.

Pupici si sper ca toata lumea e bine!

--------------------

Andra

Mergi la inceput

Buna Motanik,

Cum s-a acomodat mama ta aici? Si noi vrem sa ii aducem pe parinti sa stea cateva zile aici si m-ar fi interesat cateva impresii despre calatorie.
La noi in Nord a nins, a viscolit, a plouat, a fost grindina intr-o singura zi si intr-o singura ora si a fost destul de frig. Acum este o burnita din aceea care te patrunde pana la piele. Nici nu ai zice ca a venit primavara. O vreme zapacita...

Pupici si tie si spor la lucru !

Mergi la inceput

Ella, eu pe tata nu am reusit sa il conving sa se urce in avion. Mama mai calatorise inainte de 2 ori si la ea nu a fost problema.

In schimb au venit si verii mei si mi-am permis sa merg la munca in prima saptamana caci s-au descurcat ei sa iasa la plimbare. Aveam doar trei zile de concediu ramase si le-am luat ieri, alaltaieri si luni ca sa ii mai duc eu pe unde nu au ajuns singuri. In w/e i-am dus si in Portsmouth, am vrut sa le arat si altceva (diferenta mie una mi se pare uriasa intre Londra si oricare alt oras).

Mamei i-a placut. Ea nu stie deloc engleza (eh, ba da, "oh my God!", "thank you!" si "excuse me!" ) si s-a cam speriat ca asta o sa o incurce dar peste tot aici in magazine, puncte de atractie, transport public deja s-au obisnuit toti cu vizitatorii care nu stiu o boaba de engleza si sunt foarte intelegatori si saritori sa ajute. Asadar a fost totul ok, daca nu ii era greu lui tata singur acasa poate mai statea..
Sper ca i-am convins insa sa mai vina la vara cu masina amandoi.

Ah, sa nu uit, mama si verii mei au calatorit cu WizzAir, plecare de pe Baneasa Bucuresti, sosire Luton. Biletele sunt ieftine, locurile nu sunt rezervate, nu se serveste nimic gratis in avion, decat cu plata. Companie low-fare, am inteles, dar nici macar o cafea gratis?
Zborurile si dus si intors au fost ok, doar ceva turbulente.

La mine acum e o burnita marunta, vreme de stat in pat, la un film bun sau cu o carte buna de citit. Numai la munca sa nu stai!

--------------------

Andra

Mergi la inceput

Multumesc, Motanik. Ai dreptate, Londra este diferita de alte orase englezesti. Noi vrem sa ii chemama in vara pe socrii mei si sa ii ducem in Newcastle si in Leeds intr-o prima etapa. Daca le place mai largim zona, dar intr-o prima etapa cred ca va fi de ajuns. In mod sigur ei vor dori sa vada si Railway Museum de aici din oras, prima locomotiva si toate detaliile legate de ea . Cred ca tot cu Wizzair vor veni si ei, desi Luton este destul de departe de noi, dar vom vedea. Sa ii convingem mai intai sa vina aici si apoi ne repezim sa cumparam bilete.
Din cate mi-a spus sotul meu politica companiilor low-fare este sa nu serveasca nimic in timpul zborului.

Mai vorbim .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Buna fetele!

De mult nu am mai trecut pe aici.
Am intrat rapid ca doarme moatza sa va zic ca avem poze daca vreti sa ne vedeti: piersicutza mea .
Motanik toate low cost sunt asa nici easyjet nu serveste nimic gratis totul se plateste.

Tre sa fug sa mai fac si eu cate ceva prin casa.Pupici!

---------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)

Mergi la inceput

Eu am zburat si cu Easy Jet si cu Ryan Air de cateva ori, apa plata, cafea si ceai se serveau gratis. Orice altceva se putea cumpara.

Mada, ce a crescut piersicutza si ce smechera e cu ochelarii, ptiu sa nu o deochi, ah si deja stati in picioare, bravo! Sa va traiasca si sa fie sanatoasa!

--------------------

Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Motanik multumim de urari , mai eu cand am zburat acuma doi ani cu easy jet nu mi-au dat nimic gratis.

Da vrea sa stea numai in picioare daca se poate da nu poate sg adik sa se tine de ceva inca dar ar vrea tinuta non stop de maini. Prevad niste dureri mari de spate in viitorul apropiat.

---------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onixone spune:

buna ziua fetelor!
Nus unt membra de mult pe dc dar ma bucur sa vad ca sunt si romani din Uk ca subiect.
Am citit putin din urma ca sa va cunosc cat de cat.Noi suntem aici de vreo 5 ani, am un baiat de aproape 2 ani, pe care as fi vrut sa il dau la cresa.Eu inca nu muncesc si vroiam sa va intreb(caci am vazut mame cu copii mai mari) cum au reusit sa dea copii la crese, gradinite full time si sa fie acolo la timp ca sa ii ridice fara sa angajeze pe altcineva.Eu oricat m-as stradui sa imi pun mintea la contribuite nu stiu cum am sa fac .Inainte lucram in Euston Station in centru si stiu ca nu ajungeam niciodata mai devreme de 7 acasa.Walthamstow-Chingford.

Am citit in prospectus la crese ca asteapta cate 30 de minute dupa care suna social services.Imi este groaza de asa ceva, pt ca stiu ce inseamna.Matusa mea face fostering si stiu cu ce se mananca.
Va multumesc si sper sa ne primiti in grupul vostru

Oana lu'Alex

POZELE NOASTRE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Pai la cresa ti-l tine 10 ore si tu muncesti cel mult 8 1/2 (cu tot cu pausa de prinz). Cauta-ti o cresa foarte aproape de servici si nu ar trebui sa ai nici o problema.

Fetelor, ati vazut selectia pentru Eurovision? Mie nu mi-a placut nimeni in mod deosebit, dar Scooch cred ca au fost cei mai buni. Nu stiu cu cine s-o fi prezentind Romania.

Mergi la inceput