Romanii din Marea Britanie (12)
Raspunsuri - Pagina 24
belle_vue spune:
Multumesc de urari! Deja sunt mai bine.
Luna, dupa nastere bei lichide masiv in mod natural, fiindca si elimini masiv: lapticul e una la mana (ti se face o sete cand alaptezi!), apoi vreo saptamana - 10 zile transpiri noaptea cantitati industriale fiindca organismul care regla lichide pt 2 isi da seama ca nu mai are decat 1 in seama si elimina ce e in plus... Problema e insa, dupa o nastere naturala, ca nu prea mai ai control asupra vezicii, asa ca trebuie sa ai grija sa te duci la toaleta frecvent, fiindca daca se umple... e pe jos in momentul urmator si nu prea poti sa faci nimic. Eu pe asta n-am stiut-o, ca prima nastere a fost cezariana si n-a fost cazul, dar acum am avut aceasta incantatoare surpriza... Drept pt care mi-am cumparat multi chiloti si si mai multe maternity pads care sunt mari-mari si tin mult lichid in ele. Sper sa nu dureze prea mult.
Luna1 spune:
Belle-vue p'aia cu setea nu o stiam ca nu am alaptat prima oara din lipsa totala de lapte (nimic nu a iesit de acolo) deci chiar nu stiam ca ti se face asa sete de la alaptat. Eu vreau sa zic ca si cand mi-era sete nu beam nimic, nu stiu de ce, din obisuinta poate. Acum dupa ce am ajuns in spital beau si fara sa-mi fie sete.
In schimb p'aia cu vezica incontrolabila o stiam. Stai linistita ca trece, se regleaza muschii acolo mai ales daca faci exerciti cica. Eu plangeam de suparare ca ma simteam ca o baba, stranutam si ma scapam. Cam la jumatate de ani mi-am revenit insa oricum si pe parcurs se vedea imbunatatirea.
Cum e printzesa? E bine? Cum s-a acomodat cu voi? Abia astept si eu.
Tu cum ai aflat sexul? Noi vom merge privat prin sapt 24 dar tare sunt curioasa.
Sanatate multa
Luna 15 sapt +Cosmin
belle_vue spune:
Luna, si noi tot la privat am mers prin sapt 27-28, ca am vrut sa fie trasaturile mai bine conturate pt 3D (fitze de parinti gravizi, de fapt mai mult ale mele).
S-a acomodat bine, mandra, ce sa zic, doar ca doarme cam mult ziua si a inceput sa ma cam frece noaptea. Ar dormi ea mai bine si noaptea, dar fiindca mi-a fost rau si am luat-o cu noi in pat ca sa-mi fie mai usor s-o alaptez, acum nu mai are chef sa se intoarca in patutul ei... Azi noapte m-a apucat 1, dupa ce mancase aproape continuu de la 8:30 (cu o pauza pe la 9 cand am mancat si noi rapid), si ea tot nu vroia sa adoarma -- cica ii mai era foame... Aiurea, cand o alaptam in patul nostru aodrmea in 2 min, cand o puneam in al ei iar vroia lapte. Pana la urma am obosit-o si a adormit la ea.
ella_64 spune:
Buna dimineata, fetelor.
Ce ziceti despre baiatul acela care cantareste 14 stones la 8 ani? Am facut transformarea in kg si ies aproximativ 85. Este monstruos. Nu stiu cum poate fi o mama atat de inconstienta cu copilul ei.
motanik spune:
L-am vazut la stiri aseara, saracul copil. Se pare insa ca l-au bagat in nu stiu ce program si a slabit deja vreo 4-5 kg, e posibil sa il ia din custodia parintilor.
--------------------
Andra
ella_64 spune:
Da, Andra. L-am vazut si dimineata la GMTV cand il pregateam pe fiul nostru sa plece la scoala. I-au luat un interviu si l-au intrebat ce inseamna pentru el sa fie luat de langa mama lui. Nu a raspuns nimic, cred ca nici nu isi dadea seama ce vrea reporterul de la el.
Nici nu stii cum e mai bine pentru un astfel de copil: sa ramana in familie sau sa fie luat de acolo. Acum la el conditia asta este deja o boala. Nu poate fi vindecat prea usor sau prea repede.
Luna1 spune:
Belle-Vue sper ca esti mai bine.
Fetelor mie mi se pare o masura drastica sa ieie copilul de langa mama. Poate femeia aia e redusa, sau are cine stie ce alte probleme (cate emisiuni nu sunt la tv cu parinti care hranesc copiii cu chipsuri si dulciuri la greu si cand le intreaba daca stiu cat rau fac ele rad si zic ca nu).
Eu zic ca masurile trebuiau luate mai demult, prin campanii de informare a cat de nocive sunt aceste alimente si alte actiuni de genul asta. Am inteles ca vor incepe sa restrictioneze reclamele la produse pentru copii care contin ingrediente nocive.
Luna 16 sapt +Cosmin
ella_64 spune:
Si mie mi se pare masura asta prea de tot. Mai bine i-ar supraveghea pe copii prin intermediul medicilor de familie. Eu stiu ca pe al meu copil il tot masura si il cantarea doctorita lui pana tarziu, pe la 12 ani-13 ani. Nu am avut de a face cu pediatrii lor. Noi am trecut direct la GP pentru adulti.
Daca medicul pediatru il vedea ca trece de anumite standarde de greutate ar fi trebuit sa ia masuri.
Noi am avut problema asta cu fratele meu cand era bebelus. Medicul care ne vedea pe noi atunci a observat ca a trecut de greutatea normala pentru un copil de varsta lui. Bunica era super incantata ca mananca mult, dar medicul i-a interzis sa ii mai dea sa manance cat voia el si i-a facut un regim alimentar care l-a readus treptat la greutatea normala. Si de atunci este un om sanatos.
Cat despre reclamele la produsele nocive, Luna ai dreptate ar trebui restrictionate dar nu cred ca se va intampla. Nu cred ca firmele care le produc vor renunta prea usor la profituri.