Infectie vaginala cu streptococ

Infectie vaginala cu streptococ | Autor: Optimix

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor,

M-am pricopsit si eu cu o infectie vaginala cu Streptoccocus agalactiae (grup B) si ma chinui sa scap de el, dar pana acum fara prea mult succes. Am facut doua serii de tratament cu Zanocin OD 400 mg (Ofloxacina),caci antibiograma arata ca ar fi sensibil la Ofloxacina, dar cam degeaba...simptomele aproape au disparut, insa analizele arata ca domnu streptococ se incapataneaza sa mai fie inca prezent pe-acolo.
Daca v-ati confruntat si voi cu o astfel de infectie, spuneti-mi si mie va rog cum ati scapat de ea.


Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Dar pe partener l-ai tratat?

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irlandeza spune:

Eu am fost depistata cu streptococul de grupa B , cand am pierdut sarcina. Acest strept. se gaseste in vagin, vezica urinara si anus. Nu stiu daca e vorba de acelasi streptococ, dar daca e ca si al meu, atunci nu-ti fa probleme. 1 din 3 femei au acest streptococ fara sa le afecteze sanatatea , sunt purtatoare doar. E mai periculos cand esti insarcinata si nu sti ca-l ai, dar se fac anumite analize prin sapt. 32 de sarcina si daca este depistat se trateaza cu antibiotic atunci , iar la nastere vei primi antibiotic intravenos , ca sa nu-i "pasezi" acest streptococ bebelui. Chiar daca tratezi acest streptococ, el poate aparea din nou ,si la fel de bine poate dispare fara tratament.
Daca vrei mai multe informatii o sa-ti trimit.

Noi 2 singurei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irlandeza spune:

Uite niste informatii:

Streptococul B (Streptococcus) este una din cauzele principale ale mortii nou-nascutilor. In general, acesta trece de la mama la copil pe perioada sarcinii sau a nasterii. Deoarece aceasta infectie nu are nici o forma de manifestare vizibila sau usor detectabila, mamele nu stiu ca o au.

Streptococul B este bacteria ce poate fi identificata la nivelul tractului vaginal sau in zona rectala pentru multe femei. Deocamdata nu se cunoaste modul de raspindire a acestei infectii, dar nu este transmisibila prin contact sexual. Streptococul B este diferit insa de bacteria ce produce infectia la nivelul gatului (strep throat).

Pentru femeia gravida Streptococul B nu provoaca probleme, dar in cazul nou-nascutului, nascut pe cale vaginala, prezenta si infectarea cu aceasta bacterie poate duce la infectii serioase (ex. pneumonie) si chiar moarte.

Riscul de infectare este foarte mare daca:
mama a mai dat nastere unui copil infectat cu Streptococul B;
femeia gravida are mai putin de 20 de ani;
copilul se naste dupa 18 ore de la ruperea membranelor;
travaliul incepe inainte de cea de a 37-a saptamana de sarcina;
febra este prezenta pe durata travaliului.

Deoarece nu exista vreun simptom care sa semnalizeze prezenta Streptococului B, medicii recomanda un test de urina intre saptamanile 35-37 de sarcina (testarile facute inainte de saptamana 35 nu sunt concludente privind prezenta Streptococului B la nastere). Daca testul nu este recomandat este bine sa fie cerut de femeia gravida. Unii medici nu-l considera un test de rutina, dar, in schimb, trateaza femeile aflate deja in travaliu ce prezinta factori de risc (nastere prematura, membrane rupte prematur sau febra). Multi medici nu tin seama de faptul ca mama a mai dat nastere unul alt copil infectat cu Streptococul B, dar aplica direct tratamentul pe durata nasterii.
In testul pentru Streptococul B se iau probe din zona vaginala si rectala, iar femeile cu rezultat pozitiv sunt supuse tratamentului cu antibiotic pe durata travaliului. Daca Streptococul B este detectat in urina (saptamanile 35-37), antibiotice orale vor fi prescrise in ultimele saptamani de sarcina.

Pentru nou-nascuti, infectiile cauzate de prezenta Streptococului B apar in primele saptamani dupa nastere, dar e posibil si mai tarziu. Majoritatea copiilor care sunt infectati cu Streptococul B nu au insa probleme, dar aceasta infectie poate duce, in unele cazuri, la retardare mintala, surzenie sau orbire. Aproape 10% dintre copii infectati cu Streptococul B mor.

Sursa: "The WIC Nutrition & Health Newsletter" si "What to expect when you are expecting" de H. Murkoff, A. Eisenberg & S. Hathaway
Streptocociile cu streptococ din Grupul B



Sau alte informatii:
Streptococul din Grupul B este un germene pe care il poarta aproximativ una din cinci femei gravide, in mod obisnuit fara a cauza probleme. Intr-un numar mic de cazuri poate fi transmis copilului in timpul nasterii conducand la o infectie puerperala sau chiar la meningita. Acest lucru se intampla doar la 3 din 10 000 copii nascuti in Marea Britanie. Este mult mai intalnit in Statele Unite, asa ca acolo s-a perfectionat un program de screening pentru streptococul din Grupul B. In Marea Britanie tratamentul este indicat de obicei doar in cazurile cu risc deosebit de crescut, si anume : travaliu precoce (inainte de 37 saptamani), prelungit, sau in cazul ruperii precoce a membranelor, daca exista temperatura crescuta, daca exista febra in timpul travaliului sau daca copilul de la nasterea precedenta a fost afectat de acest microb. Tratamentul consta in antibioticoterapie intravenoasa in timpul travaliului.



Uite si un raspuns de pe forum al unei fete care a nascut:
streptococul l-am descoperit cu 2 saptamani inainte sa nasc... am primit tratament cu augumentin (1 pastila la 12 ore) pe prospect spune ca sansele de a afecta fatul sunt infime (daca te intereseaza exact exprimarea am sa caut prospectul), oricum l-am luat tratamentul 11 zile (minimul este de 10 zile). Totusi, cand Alexandra s-a nascut au tinut-o 5 zile la terapie si i-au administrat antibiotice preventiv pana la venirea rezultatelor. Nu a trecut in sarcina la ea, dar preventiv se da acest antibiotic la bebei.



Alte informatii:

http://www.findarticles.com/p/articles/mi_qa3867/is_200405/ai_n9450690


Pt. tratament:
http://www.findarticles.com/p/articles/mi_m0838/is_121/ai_111011387

Sper sa-ti fie de folos , si multa sanatate.

Noi 2 singurei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Optimix spune:

quote:
Originally posted by irlandeza

Eu am fost depistata cu streptococul de grupa B , cand am pierdut sarcina. Acest strept. se gaseste in vagin, vezica urinara si anus. Nu stiu daca e vorba de acelasi streptococ, dar daca e ca si al meu, atunci nu-ti fa probleme. 1 din 3 femei au acest streptococ fara sa le afecteze sanatatea , sunt purtatoare doar. E mai periculos cand esti insarcinata si nu sti ca-l ai, dar se fac anumite analize prin sapt. 32 de sarcina si daca este depistat se trateaza cu antibiotic atunci , iar la nastere vei primi antibiotic intravenos , ca sa nu-i "pasezi" acest streptococ bebelui. Chiar daca tratezi acest streptococ, el poate aparea din nou ,si la fel de bine poate dispare fara tratament.
Daca vrei mai multe informatii o sa-ti trimit.

Noi 2 singurei





Nu stiu daca vorbim de acelasi tip de streptococ...pentru ca la mine s-a manifestat cu niste usturimi ingrozitoare la urinat si asa am si descoperit de fapt infectia. Si in plus de asta medicul mi-a spus ca e transmisibil pe cale sexuala, dar nu numai. Sper sa reusesc sa scap de el....pentru ca am o senzatie de disconfort.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

ce bine era daca citeam acest subiect acum 3 ani si jumatate cand am nascut-o pe alexutza mea! cred ca evitam multe nopti nedormite si multe temeri legate de sanatatea fetitei mele.
cand eram in ultima luna de sarcina am aflat ca sunt infectata cu streptococ hemolitic grupa B...si ac am infectie urinara. dr. care-mi supraveghea sarcina a zis ca nu-mi da tratament, ci doar imi va administra un antibiotic in timpul travaliuliu, numai ca...asistentele care m-au supravegheat la nastere au uitat acest aspect "nesemnificant"...mi-au pus tot felul de perfuzii cu oxitocina si glucoza, dar atat!
am nascut si am cerut sa vad fisa mea de la nastere, aveam eu un sentiment ciudat...si am vazut ca nu mi s-a administrat antibioticul. am cerut de urgenta un set de analize pt copil, iar dr pediatru era ocupata, trebuia sa plece in weekend din localitate. am facut un scandal monstru, am dat spaga si au inceput un tratament pt copil...asa ca fetita mea a facut antibiotice injectabile inca din prima zi a vietii ei...
argumentul dr neonatalog era ca infectiile la copii sunt foarte rare, iar complicatiile, gen meningita si mai rare, ca am eu o problema, ac am citit prea multe...
dupa 3 zile, la externare, au venit si rezultatele analizelor copilului! stupoare! copilul meu era infectat! dr. pediatru mi-a zis ca am avut mare noroc ca au inceput tratamentul chiar imediat dupa nastere, ca altfel cine stie ce nenorocire se putea intampla!!!
am fost si sunt revoltata de bataia de joc! dr. cu care am nascut s-a spalat pe maini, zicand ca el a specificat in scris asistentelor sa-mi administreze antibiotic, ele spuneau ca mi-au pus perfuzie, etc.
am facut o plangere la conducerea spitalului si nici pana in ziua de azi nu am ajuns la nici un rezultat.
am renuntat la orice demers, pt ca stiu ca nu am nici o sansa in fata lor, insa pe viitor voi citi la fel de mult, voi avea incredere in instinctele mele, iar data viitoare voi alege alt doctor si alt spital.
ii multumesc lui Dumnezeu ca s-a terminat asa si ca fetita mea este sanatoasa.
mi-am mai facut de atunci mai multe analize si tratamente si nu am mai avut probleme...
asa ca mare atentie!



alina si alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laum spune:

quote:
Initial creeata de Optimix

Buna fetelor,

M-am pricopsit si eu cu o infectie vaginala cu Streptoccocus agalactiae (grup B) si ma chinui sa scap de el, dar pana acum fara prea mult succes. Am facut doua serii de tratament cu Zanocin OD 400 mg (Ofloxacina),caci antibiograma arata ca ar fi sensibil la Ofloxacina, dar cam degeaba...simptomele aproape au disparut, insa analizele arata ca domnu streptococ se incapataneaza sa mai fie inca prezent pe-acolo.
Daca v-ati confruntat si voi cu o astfel de infectie, spuneti-mi si mie va rog cum ati scapat de ea.


Fericirea e ceva ce nu se atinge niciodata, dar in cautarea ei merita sa alergi o viata intreaga...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laum spune:

Draga Optimix
Abia am scapat si eu de un streptococ hemolitic de grup D simplu si rapid.Mi-a recomandat medicul 10 zile tratament cu Ciprinol (si sotului),este un antibiotic puternic era la sfarsitul listei pe antibiograma mea.In prospectul lui zice ca e indicat pt o gama larga de streptococi si stafilococi ,poate iti este de ajutor desi cred ca ai rezolvat problema pana acum.Un nou control (cultura col)se face dupa 5-7 zile de la terminarea antibioticului,mai devreme rezultatul este sigur ,,steril,, datorita antibioticului.
Multa sanatate!

Laum Speranta moare ultima,poate intr-o zi

Mergi la inceput