Copiii si muzica simfonica
Raspunsuri - Pagina 3
kasemada spune:
quote:
Originally posted by angy11
,imi amintesc foarte bine cand dadeai testul de clasa V,eu te voiam la percutie,te-a luat Chic sa mor de ciuda,dar deh,era sef cred pe-atunci si el hotara ce si cum.
De-atunci nu mai cedez nimic in fata lui.
Ce mai fac copilasii melomani?Noi citim despre Mozart,exista o carte editata pentru copii,ca o povestioara,are si CD cu piese scurte,dar foarte melodioase,cat sa trezeasca interesul copilasilor.
La inceput a fost ritmul!
Oricum mesajul meu catre Chic ramane valabil:
copiloi spune:
quote:
Noi citim despre Mozart,exista o carte editata pentru copii,ca o povestioara,are si CD cu piese scurte,dar foarte melodioase,cat sa trezeasca interesul copilasilor.
angy11, imi poti spune despre ce carte este vorba si la ce editura a aparut?
Alina
angy11 spune:
quote:
Originally posted by copiloiquote:
Noi citim despre Mozart,exista o carte editata pentru copii,ca o povestioara,are si CD cu piese scurte,dar foarte melodioase,cat sa trezeasca interesul copilasilor.
angy11, imi poti spune despre ce carte este vorba si la ce editura a aparut?
Alina
Cartea se numeste W:A: Mozart Un album muzical,la editura Corint junior.Ai adresa www.corintjunior.ro" target="_blank">aici.
copiloi spune:
angy11, multumesc! Nu am gasit cartea pe link-ul dat de tine, am gasit-o in schimb www.edituracorint.ro/index2.php?P-carte/carte_id-953/t-W-A-Mozart-Un-album-muzical-cu-CD-original" target="_blank">aici.
Daca tot am intrat, vreau sa-mi laud nepotelul (baiatul fratelui sotului), ca tot e ziua lui azi.
Are (numai) 3 ani si iubeste muzica clasica! (are si pe cine mosteni ) In casa se asculta numai muzica clasica, iar efectul asupra copilului este uimitor. Il roaga pe taica-su sa-i puna muzica, iar daca cineva vorbeste in timpul ala, el spune "Liniste!!!"
Alina
angy11 spune:
quote:
Originally posted by copiloi
angy11, multumesc! Nu am gasit cartea pe link-ul dat de tine, am gasit-o in schimb www.edituracorint.ro/index2.php?P-carte/carte_id-953/t-W-A-Mozart-Un-album-muzical-cu-CD-original" target="_blank">aici.
Daca tot am intrat, vreau sa-mi laud nepotelul (baiatul fratelui sotului), ca tot e ziua lui azi.
Are (numai) 3 ani si iubeste muzica clasica! (are si pe cine mosteni ) In casa se asculta numai muzica clasica, iar efectul asupra copilului este uimitor. Il roaga pe taica-su sa-i puna muzica, iar daca cineva vorbeste in timpul ala, el spune "Liniste!!!"
Alina
Ai dreptate nu merge acel linck,am incercat si eu sa intru si nu am reusit,dar l-am copiat de pe coperta cartii....sorry!
Felicitatri pentru nepotel!
Asa e,copiii care asculta muzica clasica sunt deranjati de alt gen,vad asta si la copiii mei.
Poate deranjati e prea mult spus,dar cel putin nu o baga in seama,nu le capteaza atentia,pe cand muzica clasica ii capteaza imediat.
Aseara ma uitam cu Daniel la un film reportaj pe Cultural despre Ceaikovski,el citea ca voce tare subtitrarea,deoarece inca silabiseste ;),cand a inceput fondul muzical s-a oprit,l-am intrebat la un moment dat(cand am sesizat eu ca nu mai citeste),ce face,daca mai citeste si mi-a raspuns:am uitat,ascultam muzica ca e foarte frumosa-Concertul de pian nr. 1, :))))
simali spune:
quote:
Asa e,copiii care asculta muzica clasica sunt deranjati de alt gen,vad asta si la copiii mei.
Poate deranjati e prea mult spus,dar cel putin nu o baga in seama,nu le capteaza atentia,pe cand muzica clasica ii capteaza imediat.
quote:
Este valabil si pentru copiii care asculta numai muzica rock, sau muzica usoara, sau hip hop, sau manele, etc.
Cred ca adevarata piatra de incercare pentru un parinte este sa-l ajute pe copil sa aprecieze, in timp, orice gen de muzica cu adevrat buna, ca forma de exprimare a diferitelor clase sociale sau al diferitelor culturi.
alice simon
angy11 spune:
quote:
Originally posted by simaliquote:
quote:
Este valabil si pentru copiii care asculta numai muzica rock, sau muzica usoara, sau hip hop, sau manele, etc.
Cred ca adevarata piatra de incercare pentru un parinte este sa-l ajute pe copil sa aprecieze, in timp, orice gen de muzica cu adevrat buna, ca forma de exprimare a diferitelor clase sociale sau al diferitelor culturi.
alice simon
Ai dreptate,bine aici da-mi voie,macar la topicul asta sa exclud manelele,ca tot le-ai enumerat.
Insa,consider ca o buna educatie muzicala in ceea ce priveste muzica clasica,permite intelegerea tuturor tipurilor si genurilor de muzica la un nivel cel putin competent,deschiderea e mult mai mare,pe cand invers....exista cazuri dar destul de rare.
Urez Craciun fericit tuturor celor care au scris la acest topic,tuturor care l-au citit!
Dumnezue sa va aduca lumina in suflete si sa sarbatoriti Nasterea lui Isus Hristos,asa ca la romani si ascultati Madrigalul cu colinde,e o incantare!
ocu spune:
Am primit si un premiu pt ca am citit tot, multumesc pt urare Angy, nu ma pricep deloc la muzica clasica (dar mi-as dori sa aprofundez) alta ar fi insa problema mea, as vrea sa-mi testez fetita, are 7 ani si, mi-ar place sa aiba ca hobby cantatul la pian,(probabil este o dorinta a mea personala neimplinita), as vrea sa fie un mod placut de relaxare pentru putinele clipe pe care le avem la dispozitie doar pt noi in viata asta agitata.Cum sa procedez sau mai bine zis la cine ar tb sa apelez sa-mi fac cat de cat o parere, are ceva inclinatii sau macar ureche muzicala?Va admir nespus pe toate pentru pasiunea pe care o aveti!
angy11 spune:
quote:
Originally posted by ocu
Am primit si un premiu pt ca am citit tot, multumesc pt urare Angy, nu ma pricep deloc la muzica clasica (dar mi-as dori sa aprofundez) alta ar fi insa problema mea, as vrea sa-mi testez fetita, are 7 ani si, mi-ar place sa aiba ca hobby cantatul la pian,(probabil este o dorinta a mea personala neimplinita), as vrea sa fie un mod placut de relaxare pentru putinele clipe pe care le avem la dispozitie doar pt noi in viata asta agitata.Cum sa procedez sau mai bine zis la cine ar tb sa apelez sa-mi fac cat de cat o parere, are ceva inclinatii sau macar ureche muzicala?Va admir nespus pe toate pentru pasiunea pe care o aveti!
In Bucuresti te poate ajuta,cred,Sabina,cel mai bine,eu stiu doar ca exista cateva scoli de muzica si cele 2 licee:D. Lipatti si G. Enescu,amandoua formidabile,despre scoli nu stiu mare lucru,de fapt de cativa ani buni nu stiu nimic....sper sa fie in regula,le doresc asta din toata inima in prag de 2007!
Daca e o dorinta neimplinita de-a ta,e ok,atata timp cat face placere copilului,insa placere fara scrificii nu exista,trebuie exersat,se pierde timp de joaca,pretios pentru princhindei,care la un moment dat protesteaza.
Acum la tot topicul:,fratilor,mamici,tatici,profitati cat puteti de invatamantul artistic gratuit din Ro,cu integrarea mult n-o sa mai tina,aceste scoli vor fi desfintate,sau transformate in scoli de cultura generala,iar a studia un instrument de placere o sa costa foarte scump in viitorul apropiat.Eu nu am inteles asta pana nu a venit un fost coleg din state si mi-a spus ca suntem ferici,ca avem aceasta oportunitate,ca el ca sa isi dea copiii la invatamant muzical,inseamna sa se desparta de ei la multe sute de KM,ceea ce nu se pune problema,sau sa plateasca taxe care nu si le poate permite,putin mai aproape(nu langa casa....,dar mai aproape),atunci am realizat cat de norocosi suntem.
ML spune:
quote:
Pentru inceput poti lua instrumentul si sa "bati" un ritm usurel,iar copilul sa te imite,dar atentie,sa ti minte si tu ce ai batut,ca sa-l poti repeta a doua oara daca il greseste...
Apoi poti incerca cu sunete,sa canti tu un sunet(iarasi de tinut minte),apoi copilul sa reproduca.
Copiii la varste mici reproduc cu precadere vocea feminina,nu instrumentul...
Oricum astfel va puteti distra grozav impreuna,noi seara la culcare facem concursuri cu ritmuri,avand doi copii....
Imi dau si ei mie sa reproduc ritmuri si ma mai fac ca nu-s atenta ca sa mai castige :)))))
la fel aceasta joaca se poate desfasura cu palmele,adica sa bati din palme un ritm...el la fel,si cu palmele si cu instrumentele e ok.
cu palmele i se va parea mai mult joaca,motiv pentru care e mai receptiv,instrumentl fie el si o lingura de lemn de amestecat in mancare o sa i se para o respionsabilitate.
Ce dragut! Abia astept sa "ne jucam"!
La inregistrari se plictisesc,...
Si totusi, mai bine decat nimic, nu? Eu nu am cum sa-i duc la concerte.
Cum se asculta o inregistrare (la 3 1/2 si 5 ani)? Le-am cumparat CDul cu Petrica si lupul, le-am citit povestea, aratat imagini, explicat cate ceva despre instrumente (nu va asteptati la cine stie ce...)... Treaba e ca atunci cand vor sa asculte iese cu tambalau. Barbatul se supara ca-i prea tare muzica, ei ca nu aud vocea povestitorului si "pasajele linistite".... Le pot pune CDul dimineata cand sotul e la scoala, dar nu asta-i problema. Cum se asculta o astfel de inregistrare?
"Ce verde era valea mea!" (poze)