Copiii si muzica simfonica

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nastea23 spune:

Buna, pentru cei mai mici eu recomand Baby Einstein, micutului meu ii place mult.
Bafta.

Um amigo e alguem que compreende o teu passado, acredita no teu futuro e aceita-te como es.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kasemada spune:

Ce subiect dragutz! Chiar ma gandeam si eu sapt trecuta mergand un concert ca e pacat de tineretul care de azi. Sunt atat de putini care mai asculta si apreciaza muzica clasica Eu nu am inca copilasi, dar un lucru stiu sigur inca de pe acuma, si anume ca am sa le arat inca din primii ani de viata lumea muzicii clasice!
Angy, transmite salutari celor din Vidu(imi cer scuze, inca nu ajunsesem la per tu una cu alta), mai ales unui anume domn profesor pe care l-am ''iubit'' atat de mult la viata mea si pe care inca il ''iubeste'' toata scoala!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angy11 spune:

sinzi_ana,cercul cu banuti e Tamburina

kasemada,mor de curiozitate cine esti?Se pare ca ai fost la Vidu :) super!
Una peste alta eu azi dimineata m-am intors de la Koln,de fapt langa...Lohmar...asa ceva,mai vin acolo la anul cu ansamblul meu de percutie.
Cred ca stiu la ce prof te referi LOL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Pe 17 Decembrie, la ora 11, la Opera Romana (Buc) este Spargatorul de Nuci. Vreau sa-l duc pe Vladut (5ani). Nu l-am mai dus pana acum decat la teatrul pentru copii si o singura data la cinema. El este foarte conservator. De fiecare data cand vrem sa facem ceva nou (indiferent ce) el zice ca nu vrea, ca de ce sa facem noi asta, ca precis nu o sa fie bine.

Noi ascultam multa muzica in casa si lui cred ca-i place Mozart. Am vazut impreuna la televizor balet contemporan si a s-a aratat interesat. Dar cam atat.
A mai fost cineva cu copilul la acest spectacol? Am sanse sa-i placa la 5 ani? Ca am ceva emotii.

alice simon

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kasemada spune:

Da, mi-am dus si eu traiul prin Vidu vreo 8 ani de zile,timp in care am dus multi profi la disperare, mai ales pe D-nul profesor de oboi! (care pe deasupra mi-a luat si ocazia de a studia percutia).
Deci sunt eu , oboista mileniului! Am fost aproape in fiecare an impreuna pe la olimpiade!
Ma bucur sa dau de cineva cunoscut pe forum!
S-auzim de bine si mult spor!

Mergi la inceput

Mada,imi amintesc foarte bine cand dadeai testul de clasa V,eu te voiam la percutie,te-a luat Chic sa mor de ciuda,dar deh,era sef cred pe-atunci si el hotara ce si cum.
De-atunci nu mai cedez nimic in fata lui.

Ce mai fac copilasii melomani?Noi citim despre Mozart,exista o carte editata pentru copii,ca o povestioara,are si CD cu piese scurte,dar foarte melodioase,cat sa trezeasca interesul copilasilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Angy11, multumesc...hihi.. eu il stiam de tambourine, credeam ca in Ro e altfel

Ma gandeam ce jucarii muzicale ar fi bune pt 3-4-5 ani???

It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation

Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga
:
varsta, poze, D-ale lui David
Imagini...fotografii

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by sinzi_ana

Angy11, multumesc...hihi.. eu il stiam de tambourine, credeam ca in Ro e altfel

Ma gandeam ce jucarii muzicale ar fi bune pt 3-4-5 ani???

It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation

:
Imagini...fotografii

Tocmai cele care le-ai enumerat tu sunt ok,ar mai fi xilofonul(in varianta mica-1 octava),iar la 5 ani daca manifesta inclinatii spre muzica,poate incepe si pianul.
Copiii mei au trecut de 5 ani si nu au inceput pianul,Daniel a inceput la 7 si 9 luni,iar Angy are 6 ani si o sa inceapa in ianuarie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Dar cum am putea sa ne jucam cu ei??
Sa incercam anumite ritmuri si ei sa imite???
Sau cum sa ii invatam sa le foloseasasca acasa???
Sa ii lasam se se joace pur si simplu sa descopere singuri sunetele???

:
Imagini...fotografii

Mergi la inceput

E o modalitate si asta,dar nu o recomand,adica sa-l lasi sa se joace singur,sa descopere singur,acele instrumente muzicale vor avea aceeasi soarta ca orice jucarie.

Pentru inceput poti lua instrumentul si sa "bati" un ritm usurel,iar copilul sa te imite,dar atentie,sa ti minte si tu ce ai batut,ca sa-l poti repeta a doua oara daca il greseste...

Apoi poti incerca cu sunete,sa canti tu un sunet(iarasi de tinut minte),apoi copilul sa reproduca.
Copiii la varste mici reproduc cu precadere vocea feminina,nu instrumentul...
Oricum astfel va puteti distra grozav impreuna,noi seara la culcare facem concursuri cu ritmuri,avand doi copii....
Imi dau si ei mie sa reproduc ritmuri si ma mai fac ca nu-s atenta ca sa mai castige :)))))
la fel aceasta joaca se poate desfasura cu palmele,adica sa bati din palme un ritm...el la fel,si cu palmele si cu instrumentele e ok.
cu palmele i se va parea mai mult joaca,motiv pentru care e mai receptiv,instrumentl fie el si o lingura de lemn de amestecat in mancare o sa i se para o respionsabilitate.
Noi cu palmele ne jucam,chit ca am instrumente din astea in casa gramada.
Cu sunetele,la inceput cate unul singur,apoi doua,apoi patru......,nu trebuie sa sti muzica,doar sa auzi bine si copilul sa faca ca tine.
In rest,cultivat gustul,copiii la varsta asta ne iubesc enorm,ce facem noi e sfant pentru ei,de aceea incearca tot ce poti,concertele "live" le recomand pana peste poate,vad si un show,aud ce trebuie,se formeaza cultura muzicala.
La inregistrari se plictisesc,sunt acsa,fac altceva....
macar odata pe luna du-l undeva unde se canta muzica buna live.

Mergi la inceput