Ce pregatim de Craciun

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Mirela,suna foaarte bine ce ai scris tu acolo..
Poti sa pui reteta la prajitura cu mere si la napolitane,sau sant deja puse in zona?

Adriana si-atat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Hmmmm...meniu de Craciun.Eu imi propun sa fac multe...dar sunt curioasa cat va fi de completa lista asta a mea.
Io incep intai cu dulciurile...cu mancare revin.
deci:
-prajitura Africana cu banane
-fursecuri decorate cu cioco alba, neagra, ETC,ETC
-cozonac
-ceva tort de fructe sau cioco - habar n-am(noi sarbatorim si sf.Stefan la copilu si vin musafiri,asa ca trebe neaparat tort.)
-bilute de cocos
-prajitura "Tavalita"
-prajitura cu foi si miere
PENTRU REVELION:
-ecler
-tort diplomat
-panetone(il cumpar)
-Prajitura "Kinder" -daca mai ramane timp

lista o pot modifica intre timp.....

de-ale gurii

Veronica, mama lui Stefan Peter 07.11.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Sa ma bag si eu, poate va inspir:
baigli cu mac si nuca
saratele
diplomat cu fructe
fursecuri colorate, decorate
salam de biscuiti
mini amandine
eclere sau tavalita, mai vedem ...
am uitat minipizza rapide

ca mancaruri: salate (beuf, vinete, ciuperci, mexicana, ton), snitele, peste pane`, chiftele, ciorba taraneasca, sarmalute, friptura de purcel si pui, piftii. Si mai vedem ce cere poporu`.

Daria & Giulia (2004 08 16)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OrbuGabi spune:

Hildegard vreau si eu retzeta la prajitura Kinder te roooooog ii place foarte mult fetitei mele si as vrea sa o fac si eu ,sau daca a mai fost scrisa undeva un link care sa ma duca acolo.Multumesc mult

Mergi la inceput

gabi, reteta de kinder inca n-am postat-o. O am pe hartie inca acasa.
Io am facut- de nenumarate ori.
Sincer prima data cand am facut-o mi s-a parut grea...dar poate eram io fara experienta atunci. Dar am sa te ajut s-o faci...daca intampini dificultati.
a...poate nu e cea ce cauti tu...dar oricum iaca reteta:

PRAJITURA KINDER

Blat:
6 albusuri se bat cu 6 linguri de zahar, 4 linguri de pesmet, 4 linguri de nuca macinata, 1 lingura faina, 1/2 plic praf de copt.
Se unge tava cu margarina sau se pune hartie cerata, se aseaza bucati de nuca in tava iar peste nuci se pune blatul. Se baga la cuptor. Se verifica pana se desprinde un picut de tava.
Blatul se raceste. Dupa ce s-a racit se unge cu crema finetti.

crema 1 si 2:
700 ml lapte, 6 galbenusuri, 3 budinci de vanilie, 2 linguri faina, 250 g zahar. Toate astea se fac pe foc pana se obtine o crema groasa care se pune apoi la racit. Dupa racire se imparte in doua.
Jumatate din aceasta crema se lasa galbena si se intinde pe blatul racitpeste finetti.
In cealalta jumatate de crema galbena se pune cacao (cat vreti voi) si nuca macinata dupa gust.
crema 3:
1 pachet mare de biscuiti petit beure se sfarama in lapte cat sa se sa faca o pasta semisconsistenta, care se poate intinde ca o crema. Trebuie sa iasa ca o crema.
La sfarsit se acopera cu frisca, cca 2 degete de groasa.

Asamblare:
Blat + crema finetti(se unge un strat subtire peste blat)+ crema budinca + crema maro + frisca.

Ideal pentru aceasta prajitura ar fi sa se asambleze in ceva cutie...sau vas dreptunghiular cu pereti...e mai usor. Io am facut asa direct pe tava.

No, am scris-o......merg s-o pun si la mine in retete.

Oauu, cred ca SIGUR O FAC...ca mi-e o pofta!!!!!!

de-ale gurii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmena spune:

Buna,

Ma bag si io in discutie. Veronica, mi-ai lasat apa in gura.Mama ce de bunatati, o sa ma inspir si io de la voi.
Retetele tale(africana cu banane, etc) le-ai postat retetele pe undeva?
Ni le spui si noua?
Eu nu stiu cat timp voi avea de pregatiri dar e musai sa fac ceva bun de Craciunul acesta.
Mai citesc, mai citesc. Deocamdata nu indraznesc sa postez retete ca sigur nu fac fata la ce bunatati faceti voi.

Pupici si spor la liste de retete!
Carmen si Stefi

http://new.photos.yahoo.com/carmenion2003/albums/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Pt sosul de hrean, cantitatile se pun in functie de cum iti place la gust.

mami de Alexia Ioana
si Iulia Antonia

Mergi la inceput

Monu, prajitura africana cu banane e AICI

Si sa nu mai zici ca nu te pricepi ca sunt sigura ca sti sa faci prajituri super bune.Ia baga niste retete!!!!

Fiecare ne pricepem in felul nostru, invatam cel putin io. Pana sa ma marit, acum 2 ani nu stiam sa frig numai cartofi pai. Pana atunci numa' scoli si pentru ce sa fac?? Facea mama!
Ei, am invatat singura ce stiu...

de-ale gurii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Veronica esti o dulce, la fel ca si bunataturile cu care ne rasfeti. Cred ca si Carmen era interesata de reteta de prajitura africana cu banane.

mami de Alexia Ioana
si Iulia Antonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eleņia spune:

fetelor deja salivez
adi69 cand le faci pe toate?
eu sincer anu asta cam slab la prajituri da tre sa fac un tort mai deosebit datimi s mie o reteta de tort c trebuie sal sarbatorim pe micutu nostru globulet
prajituri cumpar iar mancare o sa fac sarmalute,piftie(racituri cum se spune in moldova),o friptura la cuptor,ciorba de pasare cred inca nu stiu sigur,iar la aperitiv o sa bag ceva salamuri,branzeturi,rosiisi alte alea+nelipsita salata de beuf o salata de ciuperci si o sa ma mai inspir de la voi c nu mai stiu ce sa mai fac
elena dedatius stefan(25.09.2006)
sarbatori fericite s copii sanatosi s voiosi

Mergi la inceput