Ce pregatim de Craciun
Raspunsuri - Pagina 5
silvana_salajan spune:
Fetelor, apropo de superstitii... Am vazut ca cineva zice ceva de fasole. La noi e o superstitie ca daca intre Craciun si Boboteaza se mananca fasole, faci buboi pe c...r!Nu stiu daca e adevarat, am vazut o singura data pe cineva care a mancat si a facut! Poate a fost doar o intamplare.Oricum es nu as face fasole de sarbatori!
adi69 spune:
Silvana...anul trecut de Craciun,nu aveam chef de mancat nimic..si stiind ca santem invitati pe la mai multi cunoscuti pe unde o sa tot mancam carnuri si carnarii,n-am facut de mancare decat sarmale si ..fii atenta..bors de fasole!
Ce spui ca a doua zi de Craciun erau cu totii-n par la noi sa manance borsul nostru de fasole?
PS: si nu am facut nici o buba...
Adriana si-atat...
crista-s spune:
Silvana am murit de ris... noi nummincam nimic cu boabe de Anul nou ca cica sunt lacrimi... italienii in schimb se oamoara dupa orice boaba ca dupa ei reprezinta bani... deci de anul nou se maninca linte ( cas eamna cu banutii ) , struguri, boabe de rodie .. cite bordeiie atitea obiceiie ... ( eu in 1 an am facut lintea piure ca parca nu imi venea sa maninc boabele alea ...
niponel spune:
Idei ptr. tortul de Craciun sau Anul Nou
http://www.kashi-kashi.com/topics/xmas/06/d_cake.html
viorelmari spune:
mai tare frumoase torturile alea dar ce sa zic n-am inteles nici o boaba din ce era scris acolo.oricum multumim mult pt idei!
alibeta spune:
nu face nimeni piftii de Craciun?La noi nu exista Craciun fara piftii!
V-am tot vazut vorbind de sos de hrean.Cum sa face,pentru ca la raciturii(asa ca la Cluj,le zic,de data asta)merge bine hreanul si eu il cumpar facut de la magazinul de muraturisi imi este foarte ciuda ca nu stiu sa fac in nici un fel hrenul asta.Odata am facut,dar cred a nu ers reteta buna petnru ca a iesit sub orice critica.
Multumesc
Pe langa racituri mai fac cartabos,sarmale,friptura cu carnat,supa de gaina,cozonac,vreo doua feluri de prajituri si paine-este rasfatul absolut pentru ai mei painea facuta de sarbatori in casa.
monu spune:
Varianta de sos de hrean pe care o stiu eu de la soacra mea - hrean dat prin razatoarea mica si amestecat cu maioneza si smantana.
mami de Alexia Ioana
si Iulia Antonia
mirelaispir spune:
sosul de hrean eu il fac asa: o radacina de hrean o dau pe razatoarea mica (si plang pana nu mai pot), dupa care amestec totul cu otet, ulei si sare. merge foarte bine la salata de sfecla rosie sau simplu.
CRISMIR spune:
Wauuuuuuuu,ADI esti fantastica cate fursecuri si prajituri faci...FELICITARI!
Eu nu mai vrea sa fac atatea dulciuri ca nu are cine papa,doar eu,si apoi ma chinui cu kg
Eu deja am facut listuta,in mare(avem ceva musafiri),cam asa am sa fac: salata de beof,salata de vinete,oua umplute in forma de vad eu ce(pinguini sau oameni de zapada sau ciupercute),ciuperci cu maioneza,creveti(un fel de salata)chiftelute de curcan si snitzele tot de curcan,vom cumpara icre,zacusca si mezeluri+ branza+verdeturi:rosii,castarveti.ceapa verde si ridichi...apoi sarmale,supa de pui si probabil cumparam ceva muschi tiganesc...eu nu fac friptura ca e prea multa!!!!..poate de rev,in cazul in care stam acasa!...as manca si eu caltabos si piftie,dar nu am cum sa fac,de fapt nici nu stiu reteta si mie cam frica sa ma bag
Prajiturele am sa fac :prajitura cu mere si bezea,napolitane cu doua compozitii diferite(cu crema de nuca si una de nugat) si cred ca un tort ceva ,dar nu stiu care,as vrea sa fac ceva decoratii de Craciun,forme interesante pt puiul meu mic...cozonac am sa cumpar ca am gasit foarte bun si timpul oricum va fi insuficient!!!
la toata lumea si Sarbatori fericite!
Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
alibeta spune:
multumesc pentru retetele de sos de hrean.O sa fac chiar azi sa vad cum iese.Cantitatile le pun dupa ochi,nu-i asa?